متهم با راه اندازی نمایشگاه غیرقانونی نقشه اش را اجرا می کرد

مردی که با تاسیس غیرقانونی یک نمایشگاه خودرو از فروشندگان اتومبیل کلاهبرداری می کرد، دستگیر شد.
چندی قبل مردی به دادسرای ناحیه ۴ تهران مراجعه کرد و با شکایت از صاحب یکنمایشگاه خودرو گفت مرد نمایشگاه دار با فریبکاری خودرو او را از چنگشبیرون آورده است.
شاکی به بازپرس حسن سهرابی رئیس شعبه ۷ دادسرا گفت؛ مدتی قبل چون با مشکلمالی روبه رو شده بودم تصمیم گرفتم اتومبیلم را بفروشم. به همین علت بهچند نمایشگاه خودرو رفتم و پس از مدتی جست وجو برای پیدا کردن یک مشتریمناسب با نمایشگاه داری به نام محمد آشنا شدم. وقتی در نمایشگاه بودم محمدمدام با تلفن صحبت می کرد و نشان می داد کسب و کارش رونق دارد. افرادزیادی برای خرید و فروش خودرو به آنجا می آمدند و به نظر می رسید محمد فردمعتبری است.
در فرصتی مناسب برای انجام معامله خودرو با هم مذاکره کردیم و او پیشنهادخیلی خوبی به من داد. قیمت پیشنهادی این نمایشگاه دار از قیمت هایی که تاآن زمان گرفته بودم، بیشتر بود و در نهایت من خودرو را همراه با مدارک بهاو دادم و یک میلیون تومان به عنوان ودیعه دریافت کردم.
محمد به من گفت دو روز دیگر برای انجام بقیه کارها به نمایشگاه بروم امااز همان روز سرگردانی هایم شروع شد. هر بار که به نمایشگاه می رفتم، محمدوعده روز دیگری را می داد و پرداخت بقیه قیمت خودرو را به آینده موکول میکرد. چند ماه گذشت و وقتی از گرفتن پولم ناامید شدم، تصمیم گرفتم از محمدشکایت کنم. وقتی مرد نمایشگاه دار از قصدم مطلع شد، خریدن خودرو از من راانکار کرد و گفت اصلاً هیچ بدهی ندارد.او حتی چند مرتبه توسط افرادی کهاجیر کرده بود، مرا تهدید کرد تا پیگیر بقیه پولم نشوم.
در پی ثبت این شکایت تحقیقات برای بررسی صحت و سقم ادعای شاکی آغاز شد.چند روز بعد شخص دیگری همراه با مالباخته به دادسرا رفت و مدعی شد محمد ازاو نیز کلاهبرداری کرده است. این مرد نیز با اظهاراتی مشابه شاکی اول گفتمرد نمایشگاه دار با چرب زبانی اعتمادش را جلب کرده و خودرو ماکسیمایش رااز چنگش بیرون کشیده است.
این مرد گفت چند روز قبل وقتی برای اتمام حجت به نمایشگاه رفته بودم، اینمرد - شاکی اول- را دیدم و فهمیدم محمد به جز من از اشخاص دیگری نیزکلاهبرداری کرده است. شکایت مرد دوم نشان می داد متهم با طرح قبلی و نقشهحساب شده فروشندگان خودرو را فریب می دهد بنابراین تحقیقات به طور جدیادامه یافت و مشخص شد به جز این دو شاکی، محمد توانسته ۱۰ نفر دیگر رافریب دهد و مبلغی بیش از یکصد میلیون تومان کلاهبرداری کند. بررسی اظهاراتشاکیان حاکی از آن بود که هیچ یک هنگام تحویل دادن خودروشان به متهم رسیدیاز وی دریافت نکرده اند. همچنین فاش شد متهم اتومبیل ها را همان روزی کهدریافت می کند، با ترفندی خاص به افراد دیگری می فروشد.
از این رو گروهی از ماموران محل کار متهم را به دقت تحت نظر گرفتند ومتوجه رفت و آمدهای مشکوکی به آنجا شدند. اما چند روز بعد متهم که ازشکایت طعمه هایش مطلع شده بود، به یکباره با تعطیل کردن نمایشگاه ناپدیدشد. بنابراین جست وجوها برای دستگیری وی وارد فاز تازه یی شد تا اینکه پساز بررسی سرنخ های موجود ماموران با اخذ حکم قضایی او را دستگیر کردند.
متهم هنگامی که تحت بازجویی قرار گرفت، خریدن خودرو از شاکیانش را انکارکرد اما شهادت چند شاهد که هنگام مبادله بخشی از پول یا ماشین در نمایشگاهحضور داشتند، وی را مجاب کرد تا اتهاماتش را بپذیرد.
محمد که هیچ مجوزی برای خرید و فروش خودرو ندارد، گفت؛ افرادی را که برایفروش اتومبیل هایشان به نمایشگاه می آمدند، با پیشنهاد قیمت های بالاوسوسه می کردم و با ظاهرسازی طوری وانمود می کردم که کار پررونقی دارم. بههمین دلیل طعمه هایم به راحتی فریب می خوردند و من هم با استفاده از اینموقعیت خودرو آنها را که اکثراً مدل بالا و گران قیمت بود، همراه با مدارکمی گرفتم و مبلغ کمی بین یک تا دو میلیون تومان به آنها می دادم. سپسماشین را به شخص دیگری که از قبل انتخاب کرده بودم، می فروختم. متهم ادامهداد؛ برای اینکه بتوانم به راحتی خودروها را بفروشم، به مشتریان پیشنهادخرید اقساطی می دادم. آنها هم وقتی شرایط ویژه را می دیدند، مشتاق می شدندتا صاحب خودرو شوند. به این ترتیب نیمی از بهای اتومبیل را نقد و بقیه رابه صورت چک دریافت می کردم و خودرو را به راحتی می فروختم. این مرد افزود؛من از خریداران یک فقره چک بدون تاریخ نیز برای ضمانت دریافت می کردم وآنها را با درج تاریخ به افرادی که بدهکار بودم، می دادم. به دنبالاعترافات این متهم بازپرس سهرابی وی را در اختیار کارآگاهان پلیس آگاهیقرار داد تا تحقیقات از وی ادامه یابد.
بازپرس سهرابی درباره این پرونده به خبرنگار ما گفت؛ ضروری است شهروندانبرای خرید و فروش خودرو به نمایشگاه های معتبر و دارای مجوز مراجعه کنند وبدانند افرادی که پیشنهادهای اغواگرانه می دهند به طور قطع دامی پهن کردهاند و درصدد تصاحب اموال مردم هستند.