محققان عوامل ژنتیکی موثر در بروز سرطان خون را شناسایی کردند .
محققان چهار واریان ژنتیکی جدید را شناسایی کرده اند که خطر ابتلا به یکی از مهمترین اشکال سرطان خون را افزایش می دهد. این کشف در واقع تایید کننده احتمال موروثی بودن عوامل خطر این نوع سرطان مرگبار است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ، محققان موسسه تحقیقات سرطان اروپا می گویند: این یافته ها، از ارتباط ۱۰ واریان ژنتیکی با بروز بیماری لوسمی لنفوسیتی مزمن پرده بر می دارد.
تمامی این چهار واریان ژنتیکی جدید در جمعیت های اروپایی رایج هستند و هر عامل به افزایش خطر ابتلا به این بیماری کمک می کند.
بیماری “لوسمی لنفوسیتی مزمن” (CLL) رایج ترین نوع سرطان خون در بزرگسالان است و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تمامی اشکال سرطان خون در کشورهای اروپای غربی را شامل می شود.
اغلب کسانی که به این سرطان مبتلا می شوند بالای ۵۵ سال سن دارند و در حالی که میزان بروز لوسمی لنفوسیتی مزمن در بین افراد سیاه پوست و سفید پوست برابر است، اما این بیماری در بین آسیایی ها نادر ا ست.
“ریچارد هولستون” مجری این تحقیقات گفت: این بررسی ها موروثی بودن عامل خطر لوسمی لنفوسیتی مزمن را تایید می کند و نشان می دهد که این بیماری بر اثر یک ژن واحد بروز نمی کند و تغییرات ژنتیکی بسیاری در ایجاد آن نقش دارند.
این پژوهشگران پیش از این شش واریان ژنی دیگر را نیز در این ارتباط با این بیماری شناسایی کرده بودند .
این عوامل خطر با استفاده از یک شیوه تحلیل ژنتیکی شناسایی شد که دانشمندان پیش از این برای یافتن عوامل خطر بروز سرطان سینه، پروستات، بیضه، مغز، روده بزرگ و سرطان خون کودکان از آن استفاده کرده بودند.
پژوهشگران ژن های دو هزار و ۵۰۳ بیماری مبتلا به لوسمی لنفوسیتی مزمن ( Chronic Lymphocytic Leukemia ) را غربالگری کردند و با ژنهای پنج هزار و ۷۸۹ فرد سالم مقایسه کرده و تفاوت های ژنتیکی میاه دو گروه را شناسایی کردند.
نتایج این تحقیقات در نشریه ژنتیک نیچر منتشر شده است.
pezeshk . us
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)