چلغوز میوه کاج مانندی است که طعم آن مثل مغز بادام و پسته است و سرشار از مواد پروتئینی مي‌باشد،و طبع آن گرم است.



بارها از دوستان و اطرافیان این کلمه رو شنیده بودم و با خودم مي‌گفتم خوب یعنی چی چلغـــوز؟!!!عجب کلمه مبهمیه ؟!!!

تا این که تصمیم گرفتم رازشو برای خودم روشن کنم که در آخر معلوم شد که بابا اونقدرها هم چلغوز بودن بد نیست


001






چلغوز، میوه مغزدار سرشار از پروتئین، چربی و اسید آمینه است.

چلغوز میوه کاج مانندی است که طعم آن مثل مغز بادام و پسته است و سرشار از مواد پروتئینی مي‌باشد و

طبع آن گرم است.


از چلغوز در کشورهای مختلف در غذاهای متنوع استفاده مي‌کنند.

خصوصیات این میوه:

۱ – از اشتها جلوگیری مي‌کند. این میوه منبع خوب چربی اشباع نشده به نام اسید پینولنیک (Pino lenic acid) است.

۲ – این میوه سرشار از فیبر، ویتامین k ،E و نیاسین است. از لحاظ ماده معدنی منبع عالی منگنز و پتاسیم است که در حفظ سلامت قلب و تعادل فشار خون ضروری است.

۳ – چلغوز سرشار از تک چربی اشباع نشده است که در روغن زیتون موجود است. این نوع چربی نه تنها کلسترول خون را کاهش مي‌دهد، بلکه سرخرگ ها را از آسیب حفظ و سرانجام از حمله قلبی جلوگیری مي‌کند.

۴ – چلغوز دارای میزان بالای آنتی اکسیدان است که سلول های بدن را از آسیب های رادیکال های آزاد محافظت مي‌کند.



چلغوز معمولا” در کنار آجیل ها دیده میشود وبر خلاف اسمش میوه نسبتا” گرانیست!