اين هفته در مورد گريپ فروت صحبت مي كنيم. مي گويند اين ميوه فشار خون را پايين مي آورد و اگر قرص فشار مصرف مي كنيد مصرف اين ميوه تاثير آن را 10 برابر مي كند. پس در اين خصوص محتاط باشيد.
گريپ فروت سرشار از ويتامين «ث» و پتاسيم است. اين ميوه منبعي غني از فولات، آهن، كلسيم و ساير مواد معدني مي باشد. انواع سرخ و صورتي آن انباشته از كاروتن است كه سبب ايجاد ويتامين آ مي شود. فيبر گياهي فراوان وكالري كم آن را از ميوه هاي رژيمي قرار داده است.
اين ميوه خواص ضدسرطان دارد و از بيماري هاي قلبي نيز پيشگيري مي كند. يك گريپ فروت بيش از نيمي از ويتامين «ث» مورد نياز بدن در يك روز را تامين مي كند. كلسيم و آهن از ديگر ريزمغذي هاي اين ميوه است. با آميختن آب گريپ فروت سرخ يا صورتي با سفيد، مزه شيرين حاصل مي شود. اگر آب پرتقال يا گريپ فروت را با هم درآميزيم، نوشابه نيروبخشي پديد مي آيد كه نياز به شيرين كردن ندارد. گريپ فروت، ميوه مفيدي براي متعادل ساختن وزن بدن شمرده مي شود و مقدار زياد فيبر گياهي اش، گرسنگي را فرو مي نشاند.
گريپ فروت هاي سرخ و صورتي، خطر بزرگ شدن پروستات را تقليل مي دهد. مصرف هفته اي 10 وعده مواد غذايي سرشار از ليكوپن كه در اين ميوه موجود است، سبب كاهش 50 درصد سرطان پروستات مي شود.
گروهي از مبتلايان به آماس مفصل رماتيسمي و شماري ديگر از مبتلايان به اختلالات التهابي دريافته اند كه گويي مصرف هر روزه گريپ فروت نشانه هاي مرضي شان را تقليل مي دهد. گريپ فروت صورتي با ترشي نشاط آور، پرآبي و كالري جزيي موجب گشته است كه به صبحانه اي مورد علاقه و يكي از مواد خاص سالاد درآيد. گريپ فروت هاي گرد، صاف و سنگين را برداريد. گريپ فروت هايي كه پوست شان زبر بوده يا پفي و نرم يا يك طرفشان نوك تيز است، نامرغوب هستند. گريپ فروت هاي براق كه دو طرفشان اندكي صاف باشد، مرغوب ترند.
ميوه گريپ فروت، اشتها را تقويت مي كند، عمل هضم را آسان مي كند و جريان شيره معده و ترشح كيسه صفرا را سرعت مي بخشد. اگر گريپ فروت را صبح ناشتا بخورند، خواص ادرارآور آن زياد مي شود و سموم را از بدن خارج مي كند. گريپ فروت، خون را تصفيه مي كند و كليه و كبد را پاك مي سازد. گريپ فروت، براي كساني كه عفونت هاي ريوي و تب خيز دارند، مفيد است.