فرض کنید در شرایطی قرار گرفتهاید که جان کسی در خطر است، حادثهای ناگوار رخ داده، میخواهید به آتشنشانی اطلاع بدهید و یا به کمک فوری پلیس نیاز دارید؛ قطعأ در اولین اقدام از تلفنهمراه خود برای تماس با مراکز مربوطه نظیر پلیس، آتشنشانی و اورژانس استفاده میکنید. اما به هر دلیلی ممکن است این اقدام به طور طبیعی میسر نشود. هماکنون قصد داریم ترفندی کاربری را به شما معرفی کنیم که با بهرهگیری از آن میتوانید در شرایطی مانند شرایط ذیل نیز با مراکز فوریتهای اضطراری تماس بگیرید؛ در زمانهایی که تلفنهمراه شما از شبکه خارج شده باشد و هیچ نوع ارتباطی بین گوشی شما و شبکه تلفنهمراه برقرار نباشد. در زمانهایی که گوشی شما قفل شده و پسورد آن را به یاد نمیآورید. و حتی هنگامی که سیمکارت شما سوخته باشد و یا اصلأ سیمکارتی در اختیار نداشته باشید و گوشی شما بدون سیمکارت روشن باشد. در این موارد و کلیه موارد نظیر آن با استفاده از این ترفند میتوانید با مراکز فوریتهای اضطراری تماس بگیرید.


بدین منظور:
کافی است در هر یک از شرایط فوقالذکر، با شماره 112 (بدون پیششماره) تماس بگیرید.
این شماره که مدتی است در کشور ما نیز فعال شده، یک شماره بینالمللی جهت استفاده از تلفن همراه در مواقع اضطراری است.
پس از تماس با این شماره به اپراتور مربوطه وصل شده و میتوانید وضعیت اضطراری خود را تشریح کرده و تقاضای کمک کنید.

همانطور که گفته شد برای تماس با این شماره، نیازی به سیمکارت و حتی شبکه همراه نیز ندارید. حتی اگر گوشی شما در حالت Lock هم باشد باز هم میتوانید این شماره را بگیرید.

تنها به چند نکته مهم دقت کنید:
اگر سیمکارت ندارید و یا سیمکارت شما همراه اول است، به هیچ عنوان بدون دلیل و جهت آزمایش این شماره با 112 تماس نگیرید. چرا که بلافاصله به اپراتور مربوطه وصل شده و با او صحبت میکنید. در نتیجه جهت تست و آزمایش، بیجهت به این شماره تماس نگیرید.
در سیمکارت های ایرانسل در صورت تماس با 112، به یک سامانه گویا وصل میشوید که از شما درخواست میکند مرکز مورد نیاز خود را وارد کنید تا به آن وصل شوید.
همچنین دقت کنید در مواقع غیراضطراری که تماس به طور مستقیم با مراکزی نظیر 110، 125 و 115 امکان پذیر است، از 112 استفاده نکنید.
تماس با 112 از طریق تلفن ثابت نیز در موارد اورژانسی قابل انجام است