نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: منطق ماشین دودی - جالبه

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
    مدير باز نشسته
    تشکر تشکر کرده 
    912
    تشکر تشکر شده 
    2,362
    تشکر شده در
    1,072 پست
    قدرت امتیاز دهی
    263
    Array

منطق ماشین دودی - جالبه

یکی از دوستان ما که مرد نکته سنجی است , یک تعبیر بسیار لطیف داشت که نامش را گذاشته بود " منطق ماشین دودی " می گفتیم منطق ماشین دودی چیست ؟ می گفت :
    من یک درسی را از قدیم آموخته ام و جامعه را روی منطق ماشین دودی می شناسم . وقتی بچه بودیم , منزلمان در حضرت عبدالعظیم بود و آن وقت ها قطار راه آهن به صورت امروز نبود و فقط همین قطار تهران - عبدالعظیم بود . من می دیدم که قطار وقتی در ایستگاه , می ایستاد . بچه ها دورش جمع می کنند و آن را تماشا می کنند و به زبان حال می گویند : " ببین چه موجود عجیبی است ! " . معلوم بود که یک احترام و عظمتی برای آن قایل هستند . تا قطار ایستاده بود , با یک نظر تعظیم , تکریم و احترام به او نگاه می کردند . تا کم کم ساعت حرکت قطار می رسید و قطار راه می افتاد . همین که راه می افتاد , بچه ها می دویدند , سنگ بر می داشتند و قطار را مورد حمله قرار می دادند . من تعجب می کردم که اگر به این قطار باید سنگ زد . چرا وقتی ایستاده یک ریک کوچک هم به آن نمی زدند و اگر باید برایش اعجاب قایل بود , اعجاب بیشتر وقتی است که حرکت می کند.
    این معما برایم بود تا وقتی بزرگ شدم و وارد اجتماع شدم . دیدم این قانون کلی زندگی ما ایرانیان است . هر کس و هر چیزی تا وقتی ساکن است مورد احترام است . تا ساکت است مورد تعظیم و تجلیل است . اما همین که به راه افتاد و یک قدم برداشت , نه تنها کسی محلش نمی کند , بلکه سنگ است که به سوی او پرتاب می شود و این نشانه ی یک جامعه مرده است . ولی یک جامعه زنده و پویا فقط برای کسانی احترام قایل است که متکلم هستند نه ساکت . متحرکند نه ساکن . باخبر ترند نه بی خبر تر .

استاد مطهری

نه همين غمكده، اي مرغك تنها قفس است
    گــر تــو آزاد نباشي همــه دنيــا قفس است

60187146022645756403

آرزوی من اینست ؛ خداوند هیچگاه شاهد لبخند ابلیس بابت اشتباهات من نباشد

EmAd.M

2. کاربر مقابل از emad176 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)