صفحه 1 از 13 1234511 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 124

موضوع: تازه های علم شیمی

  1. #1
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array

    تازه های علم شیمی

    مقدمه:
    چندی پیش در منطقه فینیکس واقع درآریزونا درکشور آمریکا، کشاورزی بنام دیوید هادسون به ماده ی سفید رنگی که در سرتاسرزمینهای زراعی اش گسترده بود مشکوک شد و مقداری از آنرا به آزمایشگاههایمعتبر سپرد تا به او بگویند که این ماده سفید رنگ متشکل از چه مواد اولیهای است. اما در عین ناباوری، پاسخ آزمایشگاه این بود:You Have Pure Nothing یعنی شما یک ماده ای دردست دارید که خالصاً هیچ چیزمشخصی که در جدول عناصر تعریف شده باشد در آن به چشم نمی خورد!
    اما پس از چندی یک آزمایشگاه روسی به روش آزمایش آمریکاییها شککرد و روش جدیدی را برای آنالیز این ماده ی عجیب پیش رو گذاشت که صحیح تربود و بلاخره پرده ی جادویی کنار رفت و عنصر تشکیل دهنده رخ نمود.
    این ماده شکل دیگری از اتم های طلا بود که بصورت یک نانو رشته (رشته ای از الکترونها که از پی هم قرار می گیرند و شکل یک تسبیح نخ شده رادارد) در آمده بود. نام علمی آن ORME یا ORMUS مخفف Orbitally Rearranged Monotomic Element می باشد.
    آزمایشات بعدی، اما، حیرت آورتر بودند. برای وزن کردن آن، یکپیمانه ی خالی را ابتدا وزن کردند و سپس مقدار مشخصی از این گرد سفید رنگرا درون پیمانه ریخته مجدداً وزن کردند و در عین ناباوری در تمام اینتوزینها، همواره وزن پیمانه+وزن گرد سفید رنگ از وزن پیمانه ی خالی “کمتر”بود! آزمایشی که چندین بار تکرار شد و همواره یک پاسخ را ارائه می داد.گویی که 40 درصد از جرم این ماده در جهان ما و 60 درصد دیگر آن در جهانیموازی با جهان ما سیر می کند.
    نکته ی مهم زمانی به چشم آمد که محققان، پیمانه ی لبریز از مادهسفید رنگ را حرارت دادند و مشاهده کردند کهدر حرارت بسیار بالا وزن پیمانهبه سمت صفر گرم سوق پیدا کرد. یعنی “با حرارت دادن بهاین ماده، می توان جاذبه را دفع نمود”.
    ناسا با بهره گیری از این ترکیب جدید طلای بسیار ناب (The Pure Gold) توانست ماده ی جدیدی اختراع کند با نام آیروژل (AeroGel) که به خودی خود از هوا سبک تر است وفرم خالص آن می تواند در هوا شناور باشد و همچنین با حرارت دادن بهآیروژل، این ماده می تواند وزنهایی بیش از وزن خود را نیز در هوا معلق نگاهدارد. ناسا از این ژل در تحقیقات گسترده ای بهره می برد. (در ویکیپدیاجستجو کنیدAeroGel )
    اما چندی پیش، در “صحرای سینا” (علاقه مندان به آثار سیچین توجهفرمایند)معبدی متعلق به راهبان مصر باستان کشف شد کهدرون آن آکنده بود از پودری سفید رنگ! آزمایش این ماده نشان داد که شباهتزیادی بین این پودر تازه کشف شده با نانو رشته ی طلا وجود دارد. مصریانباستان به این ماده “مفکات” می گفتند و راز تهیه آن در دست راهبان مقدسبوده است.
    ترکیب مفکات با حرارت می توانسته بی وزنی را بهمراه آورد و شایدراز چگونگی ساخته شدن اهرام عظیم مصر در همینجا نهفته باشد.
    به این نکته توجه کنید: نام تمام اشکال هندسی (چه به فارسی و چهبه لاتین) مستقیما به شکل هندسی آنها اشاره می کند. مثلاً دایره از دواربودن می گوید، مثلث از سه ضلعی بودن. اما در این بین نامی که برای شکلهندسی “هرمدر نظر گرفته شده یک استثنای عجیب است. هرمدر لاتین Pyramid ترجمه شده که از ترکیب دو کلمه ی Pyro بمعنی “آتش” و Amid بمعنی “گرفته شده”تشکیل شده است. بنابراین Pyramid یعنی Fire Begotten یا از آتش گرفته شده!!! حتی اسم عربیِ “هِرم” نیز ازریشه هُرم بمعنی حرارت و داغی گرفته شده و اشاره ای به شکل هندسی آن ندارد.

    علاقه مندان به پیگیری این مطلب می توانندبه آدرسgraal.co.uk/whitepowdergold.html مراجعه و یا در گوگل White Powder Gold راجستجو نمایند..

    همانگونه که کتاب “اسرار گمشده صندوقچه مقدس”اثر لارنس گاردنراشاره دارد، اخیراً توجه دانشمندان به این عنصر مرموز معطوف شده است که درجدول تناوبی عناصر یافت نمی شود.
    این پودر سفید رنگ غیر محسوس که از خانوادهفلزاتی همچون طلا وپلاتنیوم بدست می آید، عنصری مونوتومیک (ساختاری از ماده که از اتمهای واحدتشکیل شده است) خوانده می شود. آنچنانکه این ماده توسط کاشف آن، دیویدهادسون، در سالهای دهه ی 1980 Orme نام گذاری شد که مخففOrbitally Rearranged Monatomic Element (عنصری که اوربیتال آنبصورت تک اتمی بازچیده شده باشد) می باشد. بصورت عمومی و تجاری نام Ormus یا M-State برای این پودر سفید رنگ پذیرفته شده است.
    ثقل سنجی حرارتی نشان داد که این ماده در حرارتبالا شروع به بیوزن شدن می نماید تا جایی که حتی می تواند در هوا شناور شود. حتی در شرایطخاصی این پودر سفید طلا می تواند به خاصیت ابر رسانایی برسد و یا در ابعاددیگر عالم طنین ایجاد نماید.
    در اسطوره های یونان باستان تلاش برای یافتن اینماده بصورتافسانه پشم طلایی” تجلی یافته، در حالیکه در کتاب مقدس می توان رد اینماده را در داستان مربوط به صندوقچه ی عهد (که به دستور خدا توسط موسی درصحرای سینا ساخته شد و نهایتا به معبد سلیمان در اورشلیم منتقل شد) جستجونمود. در بین النهرین باستان نیز از این پودر سفید رنگ یاد شده و نام آنشم-آن-نا یا “سنگ آتش” بوده است، درحالیکه مصریان به آن “مفکات” (mfkzt) میگفتند و اسکندر نیز آنرا با نام “سنگ بهشت” می ستود.
    این پودر “سنگ آتش” رازآلود، بعنوان یک مادهخوراکی و به شکلنان های مخروطی و یا بصورت معلق بر سطح آب، به پادشاهان و فراعنه اختصاص مییافت. این ماده بعنوان غذایی برای “کالبد اختری” شناخته می شد که استعدادرهبری، آگاهی ذاتی، ادراک و فراست را در نزد شاهان و رهبران ارتقا می دادهاست. همچنین به تازگی ارتباط مابین این ماده جادویی با راز طول عمر نیزمکشوف گشته است.
    امروزه، کمپانی های متعددی در حال تولیدمحصولاتی هستند که برپایه مواد M-State بنا شده اند. برخی از طلا بعنوان فلز پایه بهره می برند،و برخی دیگر نیز از مشتقات پلاتنیوم که از رسوبات کف دریاها و یا منابعزمینی ای همچون دهانه های آتشفشان ها و یا محل برخورد شهاب سنگها استحصالمی شود بهره می برند. از آنجاییکه روشهای متداول آنالیز مواد فلزی، برایشناخت M-State ها نا مناسب و نا کارآمد است لذا می توان گفت که هنوز بسیاریاز تواناییهای این ماده در پرده ی ابهام باقی مانده است.
    فیلسوف قرن هفدهم، ایرنائوس فیلالِتِس (فردی کهمورد احترامآیزاک نیوتن، روبرت بویل، الیاس اشمول و دیگر اعضای کالج سلطنتی بریتانیادر عصر خود بوده است)، اثری را در سال 1667 نگاشت با نام “راز، بر ملا شد”.وی در این مقاله به بحث پیرامون “سنگ فلاسفه” می پردازد که تا آن زمان بهاشتباه به “هر ماده ای که فلزات را به طلا تبدیل کند” گفته می شد.
    فیلالتس مستقیماً به اصل موضوع می پردازد وآنچنانکه از اسنادمی توان فهمید، وی سنگ فلاسفه را خودِ طلا می داند و اعلام می کند که بهخلوص رساندن طلا می بایست تلاشی باشد که فلاسفه به انجام می رسانند. او میافزاید: ” سنگ ما چیزی نسیت جز طلا که به بالاترین درجه خلوص و لطافت (نرمی) رسیده باشد. بدان سنگ می گوییم چراکه خواص ذاتی آن اینگونه نشان میدهد؛ این ماده جلوی آتش را می گیرد همانطور که مابقی سنگها نیز اینچنین میکنند. در گونه ی خود این ماده همان طلا است، اما خالص تر از هر خالصی؛ اینماده ای جامد و نسوز است همانند سنگ، اما شکل ظاهری آن مانند پودری خالص ونرم است”.
    چند قرن زودتر در سال 1416 شیمی دان فرانسوی،نیکولاس فلامل، مینویسد که وقتی فلز ناب در نهایت کمال آماده سازی شد، پودر عالی و سفیدرنگِ طلا بدست می آید، که همان “سنگ فلاسفه” می باشد.
    وقتی به مصر باستان باز می گردیم، ارجاعاتبیشتری را به مفکات (mfkzt) باز می یابیم که به اماکن مقدسی در آن ناحیه اشاره دارند. یکی ازاین اماکن مقدس (نزد مصریان باستان) معبد کارناک می باشد و گنجینه ای متعلقبه تاتموسیس سوم. در دیوار نگاره های معبد کارناک در قسمتی که مربوط بهفلزات است، تعدادی شئی مخروطی شکل به تصویر درآمده است و در توضیحشان قیدشده که این اشیاء از طلا ساخته شده اند اما نکته عجیب نام این اشیاء مخروطیشکل است:”نان سفید!”. مشخصاً از این نان در مراسمی بهره برده می شد کهمختص فراعنه بوده و آنان پس از پشت سر گذاشتن روزه ای 40 روزه با این نانمقدس روزه شان را باز می کردند و پس از این مراسم بوده که فرعون فرامینسالیانه خود را صادر می کرده است. تحقیقات بعدی ما نشان داد که این ماده یسفید رنگ مستقیماً با افزایش ادراک و فراست و قوه ی مدیریت در ارتباط استچراکه پس از مصرف خوراکی آن توانمندی نیمه راست مغز را با توانایی نیمه یچپ مغز برابر می گردد.
    رد پای این پودر سفید را همچنین می توان ازاسنادی که به اسکندرمقدونی باز می گردد جستجو نمود. همواره این داستان را از اسکندر شنیده ایمکه وی بدنبال راز جاودانگی اقدام به سفر به بهشت نمود که بر اساس قراینبهشت در آنزمان سرزمین هخامنشیان، سرزمین اهورا مزدا، خدای نور و خرد بودهاست. هدف وی یافتن “سنگ بهشت” بوده است که خواصی جادویی داشته از جملهافزایش عمر (جاودانگی). امروزه دانشمندان سرگرم مطالعه بر روی DNA انسان میباشند و ارتباطی را مابین پودر سفید طلا و طول عمر DNA یافته اند.
    می توان خصوصیات پودر سفید طلا را به اینگونه برشمرد:
    1- خاصیت ضد جاذبه در حرارت های بالا
    2- خاصیت ابر رسانایی در حرارت بالا
    3- اتصال کوانتومی به دیگر جهانهای موازی (Quantum Entanglement)
    4- عدم مشابهت با ساختار عناصر جدول مندلیف
    5- درصورت برهم خوردن ساختار رشته ای، بانوری بسیاردرخشان منفجر می شود
    6- بدلیل ساختار اتمی تک رشته ای، امکانتبدیل این ماده بهمواد دیگر وجود دارد
    7- درصورت مصرف خوراکی، افزایش کارآیی مغزانسان را در دونیمه چپ و راست بدنبال دارد

  2. کاربر مقابل از Sara12 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  3. #2
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array
    شبيه‌سازي‌هاي نانومقياس و تحقيقات تئوريکي که در بخش انرژي آزمايشگاه ملي ORNL) Oak Ridge) انجام شده است، دانشمندان را يک گام ديگر به درک قابليت‌هاي گرافن در کاربردهاي الکترونيکي نزديک‌تر کرده است.

    گرافن يک ماده مستحکم سبک با رسانايي الکتريکي بالاست که شبيه کندوي عسل نانومقياس است. محققان ORNL کشف کرده‌اند که چگونه حلقه‌هاي نامطلوب در اين ماده شکل مي‌گيرند.

    حلقه‌هاي ساختاري که بعضي وقتها هنگام تميز کردن گرافن تشکيل مي‌شوند، مي‌توانند ماده را براي کاربردهاي الکترونيکي نامناسب سازند. صنعت الکترونيک علاقه بسيار زيادي به حل اين مشکل دارد

  4. کاربر مقابل از Sara12 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  5. #3
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array

    پیش فرض بهبود پوشش‌دهي قطعات صنعتي در برابر خوردگي و اکسيداسيون دما بالا

    محققان دانشگاه رازي کرمانشاه با همکاري پروفسور احمدعلي آماده استاد دانشگاه تهران، با سنتز و به‌کارگيري زيرلايه‌ي نانومتري و آلومينايزينگ آن در دماهاي پايين، موفق به کاهش زمان شکل‌گيري ايجاد پوشش‌هاي مقاوم در برابر خوردگي داغ و اکسيداسيون دما بالاي کارکرد قطعاتي همچون پره‌ي توربين‌هاي گازي شدند.

    دکتر علي‌محمد رشيدي، عضو هيئت علمي دانشگاه رازي کرمانشاه، در گفتگو با بخش خبري سايت ستاد ويژه‌ي توسعه‌ي فناوري نانو، گفت: «طبق نتايج تحقيق انجام شده، ايجاد نانوساختار نيکل براي فرايند آلومينايزينگ که فرايندي صنعتي براي ايجاد پوشش‌هاي مقاوم به اکسيداسيون دماي بالا است، امکان ايجاد پوشش در دماهاي به مراتب پايين‌تر از روش‌هاي مرسوم را فراهم نموده و موجب کاهش زمان تشکيل پوشش‌هاي آلومينايدي مي‌گردد».

  6. کاربر مقابل از Sara12 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  7. #4
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array

    پیش فرض

    محققان آمريکايي با استفاده از نانولوله‌ها و با بهره‌گيري از نيروي موئينگي، ساختارهاي ميکروسکوپي کج، پيچ‌خورده و طاق‌مانند توليد کردند. اين روش مي‌تواند در توليد همزمان الگوهايي با چندين شکل مورد استفاده قرار گرفته و امکانات جديدي در زمينه سطوح قابل تنظيم ايجاد مي‌کند.

  8. کاربر مقابل از Sara12 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  9. #5
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array
    دانشمندان سوئيسي به روشي دست يافته‌اند که امکان استفاده از معروف‌ترين قابليت نقاط کوانتومي در درمان سرطان و ساير بيماري‌ها را فراهم مي کند.
    به گزارش سرويس فن‌اوري ايسنا علوم پزشکي تهران، محققان اين طرح در نتايج مطالعه نشان داده‌اند که اگر نقاط کوانتومي را توسط مولکول‌هاي خاص شکر بپوشانيم، اين نانوذرات تنها درون کبد تجمع كرده و در قسمت‌هاي ديگر بدن جمع نمي‌شوند.


    اين دانشمندان معتقدند از اين هدف‌گيري انتخابي مي‌توان براي رهايش داروهاي ضدسرطان به يک بافت خاص درون بدن استفاده و از اثرات جانبي فراگير داروهايي که در حال حاضر براي درمان سرطان استفاده مي‌شوند، جلوگيري کرد.
    در اين گزارش جديد، پيتر سيبرگر و همکارانش در اين طرح تحقيقاتي اشاره مي‌کنند که نقاط کوانتومي که قطر آنها يک پنج هزارم قطر موي انسان است، در پيل‌هاي خورشيدي، تصويربرداري تشخيصي پزشکي، و قطعات الکترونيکي مورد استفاده قرار مي‌گيرند.
    دانشمندان بر اين باورند که اين نانوذرات قابليت استفاده در دارورساني هدفمند براي درمان سرطان و بيماري‌هاي ديگر را دارند؛ با اين حال هنوز دانشمندان روش ايده‌آلي براي هدفگيري اين نقاط به بافت‌ها و اندام‌هاي خاص در جهت به حداکثر رساندن اثر آنها و محدود نمودن سميتشان نيافته‌اند.
    به گزارش ايسنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو اين محققان نوع خاصي از نقاط کوانتومي پوشيده شده با مولکول‌هاي شکر را توسعه داده‌اند که به سوي گيرنده‌هاي موجود در بافت‌ها و اندام‌هاي خاص جذب مي‌شوند.
    در مطالعه‌اي که روي موش‌هاي آزمايشگاهي انجام شده است، اين دانشمندان نقاط کوانتومي را با مانوز يا گالاکتوز آمين پوشش دادند. اين دو نوع شکر به صورت انتخابي در کبد جمع مي‌شوند.
    به گفته اين محققان، نقاط کوانتومي پوشيده شده با مولکول‌هاي شکر سه برابر بيشتر از نقاط کوانتومي معمولي در کبد تجمع مي‌کنند که نشان‌دهنده تمايل بيشتر آنها به سوي کبد است.
    جزئيات اين پروژه تحقيقاتي در شماره 18 Journal of American Chemical Society منتشر شده است.

  10. کاربر مقابل از Sara12 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  11. #6
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array
    ساخت یک باتری انسان با جایگزین کردن انگشتان دست برای پل نمک در یک سلول galvanic. شما می توانید یک باتری انسان را با یک فرد ، یک گروه از افراد ، یا حتی یک هزار نفر بسازید
    ساخت یک باتری بشری


    روش معمول اتصال نیمه سلولهای galvanic سلول ها ، استفاده از پل نمک را به عنوان منبع یون های تلفن همراه ، می خواهم در این نمودار. با این حال ، شما می توانید انگشتان خود را در محل پل نمک استفاده کنید.

    را 'پنجم با دو انگشت از دست شما. نگران نباشید ، یکی از انگشت در ظرف کیمیاگری فلز مس در محلول 1M شیب مس سولفات و دیگر انگشتان در ظرف فلزی روی در محلول سولفات روی 1M. شما فقط یک باتری ساخته شده از خودتان! باتری انسانی شما در مورد ولتاژ ، همان پتانسیل استاندارد سلول داشته باشد. مقدار انگشتان دست خود را هنگامی که شما انجام می شود و به خودتان تبریک می گویید
    جستجوی پیشرفته بشر باتری

    آیا می خواهید ولتاژ بیشتر؟ سوئیچ کردن روی برای یک فلز واکنش پذیر تر کرده و دوستان خود را در در عمل است. شما می توانید سدیم باتری مس با داشتن یک داوطلب خوش شانس لمس یک قطعه کوچک از فلز سدیم را. آیا شخصی که در کنار عضویت در دستان فرد با دست زدن به سدیم می باشد. ایجاد زنجیره ای از دست انسان را با همچون بسیاری از مردم شما در دسترس (برای ثبت این نوع باتری در انسان است گفته می شود مردم یدلایمخیرات 1500) ، و فرد را در شیب انتهای انگشت خود را به محلول سولفات مس. باتری بشر ، شما باید حدود 3 ولت تحویل.

    فلز سدیم به شدت فعال می شود. مطمئن باشید که نگه داشتن فلز سدیم دور از هر گونه آب مایع و به کسی که این فلز با آب شستن دست خود را با محلول سرکه بعد از تظاهرات لمس می باشد.

  12. کاربر مقابل از Sara12 عزیز به خاطر این پست مفید تشکر کرده است:


  13. #7
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array

    پیش فرض کشف جديد شيمي دان ها در فرایند فوتوسنتز

    زغال سنگ، نفت و گاز طبيعي جزء سوخت های فسيلی هستند که انرژی خورشيد در آنها به وسيله ترکيبات شيميايی فرايند فوتوسنتز ذخيره شده است.
    محققان شيمی معدنی زيستی معتقدند چنانچه از اين فرايند نسخه برداري شود منبع پايان ناپذيري از انرژی آزاد کربن دی اکسيد در دسترس خواهد بود و به اين ترتيب فوتوسنتز مصنوعی مي تواند منابع انرژی را برای آينده بهبود بخشد.
    اين گروه از دانشمندان توانسته اند ساختار کمپلکس فرآيند فوتوسيستم(
    ii
    ) را شناسايی کنند. اين کلاستر که حاوی منگنز است مي تواند آب را به وسيله نور خورشيد تجزيه کند و علاوه بر اکسيژن مولکولی، پروتون و الکترون تشکيل مي شود که ترکيب شده و هيدروژن مولکولی توليد مي نمايد. تاکنون از نظر فني ممکن نبوده که اين مرحله تعيين کننده در فرايند فوتوسنتز را به طور مناسب و دقيق بازسازی کنند.
    در يک کلاستر کامل چهار اتم منگنز، يک کلسيم و دست کم پنج اتم اکسيژن به يکديگر متصل می شوند ولي نکته مجهول نظم هندسي اين اتم ها در ساختار کلاستر است. دانشمندان حداقل 15 روش را براي پيدا کردن ترتيب منگنز و اکسيژن بررسی کرده اند.محققان توانستند به کمک کارهای آزمايشگاهی و تئوری ترتيب صحيح را براي اين اتم ها پيدا کنند. آنها به وسيله کامپيوتر تمام حالت های ممکن برای ترتيب اتم ها در تئوری را با نتايج حاصل از آزمايشها مقايسه کرده و در آخر يک ساختار صحيح برای چهار اتم منگنز با پل اکسيژن به دست آمد. تنها دو نکته جزئي مبهم در اين زمينه باقی مانده است. بر طبق اين داده ها سه امکان براي جهت گيری کلاستر در پروتئين فوتوسيستم (
    ii) و چهار موقعيت ممکن برای اتم کلسيم وجود دارد.
    آنها اکنون اساس ساختمانی ترکيبی را که در فرايند شکافت آب به کار مي روند و براي فهم مراحل مختلف واکنش ها در فوتوسنتز الزامي است، مي دانند و به اين ترتيب يک مرحله ديگر به توسعه کاتاليزگرهای مصنوعی در تهيه هيدروژن نيز نزديک تر مي شوند.

  14. #8
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array

    پیش فرض

    ذرات زیراتمی (Subatomic Particles)

    در این مقاله انواع ذرات زیراتمی (Subatomic Particles) را به طور مختصر معرفی می کنیم.
    هادرون – باریون – بوزون – فرمیون – لپتون – بوزون های شاخص –گلوئن – نوترینوها – موئون – مزون – کوارک – پیون و .... هادرون ها (Hadrons): ذرات زیراتمی ای هستند که از فرمیون هایی چون کوارک و آنتی کوارک و بوزون هایی چون گلوئن تشکیل شده اند.
    این ذرات نیروی قوی هسته ای اعمال می کنند. هادرون ها مانند دیگر ذرات دارای عدد کوانتومی هستند. این ذرات ممکن است در دما یا فشار بسیار پایین خودبه خود از بین بروند.
    باریون (Baryon): ذراتی هستند که از کوارک تشکیل شده اند. برای مثال پروتون از دو کوارک بالا (u) و یک کوارک پایین (d) تشکیل شده و یا نوترون از دو کوارک پایین و یک کوارک بالا تشکیل شده.

  15. #9
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array

    پیش فرض

    انواع باریون طبق مدل استاندارد (SM) به صورت زیر است:
    بوزون (Boson): ذراتی هستند که داری اسپین صحیح هستند. اکثر بوزون ها می توانند ترکیبی باشند اما گروه بوزون های شاخص (Gauge Bosons) از نوع ترکیبی نیستند. در مدل استاندارد بوزون ها ذراتی برای انتقال نیرو هستند که شامل فوتون ها (انتقال دهنده ی الکترومغناطیس) و گراویتون (انتقال دهنده ی گرانش) نیز می شوند. اتم ها نیز می توانند بوزون باشند. برای مثال هلیم – 4 یک بوزون با اسپین گویا است. در کل تفاوت زیادی بین استاتیک فرمیونی (اسپین نیمه صحیح) و بوزونی وجود ندارد مگر در مورد اجرام با چگالی بالا که این مورد نیز پیرو استاتیک ماکسول – بولتزمن می باشد. بر همین مبنا هم بوزون ها و هم فرمیون ها ذراتی کلاسیک شناخته می شوند. بوزون های شاخص (Gauge Bosons): ذرات بوزونی می باشند که حامل نیروهای بنیادین طبیعت می باشند.
    بوزون های شاخص خود 3 دسته اند: فوتون ها – بوزون W&Z (بوزون هایی که بدون بار الکتریکی هستند را با Z نشان می دهیم و آن دسته ای را نیروهای ضعیف هسته ای دارند با W نشان می دهیم) و گلوئن ها.

  16. #10
    مدير باز نشسته
    تاریخ عضویت
    Jun 2010
    نوشته ها
    7,578
    تشکر تشکر کرده 
    3,069
    تشکر تشکر شده 
    4,117
    تشکر شده در
    2,249 پست
    قدرت امتیاز دهی
    865
    Array

    پیش فرض

    گلوئن (Gluon): ذراتی بدون جرم و خنثی از خانواده ی بوزون های شاخص هستند و دارای اسپین 1 هستند. این ذرات زیراتمی باعث پایدار بودن کوارک ها در هسته ی اتم (پروتون ها و نوترون ها) در کنار همدیگر می شوند. البته جرم این ذرات از آنجاییکه بسیار کم است (MeV) از آن صرف نظر می شود. بوزون های W&Z: جرم بوزون های Z در حدود 91.1876 (GeV/C2) و نوع W آن 80.403 (GeV/C2) می باشد. هردوی آنها دارای اسپین 1 هستند و واکنش آنها از نوع ضعیف می باشد. این بوزون ها از خانواده ی بوزون های شاخص هستند.
    نوترینو (Neutrino): این ذرات از خانواده ی فرمیون ها و گروه لپتون ها هستند و اسپین 0.5 دارند. نوترینوها اغلب تنها توسط نیروهای ضعیف و گرانش واکنش انجام می دهند. مدل استاندارد پیش بینی کرده که نوترینوها بدون جرم باشند اما در آزمایشات جرم نوترینو را گرچه بسیار کوچک اما اندازه گیری کرده اند. نوترینوها اغلب به صورت ذرات منفرد دیده نمی شوند و در قالب الکترون نوترینو (2.2 eV) یا موئون نوترینو (170 KeV) و تاو نوترینو (15.5 MeV) دیده می شوند. هرچند دانشمندان هنوز یکی بودن پاد نوترینو و نوترینو را تایید نکرده اند اما آزمایشات به روشنی این مطلب را اثبات می کنند. به همین دلیل در مدل استاندارد پاد این ذرات نیز تعریف شده است. (برای مثال الکترون آنتی نوترینو).

صفحه 1 از 13 1234511 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/