گوشی جدید سونی که از مدت ها قبل با عنوان Honami شناخته می شد بالاخره با عنوان تجاری Z1 معرفی شد. در بخش طراحی سونی کاربران خود را شگفت زده نکرد چرا که دقیقا همان ظاهر مدل های ضد آب سونی به مانند Xperia Z یا Z Ultra در آن تکرار شده است.پردازنده ۴ هسته ای Snapdragon 800 با فرکانس کاری ۲٫۲ گیگاهرتز و دوربین مجهز به لنز خانواده G با قبلیت ثبت تصاویر در ابعاد ۲۰٫۷ مگاپیکسل اصلی ترین ویژگی های Z1 محسوب می شوند که قبلا در شایعات نیز مطرح شده بود.Z1 دارای ابعادی برابر با ۱۴۴ × ۷۳٫۹ × ۸٫۳ میلی متر می باشد و سونی آن را بر اساس استاندارد IP58به صورت ضد آب و گرد غبار طراحی نموده است. برای پوشش بدنه Z1 در قسمت پشت و جلو از پوشش شیشه ای OmniBalance استفاده شده و قاب اصلی دستگاه بر خلاف Z پلاستیکی از آلومینیوم می باشد. برای این مدل یک صفحه نمایش فول اچ دی در ابعاد ۵ اینچ در نظر گرفته شده که از تکنولوژی ها X Reality و Triluminos نیز پشتیبانی می کند. دوربین ۲۰٫۷ مگاپیکسلی Z1 از سنسور ExmorRS استفاده می کند و به لنز های خانواده G سونی تجهیز شده است. ۲ گیگابایت حافظه پردازشی رم، باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و پشتیبانی از درگاه کارت حافظه از جمله دیگر ویژگی های پرچمدار تازه وارد سونی است. زمان عرضه این محصول ماه اکتبر اعلام شده است.
مشخصات کلی:یک سیم کارته – وزن : ۱۷۰ گرم
پردازنده:Qualcomm Snapdragon 800 Chipset Quad-Core Krait 400 CPU 2.2 گیگاهرتز
صفحه نمایش:صفحه نمایش رنگی لمسی خازنی از نوع Triluminos – سایز صفحه نمایش: ۵٫۰ اینچ – دارای رزولوشن ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ – تراکم پیکسلی: ۴۴۱ پیکسل بر اینچ – قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ
حافظه:حافظه داخلی ۱۶۳۸۴ مگابایت – حافظه رم ۲۰۴۸ مگابایت – قابلیت نصب کارت حافظه از نوع Micro SD
شبکه های ارتباطی:۳G – 4G – GPRS – قابلیت اتصال به اینترنت از طریق وای فای – GPS – NFC – بلوتوث
دوربین:۲۰٫۷ مگاپیکسل – دوربین مکالمه ویدئویی – فوکوس اتوماتیک – فلاش
صدا:فیش ۳٫۵ میلیمتری هدفون
امکانات نرم افزاری:سیستم عامل Android 4.3 Jelly Bean – پشتیبانی از جاوا – نمایش فایلهای مایکروسافت آفیس – نمایش فایلهای PDF
سایر مشخصات:رادیو – قطب نما – باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی
Sony Xperia Z1
سال ۲۰۱۳ برای سونی، سال پرباریست . این کمپانی ژاپنی امسال، در همه زمینهها محصولات مهمی را معرفی نموده. از معرفی تلویزیون خمیده و دوربینهای قابل اتصال به گوشیهای موبایل تا گوشیهای هوشمند سطح بالایی همچون Xperia Z، Xperia Z Ultra. حال آخرین محصول از این خانواده با نام Xperia Z1. سونی اکسپریا زد وان، پرچمدار جدید سونی در دنیای تلفنهای همراه است که به جهت باز پس گیری بازار از غولهای سامسونگ و HTC یعنی Galaxy S4 و One قدم به بازار نهاده و امید اصلی سونی به شمار میرود. حال تنها چند روز پس از معرفی این گوشی و در حالی که حتی معتبرترین سایتهای نقد و بررسی نیز هنوز به این گوشی نپرداختهاند، شاهد حضور آن در دیجی کالا هستیم و قصد داریم به عنوان اولین سایت معتبر نقد و بررسی در ایران، به بررسی آن بپردازیم. پس خواننده نقد و بررسی Xperia Z1 در سایت دیجی کالا باشید.
سونی پیش از معرفی رسمی این گوشی، هیاهوی زیادی را به راه انداخته بود و با به وجود آمدن شایعات فراوان حول این گوشی، همه منتظر از راه رسیدن یک گوشی شگفت انگیز بودند. اما در اولین نگاه به گوشی با خود خواهید گفت ” خوب این که گوشی جدیدی نیست، همان Xperia ZL است که ارتقا یافته ” و البته این حرف، چندان دور از واقعیت نیست. طراحی این گوشی کاملا مطابق با استاندارد های دیگر گوشیهای خانواده Xperia Z است و شباهت بسیاری به Xperia ZL دارد.
اما تفاوت اصلی Z1 با Z، به استفاده سونی از آلومینیوم در ساخت بدنه و در نتیجه، وجود بدنه فلزی این گوشی میباشد. با وجود این قاب فلزی در دور تا دور گوشی، حس یک گوشی سطح بالا و بسیار با کیفیت به کاربر منتقل میشود، که البته از وزن زیاد دستگاه هم نمیتوان چشم پوشی نمود.
سطح کاملا مسطح گوشی و وزن زیاد آن، باعث میگردد که برداشتن آن از روی سطوح صاف مانند میز کمی مشکل باشد.همان طور که میدانید، سونی تقریبا تنها کمپانی ایست که مشغول ساخت گوشیهای سطح بالا با توانایی مقاومت در برابر نفوذ آب است و این کار را از سال گذشته آغاز نموده. با تجربه ای که سونی در این زمینه کسب کرده، خوشبختانه هر روز از روز قبل حرفه ای تر شده و بهبودهایی را در طراحی گوشی اعمال میکند. یکی از این بهبودها، عدم وجود درپوش برای جک ۳٫۵ میلی متری صدا در این گوشیست که ما را بسیار خوشحال نمود. اما دیگر درگاهها و شکافها همه توسط درپوشی محافظت میشوند، که میتوان امیدوار بود سونی کم کم همه درپوشها را حذف کند.
اما بر روی لبه های گوشی چه خبر است؟ لبه سمت راست گوشی، تقریبا توسط کلیدها و شکافهای مختلف پر شده، به ترتیب از بالا به پایین شاهد وجود شکاف سیم کارت، کلید پاور با همان طراحی Xperia Z، کلید کنترل صدا، کلید شاتر دوربین و نهایتا شکاف اتصال بند به گوشی هستیم. بر روی لبه روبرویی یعنی سمت چپ، میتوان شکاف microSD، درگاه microUSB و محل اتصال گوشی به داک را مشاهده نمود.
لبه بالایی میزبان جک ۳٫۵ میلی متری صداست و بر روی لبه پایینی هم، فقط یک بلندگوی بزرگ با ساخت بسیار عالی دیده میشود.به گزارش پارس ناز همان طور که گفتیم به غیر از جک ۳٫۵ میلی متری هدفون، همه شکافهای دیگر گوشی توسط درپوش، پوشانده شدهاند.
قاب پشتی بسیار صیقلی Xperia Z1 هم که از جنس شیشه است، پذیرای دوربین به همراه فلاش و یک لوگوی سونی است که نمای پشتی گوشی را کاملا زیبا ساخته. در ضمن، سونی ادعا نموده که این شیشه آب دیده مقاومت مناسبی دارد که میتوان از کیفیت ساخت گوشی تا حدودی ادعای سونی را پذیرفت، اما فراموش نکنید که به هر حال جنس شیشه ای گوشی، استعداد خش پذیری و البته شکستن را دارد و بهتر است که در هنگام استفاده از دستگاه و برای نگهداری بهتر از آن، مقداری احتیاط را چاشنی کارتان کنید.
در مورد وزن زیاد گوشی گفتیم، اما نگفتیم ابعاد و وزن گوشی چقدر است. این گوشی دارای ابعاد ۷۴×۱۴۴ و قطر ۸٫۵ میلی متر است که ۱۷۰ گرم هم وزن دارد. ابعاد گوشی مقداری از Xperia Z بیشتر شده که میتواند با نیاز سونی به فضای بیشتر جهت قرار دادن دوربین مرتبط باشد. قطر دستگاه نیز مقداری بیشتر شده، اما وزن آن به طور محسوسی زیاد شده، طوری که به محض در دست گرفتن گوشی، این سوال به ذهنتان خطور میکند که چرا اینقدر سنگین است؟
برسیم به یکی از اصلیترین قابلیتها، یعنی مقاومت گوشی در برابر آب ! این قابلیت که توسط گواهینامه IP58 تضمین شده، گویای مقاومت گوشی در برابر نفوذ آب تا عمق ۱ متر و تا ۳۰ دقیقه است. البته فقط در مورد آب نیست، بلکه مقاومت گوشی در برابر نفوذ گرد و غبار و شن هم ضمانت میشود. مسلما، ضد آب بودن گوشی یک مزیت کاربردیست، اینکه بتوانید با خیال راحت زیر دوش آب هم به پیامک ها و تماسهایتان جواب دهید، و یا پس از شستن دست مجبور نباشید ابتدا خوب دستهایتان را خشک کنید و سپس به تماس ورودی پاسخ دهید، نیازیست که به صورت روزمره با آن مواجه میشوید و با این گوشی خیالتان راحت است.
به همه اینها، امکان استفاده از گوشی در استخر، دریا، زیر باران، نواحی مرطوب و البته کویری را هم اضافه نمایید که برای افرادی که در این نواحی زندگی میکنند، یک مزیت بزرگ محسوب میگردد. اما حسی که در دست گرفتن این گوشی به ما داد، شبیه به حس در دست گیری لومیا ۹۲۰ نوکیاست که به دلیل وزن زیاد گوشی، نا خودآگاه آنرا محکم میگیرید و در دست، احساس امنیت خوبی را منتقل مینماید.
سونی در مورد این گوشی، بر روی قدرت سخت افزاری آن هم خیلی مانور داده بود و با تبلیغات زیاد برای Xperia Z1 ، آنرا قدرتمندترین گوشی اندرویدی تا به امروز میدانست. حال میخواهیم بررسی کنیم که این ادعا تا چه حد به واقعیت نزدیک است.
چیپ ست موجود بر روی Xperia Z1 یک چیپ ساخت کمپانی کوالکام با نام Snapdragon 800 است که پردازنده چهار هسته ای از نوع Krait 400 با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز و پردازشگر گرافیکی Adreno 330 را شامل میشود. همچنین، ۲ گیگابایت حافظه رم به این سخت افزار برای عملکرد بهتر کمک مینماید. خوب این مشخصات شباهت بسیاری به دیگر غول سونی یعنی Xperia Z Ultra دارد. اما عملکرد سخت افزاری دستگاه چگونه است؟ نتایج بنچ مارکها که خیلی خوشحال کننده بودند و نشان از ادعای درست کمپانی ژاپنی داشتند. در بنچمارک Pi، این گوشی بعد از LG G2 در رده دوم برترینها قرار گرفت و رقبایی همچون Galaxy S4، HTC One و Z Ultra را پشت سر گذاشت. اما در تست Linpack، Z Ultra مقداری بهتر عمل نمود و این گوشی را به رده سوم فرستاد. در این تست هم LG G2 برترین عملکرد را داشت. اما بالاخره در تست AnTuTu از همه پیشی گرفت و در صدر ایستاد. در تستهای Quadrant، Egypt و تست بسیار با اهمیت Epic Citadel هم Xperia Z1 برترین عملکرد را از خود به نمایش گذاشت تا بتوان این گوشی را یکی از ۳ گوشی قدرتمند موجود در بازار تا پایان تابستان ۲۰۱۳ دانست.
به علاوه، در هنگام کار با گوشی هم میتوانید به راحتی قدرت آنرا حس نمایید، واکنش گوشی به دستورات بسیار سریع است و در هنگام کار با آن، مکثی مشاهده نخواهید نمود. همه چیز در دستگاه به خوبی انجام میپذیرد و برای استفاده از امکانات فوقالعاده اندروید، با هیچ محدودیتی مواجه نخواهید بود.
سونی برای Xperia Z1 از ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی استفاده کرده که با وجود قابلیت پشتیبانی گوشی از کارت حافظه جانبی، میتوان تا ۶۴ گیگابایت دیگر به حافظه گوشی افزود. در ضمن، این گوشی از انواع راه های ارتباط با شبکه جهانی اینترنت مانند ۴G، ۳G، GPRS، Edge و البته Wi-Fi پشتیبانی مینماید و با وجود فناوریهای بلوتوث، NFC و DLNA هم میتوان با دیگر گجت ها تبادل اطلاعات نمود.
باتری گوشی هم یک باتری لیتیوم یونی ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتیست که بالطبع، به دلیل مقاومت گوشی در برابر نفوذ آب، قابل تعویض توسط کاربر نیست. با وجود این باتری، قادر خواهید بود بیش از ۱۳ ساعت به صورت ممتد با گوشی مکالمه انجام دهید، همین طور تا حدود ۱۰۰ ساعت پخش موسیقی در توان باتری خواهد بود. به هر صورت، وجود یک باتری با عملکردی مناسب برای این گوشی ضروری به نظر میرسید، اما در تستهای عادی ما، باتری این گوشی عملکردی ضعیفتر از حد انتظار داشت و مقداری نا امید کننده بود، البته دستگاهی که در اختیار ما قرار داشت یک نسخه تست بود که میتوان امیدوار بود ایراد از باتری این دستگاه باشد و در نسخه های اصلی، این ایراد وجود نداشته باشد.
خوب اصلیترین ایرادی که به مدل پیشین سونی یعنی Xperia Z وارد بود، عملکرد متوسط صفحه نمایش آن بود. اما کمپانی ژاپنی اعلام کرده که در گوشی جدید خود یعنی Z1این مورد را بسیار بهتر نموده. حال میخواهیم بررسی کنیم که آیا ادعای سونی درست است یا یک ادعای تبلیغاتیست؟
صفحه نمایش اکسپریا زد وان یک صفحه نمایش ۵ اینچیست که رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ پیکسل یا همان Full HD را ارائه مینماید. این رزولوشن معادل صفحه نمایش ۵ اینچی مدل پیشین است که باعث تراکم پیکسلی صفحه نمایش Xperia Z1 هم به مانند Xperia Z، عدد بسیار خوب ۴۴۱ppi باشد.. در ضمن، این صفحه نمایش میتواند تا ۱۶ میلیون رنگ را نمایش دهد و صفحه تاچ آن تا ۱۰ لمس همزمان را درک نماید. تا به اینجا مشخصات آنرا بیان کردیم که همگی عالی هستند. از نظر کیفیت تصویر باید بگوییم که مجذوب آن خواهید شد. به هر حال از کمپانی معتبر سونی که از قدیم یکی از سردمداران تکنولوژیهای صوتی تصویری بوده چیزی غیر از این هم انتظار نمیرفت. مشکل محدودیت زاویه دید را نیز سونی در این گوشی تا حد زیادی مرتفع نموده و میتوان عملکرد صفحه نمایش Z1 در زوایای مختلف را مناسب دانست. چیزی که پیشتر در گوشیهای سونی تا حدودی ناراحت کننده بود.
در صورتی که Brightness صفحه نمایش را بالا ببرید، عملکرد صفحه نمایش در شرایط نوری قوی و در زیر نور مستقیم آفتاب هم راضی کننده خواهد بود.سونی در صفحه نمایش این گوشی، از تکنولوژی Triluminous استفاده نموده که به همراه موتور X-Reality، کیفیت تصاویر تولید شده را به طور محسوسی ارتقا داده است. اما هنوز هم رنگهای تولید شده توسط این صفحه نمایش، در مقابل صفحه نمایشهای با پنل IPS یا SuperAMOLED حرف چندانی برای گفتن ندارد و اگر در کنار آنها به صفحه نگاه کنید، رنگها مقداری مرده به نظر میرسند. البته اگر این صفحه نمایش را با گوشیهایی مانند Galaxy S4 یا iPhone 5 مقایسه نکنید، از کیفیت آن لذت خواهید برد. راستی، برای آگاهی کاربر از هشدار ها مانند تماس های از دست رفته، پیامک ها و یا کمبود شارژ هم یک چراغ هشدار در بلندگوی بالایی گوشی تعبیه شده که در حالت خاموش معلوم نیست و در مواقع ضروری، روشن میشود، که البته از منوی تنظیمات قابلیت غیر فعال نمودن آن وجود دارد. با همه اینها، در نهایت ادعای سونی بر ارتقای محسوس کیفیت صفحه نمایش این گوشی را تایید میکنیم.
اما میرسیم به نرم افزار این گوشی که شامل سیستم عامل و غیره میشود. سیستم عامل موجود بر روی Xperia Z1 نسخه ۴٫۲ یا JellyBean از سیستم عامل موفق اندروید میباشد. این نسخه به روز از اندروید باعث میگردد که کاربران گوشی از سرعت و عملکرد بسیار بهتری برخوردار باشند، چرا که با وجود سخت افزار عالی این گوشی، نسخه جدید اندروید نیز بر روی آن وجود دارد و از اکثر اپلیکیشن های موجود برای اندروید پشتیبانی میکند. رابط کاربری هم همان رابط کاربری ساده و بی آلایش سونی است که پیشتر بر روی گوشیهای این کمپانی دیده بودیم. اولین چیزی که توجه ما را به خود جلب نمود، نحوه آنلاک نمودن گوشی بود که به زیبایی و با کشیدن انگشت از بالا به پایین و یا بالعکس صورت میپذیرفت.
این رابط کاربری بی شک زیباترین رابط کاربری موجود بر روی گوشیهای اندرویدی نیست، اما یکی از سادهترین و کاربر پسندترین آنهاست. همه برنامه های مورد نیاز و پر مصرفتر خیلی دم دست و سر راست هستند و دستیابی به آنها به راحتی صورت میپذیرد. همچنین Small Apps که پیشتر بر روی چند گوشی دیگر از کمپانی سونی قرار داشت، بر روی این گوشی نیز وجود دارد. هنگامی که کلید مالتی تسک را انتخاب میکنید، علاوه بر لیست آخرین برنامه های اجرا شده، تعدادی برنامه در نوار پایینی وجود دارند (مانند ماشین حساب، دفترچه یادداشت) که با انتخاب آنها، برنامه مورد نظر به صورت کوچک شده اجرا میشود و شما میتوانید همزمان با کارهای دیگر، همیشه این برنامه را بر روی صفحه خود همراه داشته باشید. به طور مثال شما میتوانید هنگام تماشای ویدئو، برنامه دفترچه یادداشت را به صورت کوچک شده بر روی صفحه خود قرار داده و نوت برداری کنید.
با اینکه این قابلیت همه برنامهها را شامل نمیشود، اما قابلیتی بسیار به درد بخور است. اما Xperia Z1 یک مالتی مدیا پلیر بسیار خوب نیز هست. با وجود صفحه نمایش بزرگ و با کیفیت آن، میتوانید فیلمهای FullHD خود را در آن نگاه کنید و نهایت لذت را ببرید. در ضمن، وجود موزیک پلیر Walkman بر روی آن، باعث میگردد که کیفیت پخش موزیک نیز در این گوشی فوقالعاده باشد. کیفیت بلندگو هم که حرف ندارد و کاملا رضایت بخش است، به هر حال هیچ کس انتظار ندارد با بلندگو های یک گوشی بتواند یک جشن را اداره کند!
حال به یکی از قابلیتهای مهم دستگاه میرسیم، یعنی دوربین ۲۰٫۷ مگاپیکسلی آن که سونی بسیار روی آن تبلیغ نموده است ! این دوربین دارای سنسور Exmor RS میباشد که برای Xperia Z1 تولید شده. همچنین، سایز سنسور هم که ۱ / ۲٫۳ اینچ است، تفاوت زیادی را در عملکرد دوربین ایجاد خواهد نمود، چرا که بزرگتر شدن سایز سنسور به معنای دریافت نور بیشتر و در نتیجه، ثبت عکسهایی شفافتر خواهد بود. پردازشگر تصاویر در این گوشی، BIONZ نام دارد که در کنار لنز بسیار واید G و همچنین دیافراگم f/2.0، دوربین این گوشی را چیزی شبیه به دوربینهای دیجیتال کامپکت سونی کرده است. البته در حالت اتوماتیک این دوربین عکسها را با رزولوشن ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل ثبت مینماید که در ابعاد ۸ مگاپیکسلی هاست، اما در مود دستی، ابعاد تصویر به ۳۹۳۶×۵۲۴۸ پیکسل افزایش میشود و به همان ۲۰٫۷ مگاپیکسل میرسد.
در عکسهایی که با این گوشی گرفتیم، تقریبا در اکثر آنها مود دستی نتایج بهتری را از مود اتوماتیک ارائه کرد. در واقع، مود اتومات آن آنقدر عکسهای معمولیای ثبت کرد که شک کردیم ممکن است طرز کار با آن را یاد نگرفتهایم! به هر حال پس از قرار دادن دوربین بر روی حالت تنظیمات دستی، نتایج بهتری حاصل شد که البته باز هم در حد چنین دوربینی، رضایت بخش نبودند. عکسها نویز زیادی دارند و رنگهای ثبت شده هم مقداری مرده به نظر میرسند. ولی جالب این بود که عکس های زیر آب این گوشی بسیار زیبا بودند و از عکاسی و حتی فیلم برداری با آن در زیر آب و در داخل استخر، بسیار لذت بردیم.اما رابط کاربری دوربین از امکانات خوبی برخوردار است. تنوع حالتهای عکاسی مانند اتوماتیک، دستی، تایم شیفت، پانوراما و افکتهای واقعیت افزوده، همه و همه امکانات مناسبی هستند که برای این دوربین قرار داده شده.
برای مثال، با انتخاب حالت تایم شیفت، دوربین بیش از ۶۰ عکس را در ۲ ثانیه ثبت مینماید که نیمی از آنها قبل از فشردن کلید شاتر ثبت میشوند و میتوانید بهترین عکس را انتخاب کنید. در مود AR Effect هم، قادر خواهید بود تصاویری که در دوربین موجود هستند و البته اکثرا مقداری فانتزی هستند را بر روی تصویر انتخابی خود که عکاسی نمودهاید، قرار دهید و یک عکس با تصاویری افزوده شده تولید نمایید. البته مود Info-Eye هم وجود دارد که به کمک آن، میتوان از یک سوژه عکاسی نمود و دوربین به جستجو در مورد آن در اینترنت خواهد پرداخت که در ایران چندان نتایج دقیقی به دست نمیآید. در ضمن، با انتخاب حالت افکتهای تصویری، قادر خواهید بود از چندین افکت موجود برای ثبت عکس نیز استفاده نمایید.
این دوربین قادر است با کیفیت Full HD و با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم برداری نماید، همچنین دوربین دوم گوشی هم که یک دوربین ۲ مگاپیکسلیست، قابلیت فیلم برداری با همین رزولوشن و سرعت را داراست که برای انجام مکالمات تصویری، کیفیت بسیار خوبیست.
در کل، دوربین این گوشی هم مانند دوربین HTC One و یا حتی دوربینهای خانواده لومیا نوکیا، بیش از اندازه بزرگ نمایی شدند، چرا که در برخی عکسها معتقدیم حتی کیفیت عکسهای ثبت شده با این دوربین، معمولیتر از انتظار ما بود و نمیتوان اینگونه تصور کرد که با خرید این گوشی، از خرید یک دوربین دیجیتال بی نیاز میشوید. در واقع، کیفیت عکسهای این دوربین را نیز مانند دوربین دیگر اسمارت فون های سطح بالا و نه چندان بهتر میدانیم.
جمع بندی
به هر حال، اینکه سونی مشغول برطرف کردن کمبود های پرچمدارانش است، نکته ای خوشحال کننده برای طرفداران این کمپانی معتبر ژاپنیست، اما باید پذیرفت که هنوز هم این گوشی برای تبدیل شدن به پرفروشترین گوشی سال، آنقدر کامل و بی نقص نیست. با وجود سخت افزار فوقالعاده قدرتمند، کیفیت ساخت خوب و مقاومت گوشی در برابر نفوذ آب، صفحه نمایش ۵ اینچی بهبود یافته با عملکردی رضایت بخش و البته نسخه ۴٫۲ سیستم عامل اندروید، خود به خود این گوشی در بین پرچمداران سال ۲۰۱۳ جای میگیرد، اما هنوز راه زیادی برای تبدیل شدن به پرفروشترین اسمارت فون پیش روی محصولات سونی قرار دارد که البته تلاش سونی برای طی کردن هر چه سریعتر این راه، قابل تقدیر است. در این مسیر، سونی رقیبان قدرتمندی همچون Galaxy S4، HTC One، LG G2 و جدیدترین و جدیترین رقیب همه اسمارت فون ها یعنی iPhone 5s را پیش رو دارد و برای بهترین شدن، باید بر همه آنها چیره شود که به نظر ما، مقداری سخت به نظر میرسد.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)