مواد لازم:
- قارچ: نیم کیلو
- سیر: 2 حبه
- تخممرغ: ۳عدد
- آرد یا خمیر نان باگت: نصف لیوان
- سبزیجات معطر: ۲ قاشق
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
نکته مهم: کتلت را در نان بولکی و با پیاز و جعفری خردشده و خیارشور بخورید که لذتی بالاتر از این نیست!
دستور پخت:
برای کسانی که محدودیت مصرف گوشت دارند، گیاهخوارند یا مایلند جایگزینهای سالمتری برای گوشت پیدا کنند، کتلت قارچ گزینه خوبی خواهد بود. ابتدا قارچها را چرخ کرده و با سبزیجات معطر و خمیر نان باگت مخلوط کنید. بهتر است خمیر نان باگت تازه و نرم باشد، اما اگر چنین خمیری دردسترس نداشتید، میتوانید از آرد یا پودر خمیر نان باگت استفاده کنید. پس از آن تخممرغها را به مواد اضافه کرده و در صورت شل بودن مایه، قدری آرد به آن اضافه کنید. نمک و فلفل و ادویه موردعلاقه خود را همراه با سیرهایی که له کردهاید، به مخلوط اضافه کرده، خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود. حالا روغن را در تابهای روی حرارت داغ کنید و از مواد اولیه به اندازه یک گردو بردارید و در دستتان صاف کنید و در روغن بريزيد. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید یک روی کتلتها سرخ شود، سپس روی دیگر کتلتها را سرخ کنید.
رازهای کتلت مامان پز
- آب سيبزميني خام را براي آنکه بوي کتلت نامطبوع نشود، حتما بايد گرفت.
- سيبزميني پخته را حتما بايد رنده کرد و نبايد آن را همراه گوشت، چرخ کرد. سيبزميني خام را ميتوان چرخ کرد به شرط آنکه آب سيبزميني با گوشت مخلوط نشود.
- در کتلت گوشت بهتر است از آرد نخودچي استفاده شود، چون کتلت پوک ميشود و در صورت استفاده از آرد سوخاري و آرد گندم، کتلت، خمير ميشود و پوکي مناسبي نخواهد داشت.
- کتلت با سيبزميني خام هنگام سرخ شدن، روغن کمتري ميبرد و براي کساني که در مصرف روغن احتياط ميکنند، مناسبتر است.
- براي سرخ کردن کتلت با سيبزميني پخته بايد در تابه روغن زياد باشد تا کتلت روغن کمتري به خود بگيرد و بعد هم بايد کتلت را روي کاغذ روغنگير گذاشت تا روغن اضافي آن گرفته شود.
- بهترین سبزی برای کتلت، ترخون و مرزه است که عطر بینظیری به کتلت ميدهد. میتوانید یک بار هم زیره را امتحان کنید.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)