معاون وزیر ارتباطات گفت: مناقصات تحقیقات داخلی برای اجزای NGN که دیتاسنتر، روترها، Call Center و اجزای دیگر موجود در شبکه را در سه ماهه اول سال آینده خواهیم داشت که این مناقصه برای تولید داخل است.
مهدی اخوان - معاون آموزش، پژوهش و امور بینالملل وزارت ارتباطات - اظهار کرد: این مناقصهها در بهار سال 89 اعلام میشوند تا مراکز و شرکتهای علاقهمند و دارای توانایی در این زمینه در آن شرکت کنند.
سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات ایران تصریح کرد که هدفمان تقویت و تشویق تولید بومی و داخلی در این حوزه و تجهیزات مرتبط است که بسیار مهم بوده و مباحث امنیتی را به دنبال خود دارد.
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به تاکید وزیر مبنی بر تولید بومی گفت: راهحل دیگری نداریم زیرا با توجه به این که کلیه شبکهها بر پایهی IP خواهد شد بنابراین اگر به بحث تولید بومی در این حوزه توجه نشود، به شدت از نظر نرمافزاری در مقابل تهاجم آسیبپذیر خواهیم شد.
وی با بیان این که در حال حاضر مشکلاتی درباره هکها و امنیت در این حوزه داریم خاطر نشان کرد: اگر فرض کنیم که کل شبکه کشور بر پایه IP شود، در آن صورت میتوان تخمین زد که با چه خطر بزرگی مواجه خواهیم بود.
اخوان با تاکید بر این که باید بسیاری حوزههای مرتبط با ICT بومی شود اظهار کرد: تا زمانی که تولیدکنندگان داخلی مدعی تولید داخل هستند، باید فعالیت کرده و در این زمینه حضور داشته باشند و نباید خارجیها وارد شوند.
به گزارش ایسنا چندی پیش نیز مسوول فنی شورای راهبری ساماندهی سیاستهای حمایت از تولید داخل شرکت مخابرات ایران خبر داده بود که با توجه به تولید تجهیزات اکتیو در داخل کشور به مرور زمان ورود این تجهیزات مخابراتی ممنوع میشود.
علی سپهریراد در گفتوگو با ایسنا گفته بود: در حال حاضر ورود تجهیزات پسیو ممنوع است ولی برخی پیمانکاران به خرید ورود و تجهیزات مخابرات اکتیو در کنار پسیو اقدام میکنند که به این منظور از ورود تجهیزات اکتیو نیز جلوگیری کرده و آن را ممنوع خواهیم کرد.
وی افزوده بود: درباره تجهیزات اکتیو (تجهیزات که در آن جریان الکتریکی وجود دارد) کارها و اقداماتی انجام داده و ورود آن را ممنوع خواهیم کرد که این کار راحتتر از تجهیزات پسیو ( تجهیزات که در آن جریان الکتریکی وجود ندارد) است زیرا این تجهیزات در زیر خاک مورد استفاده قرار نمیگیرد و مشهود است اما تجهیزات پسیو به دلیل اینکه در زیر خاک قرار میگیرند مشاهده آن و نظارت به دلیل غیرمشهود بودن مشکل است.
به گفته او با توجه به اینکه تجهیزات مخابراتی و الکترونیکی به سمت نرمافزارها میرود، ورود نرمافزارهایی که در داخل کشور تولید میشود را ممنوع خواهیم کرد که این کار در حال انجام است.
وی با بیان اینکه نرمافزارهای مرتبط با ICT با حساسیت زیادی روبهرو بوده و باید با دقت بیشتری باشند تصریح کرده بود: حساسیت خاصی برروی نرمافزارها وجود دارد و این نرمافزارها به لحاظ امنیتی و مدیریتی بسیار مهمتر از تجهیزات Active وPassive هستند.
به اعتقاد او تکنولوژیهایی که به نرمافزار منجر میشود، طبیعتا اهمیت بیشتری دارد زیرا توسط نرمافزارها میتوانند ما را محاصره تکنولوژی کنند و عقب نگهمان دارند، نرمافزارهای مخابراتی به ویژه سوئیچهای نرمافزاری و تجهیزات مربوط به NGN و نرمافزارهای مربوط به بیلینگ باید در کشور تولید شوند و ما از تولیدکنندگان این نرمافزارها در کشور به شدت حمایت کرده و زمینههای کاری را برایشان فراهم میکنیم.