30b37f67e432f23a54168f4104a37786
امروز (سه شنبه) یکصدوسی ودومین سالروز درگذشت «گوستاو فلوبر»، نویسنده ی نامدار فرانسوی و خالق رمان معروف « مادام بوواری» است.
امروز (سه شنبه) یکصدوسی ودومین سالروز درگذشت «گوستاو فلوبر»، نویسنده ی نامدار فرانسوی و خالق رمان معروف « مادام بوواری» است.
«گوستاو فلوبر» روز دوازدهم دسامبر ۱۸۲۱ در «روآن» فرانسه متولد شد. نویسندگی را در هشت سالگی آغاز کرد و در ۱۹ سالگی برای ادامه ی تحصیل در رشته ی حقوق به پاریس رفت؛ اما این شهر با روحیات او سازگار نبود و تنها با چند دوست از جمله «ویکتور هوگو»، «ایوان تورگنیف» و «امیل زولا» ارتباط داشت.

«فلوبر» دانشگاه را در نیمه ی راه رها کرد و پیش مادرش بازگشت؛ اما روابط خود را با دوستانش در پاریس حفظ کرد. او در سپتامبر ۱۸۴۹، نگارش اولین رمانش به نام «وسوسه ی سن آنتوان» را به پایان رساند.

او در سال ۱۸۵۰ پس از بازگشت از مصر، شروع به نگارش رمان «مادام بوواری» کرد. این کتاب که نگارش آن پنج سال به طول انجامید، در سال ۱۸۵۶ به صورت پاورقی در مجله ی «پاریس ریویو» منتشر شد. «مادام بوواری» تاکنون بارها در تئاتر و سینما باز آفرینی شده است. اولین بار «ژان رنوار» در سال ۱۹۳۲ بر اساس این رمان فیلمی ساخت. بعد از آن نیز چند مجموعه ی تلویزیونی از این رمان ساخته شدند. یک بار نیز در سپتامبر ۲۰۰۹ تئاتر موزیکال از این داستان ساخته شد. آخرین فیلم از این رمان در سال ۱۹۹۱ با همین نام اقتباس شد.

فلوبر در سال ۱۸۵۸ به کارتاژ سفر کرد تا مطالب لازم را برای رمان بعدی اش «سالامبو» گردآوری کند. این رمان پس از چهار سال در سال ۱۸۶۲ کامل و منتشر شد.

او در ادامه ی حرفه ی نویسندگی ، خاطرات دوران کودکی خود را در قالب کتابی به نام «تربیت احساساتی» به چاپ رساند که هفت سال به طول انجامید و در سال ۱۸۶۹ منتشر شد. در سال ۱۸۷۷ کتاب «سه قصه» را منتشر کرد.

بعد از این کتاب، فلوبر باقی سال های عمرش را به تکمیل کتاب « بوار و پکوشه» اختصاص داد که در سال ۱۸۸۱ پس از مرگش به چاپ رسید. از دیگر آثار این نویسنده ی فرانسوی می توان به «خاطرات یک دیوانه» (۱۸۳۷) و «سفری به دوزخ» اشاره کرد.

«فلوبر» یکی از بزرگ ترین نویسندگان تاریخ ادبیات فرانسه به شمار می رود که بر دیگر نویسندگان هم وطن خود از جمله «امیل زولا» و «گی دو موپاسان» تأثیر بسیاری دا شت.

او الهام بخش طیف وسیعی از نویسندگان بعد از خود بود که «آنتون چخوف»، «جورج اورول»، «ژان پل سارتر»، «ولادیمیر ناباکوف»، «ایوان تورگنیف» و «ماریو بارگاس یوسا» از جمله ی آن ها هستند.

فلوبر در روز هشتم می ۱۸۸۰ در سن ۵۹ سالگی درگذشت