لبخند ميليون دلاري
ولفگانگ پاک (Wolfgang Puck)
ولفگانگ يوهان پاک متولد 4 جولاي 1949، سرآشپز اتريشي – آمريکايي، رستوراندار، تاجر و بازيگر آماتور است. ولفگانگ پاک، رستورانها، کترينگ، کتابهاي آشپزي و محصولات خود را در سراسر جهان گسترده کرده است و عنوان بزرگترين آشپز فعلي جهان را يدک ميکشد. ولفگانگ پاک در اتريش متولد شد و آشپزي را از مادرش که به صورت پاره وقت به اين کار ميپرداخت فرا گرفت، سپس تکنيکهاي آشپزي را زير نظر ريمونه توييله در هتل دو پاريس موناکو و ماکسيم پاريس فرا گرفت. پاک در 25سالگي (سال 1973) به ايالات متحده مهاجرت کرد و پس از 2 سال فكار به عنوان سرآشپز در رستوران ممايسون لسآنجلس، بخشي از سهام آنجا را نيز خريد. او در سال 1981، برپايه دستورات غذايي که در رستورانش ارائه ميکرد، اولين کتابش را با عنوان «آشپزي مدرن فرانسوي در آشپزخانه آمريکايي» منتشر کرد. سال بعد او رستوران اسپاگو را افتتاح کرد؛ رستوراني که شعبه دوم آن در بورلي هيلنر جزو 40 رستوران برتر ايالات متحده است. او هماکنون صاحب 20 رستوران موفق در سراسر ايالات متحده است. ولفگانگ پاک در امور خيريه فعال است و توسط موسسهاي که براي کمک به سرطان بنيان نهاده است، همه ساله بيش از 10 ميليون دلار براي کمک به بيمارستانهاي دانشگاهي و تحقيق در اين زمينه اختصاص ميدهد. آقاي پاک به گفته فعالان اين صنعت يکي از بزرگترين و موفقترين سرآشپزهاي جهان است و بسياري از آشپزهاي معروف جهان زيرنظر او دوره ديده يا در رستورانهاي او کارآموزي کردهاند. ولفگانگ پاک 6 کتاب در زمينه آشپزي تاليف کرده است و علاوه بر برنامههاي متعدد آشپزي در چند فيلم و سريال نيز حضور پيدا کرده است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)