شگفتانگیزهای دامغان
سمنان از آن استان هایی است که تا به آن سفر نکنید و خودتان از نزدیک تماشایش نکنید، باور نمی کنید که یک منطقه می تواند در آن واحد کوهستانی، جنگلی و کویری باشد و در کنار تمام این ها تاریخی غنی و بناهای ارزشمند قدیمی داشته باشد.
اگر برای نوروز امسالتان هنوز برنامه سفر نریخته اید، بد نیست به طور جدی تری روی سفر به سمنان فکر کنید. پیشنهاد ما، دامغان است و بناهای زیبا و فراموش نشدنی آن!
در دامنه و پایین کوه سنگ های كاملا گردی به وزن 50 الی 200 كیلو دیده می شود كه در هنگام حمله دشمن، به سوی آنها پرتاب می شده است. در بالای كوه هم بقایای شكسته خمره های بزرگی را می بینید كه از قرار معلوم برای نگهداری غذا و آب در مدت طولانی استفاده می شدند. حتی چندین استخر نگهداری آب نیز در قله این كوه صخره ای ایجاد شده است
کوه شگفت انگیز
در نزدیكی روستای عوض آباد در 20 کیلومتری غرب دامغان كوهی عجیب و تاریخی وجود داره كه بسیار جالب و دیدنی است.
این كوه كه به گرده كوه معروف است، فقط یك راه برای صعود دارد و به هیچ عنوان نمی توان از مسیر دیگری به بالای آن صعود كرد. در بالای این كوه گرد كه به كلیه مناظر اطراف و از جمله دامغان مشرف است بقایای شهری قدیمی با كلیه امكانات دیده می شود كه توسط قاچاقچیان نابود شده اما هنوز بقایای قلعه قابل دیدن است؛ قلعه ای دست نیافتنی که حدود 20 سال در محاصره ارتش مغول بود. تا اینکه در زمان آباقاخان، این دژ سقوط کرد و تمام ساکنان آن کشته شدند و دژ کاملا ویران شد.
در دامنه و پایین کوه سنگ های كاملا گردی به وزن 50 الی 200 كیلو دیده می شود كه در هنگام حمله دشمن، به سوی آنها پرتاب می شده است. در بالای كوه هم بقایای شكسته خمره های بزرگی را می بینید كه از قرار معلوم برای نگهداری غذا و آب در مدت طولانی استفاده می شدند. حتی چندین استخر نگهداری آب نیز در قله این كوه صخره ای ایجاد شده است.
احداث این شهر تاریخی را به دوره حسن صباح و هواداران او نسبت می دهند. كه در مسیر حركت كاروان های بزرگ و در كنار جاده ابریشم ساخته شده است. شگفتی های این كوه زیبا هر بیننده ای را به تحسین وا می دارد. البته اطراف این كوه از طرف سازمان محیط زیست به دلیل تنوع حیات وحش، منطقه حفاظت شده اعلام شده است.
قلعه دست نیافتنی
می گویند در دژ گردکوه اسفندیار روئین تن مدتی به فرمان پدرش گشتاسب زندانی بود، این قلعه، دژ عجیب و جالبی است که یکی از مهم ترین پناهگاه های مستحکم و غیرقابل تسخیر فرقه اسماعیلیه در ایران بوده است. بعد از سقوط اسماعیلیه گرد کوه به دست حکام مغول افتاد، و بعدها، فردی به نام امیر ولی در یک درگیری با سپاه تیمور لنگ، گرد کوه را از تیموریان گرفت و جزو قلمرو خود قرار داد، ولی کمی بعد در استرآباد از لشکر تیمور شکست خورد و زن و فرزندانش را به گردکوه آورده و خود فرار کرد، از آن به بعد قلعه رو به ویرانی نهاده و اهمیت خود را از دست داد.
چند عمارت در نقاط مختلف کوه به منظور دیده بانی ساخته شده بود و حوض هایی در کنار آن ها درست کرده بودند. تمام این ساختمان ها به غیر از یک ساختمان، همه از سنگ و ساروج بنا شده و کوه را به صورت قلعه پابرجایی درآورده است. راه صعود به این کوه از سمت مشرق بوده و پیوسته زیرنظر دیده بانان قلعه قرار داشته است. در گردکوه کلیه وسایل زندگانی برای عده نسبتاً زیاد در مدت زیادی فراهم بوده و قطعه های سنگ آسیای دستی و شکسته های ظروف سفالی و سایر چیز ها که اکنون در آن جا مشاهده می شود، مؤید این مطلب است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)