ترشه شامى



66840 316

برترین ها:

مواد لازم براي 4 نفر:

  • گوشت گوساله چرخ کرده:500 گرم
  • پياز متوسط رنده شده: 1 عدد
  • تخم مرغ: 1 عدد
  • جعفري ساطوري شده: 3 قاشق غذاخوري
  • سيبزميني متوسط:1 عدد، آب‌پز
  • روغن مايع: به ميزان لازم
  • آبغوره: يك چهارم پيمانه
  • نمک و فلفل: به ميزان لازم


روش تهيه

1 آب پياز را گرفته و با گوشت، جعفري و تخم‌مرغ مخلوط کنيد. سيب‌زميني را نيز رنده کرده و به مايه گوشت اضافه کنيد و ورز دهيد تا مايه يکدست شود. نمک و فلفل آن را نيز اضافه کنيد.

2 از مايه به اندازه تخم‌مرغ برداشته و آن را با دست پهن کنيد تا ضخامت آن حدود 2 سانتيمتر شود. همه مايه گوشت را به اين صورت درآوريد.

3 روغن را روي شعله متوسط داغ کرده و شامي‌ها را در آن سرخ کنيد. (هر طرف حدود 5 دقيقه) سپس از ظرف خارج کرده و با حوله کاغذي روغن آن را بگيرد. پس از اينکه همه شامي ها سرخ شد، آنها را دوباره به تابه برگردانده و آبغوره به آنها اضافه کنيد و روي شعله متوسط به مدت 15 دقيقه با در بسته بپزيد. سپس در ظرف چيده و با چلو، کته يا نان سرو کنيد.

توصیه سر آشپز

غذايي از خطه گيلان. سيب‌زميني موجود در غذا مقدار گوشت را كمتر كرده و باعث شده هم به‌صرفه باشد و هم كساني كه از گوشت قرمز محروم شده‌اند، هوادارش شوند.

توصیه های ویژه

1 - قبل از برگرداندن شامي‌ها به تابه روغن آن را خالي کنيد.

2 - مي‌توانيد به جاي جعفري از هر سبزي معطر ديگري که مايليد استفاده کنيد.

3 - مقدار آبغوره به اندازه‌اي باشد که نصف شامي‌ها را بپوشاند.