نمایش نتایج: از شماره 1 تا 3 , از مجموع 3

موضوع: خواص خاک شیر

  1. #1
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7107
    Array

    خواص خاک شیر

    1281769116khakshir sharbat



    خاكشير يا خاكشي يا شفترك يا خاكشور يا خاكژي گياهي است از تيره صليبيان به ارتفاع 20 سانتي متر الي يك متر كه به طور خودرو در باغ ها و صحراها مي رويد. داراي برگ هايي با بريدگي زياد و گل هاي زرد روشن از تيره شب بو مي باشد. از نظر تنوع دو نوع دارد؛ يكي تلخ كه دانه هاي آن ريز و رنگ هايش مايل به سرخي است و گونه ديگر شيرين كه دانه هاي آن بزرگ تر بوده و رنگش سرخ تيره مي باشد. هر دو نوع گياه ياد شده در اغلب نواحي ايران مخصوصاً دامنه هاي جبال البرز و در بيابان ها رشد مي كند.

    خواص كلي و درماني
    1- زخم ها و جراحات را التيام مي بخشد.
    2- در رفع اسهال روده و خوني و از بين بردن ترشحات زنانه و آب آوردن نسوج مي توان استفاده كرد.
    3- دانه هاي خاكشير اندكي ضدعفوني كننده، ضد كرم و تب بر هستند.
    4- ملين و خنك كننده با آب سرد است.
    5- بذر آن بر ميزان شهوت و ميل جنسي مي افزايد و اشتها را باز مي كند.
    6- تنظيم كننده دستگاه گوارشي بوده و ابتلاء معده را به بيماري ها مرتفع مي سازد.
    7- خوردن آن سبب نيكويي رنگ و رخسار مي گردد. در اين صورت خاكشير را با دو برابر وزن آن، شكر مخلوط كنيد و تا ده روز بخوريد.
    8- گرفتگي ادرار را برطرف مي سازد و فربه كننده است.
    9- دل مالش و دل ضعفه را از بين مي برد.
    10- براي رفع بيماري هاي نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلي مفيد است.
    11- براي اسهال ساده كودكان شيرخوار اثر دارد.
    12- به عنوان خنك كننده در امراض حصبه و آبله تجويز شده است.
    13- اگر با شير تازه خورده شود، بدن را چاق مي كند.
    14- خاكشير را بكوبيد، شب موقع خوابيدن، كف پا تا مچ را با آن ضماد نماييد، در تسكين و بهبود فشار خون اثر دارد.
    15- روي ور م هاي سخت و سرطاني، پستان، چشم، نقرس و ورم گوش، ضماد نماييد.
    16- از دانه هاي خاكشير به عنوان پادزهر به نحو زير مي توان استفاده كرد؛
    پنج گرم دانه را شسته و با گلاب يا آب خالص آن قدر بجوشانيد تا شكفته شود و بعد آن را نيم گرم به مسموم بخورانيد. به اين صورت، قي آورده و ايجاد تهوع مي نمايد و اين عمل را چند مرتبه تكرار كنيد تا قي بند آيد.
    17- بزرگسالان معمولاً دانه خاكشير را پس از پاك كردن و شستن كامل به مقدار 10 تا 20 گرم در آب خيسانده، صبح ناشتا با آب و عسل مخلوط و براي چند روز متوالي مي نوشند.
    18- براي رفع اسهال ساده كودكان شيرخوار مي توان مقدار يك قاشق غذاخوري خاكشي پاك كرده را در ظرفي ريخته بر روي آتش ملايم به هم بزنند تا خاكشي بو داده شود و سپس كمي آب و عسل به آن افزوده هر نيم ساعت يك قاشق چاي خوري از آن را به كودك بخورانند.
    گفتني است؛ در تدوين و نگارش مقاله حاضر، علاوه بر دانسته هاي شخصي از منافع موثق نيز سود جسته شده است.


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  2. #2
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7107
    Array

    پیش فرض


    خاکشیر؛ نوشیدنی مناسب این روزها



    فصل گرما که می‌ رسد مصرف شربت خاکشیر در میان مردم بیشتر می ‌شود زیرا خاکشیر از زمان‌ های گذشته برای رفع عطش و گرمازدگی کاربرد داشته و البته بهترین کاربرد آن به خاطر خاصیت ضدعفونی‌ کنندگی آن است.


    13417711125442159121708814337601312101173


    خاکشیر(Flixweed) یا خاکشی، گیاهی است علفی، یک ساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه ی آن تا یک متر نیز می رسد، پایین گیاه کرک دار و بالای آن بدون کرک است.
    تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولا به دو رنگ وجود دارد یکی از آن ها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری به رنگ قرمز تیره است.

    ترکیبات شیمیایی

    خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک، ‌اسید لینولنیک، اسید اولئیک، ‌اسید پالمیتیک و اسید استئاریک است. ضمنا در خاکشیر اسانس روغن فراری وجود دارد که دارای مواد بنزیل و ایزوسیانات است. دامنه ی انتشار این گیاه اغلب نواحی کشور، مخصوصا مناطق شمال و رشته کوه های البرز است.


    2467711522818119021818154219516446886541


    خواص دارویی خاکشیر

    خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است. خاکشیر التهاب کلیه را برطرف می ‌کند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مفید است.
    خاکشیر تب‌ بر و ادرارآور است و از دیگر خواص این گیاه می ‌توان به درمان سرخک و مخملک اشاره کرد.
    این گیاه برای رفع گرفتگی صدا نیز مفید است و از گل ‌ها و برگ‌ های آن می ‌توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
    بعضی از افراد هنگامی که خاکشیر می‌‌ خورند، ممکن است سردرد بگیرند. این افراد باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.
    1- التیام دهنده ی زخم و جراحات است.
    2- جوشانده ی خاکشیر برای رفع اسهال های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.
    3- خاکشیر ادرار آور است.
    4- خاکشیر تب بر است.
    5- برای دفع کرم مفید است.
    6- التهاب کلیه را برطرف می کند.
    7- سرخک و مخملک را دوا می کند.
    8- خاکشیر صدا را باز می کند.
    9- برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.
    10- سنگ کلیه را دفع می کند.
    11- برای برطرف کردن جوش های صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته آن را میل کنید تا جوش ها از بین برود.

    نحوه ی استفاده

    این گیاه را به صورت خیس کرده استفاده می ‌کنند که در موارد جراحات و تب ‌های زیاد بسیار موثر است و همچنین بو داده ی آن، اسهال‌ های سخت را درمان می‌ کند. خاکشیر بیشتر به صورت شربت مصرف می شود و علاوه بر این که طعم بسیار خوبی دارد برای رفع عطش نیز می توان از آن استفاده کرد.

    برای جلوگیری از گرمازدگی "خاکشیر یخ زده" مصرف کنید


    16148244134219228213125120132156354132166224



    فریبرز معطر، متخصص گیاهان دارویی گفت: استفاده از "خاکشیر یخ زده" با شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است.
    با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و بیماری ‌های این فصل که ‌بارزترین آن گرمازدگی و اسهال است، خانواده‌ ها می ‌توانند این شربت را تهیه و مصرف کنند.
    وی با اشاره به این که خاکشیر دارای ماده‌ای ضد میکروبی است که در هوای سرد، پایدار و فعال می‌شود، گفت: برای جلوگیری از اسهال و بروز تاثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ زده یا همراه‌ خورده یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهال آور است.
    وی افزود: با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آبلیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین ث که دارای خاصیت ضد عفونی‌ کننده است توصیه می‌ شود.


    فرآوری: مریم مرادیان نیری
    بخش تغذیه و آشپزی تبیان

    منابع:
    وب سایت مهدی کاظم زاده – کارشناس تغذیه
    ایرنا


    image087


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








  3. #3
    کاربر فعال
    تاریخ عضویت
    Dec 2010
    نوشته ها
    28,440
    تشکر تشکر کرده 
    12,424
    تشکر تشکر شده 
    11,190
    تشکر شده در
    5,632 پست
    قدرت امتیاز دهی
    7107
    Array

    پیش فرض


    خواص خاكشیر و نحوه‌ی مصرف آن



    hee133



    خواص خاکشیر عبارتند از :

    * خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.
    * التیام دهنده زخم و جراحات است.
    * جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال‌های ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.
    * خاکشیر ادرار آور است.
    * خاکشیر تب‌بُر است.
    * برای دفع کرم مفید است.
    * التهاب کلیه را برطرف می‌کند.
    * سرخک و مخملک را دوا می‌کند.
    * خاکشیر صدا را باز می‌کند.
    * برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.
    * از گلها و برگهای گیاه می‌توان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
    * سنگ کلیه را دفع می‌کند. برای دفع سنگ کلیه می‌توان خارشتر، ‌خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.
    برای برطرف کردن جوشهای صورت که بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می‌شود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آن را میل میل کنید تا جوشها از بین برود.

    توجه:

    بعضی از افراد هنگامیکه خاکشیر می‌‌خورند ممکن است سردرد بگیرند اینگونه اشخاص باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.

    نحوه مصرف:

    می توانید آن را بشویید . سپس به همراه کمی شکر یا نبات در یک لیوان آب سرد بریزید و بخورید.


    d79gibl38tqrm7is3x77


     


    x5lc1ibig9cekrsxpqe5








علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/