سلامت ناخنها از دو طریق تأمین می‏شود؛ مصرف كافی مواد سازنده ناخنها و رسیدن این مواد غذایی به ناخن از طریق خون، بر خلاف باور اكثر مردم، كلسیم نقش بالایی در سلامت ناخنها ندارد. در حقیقت فقط میزان بسیار كمی كلسیم در ناخنها وجود دارد. مهم‏ترین عامل در سلامت ناخنها مصرف پروتئین كافی است.
عدم مصرف آهن كافی نیز می‏تواند باعث شكننده شدن و یا تغییر شكل دادن ناخنها شود. كمبود دراز مدت آهن موجب قاشقی شكل شدن ناخنها می‏شود.مصرف كافی ویتامین b۱۲اسیدفولیك، مس، ویتامین cو ویتامین b۶باعث كاهش قابلیت عمل اكسیژن خون به ناخنها شده، موجب رشد كند، شكنندگی و ترك خوردن آنها می‏شود.