نگاهی به نسخه ۱۷ مرورگر کروم ( نسخه پایدار )
در طی چند روز گذشته ، شرکت گوگل آخرین نسخه از مرورگر خود را عرضه کرد . این نسخه که هفدهمین نسخه از مرورگر کروم میباشد با بهبودها و قابلیت های جدیدی ارائه شده است که در این مطلب قصد داریم تا به بررسی کامل آنها بپردازیم .
از بارزترین ویژگی های مرورگر کروم که در این نسخه نیز ارتقا یافته اند ، سرعت و امنیت میباشد . اما ویژگی های بهبود یافته دیگر نیز وجود دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت . پس با گویا آی.تی همراه باشید …….
امنیت : در هر نسخه از مرورگر کروم سعی میشود تا اشکالات امنیتی نسخه های قبلی برطرف شده و همچنین قابلیت های ضد حملات بدافزاری نیز تقویت شوند . در این نسخه بیش از ۲۰ اشکال امنیتی و حفره های موجود برطرف شده اند . کروم همچنین قبل از دانلود فایل های اجرایی از نوع EXE و MSI ، آنها را با لیست سفید خود مقایسه خواهد کرد تا خطری کاربران این مرورگر را تهدید نکند . اگر نام این فایل در لیست سفید وجود نداشته باشد ، کروم به صورت خودکار وبسایتی که شما قصد دانلود از آن را دارید با بررسی میکند تا مطمئن شود که وبسایت مورد نظر آلوده نیست . اگر وبسایت مورد نظر از یک منبع شناخته شده نباشد ، کروم اطلاعات مربوط به این وبسایت مانند آدرس ، آی.پی ، هش فایل و اندازه باینری فایل را برای گوگل ارسال میکند . سپس این اطلاعات توسط سیستم تجزیه و تحلیل گوگل و اعتبار سنجی گوگل بررسی خواهند شد و سپس نتایج برای مرورگر ارسال میشوند . در صورتی که خطری شما را تهدید کند به شما هشدار داده خواهد شد .
همچنین گوگل از کاربران میخواهد تا آگاهی داشته باشند که اطلاعاتی که توسط سیستم مرور امن ( Safe Browsing ) برای گوگل ارسال میشود تنها و تنها برای شناسایی صفحات فیشینگ و حملات بدافزاری است و این اطلاعات فقط توسط گوگل مورد استفاده قرار خواهند گرفت . بعد از دو هفته نیز تمامی اطلاعات از قبیل آی.پی آدرس و موارد دیگر حذف خواهند شد و فقط آدرسی که مربوط به صفحه حاوی بدافزار یا حملات فیشینگ است نگهداری میشود .
اگر به گوگل اعتماد ندارید میتوانید سیستم Safe Browsing را غیر فعال کنید ( در این مطلب از گویا آی.تی در مورد مسائل مربوط به حریم خصوصی توضیح داده شده است که یکی از این موارد نیز مربوط به غیر فعال سازی این سیستم میباشد ) . البته این کار کمی خطرناک است . مخصوصا برای کاربران سیستم عامل ویندوز که به صورت بالقوه در خطر تعداد بسیار زیادی از بدافزارها میباشند .
قابلیت پیش بارگذاری در Omnibox : یکی دیگر از قابلیت های مفیدی که گوگل از آن یاد میکند ، قابلیت پیش بارگذاری یا Pre-Loading میباشد . این قابلیت باعث افزایش سرعت بارگذاری صفحات به شکل ملموس تری خواهد شد . اما قابلیت Pre-Loading چگونه کار میکند ؟ ساده است . هنگامی که شما شروع به تایپ یک آدرس در آدرس بار یا همان Omnibox کروم میکنید ، تعدادی پیشنهاد را در زیر آدرس بار خواهید دید . آدرسهای پیشنهادی به صورت پس زمینه در کروم بارگذاری خواهند شد . اگر وبسایت مورد نظر شما یکی از موارد پیشنهاد شده باشد و شما آن را انتخاب کنید ، به طور حتم متوجه سرعت بارگذاری بالاتر نسبت به سایر مرورگرها خواهید شد . چون مقداری از بارگذاری وبسایت مورد نظر شما قبلا انجام شده است . مثلا با شروع به تایپ “Fac” ، آدرس وبسایت Facebook در قسمت پیشنهادات نمایش داده میشود و از همین لحظه کار بارگذاری در پس زمینه شروع خواهد شد . هنگامی که شما Facebook.com را از قسمت پیشنهادات انتخاب کنید با سرعت بسیار بالایی فیسبوک نمایش داده میشود . اما همین قابلیت در مواقعی تاثیر خود را نشان میدهد که شما بارها و بارها از یک سایت بازدید کنید . اما اگر شما هم از جمله افرادی هستید که تنوع زیادی در وبگردی خود دارند و هر روز به ده ها و یا صدها سایت جدید سر میزنند ، ممکن است این قابلیت کمی از سرعت آنها بکاهد . چون در این مواقع قابلیت Pre-Loading به درستی عمل نخواهد کرد و سایت هایی که مورد نظر شما نیست را در پس زمینه بارگذاری خواهد کرد . اگر حس میکنید که این قابلیت باعث کاهش سرعت شما شده است ، میتوانید از بخش تنظیمات و در قسمت Under the Hood ، گزینه Predict network actions to improve page load performance را غیر فعال کنید .
استانداردهای وب : در تست Acid 3 که تطابق مرورگر را با استانداردهایی نظیر JavaScript ، CSS و XML سنجیده میشود ، کروم ۱۷ توانست امتیاز کامل یعنی ۱۰۰ از ۱۰۰ را بدست بیاورد . برای انجام تست اسید ۳ روی مرورگر خود میتوانید به این وبسایت مراجعه کنید .
در تست سازگاری با HTML5 که این روزها بسیار مهم است نیز کروم ۱۷ توانست ۱۵ امتیاز را بدست آورده و همچنین امتیاز ۳۷۴ از ۴۵۰ امتیاز ممکن را کسب کند . این در حالیست که مرورگر فایرفاکس ۱۰ در این تست موفق به کسب ۳۳۲ امتیاز از ۴۵۰ امتیاز ممکن شد . برای انجام تست HTML5 روی مرورگر خود میتوانید به این وبسایت مراجعه کنید .
بازدهی و کارایی : در این قسمت رقابت بین کروم ۱۷ ، فایرفاکس ۱۰ و اینترنت اکپسلورر ۹٫۰۸ را شاهد خواهیم بود . نتایج تست بازدهی و کارایی روی یک کامپیوتر Gateway DX4710 با سخت افزارهای زیر انجام شده است .
پردازنده : Intel Core 2 Quad 2.5 GHz
رم : ۶ گیگابایت
گرافیک : Intel GMA 3100
شبکه : Netgear Gigabit Ethernet Switch
سرعت اینترنت : ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه
در تست ۱٫۱ Kraken موزیلا که به منظور اندازه گیری بازدهی جاوا اسکریپت انجام میشود ، کروم ۱۷ زمان ۳۶۷۷٫۶ میلی ثانیه را ثبت کرد که البته در مقایسه با کروم ۱۶ کندتر است . اما با این حال باز هم سریع تر از فایرفاکس ۱۰ با زمان ۴۳۴۲٫۶ میلی ثانیه میباشد . لازم به ذکر است که در این تست هر چه زمان ثبت شده کمتر باشد ، بهتر است .
در تستJavascript V8 گوگل ، مرورگر کروم امتیاز ۸۱۵۳ را بدست آورد . فایرفاکس نیز امتیاز ۵۱۴۵ را کسب کرد . امتیاز کسب شده توسط اینترنت اکسپلورر نیز ۲۴۲۵ میباشد . در این تست هرچه امتیاز کسب شده بیشتر باشد بهتر است .
در تست قدیمی تر جاوا اسکریپت که با نام Sunspider 0.9.1 شناخته میشود ، کروم پس از فایرفاکس و اینترنت اکسپلورر در مقام سوم جای گرفت . کروم زمان ۳۰۷٫۱ میلی ثانیه ، فایرفاکس ۲۷۴٫۸ میلی ثانیه و اینترنت اکسپلورر نیز زمان ۲۸۲٫۶ میلی ثانیه را ثبت کردند . در این تست هر چه مدت زمان ثبت شده کمتر باشد بهتر است .
در تست Peacekeeper نیز که بر مبنای بازدهی جاوا اسکریپت ، سازگاری با HTML5 ، پشتیبانی از کدک های ویدئویی و دیگر قابلیت های جدید مرورگرهای وب انجام شده است ، کروم بار دیگر پیشتاز است . در این تست که امتیازات بالاتر بهتر است ، کروم ۲۴۲۵ ، اینترنت اکسپلورر ۱۶۲۶ و فایرفاکس ۱۶۱۹ امتیاز کسب کردند .
با توجه به تست های انجام شده میتوانید متوجه شوید که کروم سریع تر و استانداردتر از سایر مرورگرهاست .
منبع
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)