اگر چه کنار آمدن با بیماری دیابت مستلزم رعایت انواع نکات دشواری است با وجود این آشپزی برای بیماران دیابتی الزاما کار پیچیده و سنگینی نیست .
توصیه های تغذیه ی بیماران دیابتی در راستای همان توصیه هایی است که برای افراد عادی انجام می شود .
انجمن دیابت کانادا به این بیماران توصیه می کند که :
1. تنوع در تغذیه را رعایت کنند .
2. سهم بیشتری به غلات ، انواع نانها و سایر محصولات کشاورزی مانند میوه جات و سبزیجات اختصاص دهند .
3. از محصولات لبنی کم چربی ، گوشت کم چربی و سایر مواد غذایی بدون چربی و یا کم چربی استفاده نمایند .
4. وزن خود را به یک حالت تعادل رسانده و آن را حفظ کنند .
5. از زیاده روی در مصرف موادی از قبیل الکل ،نمک و کافئین خودداری کنند .
گلوسید های (مواد قندی) مورد نیاز
* گلوسید های مورد نظر شامل غلات ،انواع نان ،دیگر محصولات کشاورزی (سبزیجات و میوه جات ) ، بقولات (نخود و لوبیا ) ، لبنیات و مواد قندی افزودنی است .
* در برنامه ریزی تغذیه ای ، باید مقدار و منبع استفاده از مواد گلوسیدی را مورد توجه قرار داد .
* مصرف زیاد خوراکی هایی با ارزش غذایی کم ، نظیر سبزیجات ،جو ، ماکارونی و گندم کامل می تواند به بهبود و کنترل دیابت کمک کند .
مصرف مواد قندی عموما ممنوع نیست
* مواد قندی طبیعی (قند میوه ها ، سبزیجات و لبنیات ) و قند های افزودنی ، بخشی از مواد مصرفی سالم می باشند و جزئی از گلوسیدهای مصرفی را تشکیل می دهند .
* قند های افزودنی ، نظیر شکر سفید ، شکر قهوه ای ، عسل ، قند میوه ، شیره ی ذرت و ساکاروز می توانند 10 درصد از نیاز انرژی بیشتر افراد دیابتی را بدون داشتن اثرات منفی در قند و چربی خون تامین کنند .
فواید فیبرها
* موادی که در کنترل قند خون سهم بیشتری دارند ، فیبرهای موجود در جو دو سر ، جو معمولی ، حبوبات ، پکتین (مواد اصلی میوه جات ) و دانه های لعاب دار نظیر بارهنگ می باشند .
* تا جایی که امکان دارد از پوست کندن میوه جات و سبزیجات خودداری کنید .
* انواع سیب ، انواع انگور ، گوجه فرنگی ، هویچ و به از منابع اصلی پکتین هستند .
سیمرغ
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)