در اوايل نقاش و آنگاه طراح داخلي انقلابي ،و اخيراً نيز جو كلمبو به سمبل طراحي ايتاليا بدل شده است . در حدود يك دهه ، او بيش از 300 پروژه را خلق و اجرا نمود . او چندان مورد توجه منتقدين نظري نبود . او در حيطه گسترش بخشهاي صنعتي باقي ماند . يك نيروي خلاقيت غالب موجود در طراحي ايتاليايي پيش از دهه 1960 ، بسياري از كارهاي او را مي توان اكنون در مجموعه هاي ثابت موزه هاي بزرگ دنيا از جمله موزه هنرهاي مدرن نيويورك ، استِليجك ، آمستردام و موزه هنر فيلادلفيا .
زندگي جو كلمبو بسيار كوتاه بود ، تنها 40 سال ، ولي در عين حال زندگي او بسيار سرچشمه شگفت انگيزي از انرژي بود . در 1930 در ميلان بدنيا آمد ، حتي زماني كه يك مرد جوان بود ؛ با نقاشاني همچون انريكو باج و سرجيو دانجلو دوست شد و همراه با آنها در بسياري از كاوپهاي جاز و بارهاي مشروب رفت و آمد مي كرد . در 1961 ، او يك استوديو باز نمود و بطور مجزا شروع به كار با شيوه آشفته و مرموز خود نمود . در 1964 ، او جايزه معماري را براي طرح داخلي هتل پارينتول برد . همچنين در سال 1964 او سه مدال را از سه سالانه ميلان دريافت نمود. در سال 1968 او جايزه بين المللي را در شيكاگو بخاطر طراحي عناصر نوري برد ؛ كه اكنون اين لامپ يكي از قطعات ثابت مجموعه ثابت موزه هنزهاي معاصر نيويورك است . در مدت چند سال كوتاه ، او با كوششهاي خود ، شمار قابل توجهي از شعله هاي خلاقانه را تا قبل از مرگ ناگهاني خود در 30 جولاي 1971 فروزان ساخت .
حدود يك سال بعد ، نمايشگاهي گروهي در موزه هنرهاي مدرن نيويورك با عنوان " ايتاليا ، چشم انداز اهلي نوين " با همكاري اميليو آمباسز برگذار شد ؛ كه نشان دهنده ابتكارات و طراحي هاي او براي مبلمانهاي پيشرو بود ، دو پروژه مهم در سير تكامل طراحي ايتاليا .
داستان جو كلمبو ، طراحي (؟) با يكي از انفجارهاي خلاقانه بسيار موفق ايتاليا همزمان بود . در دوره انتهاي دهه 1950 تا اوايل 1960 ، ميلان به جايگاهي براي فعل و انفعالهاي نمايش و مهيج پروژه توسعه ، هنر و صنعت بدل گرديد .
پايتخت شگفت انگيز ايتاليا و نيروي پيشرو اقتصاد بيدار ، ميلان را به محلي براي پرورش استعدادهاي خلاق و حركتهاي هنري بدل ساخت . ميلان در خود نمايشگاه سه سالانه و بسياري از حوادث تجاري بسيار معتبر را در خود جاي داد . همچون امروزه ، بسياري از اطراف و اكناف براي رسيدن به محل نمايشگاه يعني گالري ماشين مي آمدند و جايزه پرگار طلايي در اين زمان به وجود آمد . نشريات بيشماري در مورد معماري و مبلمان منتشر شد كه از جمله آنها مي توان از "داموس" و "كازابلا" نام برد .
در مدت تنها چند سال ، از انتهاي دهه 50 تا آغاز دهه 60 همه چيز تغيير نمود ؛ توانايي مالي و تحصيلات ، بسرعت در تمامي جاها رسوخ پيدا نمود . اجتماع دستخوش تحولات بيشماري گرديد ؛ و پاپ آرت در پي جايگاهي در تاريخ هنر مي گشت . طراحي رها يك نتيجه و يك تأثير را بر روي تصور عمومي گذارد ، و منجر به مصالح جديد و حضور رنگهاي غريبه گرديد .
آن روزها روزهاي صندليهاي ساده و متورمي همچون بلو ( دم ؟) و دستكش معروف بيس بال گوانتون (؟) بود . اين محيط مناسب 1971_ 1959 بود كه استعداد خلاقانه جو كلمبو را پرورش داد . طراحي كه شايد بهتر از ديگر ديگراني كه طراحي ايتاليايي را از مابقي دنيا جدا كرده بودند : و اين به چندين دليل بود .
در مكان اول ،به اين دليل كه طراحان و مجريان يك پروژه تنها يك فرد مشخص بود . و ديگر اينكه ، او همچون ديگر طراحان مشهور مانند برونو موناري ، انزو ماري ، اتورِه سوتساس ، از آغاز تا انتها با يك پروژه درگير بود ، و بطور هماهنگ با صنعت و كارخانه هايي همچون بوفي ، برنيني و كامفورت همكاري مي نمود .
گفتگوهاي هنرمندانه ( با باي و دانجلو يكي از پيشكسوتان بزرگ نئوكليريسمو(؟) ) او اجازه داد تا افسار آزاد پنداره ها و انگيزه هاي سركش او ، در اغتشاش ميان رنگها و مصالح لذت ببرد .
جو كلمبو بي وقفه به اختراع مي پرداخت ؛ در حاليكه بطور همزمان ، يك بيننده زيرك و هوشيار تكنولوژي ، فرآيندهاي صنعتي ، خواسته ها و ارتباطات بازار بود . به اين دلايل او مي توانست با اطمينان بگويد كه كار او اصيلترين مشخصه هاي طراحي ايتاليايي دوران خود را داراست .
در طراحي داخلي ، او از ايده وجود حركتهاي سيال ناشي از استفاده از اجزاي چند كاره پيروي مي كرد . اينجا نيز ، تكنولوژي جزء مهمي از تفكر او بود ؛ ترقي خواه و پيش رونده ؛ تفكر درست پيشنهادي درباره مبلمان و طراحي . ارائه هاي بصري او بسوي فرا واقعيت گرايي ( سورآل ) و دليرانه پيش رفت . او چشم انداز هاي معمارانه فانتزي را خلق نمود كه محيطي وراي اشياء و مبلمانهايي بود كه او خلق كرده بود . كار او توسط بكارگيري بي نظير فضا و حجم ، ارتباطات جديد و عملكردهايي براي تصاوير هم خانواده ، تكنولوژي جديد ، تكنيكها ، برپاسازي ها و استفاده از مصالح كشف نشده أي همچون پليمرها نشانه گذاري مي شود .
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)