صفحه 5 از 208 نخستنخست 1234567891555105 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 41 تا 50 , از مجموع 2079

موضوع: صحيفه نور

afsanah82
    مهمان

previos page menu page next page

صحيفه نور جلد 1 صفحه 132

تاريخ: 27 / 1 / 46

نامه سرگشاده امام خمينى به هويدا

بسم الله الرحمن الرحيم

لا حول ولا قوة الا بالله العلى العظيم

جناب آقاى هويدا لازم است نصايحى به شما بكنم و بعضى از گفتنى‏ها را تذكر دهم، چه مختار در پذيرش آن باشيد يا نه. در اين مدت طولانى كه به جرم مخالفت با مصونيت امريكائى‏ها كه اساس استقلال كشور را در هم شكست، از وطن دور هستم و برخلاف قانون شرع و قانون اساسى در تبعيد به سر مى برم، مراقب مصيبت‏هائى كه به ملت مظلوم و بى‏پناه ايران واردشود، بوده‏ام و از آنچه به اين ملت اصيل از ظلم دستگاه جبار مى‏گذرد كم و بيش مطلع شده و رنج برده‏ام.

موجب كمال تاسف است كه نغمه ناموزون اصلاحات شماها تقريبا از حدود تبليغات راديو و روزنامه‏هاى غير آزاد و بعضى نوشته‏هاى مشحون به گزافه تجاوز ننموده و هر روز بر فقر و بيچارگى ملت افزوده مى‏شود و ورشكستگى بازار و بازرگانان محترم روزافزون است. نتيجه اين همه هياهو و تبليغات سر تا پا گزاف، بازار سياه براى اجانب است و ملت را به حالت فقر و عقب‏افتادگى به اسم ملت مترقى، نگهداشتن است. حكومت پليسى شما و اسلاف شما به خواست آنان كه مى‏خواهند ملل شرق به حال عقب‏افتادگى باشند، حكومت قرون وسطائى، حكومت سرنيزه و زجر و حبس، حكومت اختناق و سلب آزادى، حكومت وحشت و قلدرى است. به اسم مشروطيت، بدترين شكل حكومت استبداد و خودسرى و با نام اسلام، بزرگترين ضربه به پيكر قرآن كريم و احكام آسمانى است. با اسم تعاليم عاليه اسلام، يك يك احكام اسلام را زير پاى گذاشته و اگر خداى نخواسته فرصت يابيد، خواهيد گذاشت و با گزافه دعوى تعالى و ترقى، كشور را به حال عقب‏افتادگى نگه داشته‏ايد. اينها حقائق تلخى است كه بايد دنيا را مطلع كنم و انگشت روى بعضى بگذارم تا آنها كه غافل هستند يا تغافل مى‏كنند، احساس وظيفه كنند و از رياكارى‏ها و سالوس‏بازى‏هاى شما گول نخورند.

جشن‏هاى غير ملى كه به نفع شخصى در هر سال چندين مرتبه تشكيل مى‏شود و در هر مرتبه مصيبت‏هاى جانگداز براى اسلام و مسلمين و ملت فقير پاى‏برهنه ايران به بار مى‏آورد، يكى ازآنهاست. با سرنيزه پليس از مردم بيچاره بى‏پناه، خرج‏هاى گزاف آنها گرفته مى‏شود. يكى از جشن‏ها كه من نمى‏توانم اسم روى آن بگذارم جز هوس و شهوت، بازى با احساسات ملت، گفته مى شود چهارهزار ميليون ريال خرج شده است كه نصف آن از خزانه ملت و نصف ديگر بى‏واسطه از بازار و

صحيفه نور جلد 1 صفحه 133

غيره با زور و ارعاب اخاذى شده، خون دل فقرا خرج نامجوئى و خود كامگى است و تا اين ملت در اين حال است و به وظيفه خود و حقوق خود آشنا نشده است، هر روز براى شما عيد و شادى و براى ملت بدبختى و نكبت است. توأم با اين جشن‏هاى ناميمون آنقدر هتك نواميس مسلمين و اسلام بوده است كه قلم را عار است از ذكر آن. شما در كاخ‏هاى مجللى كه هر چند سال تغيير مكان داده و با ميليون‏ها تومان خرج‏هاى گزاف كه تصورش براى ملت ممكن نيست، نشسته‏ايد و مخارج آن را از كيسه اين ملت بدبخت اخاذى نموده‏ايد و ناظر فقر و گرسنگى ملت و ورشكستگى بازار و بيكارى جوانان فارغ التحصيل هستيد، ناظر وضع اختلال فلاحت و زراعت، اختلال وضع بازار و تسلط اسرائيل بر شؤون اقتصادى كشور بلكه به طورى كه گزارش داده اند دخالت اسرائيل در فرهنگ مى‏باشد، ناظر فقدان ضروريات اوليه زندگى در غالب دهات نزديك به مركز، چه رسد به دهكده‏هاى دور افتاده، از قبيل آب آشاميدنى سالم حمام و وسايل بهداشت هستيد، ناظر ترويج فساد اخلاق، سلب امانت و ديانت در اعماق دهكده‏ها هستيد، ناظر تشكيل صندوق به اسم تعاون و اخاذى و غارتگرى مأمورين از دهقان گول خورده و پشيمان هستيد و بالاخره ناظر حبس‏ها و ارعاب‏ها و تهديدهاى غير قانونى هستيد و در خوشى و عياشى و بازى‏هاى خجلت‏آور غوطه خورده و به قبرستانى كه نامش ايران است فاتحه مى‏خوانيد. چطور وجدان خود را راضى مى‏كنيد براى حكومت زودگذر اينقدر چاپلوسى از اجانب كرده، ذخائر ملت را به رايگان يا به مقدارى ناچيز تسليم آنها نموده و ظلم و ستم به زيردستان يعنى ملت بدبخت مى‏كنيد؟ چرا راضى مى‏شويد حكومت خود، ملت خود و مملكت اسلام را عقب افتاده به دنيا معرفى كنيد؟ نقض قانون اساسى سند عقب افتادگى است. رفراندم غير قانونى و در عين حال قلابى سند عقب افتادگى است. آزاد نگذاشتن ملت براى انتخاب وكيل و نصب اشخاص معلوم‏الحال به دستور ديگران، بى‏دخالت ملت دليل ضعف و عقب‏افتادگى است.

شماها مى‏دانيد اگر ملت سرنوشت خود را در دست بگيرد، وضع شماها اين نحو نيست و بايد تا آخر كنار برويد و اگر ده روز آزادى به گويندگان و نويسندگان بدهيد، جرائم شما بر ملا خواهد شد، قدرت آزادى دادن نداريد (الخائن خائف). سلب آزادى مطبوعات و ديكته كردن سازمان به اصطلاح امنيت سند عقب‏افتادگى است. هر چندى جشن گرفتن براى امورى كه در كشورهاى ديگر اسمى از آن نيست با تحميل خرج هاى كمرشكن به ملت، سند ديگرى است. تسليم به خواست‏هاى دولت پوشالى اسرائيل و به خطر انداختن اقتصاد مملكت، سند ضعف و نوكرى است و سند خيانت به اسلام و مسلمين است. اعطاء مصونيت به اجانب، سند بزرگ عقب‏افتادگى و بى‏حيثيتى و تسليم بى‏قيد و شرط است. شما مى‏دانيد با تصويب اين طرح چه خيانتى به اين مملكت و اسلام كرده‏ايد و چه ضربه‏اى به استقلال اين مملكت زده‏ايد؟ البته مخالف اين طرح، خائن و مستحق تبعيد است !!

آقاى هويدا نطق اسف‏انگيزى كه مع‏الاسف طبع شده است متضمن بعضى اعترافات است كه به اساس استقلال كشور لطمه مى‏زند كه اينجانب از تذكرش عار دارم، چرا جلوگيرى از طبع و نشر اين كتابها نمى‏كنيد؟ عمدا با حيثيت اين كشور بازى مى‏كنيد يانمى‏توانيد با اين مغزهاى معيوب ادارك كنيد؟

صحيفه نور جلد 1 صفحه 134

آيا علماء اسلام كه حافظ استقلال و تماميت كشورهاى اسلامى هستند گناهى جز نصيحت دارند؟ آيا حوزه‏هاى علمى غير از خدمت به اسلام و مسلمين و كشورهاى اسلامى گناهى دارند؟ اجانب اينها را سد راه نفوذ خود مى‏دانند و به اضمحلال آنها كمر بسته و شماها مجرى احكام ديگران و محكوم دلار هستيد. كوبيدن حوزه‏هاى علميه و حمله مسلحانه به مدرسه فيضيه و صحن مطهر قم و كشتار دسته جمعى 15 خرداد جز خدمت كوركورانه به صاحبان دلار چه اسمى دارد؟ فشار به مراجع اسلام و علماء اعلام و محصلين حوزه‏هاى علميه و تاخت و تاز به دانشگاه جز خدمت به اجانب چه نتيجه‏اى داشت؟ آنهانمى‏خواهند قرآن كريم و احكام آن حاكم بر ملل اسلام باشد تا ذخائر آنها را به يغما ببرند و كسى حرفى نزند و در عوض آنها را مصونيت دهد، آنها مى‏خواهند ما در بين ملت آزاد باشيم و گويندگان ما آزاد باشند و شماها مع‏الاسف مامور اجرا هستيد، مامور چشم و گوش بسته، مامور بى چون و چرا. حوزه‏هاى علميه، سپاه دانش و اخلاق و درستى بوده و هست به معناى واقعى، نه گزافه و صرف تبليغ. شماها اگر دانش‏دوست هستيد چرا حمله وحشيانه به مراكز دانش مى‏كنيد؟ چرا مدرسه فيضيه و دانشگاه را به خاك و خون مى‏كشيد؟ چرا محصلين علوم دينيه را يك روز راحت نمى‏گذاريد؟ چرا با دانشجويان در خارج و داخل اين نحو معامله مى‏كنيد؟!

آقاى هويدا من وظيفه دارم شماها را نصيحت كنم، شماها از اين ملت و در اين آب و خاك پرورش پيدا كرده و صاحب عناوين شده‏ايد، اينقدر با حيثيت اين ملت بازى نكنيد، به جاى اينهمه گزافه و جنجال، خدمتى به اين سر و پا برهنه‏ها كنيد يا لااقل اينقدر با بهانه‏هاى مختلف آنها را رنج ندهيد، از اين كسبه بى‏بضاعت اينقدر اخاذى نكنيد، اينقدر براى ارضاء شهوات ديگران به علماء ملت و محصلين و دانشجويان فشار نياوريد، با اسرائيل دشمن اسلام و مسلمين، آواره كننده بيش از يك ميليون مسلم بى‏پناه، پيمان برادرى نبنديد، عواطف مسلمين را جريحه‏دار نكنيد، دست اسرائيل و عمال خائن آن را به بازار مسلمين بيش از اين باز نكنيد، اقتصاد كشور را به خاطر اسرائيل و عمال آن به خطر نيندازيد، فرهنگ را فداى هوس ننمائيد، از خداى بزرگ بترسيد، دختران جوان گول‏خورده را به سربازخانه‏ها نبريد، به نواميس مسلمين خيانت نكنيد. آيا اين حقيقت تلخ را كه قبلاً انكار كرديد و گوينده آن را مستحق تعقيب دانستيد، حالا هم كه عمل كرديد انكار مى‏كنيد؟ آيا فجايع جشن بيست و پنجمين سال را و بى‏فرهنگى‏ها كه در آن كرديد منكر هستيد؟

از قهر خدا بترسيد، از قهر ملت بترسيد، با احكام خداى تعالى به نام دين مترقى بازى نكنيد، با اسم قرآن به احكام اسلام لطمه نزنيد، با حوزه دينيه به اسم سرباز وظيفه پوچ بى‏فايده و با خدمتگزاران به فرهنگ و ملت، اين نحو سلوك وحشيانه نكنيد و بالاخره علماء امت را وادار نكنيد كه با شماها به طور ديگر سلوك كنند. اينها شمه‏اى از فجايع شماهاست نسبت به دين و دنياى ملت و گفتنى زياد است، مى‏گويم شايد شماها تنبيه شويد و به خود آئيد شايد مراجع اسلام و علما و خطباء گرامى احساس وظيفه كنند، شايد طبقه جوان و روشنفكر و اصناف مختلف بيدار شده احساس وظيفه كنند، شايد جوامع بشرى و مدعيان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 135

بشر دوستى احساس وظيفه كنند، شايد سازمان ملل و غيرآن، بيش از اين به نفع كشورهاى بزرگ راضى نشوند ملل ضعيف پايمال شوند، شايد هيأت حاكمه و دستگاه جبار تا دير نشده به خود آيند. ان ربك لبالمرصاد والله من ورائهم محيط

والسلام على من اتبع الهدى

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 136

مهرماه سال 47

مصاحبه امام خمينى با نماينده الفتح درباره كمك به مجاهدان الفتح

سوال اول: حضرت پيشواى مجاهد، نظر مبارك درباره دادن وجوه شرعى مانند زكات و سهم امام به مجاهدان شجاعى كه تحت فرماندهى جنبش (فتح) در صفوف نبرد با دشمن و در ميدان شرف مى‏جنگند چيست؟

جواب :

بسم‏الله‏الرحمن‏الرحيم.

اكيدا شايسته و بلكه واجب است كه قسمتى از وجوه شرعى مانند زكوات و ساير صدقات به مقدار كافى به‏اين مجاهدان راه خدااختصاص داد، به مجاهدانى كه در صفوف نبرد و فداكارى به منظور از بين بردن صهيونيسم كافر ضد بشرى مى‏جنگند و براى احيا و اعاده مجد و شرف اسلامى از دست رفته مى‏كوشند و براى گرامى داشتن تاريخ شريف اسلامى نبرد مى‏كنند و بر هر مسلمانى كه به خدا و روز جزا ايمان دارد، واجب است كه تمامى قوا و نيروى خود را در اين راه به كاربرد و سرانجام به احدى الحسنين شهادت يا پيروزى نائل آيد. و بر شماست به خط آتش براى خونخواهى و زدودن لكه ننگ روى آورده و به يارى و مددى از ناحيه خداوند و پيروزى درخشانى كه نزديك است دست يابيد و بشارت دهيد مومنان را كه خداوند پشتيبان هر تصميم مردانه و حق خواهان است. نصر من الله و فتح قريب و بشر المومنين والله من وراء القصد.

برادران ما كه به يارى خداى توانا پيروزى نهائى از آنان است، يعنى مردان برجسته جنبش (فتح )و رزمجويانش نيروهاى (العاصفه) و ديگر فدائيان آزاده مجاهدان راه خداوند كمك به آنان با تمام نيروها و امكانات واجب است. والله ولى التوفيق.

سوال دوم: بعد از فروزان آتش انقلاب مقدس در سرزمين فلسطين و كسب دست‏آوردهاى فراوان انقلابى به رهبرى (فتح) نظر حضرتعالى درباره برادران ما كه در سنگرگاه‏ها و سرزمين‏هاى اشغال شده پايدارى كنند چيست؟

جواب:

بسم الله الرحمن الرحيم.

نخستين و آخرين نظر نسبت به برادران پايدار و رزمجوى ما اينكه به نحو پيگير و خستگى ناپذير به پيكار خويش ادامه دهند، چه آنكه زندگى يعنى آرمان و

صحيفه نور جلد 1 صفحه 137

مبارزه در راه آن (ان الحيوة عقيده و جهاد). مطلبى كه از نظر شيوه تفكر اسلامى هيچ جاى ترديد در آن نيست اين است كه مرگ از اين زندگى ذلت‏بار بهتر است. بنابراين در وضع كنونى براى ما راهى جز ادامه پيكار با همه نيروها و امكاناتمان وجود ندارد تا عزت و شرافت خود و آيندگان را در طول تاريخ با عظمت اسلامى به دست آوريم. و اعدوا لهم مااستطعتم من قوه و من رباط الخيل ترهبون به عدوالله و عدوكم (هر قدر مى‏توانيد برايشان نيرو و سواره نظام آماده كنيد تا بر دشمن خداوند خودتان چيره شويد. سوره انفال آيه 60 قرآن كريم.) ان تنصروا الله ينصركم و يثبت اقدامكم. (اگر خدا را يارى كنيد او هم شما را يارى مى كند و قدم‏هاى شما را استوار مى‏دارد. سوره محمد آيه 7 قرآن كريم). و لا تهنوا و لا تحزنوا و انتم الاعلون ان كنتم مومنين ( سست نشويد، غمگين نشويد، شما برتريد اگر با ايمان باشيد. سوره آل عمران آيه 139 قرآن كريم). و لا تهنوا فى ابتغاء القوم، ان تكونوا تألمون فانهم يألمون كما تألمون و ترجون من الله ما لا يرجون (در جستجوى دشمن سستى مورزيد، اگر شما رنج مى‏بريد آنها نيز مثل شما رنج مى‏برند، شما به خدا اميدى داريد كه آنها ندارند. سوره نسا آيه 104 قرآن كريم) پس اى مردان (فتح) به سوى يارى الهى به پيروزى نزديك بشتابيد و مومنان را بشارت دهيد.

سوال سوم: راجع به توضيح پيكار اوج گيرنده مسلحانه‏اى كه در سرزمين مقدس فلسطين جريان دارد و اقدامات وحشيانه صهيونيستى و نتايج آن كه بر ضد امت عربى و اسلامى به كار مى‏رود نظر شريف حضرتتان را بيان فرمائيد تا خلق مسلمان ما در همه كشورها، كليه نيروهاى مادى و معنوى خود را بسيج كرده، سرانجام در جهاد مقدس شركت نمايند.

جواب :

بسم الله الرحمن الرحيم.

همانطور كه قبلاً خاطرنشان ساخته ايم، اين امر در اين اوضاع و شرايط كه بر اسلام و مسلمين مى‏گذرد امريست واجب. پس از گردن نهادن به احكام مقدس اسلام هيچ امرى‏را بر مسلمانان واجب‏تر از اين‏نمى‏دانم كه با جان و مال خويش در راه گرامى داشتن اسلام به دفاع پردازند. هنگامى كه مى‏بينيد خونهاى برادران و خواهران بى‏گناه شما در سرزمين‏هاى مقدس فلسطين جاريست و هنگامى كه مشاهده مى‏كنيد سرزمين‏هاى ما به دست صهيونيست‏هاى تبهكار ويران گشته، در اين شرائط هيچ راهى جز ادامه جهاد نمى‏ماند و بر همه مسلمانان واجب است كه كمك‏هاى مادى و معنوى خود را در اين جهاد مقدس صرف كنند و خداوند پشتيبان اين اراده است. والله من وراء القصد.

سوال چهارم: اكنون كه دست صهيونيست‏ها در كليه شؤون حياتى ايران مسلمان نفوذ كرده به نظر حضرتعالى بهترين راهى كه ملت مسلمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 138

در ايران براى قطع ايادى صهيونيسم مى‏توانند طى كنند كدامست؟ جواب : بسم الله الرحمن الرحيم.

بهترين راه اين است كه مردم مسلمان ايران با همه امكاناتشان بكوشند داد و ستد خود را با صهيونيست‏هاى‏داخلى و غير از آنان كه در ايران هستند به طور كلى قطع نموده و از لحاظ روحى و مادى آنان را مستأصل و بيچاره نمايند و تمامى روزنه‏هاى حياتى را بر آنان تنگ سازند و عليه آنان به نبرد اقتصادى دست زنند و نيز در ديگر زمينه‏ها با آنان بجنگند تا سرانجام مجبور شوند كليه روابط خود را با ايران و خلق مسلمان آن قطع كنند و در نتيجه ملت ايران بتوانند همه امكانات مادى و معنوى خويش را در اختيار اين مجاهدان آزاده بگذارد. اين شرائط دردناك بر هر مسلمانى لازم مى‏سازد كه كليه نيروهاى خويش را براى آزاد نمودن سرزمين‏هاى اشغال شده و انتقام از اشغالگران به كار برد.

والله ولى التوفيق (و خداوند ضامن موفقيت است.) نكته‏اى كه هيچ جاى ترديد در آن نيست اينكه وظيفه هر فرد مسلمانى كه در دورترين نقاط جهان اسلامى بسر مى‏برد همان وظيفه‏اى است كه خلق مسلمان فلسطين بدان موظفند. المسلمون يد واحده على من سواهم يسعى بذمتهم ادناهم. (مسلمانان به مثابه يك دست واحدند كه در مقابل هر كه جز آنان است برافراشته است و همه در مسؤوليت عمومى يكسانند.) تفرقه‏جوئى و نژادپرستى در كار نيست و بين ملت اسلامى هيچ گونه امتيازى وجود ندارد جز تقوا و پرهيزكارى. ان اكرمكم عند الله اتقيكم و الله حسبنا و نعم الوكيل. (مسلماً گرامى‏ترين شما نزد خداوند پرهيزكارترين شماست و خداوند براى ما كافى است و او چه خوب سرپرستى است.)

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 139

تاريخ: 18 / 3 / 46

پيام امام خمينى خطاب به دول و ملل اسلامى در مورد خطر اسرائيل و وظائف دول اسلامى

بسم الله الرحمن الرحيم

وظيفه مسلمانان، تحريم و دفع اسرائيل.

كرارا دولت‏هاى اسلامى را دعوت به اتحاد و برادرى نموده‏ام در مقابل اجانب و ايادى آنها كه مى‏خواهند با ايجاد نفاق در بين مسلمين و دولت‏هاى اسلامى ممالك عزيز ما را در تحت اسارت و ذل استعمار نگه دارند و از مخازن معنوى و مادى آنها استفاده كنند.

كرارا دولت‏ها را به خصوص دولت ايران را از اسرائيل و عمال خطرناك آن تحذير نمودم، اين ماده فساد كه در قلب ممالك اسلامى با پشتيبانى دول بزرگ جايگزين شده است و ريشه‏هاى فسادش هر روزى ممالك اسلامى را تهديد مى‏كند، بايد با همت ممالك اسلامى و ملل بزرگ اسلام ريشه‏كن شود. اسرائيل قيام مسلحانه بر ضد ممالك اسلامى نموده است و بر دول و ملل اسلام قلع و قمع آن لازم است، كمك به اسرائيل چه فروش اسلحه و مواد منفجره و چه فروش نفت حرام و مخالفت با اسلام است، رابطه با اسرائيل و عمال آن چه رابطه تجارى و چه رابطه سياسى حرام و مخالفت با اسلام است، بايد مسلمين از استعمال امتعه اسرائيل خوددارى كنند. از خداوند تعالى نصرت اسلام و مسلمين را خواستار است.

والسلام على من اتبع الهدى

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 140

تاريخ: 21 / 6 / 46

پاسخ امام خمينى به حجت الاسلام سيد محمدرضا سعيدى

بسمه تعالى

خدمت جناب مستطاب سيد الاعلام و ثقة الاسلام آقاى سعيدى دامت افاضاته، گمان مى‏كنم از جنابعالى يك مكتوب واصل شده باشد كه جواب نداده‏ام، از قرارى كه آقاى منتظرى مرقوم داشته‏اند، فرموده‏ايد چند نامه فرستاده‏ام كه جواب نرسيده است، در هر صورت سلامت و توفيق جنابعالى را خواستار است. اگر قصورى در مكاتبات ميشود، ان شاء الله تعالى در علاقه به امثال جنابعالى ايدكم الله تعالى قصورى نيست، اميد است خداوند تعالى هر چه بيشتر به امثال جنابعالى توفيق خدمت بدهد. از جنابعالى اميد دعاى خير براى حسن عاقبت دارم. والسلام عليكم و رحمة الله

روح الله الموسوى الخمينى

تاريخ: 8 / 4 / 46

پاسخ امام خمينى به حجه الاسلام سيد محمدرضا سعيدى

بسمه تعالى

خدمت جناب مستطاب سيد الاعلام و ثقة الاسلام آقاى سعيدى دامت افاضاته مرقوم شريف واصل، سلامت و توفيق جنابعالى را خواستار است. ان شاء الله حال مريض‏ها بكلى خوب شود. جنابعالى عيادت از آنها بكنيد، تعويق در معالجه بيش از اين بى‏مورد است از خداوند تعالى سلامت آنها را خواستار است. از جنابعالى اميد دعاى خير براى حسن عاقبت دارم. از سلامت خودتان و حال مريض‏ها مطلعم نمائيد.

والسلام عليكم

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 141

كسب اجازه از امام خمينى در مورد نحوه پرداخت وجوه شرعيه

بسم الله الرحمن الرحيم

محضر مبارك مرجع عاليقدر جهان تشيع حضرت مستطاب آيت الله العظمى جناب آقاى خمينى ادام الله ظله العالى - پس از تقديم عرض سلام و اداء مراسم تحيت محترما معروض مى‏دارد:

بفرمائيد كسانى كه سابقا از حضرتعالى اجازه سهم مبارك امام عليه السلام داشته‏اند و در سال‏هاى گذشته در منابر بياناتى به نفع دستگاه حاكمه و بر خلاف شرع و اعمالى ناشايسته و بر خلاف شرع اقدس از آنها سرزده آيا همچنان بر راه خود باقى هستند و مى‏شود به آنها سهم مبارك امام عليه السلام داد يا خير؟

ادام الله بقاءكم

پاسخ امام :

بسمه تعالى

كسانى كه از دستگاه ظلم تائيد كرده‏اند يا مى‏كنند و بر خلاف شرع مطهر عمل مى‏كنند اگر اجازه‏اى از اينجانب دارند از درجه اعتبار ساقط است و مومنين به آنها از وجوه شرعيه سهم مبارك امام عليه السلام ندهند. اعاذنا الله تعالى من شرور انفسنا

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 142

تاريخ: 4 / 1 / 1347

نامه امام خمينى به استاد مطهرى

بسم الله الرحمن الرحيم

الحمدلله رب العالمين والصلوة والسلام على محمد و آله الطاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين.

و بعد جناب مستطاب عماد العلما الاعلام و حجت الاسلام آقاى حاج شيخ مرتضى مطهرى دامت افاضاته، مجازند در امور حسبيه و شرعيه كه در عصر غيبت ولى امر - عجل الله تعالى فرجه - از مقتضاى فقيه جامع‏الشرايط منوط به اذن اوست. فله التصدى لما ذكر مع مراعات الاحتياط و نيز مجازند در اخذ سهم مبارك امام عليه السلام و صرف نصف آن را در مواردى كه براى علو اسلام و ترويج احكام مقدسه و تشييد مبانى دين حنيف مفيد است و ايصال نصف ديگر را نزد حقير براى صرف در حوزه‏هاى مهمه اسلامى و وكيل هستند، در دستگردان نمودن و امهال به مقدار صلاح و اخذ و صرف و ايصال به نحوى كه مذكور گرديد. و اوصيه ايده. الله تعالى بما اوصى به السلف الصالح من ملازمه التقوى و التجنب عن الهوى والتمسك بعروة الاحتياط فى‏الدين و الدنياوارجو من جنابه ان لا ينسانى من صالح دعواته و السلام عليه و على اخواننا المومنين و رحمة الله وبركاته.

روح الله موسوى خمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 143

نامه امام خمينى به استاد مطهرى‏

بسمه تعالى‏

پس از اهداء سلام و تحيت مرقوم شريف واصل، سلامت و توفيق جنابعالى را خواستار، مطالبى كه مرقوم شده است بسيارى از آن مورد نظر بوده است، اميد است توفيق پيدا شود كه از مفاسد جلوگيرى شود. اينكه من از دور بودن شما از حوزه قم و اينطور دور بودن بعضى آقايان كه خوب بود در اين اوضاع آشفته و هرج و مرج حوزه ها از آنها استفاده كنند، من ناراحتيم براى همين مفاسد منتظره است، اشخاصى را كه اسم برده‏ايد اين مشكل را حل نمى‏كنند، اگر به مشكل به واسطه دخالت بعضى از آنها كه طبقه جوان از امثال آنها ناراحت هستند اضافه نكنند، قضيه شورا و اجتماع ارباب حل و عقد نيز عقده‏اى را حل نمى‏كند بلكه چنين اجتماعى محقق نخواهد شد و من تجربه بلكه تجربه‏ها دارم، آنچه در راس مفاسد است همان امر سوم است كه اشاره كرده‏ام كه حوزه از درون تهديد مى‏شود، بايد آن علاج شود و علاجى جز آنكه شخصيت هايى كه مورد قبول باشند و از حيث معلومات قابل عرضه باشند در حوزه‏ها باشند و آنها اين كار را بدست گيرند، شما براى انتخاب اين اشخاص بهتر خبره هستيد و مى‏توانيد اشخاص را پيدا كنيد كه ولو به نحو نوبت، تمام ايام حوزه را اشغال كنند و به تدريج در روحيه‏ى جوانها موثر شوند، من در نامه‏اى كه اخيرا در جواب اتحاديه انجمنهاى اسلامى در اروپا نوشته‏ام به طور تفصيل مسائل اصليه را توضيح داده و راه را نشان داده و مفاسد اين عقيده‏ى فاسد را كه علوم دينيه بلكه فرهنگ جديد نيز بى‏فايده است تذكر داده‏ام و شايد اگر مجالى پيدا شد ضمن پيامى به حوزه قم تفصيل دهم، لكن تذكر تنها كافى نيست و بايد عملا اين انحرافات را جلوگيرى كرد و آن به همت شخصيتها كه از آنجمله شما هستيد بايد انجام گيرد. حضرات آقايان هم كه به حمدالله تنبه پيدا كردند و مسير خود را قدرى عوض كردند، اميد است كه مورد توجه طبقات قرار گيرند و اختلافات و تفرقه‏ها از بين برود يا لااقل تخفيف پيدا كند.

روح الله موسوى خمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 144

تاريخ: 6 / 6 / 1347

پاسخ امام خمينى به نامه گروهى از فدائيان در مورد صرف حقوق شرعيه در راه مبارزه با اسرائيل

بسم الله الرحمن الرحيم

محضر مبارك پيشواى مجاهد و عظيم الشان حضرت مستطاب حجة الاسلام والمسلمين آيت الله العظمى آقاى خمينى ادام الله ظله العالى‏

پيشواى جليل القدر:

از نظر مبارك پوشيده نيست كه دست خيانت و جنايت‏پيشه كفار حزبى يهود بر مسجد اقصى و زمينهاى اسلامى ديگرى مستولى گشته و مسلمانان بى‏گناه آن سامان را آواره بيابان نموده است و اكنون به منظور استخلاص اماكن مقدسه و استرداد زمين‏هاى اسلامى جز مقاومت مسلحانه كه به نام عمليات فدائى خوانده شود، چاره‏اى نيست و در چنين شرائط و زمينه‏اى، آيا مسلمانانى كه توانائى حمل سلاح و جهاد داشته يا آنان كه قدرت كمك مالى با مجاهدين را دارند، مى‏توانند از اين خدمت دينى سرپيچى نموده و اوضاع را ناديده بگيرند؟ و آيا جايز است كه متمكنين در مقابل اين خطر خانمان‏برانداز همچنان آرام نشسته و از براى راندن كفار از زمين اسلامى قدمى برنداشته و اقدامى نكنند؟ و در صورت وجوب مقاومت، آيا جايز است از مورد حقوق شرعيه از قبيل زكوة و غير در مورد مسلح نمودن مسلمانان و تربيت آنان استفاده كرد يا خير؟ متمنى است راى مبارك را در اين باره بيان فرمايند. ادام الله ظلكم

دسته‏اى از فدائيان‏

پاسخ امام :

بسم الله الرحمن الرحيم

قبلاً هم تذكر داده ام كه دولت غاصب اسرائيل با هدفهائى كه دارد براى اسلام و ممالك مسلمين خطر عظيم دارد و خوف آن است كه اگر مسلمين به آنها مهلت دهند، فرصت از دست برود و جلوگيرى از آنها امكان‏پذير نشود و چون احتمال خطر متوجه به اساس اسلام است، لازم است بر دول

صحيفه نور جلد 1 صفحه 145

اسلامى بخصوص و بر ساير مسلمين عموماً كه دفع اين ماده فساد را به هر نحو كه امكان دارد بنمايند و از كمك به مدافعين كوتاهى نكنند و جايز است از محل زكوات و ساير صدقات در اين امر مهم حياتى صرف نمايند. از خداوند تعالى مسئلت مى‏نمايد كه موجب تنبه و بيدارى مسلمين را فراهم فرمايد و دفع شر اعداء اسلام را از بلاد مسلمين بفرمايد.

والسلام على من اتبع الهدى‏

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 147

تاريخ: 12/8/47

نامه امام خمينى به حجت‏الاسلام سعيدى

بسمه تعالى

به عرض مى‏رساند مرقوم شريف واصل شد، سلامت و بقاى جناب عالى را خواستار است. از زحمات جناب عالى كه با كناره‏گيرى اكثر، باز خود را به زحمت مى‏اندازيد متشكرم. اميد است خداوند تعالى به جناب عالى اجر عنايت فرمايد (انه ولى الفضل) از جناب عالى اميد دعاى خير دارم.

والسلام عليكم

روح الله الموسوى الخمينى

نامه امام خمينى به حجت الاسلام سعيدى

بسمه تعالى‏

خدمت ذيشرافت جناب مستطاب سيدالعلماء الاعلام آقاى سعيدى دامت افاضاته‏

مرقوم محترم واصل، با آنكه گمان مى‏كنم جواب داده‏ام لكن چون در جزء مكتوبات جواب نداده بودم احتمال عدم جواب مى‏رفت و در هر صورت از قرارى كه بعضى از مريدهاى جنابعالى اظهار داشتند بحمدالله تعالى توفيق كامل براى تربيت مومنين و ترويج ديانت مقدسه براى جنابعالى حاصل شده است. من از افرادى مثل شما آنقدر خوشم مى‏آيد كه شايد نتوانم عواطف درونى را آنطور كه هست ابراز كنم. خداوند متعال قادر است كه شماها خدمتگزاران به ديانت را مشمول عنايات خود فرموده و از رحمت خود همه را بهره‏مند فرمايد. من در اين آستان قدس به اسلام و مسلمين عموما و به حضرات علماء اعلام و خدمتگزاران به ديانت مقدسه خصوصاً دعا مى‏كنم و عظمت آنها را از خداوند تعالى در جوار قبر مطهر مولى عليه الصلوة والسلام مى‏طلبم. رجاء آن دارم كه مشمول ادعيه خالصه جنابعالى باشم.

والسلام عليكم و رحمة الله

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور جلد 1 صفحه 148

تاريخ: 14 / 8 / 47

نامه امام خمينى به حجت الاسلام سعيدى

بسمه تعالى‏

خدمت جناب مستطاب سيد الاعلام و ثقة الاسلام آقاى سعيدى دامت افاضاته

مرقوم شريف واصل، سلامت و توفيق جنابعالى را از خداوند تعالى خواستار است. راجع به مساجد قبلاً هم مطلع شده بودم حتى گفته شد كه براى مسجد سيد عزيزالله هم تعيين شده است ولى صحت آن رانمى دانم. در هر صورت سنگرها را حتى‏الامكان نبايد از دست داد و قيام به وظايف به مقدار امكان لازم است و اگر كوتاهى در آن نكنيم باكى نيست، فرضاً با شكست ظاهرى مواجه شويم، لكن رضاى خداى تعالى را اگر موفق شويم جلب كنيم امور ديگر سهل است. اينجانب لحظات آخر عمر را مى‏گذرانم و از اوضاع عمومى و خصوصى حوزه‏هاى علميه نگران و نمى‏دانم با آن تندروى‏هاى آنها و اين سهل انگارى ماها امر به كجا منجر مى‏شود. والذى يوجب التسكين فى الجمله ان للبيت ربا و اين رشته بحمدالله گسستنى نيست، هر چه باريك شود. شما طبقه جوان مأيوس نباشيد و با اراده و عزم راسخ مهياى خدمت و فرصت باشيد. سلف صالح ما رضوان الله عليهم فرصت عجيبى را در موقع رفتن سلف خبيث از دست دادند و پس از آن هم فرصت‏هائى بود و از دست رفت تا اين مصيبت‏ها پيش آمد و تا اين شجره خبيثه برپاست اميد خيرى نيست از خداوند تعالى اصلاح حال مسلمين و خصوص حوزه‏هاى دينيه و بيدارى آنها را خواهانم. از جنابعالى اميد دعاى خير دارم.

روح الله الموسوى الخمينى

صفحه 5 از 208 نخستنخست 1234567891555105 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)