previos page menu page next page
صحيفه نور، جلد چهارم، صفحه 276
تاريخ 9/11/57
مصاحبه امام خمينى با خبرنگاران خارجى
سؤال: آيا بختيار را قبل از استعفا خواهيد پذيرفت؟
جواب: من مكرر گفتهام كه اصولاً شاه سابق قانونى نبود، مجلسين قانونى نيست، بختيار قانونى نيست، پس كسى را كه قانونى نيست نخواهم پذيرفت. من به ملت ايران توصيه مىكنم كه در اين وقت حساس درست بيدار باشند، متوجه باشند كه توطئهاى بايد در كار باشد. من مىبينم كه همان كسانى كه از شاه سابق طرفدارى مىكردند، حالا از بختيار پشتيبانى مىكنند. هم دولت انگلستان و هم دولت آمريكا از او پشتيبانى مىكنند. اگر چنانچه اين شخص ملى است، همانطور كه خودش اظهار مىكند، چرا آنها از او پشتيبانى مىكنند؟ اگر ملى است چرا بدون مجوز قانونى و برخلاف ميل ملت پست نخست وزيرى را اشغال كرده است؟ اگر احترام به آراى عمومى مىگذارد چرا كنار نمىرود؟
ملت ايران بايد بداند كه من در كنار آنان تا آخرين نفس براى حفظ قوانين اسلام و مصالح مملكت به مبارزه خود ادامه مىدهم و بر همه ملت واجب است تا در اين امر پايدارى كنند و سستى و سردى به خود راه ندهند. مطمئن باشيد كه ما پيروزيم و مطالب ما مطالب حق است و حق لاجرم پيروز است.
سؤال: در صورتى كه بختيار استعفا بدهد يا ندهد و كودتاى نظامى بشود چه خواهيد كرد؟
جواب: ما از كودتاى نظامى ترسى نداريم. ملت ايران به كودتاهاى نظامى عادت كرده است. ما پنجاه سال است زير بار كودتا هستيم، كودتاى رضاخان، كودتاى محمدرضا. ما با فشارهاى اينها عادت كردهايم. ما از كودتا هيچ ترسى نداريم. من تعجب مىكنم كه ما مىخواهيم ارتشى را از شر استعمار خارج كنيم و آنها خودشان نمىخواهند. بعضى از بلندرتبهها مىخواهند نوكر باشند. اصولاً ارتش با ماست. خلاصه ما از كودتاى نظامى هيچ ترسى نداريم براى اينكه ملت ايران مهياست تا آخرين نفس به قيام و نهضت خود ادامه دهد. ملت ايران تا پيروزى نهائى را به دست نياورد، دست از نهضت خود بر نمىدارد.
صحيفه نور، جلد چهارم، صفحه 277
سؤال: چرا تصميم رفتن به ايران را به تاخير انداختيد؟
جواب: تصميم من همانطور كه بوده است، هست ولى دولت غيرقانونى براى حفظ منافع اجانب مانع ورود من به ايران شده است و من در اولين فرصت به ايرن خواهم رفت و حقوق ملت ايران را خواهم گرفت. آنهائى كه به ملت ايران خيانت مىكنند، بايد كنار بروند و من چون گذشته در تصميم خود باقى هستم و ملت ايران بايد در تصميم خود باقى باشد. براحدى از افراد ملت جايز نيست كه در اين موقع حساس كه امر بين موت و حيات است بنشيند و ساكت باشد.
ملت ايران! به نهضت خود ادامه دهيد كه قدرت با شماست. از قدرتها نترسيد. شما مىتوانيد با قدرت ملى خود كشور خود را نجات دهيد و سرنوشت خود را خودتان در دست بگيريد. به هياهوى اين و آن گوش ندهيد. به توطئههاى زير پرده توجه كنيد. خداوند شما را حفظ كند. انشاءالله تعالى.
previos page menu page next page
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)