صفحه 176 از 208 نخستنخست ... 76126166172173174175176177178179180186 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1,751 تا 1,760 , از مجموع 2079

موضوع: صحيفه نور

afsanah82
    مهمان

previos page menu page next page

صحيفه نور ج 20 صفحه 46

پاسخ به نامه حجت‏الاسلام محمدى رى شهرى در مورد رسيدگى به اتهامات گروه مهدى هاشمى

بسم الله الرحمن الرحيم

جناب حجت‏الاسلام آقاى رى شهرى وزير اطلاعات

با توجه به مسائلى كه تاكنون كشف و يا مورد سوءظن شده است و با توجه به جوسازى‏ها و اطلاعيه‏هايى كه با اسامى مختلف توسط افراد ضد انقلاب و منحرف و وابسته به مهدى هاشمى پخش گرديده است، كه نه تنها سوءظن را بيشتر مى‏كند كه خود دليل مستقلى است بر خط انحراف از انقلاب و اسلام، جناب عالى موظف هستيد به جميع جوانب اين امر با كمال دقت و انصاف رسيدگى نماييد و تمام افراد متهمى را كه از سران اين گروه محسوب مى‏شوند و نيز افراد ديگرى را كه در انتشار مسائل كذب و قضاياى ديگر دست داشته‏اند، تعقيب نماييد. و بديهى است كه اين امر چون مربوط به اسلام و انقلاب و امنيت كشور است، تحقيق آن منحصراً در اختيار وزارت اطلاعات كشور مى‏باشد.

بايد تأكيد كنم كه همه در پيشگاه قضاوت اسلام مساوى بوده و نيز به همان اندازه كه اغماض از مجرمين گناه بزرگى است، تعرض نسبت به بى گناهان، از گناهان نابخشودنى است. خداوند تعالى را حاضر و ناظر بدانيد كه اين امر عبادتى است كه دامان بزرگانى را از اتهامات پاك و توطئه منحرفان را خنثى مى‏كند.

والسلام

روح‏الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 47

تاريخ: 18/8/65

ديدار با گروهى از برادران ارتش، سپاه پاسداران و كميته‏هاى انقلاب اسلامى‏

در خارج بايد بدانند كه جمهورى اسلامى به كورى چشم ابرقدرت‏ها، تثبيت شده است‏

بسم الله الرحمن الرحيم

من از همه قواى مسلحه، چه ژاندارمرى، چه ارتش، چه سپاه پاسداران، چه كميته‏ها، چه بسيجى‏ها و سايرين بايد تشكر كنم كه با قدرت خود اين جمهورى اسلامى را تثبيت كردند. و دشمنان ما چه در داخل و چه در خارج بايد بدانند كه جمهورى اسلامى به كورى چشم ابرقدرت‏ها و به كورى چشم امثال منافقين و مخالفين با جمهورى اسلامى، تثبيت شده است و خللى انشاءالله در او وارد نخواهد شد.

آنچه من مى‏خواهم به آقايان عرض كنم اين است كه كراراً گفتم كه شما پيروزيد و كارى كه شما انجام مى‏دهيد، كارى است الهى، كارى است كه براى خداست و كوشش كنيد قصد خودتان را خالص كنيد براى خدا كه چه كشته بشويد و چه بكشيد، شما اهل نجات هستيد ولى كوشش كنيد كه قصد شما الهى باشد و بحمدالله هست. و من هر وقت كه چهره اينهايى كه دارند رو به جبهه‏ها مى‏روند ملاحظه مى‏كنم واقعاً از خودم خجالت مى‏كشم كه اينها به چه مقامى رسيده‏اند، به چه پايه‏اى از عرفان، چه پايه‏اى از معرفت رسيده‏اند كه اين طور با هيجان، اين طور براى خدا رو به جبهه‏ها مى‏روند.

و دشمنان ما بايد اين معنا را بدانند كه جمهورى اسلامى از اين به بعد، بلكه از اولى كه اين جمهورى رو به رشد رفت، جورى تثبيت شده است و جورى در دنيا الان به حسب واقع نمايش داده شده است كه وابستگى به هيچ كس ندارد، وابسته به ملت است، وابسته به قواى مسلحه است، اشخاص در اين امور دخالت ندارند.اين كه هى هر روز شهرت مى‏دهند كه چه شده است چه شده است، فلانى سكته كرده، فلانى در بستر مرگ است، فلانى، خوب! باشد، البته مرگ براى همه هست، براى ما هم هست، اما اين را بدانند كه شادى نكنند براى اين. اين يك امرى است كه واقع مى‏شود و شما خواهيد ديد انشاءالله كه جمهورى اسلامى باقى است چه ما باشيم، چه اشخاص باشند، چه نباشند. همين‏ها بودند كه شادى مى‏كردند /كه/ براى اين كه جمهورى را در يك جايى در آن مركز منفجر كردند و هفتاد هشتاد نفر از دوستان ما را، از بزرگان را از بين بردند، شادى مى‏كردند كه جمهورى از بين رفت، تمام شد ديگر. ديدند كه ابداً تمام نشد و مردم ريختند بدتر از اول، بالاتر از اول، ريختند در خيابان‏ها و چه‏

صحيفه نور ج 20 صفحه 48

كردند.

جنگ يك تكليف شرعى است كه مردم ادا مى‏كنند، من باشم ادا مى‏كنند، نباشم هم ادا مى‏كنند

حالا هم همين طور است، بيخود خودشان را معطل نكنند و همين طور اينهايى كه در اطراف خليج هستند بيخود خودشان را معطل نكنند و خودشان را فداى صدام نكنند، صدام رفتنى است، همين ممكن است كه انشاءالله به همين زودى او برود و على اى حال چه او رفتنى باشد چه نرفتنى باشد، ما يك تكليف داريم ادا مى‏كنيم، ملت ما، ارتش ما، سپاه ما و همه قواى مسلحه ما يك تكليف ادا مى‏كنند. اين مثل اين است كه گفته بشود كه اگر فلانى رفت و فلانى رفت، مردم نماز نمى‏خوانند، تكليف است، به رفتن كسى مردم دست از نمازشان برنمى‏دارند، به رفتن كسى نمازشان را، حج‏شان را دست از آن برنمى‏دارند. و قضيه جنگ امروز براى همه ما اهميتش بيشتر از فروع دين است. اين طور نيست كه جنگ مثل امر جنگى باشد كه ديگران با ديگران مى‏كنند. جنگى است كه اسلام دارد مى‏كند در مقابل كفر، اسلام دارد مى‏كند در مقابل نفاق و اين جنگ يك تكليف شرعى است كه مردم ادا مى‏كنند، من باشم ادا مى‏كنند، نباشم هم ادا مى‏كنند.

و اميدوارم انشاءالله خداوند همه شما را توفيق بدهد، سلامت بدهد و همه كسانى كه در اين راه براى خدا به رحمت ايزدى پيوستند و شهيد شدند، خداوند آنها را به رحمت خودش، به رحمت واسعه خودش غريق كند و در ضيافت خودش آنها را راه بدهد و كسان ديگرى هم كه معلول شدند يا مفقود شدند يا شايد صدمات ديگر برشان وارد شده، خداوند انشاءالله آنها را، هم صبر بدهد و هم شفا عنايت كند.

والسلام عليكم و رحمةالله

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 49

تاريخ: 29/8/65

بيانات امام خمينى در جمع خانواده‏هاى شهدا، مفقودين و اسرا، جمعى از مسؤولين قضايى ارتش و مسؤولين اعزام بزرگ سپاه محمد (ص) و سرپرست بنياد شهيد به مناسبت ميلاد با سعادت رسول اكرم (ص) و ولادت امام جعفر صادق (ع)

بسم الله الرحمن الرحيم‏

امروز كه از اعياد بسيار بزرگ اسلام است، به همه ملت‏هاى محروم اسلامى و همه مستضعفين جهان و ملت بزرگوار خودمان تبريك و تهنيت عرض مى‏كنم.

اين عيد بزرگ، سرمنشاء تمام بركات در عالم است و مركز وحدت مسلمين در جهان است. من نمى‏توانم راجع به بركات اين عيد، امروز با وقت كم عرضى بكنم. اميد است كه گويندگان و نويسندگان در اين امر اهتمام كنند و بركات تولد اين دو بزرگوار را گوشزد كنند. آنچه كه من امروز مى‏خواهم عرض كنم، اين است كه ما در روزى عيد گرفتيم كه از جهاتى ملت ايران بايد جشن بگيرند. يكى جهات پيروزى ملت ايران در جهان، در جبهه‏ها در پشت جبهه‏ها، در همه كشورهاى اسلامى و غيراسلامى و يك امر مهمى كه در اين روز بايد تبريك به همه عرض بكنم، اين انفجار عظيمى است كه در كاخ سياه واشينگتن رخ داد و اين رسوايى بسيار مهمى كه براى سران كشور امريكا پيدا شد. شما ملاحظه بكنيد و ببينيد كه در تمام دنيا، در سراسر جهان، مطبوعاتشان و رسانه‏هايشان و خطابه‏هايشان تمام متوجه اين معناست كه سرپوشى بگذارند بر اين رسوايى كه براى رئيس جمهور آمريكا پيش آمد. رئيس جمهور آمريكا در اين رسوايى بايد عزا بگيرد و كاخ سفيد مبدل به كاخ سياه بشود - گرچه هميشه بوده است - لكن اين متفرقه‏گويى و اضطرابى كه در كاخ سفيد پيدا شد و در طرفدارهاى آمريكا، حكايت از عظمت مسأله مى‏كند. يك مقام عالى رتبه - به قول خودشان - از آمريكا به طور قاچاق و با تذكره جعلى وارد ايران مى‏شود، در صورتى كه ايران نمى‏داند چى است، به مجردى كه وارد مى‏شود و معلوم مى‏شود كه اين از مقامات امريكاست، ايران او را در يك جايى تحت نظر قرار مى‏دهد و محبوس مى‏كند و تمام حركات او را تحت نظر قرار مى‏دهد و او با هر كس خواسته است ملاقات كند، ملاقات نمى‏كند.

آنى كه ادعا مى‏كند كه اگر من به شوروى رفته بودم، رئيس شوروى سه مرتبه ديدن من مى‏آمد، گمان مى‏كند اين جا هم شوروى است!. اين جا كشور اسلام است، اين جا نه كرملين قابل اين است كه ذكرى ازش بشود و نه كاخ سياه! اين جا كشور رسول خداست، اين جا كشور حضرت صادق است،

صحيفه نور ج 20 صفحه 50

اين جا پاسدارهاى ما شرافت دارند بر كاخ‏نشين‏ها، اين جا بسيجى‏هاى ما و امت ما شرافت دارند بر تمام كاخ نشين‏هاى عالم و همه كسانى كه ادعاى پوچ خودشان را مى‏كنند و گمان مى‏كنند كه بايد عالم پيش آنها خاضع باشد.

آنهايى كه مى‏گفتند ما چه مى‏كنيم و چه مى‏كنيم و قطع رابطه مى‏كنيم و از اين مسائل مى‏گفتند امروز معلوم شد كه با عجز و ناله در پيشگاه اين ملت آمده‏اند و مى‏خواهند كه رابطه برقرار كنند، مى‏خواهند عذر تقصير بخواهند و ملت ما قبول نمى‏كند. اين يك مسأله است، مسأله‏اى است كه از تمام پيروزى‏هاى شما بالاتر است. مسأله رئيس آمريكا با آن همه به قول خودش جلال و جبروت، كسى را از مقامات عالى بفرستد به اين جا كه با مقامات اين جا ملاقات كنند و هيچ يك از آنها حاضر به ملاقات نشود، اين مسأله بزرگى است كه دنيا را منفجر كرده است و بايد هم بكند. كاخ سفيد را به عزا نشانده است و بايد هم بنشاند. مسأله مسأله مهم است.

الان تسابق مى‏كنند تمام كشورهاى بزرگ براى رابطه پيدا كردن با ايران، اين چى است؟ اين افراد ايران است؟ اين جمعيت كثير ايران است؟ ايران جمعيتى ندارد در مقابل عالم. اين ايمان جوان‏هاى ماست، اين بركات رسول اكرم است، اين بركات امام صادق است. اين بركاتى است كه چشم دنيا را خيره كرده است و همه را مضطرب كرده. آنهايى كه گمان مى‏كردند كه با يك تشر ايران را مى‏توانند چه بكنند، گمان كردند كه حالا هم زمان قاجار است، حالا هم زمان پهلوى است كه مردم بيدار نبودند. امروز زمان بيدارى مردم ماست، زمان هشيارى و شكوفايى ايمان است در اين كشور و لهذا مى‏بينيد كه الان هر راديويى را باز كنيد از خارج، از هر گوشه عالم راجع به قضاياى آمريكا و راجع به خضوع او در مقابل ايران صحبت مى‏كنند و حرف‏ها را مى‏زنند. اضطراب در كلمات خود ريگان اين قدر هست. تناقض‏گويى، اضطراب هست كه انسان نمى‏تواند باور كند كه يك آدمى كه رئيس يك همچو كشورى هست و ادعايش آن قدر زياد است، اين قدر تناقض‏گويى، اين قدر اضطراب، اين قدر وحشت كه او را گرفته است، امروز يك چيز مهمى است. نه فقط او را، كرملين هم همين طور است، آنها هم مسابقه مى‏كنند با امريكا در رابطه با ايران.

امروز ايران بيدار شده است

چى است مسأله؟ چه شده است ايران؟ چه قصه‏اى در ايران واقع شده است كه سابق اگر چنانچه در زمان سلاطين سابق، در زمان قاجار، در زمان پهلوى اگر يك كلمه در آن جا مى‏گفتند اينها تمام كنار مى‏رفتند، اگر يك تشر مى‏زدند آنها خلع سلاح مى‏شدند، چه شده است كه حالا پاسدارهاى ما هم اعتنا به آنها نمى‏كنند؟ براى اين كه آن وقت مردم را خواب كرده بودند، تبليغات دامنه‏دار دشمن‏هاى اسلام، مردم را خواب كرده بودند، از هم جدا كرده بودند، شهرها از هم جدا بود، احزاب مختلفه همه با هم مختلف بودند، حكومت‏ها همه دست نشانده بودند، اما امروز مسأله اين نيست، امروز ايران بيدار شده است، امروز اسلام در ايران رواج پيدا كرده است، امروز حقيقت ايمان در ايران‏

صحيفه نور ج 20 صفحه 51

شكوفا پيدا كرده است، اينها بركات ايمان است. غافل نباشيد از اين، بركات وحدت شما در تمام امور است. غافل از اين وحدت نباشيد، غافل از اين حظ الهى نباشيد. در عين حال انسان مى‏بيند كه در حالى كه كاخ كرملين به لرزه در آمده است و كاخ سياه سياهپوش شده است و مى‏خواهند توجيه كنند هى حرف‏هاى خودشان را و هى از اين ور و آن ور مى‏زنند كه توجيه كنند اين خطايى كه كردند و اين كسى را كه اين جا فرستادند و با رسوايى از اين جا بيرونش كردند، مى‏خواهند توجيه كنند، مع‏الاسف بعض از اشخاصى كه در خود ايران هستند توجه به مسائل يا ندارند يا متعمدند. اينها هم /به تبع آنها كارهاى/ به تبعيت از تبليغات آنها، آنها هم با همان لسان، اين جا تبليغ مى‏كنند.

چرا مى‏خواهيد بين سران كشور تفرقه ايجاد كنيد

من نمى‏خواهم در اين روز مبارك اسباب افسردگى اشخاص بشوم، لكن مى‏خواهم عرض كنم چرا اين قدر ما عقب افتاده هستيم؟ چرا ما بايد به واسطه اغراض نفسانيه اين قدر خودمان را ببازيم؟ چرا بايد وقتى كه دنيا به تزلزل درآمده است براى اين بى اعتنايى ايران به كاخ سفيد و سياه، چرا ما بايد توجيه كنيم مسائل آنها را؟ چرا ما بايد اين قدر غربزده باشيم يا شيطان زده؟ من هيچ توقع نداشتم از بعض اين اشخاص، ولو بعضى شان در نظر من پوچند لكن از بعضى از اين اشخاص كه سابقه دارند هيچ توقع نداشتم كه در اين زمان كه بايد فرياد بزنند سر امريكا، فرياد مى‏زنند سر مسؤولين ما! چه شده است؟ شماها چه‏تان است؟ چه كرديد شماها؟ شماها چرا بايد تحت تأثير تبليغات خارجى واقع بشويد يا تحت تأثيرات نفسانيت خودتان؟ در يك همچون مسأله مهمى كه بايد همه شما دست به هم بدهيد و ثابت كنيد به دنيا كه ما وحدت داريم، وحدت ما اين طور شده است و در روزى كه /روز/ هفته وحدت است چرا شماها مى‏خواهيد تفرقه ايجاد كنيد؟ چرا مى‏خواهيد بين سران كشور تفرقه ايجاد كنيد؟ چرا مى‏خواهيد دو دستگى ايجاد كنيد؟ چه شده است شما را؟ كجا داريد مى‏رويد؟ اين تذهبون؟ من نمى‏توانم كه آن طورى كه مى‏خواهم، با شما صحبت كنم و نمى‏خواهم در روز عيد رنجش براى شما پيدا كنم، لكن شما انصاف بدهيد كه در يك همچو وقتى، وقت يك همچو امورى است؟! وقت يك همچو تأييدى است از كاخ سفيد؟ وقت يك همچو تأييدى است از ريگان؟! لحن شما در آن چيزى كه به مجلس داديد، از لحن اسرائيل تندتر است، از لحن خود كاخ‏نشينان آن جا تندتر است. شما چه شده است اين طور شديد؟ شما كه اين طور نبوديد بعضى‏تان، من بعضى‏تان را مى‏شناسم، شما اين طور نبوديد.

من اميدوارم كه شما باز توجه كنيد به مسائل، توجه كنيد به دنيا، توجه كنيد به خودتان، توجه كنيد به قدرت خودتان، نشكنيد اين قدرت را، گرچه شماها نمى‏توانيد، لكن نبايد يك همچو كارى در ايران بشود. من نمى‏خواهم دل شما را بشكنم، لكن شما دل ملت ما را نشكنيد، شما دل مسؤولين ما را نشكنيد، شما هى تندرو و كندرو درست نكيند، دو دستگى ايجاد نكنيد، اين خلاف اسلام است، خلاف ديانت است، خلاف انصاف است، نكنيد اين كارها را.

صحيفه نور ج 20 صفحه 52

من اميدوارم كه خداى تبارك و تعالى به همه ملت ما سلامت و سعادت عنايت كند و دوستان ما را به خود بياورد و كسانى كه مى‏خواهند تفرقه ايجاد كنند، انشاءالله خدا هدايتشان كند و خداى تبارك و تعالى شر اشرار را از سر اين كشور كوتاه كند و اين عيد مبارك را بر همه مبارك‏تر كند و رزمنده‏هاى ما را در هر جا كه هستند با دل قوى به پيش ببرد و بدانند رزمندگان كه پيروزند و بدانند كه اين پيروزى كه اخيراً پيدا شد، از همه پيروزى‏ها در نظر دنيا بالاتر است و توجه كنند به اين كه با عنايت خدا به پيش بروند و سيلى آخر را بزنند.

والسلام عليكم و رحمةالله

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 53

تاريخ: 26/9/65

پاسخ به نامه حجت‏الاسلام محمد على صدوقى در مورد بازسازى مناطق سيل زده يزد از محل وجوه بنياد صدوق‏

بسمه تعالى‏

جناب حجت‏الاسلام آقاى حاج شيخ محمد على صدوقى دامت افاضاته‏

با تقدير و تشكر از مردم متدين يزد ايدكم الله تعالى كه به چنين عمل بسيار مهم خداپسندانه اقدام نموده‏اند و با طلب رحمت براى شهيد بزرگوار مرحوم صدوقى رحمةالله عليه و تقدير از زحمات ارزشمند جناب عالى در اين امر خطير، اميد است اهالى محترم ساير مناطق براى نجات جان افراد سيلزده هر چه بيشتر اقدام و در ساختن مساكن تخريب شده و ترميم خسارات وارده اقدام و موجب رضاى خداوند متعال و حضرت بقيةالله ارواحنا فداه را فراهم نمايند.

انشاءالله تعالى روحانيون معظم سراسر كشور دامت بركاتهم مردم را در اين امر حياتى تشويق و تجهيز فرمايند.

والسلام على عبادالله الصالحين

روح‏الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 54

تاريخ: 2/10/65

فرمان امام امت به هيأت عفو زندانيان

بسم الله الرحمن الرحيم‏

حضرات حجج اسلام، هيأت محترم عفو دامت افاضاتهم

بنا به گزارش واصله، بعضى از مسؤولين در مورد انحلال هيأت عفو كه مورد احترام و اطمينان اين جانب مى‏باشند، مطالبى نوشته‏اند كه واقعيت ندارد و چنين انحلالى صورت نگرفته است و حضرات آقايان بايد توجه داشته باشند اين گونه مسائلى كه موجب رنجش خاطر همگى ماست، نبايد سبب دلسردى در كارها باشد، زيرا شما براى خدا كار مى‏كنيد و او از شما راضى و خشنود است.

من به قوه قضاييه توصيه مى‏كنم كه با روى گشاده شما را در سراسر كشور يارى دهند و شما نيز همچون گذشته با احتياط و دقت به كارتان ادامه دهيد و بدانيد كه شما مورد تأييد اين جانب هستيد.

خداوند به همه ما اين توفيق را عنايت فرمايد كه هر چه بهتر بتوانيم به اسلام و مسلمين خدمت كنيم.

والسلام عليكم و رحمةالله

روح‏الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 55

تاريخ: 7/10/65

پيام امام به ملت، روحانيون و مسؤولين براى كمك رسانى به هموطنان سيل‏زده

بسم الله الرحمن الرحيم‏

خدمت ملت شريف و مقاوم ايران و حضرات حجج اسلام و ائمه محترم جمعه و جماعات و روحانيون معظم و مسؤولين ارجمند جمهورى اسلامى ايران

ضمن تشكر از كمك‏هاى بيدريغ و ايثارگرى‏هاى بى‏شائبه برادران و خواهران ايمانى و روحانيون معظم و دولت و مسؤولين متعهد و خدمتگزار در امر كمك رسانى به هموطنان سيلزده و سپاسگزارى از اعلام آمادگى‏هاى عموم حضرات محترم، از آن جا كه مسأله مهم و مشكل اساسى اين عزيزان در وضع كنونى، بازسازى خانه‏هاى ويران شده و تجديد بناى منازل آنان مى‏باشد، لازم است هر چه زودتر براى انجام اين امر مهم اقدام مؤثر و سريع صورت گيرد. و از آن جايى كه بعضى از روحانيون محترم و مردم شريف اقدام به اين امر كرده‏اند و نيز از آن جايى كه بنياد مسكن انقلاب اسلامى مورد تأييد اين جانب مى‏باشد و با تجربه و سابقه و تخصصى كه در اين كار دارد و آمادگى كامل خود را نيز براى انجام اين كار بزرگ اعلام نموده است، اميدوارم با هماهنگى كامل ميان تمامى آنهايى كه براى اين امر مهم كمر همت بسته‏اند، از هدر رفتن نيروها جلوگيرى شود تا به يارى خداى تعالى هر چه زودتر اين وظيفه بزرگ اسلامى و انسانى انجام پذيرد. و از نماينده محترم خود در بنياد مسكن جناب حجت‏الاسلام آقاى رسولى مى‏خواهم گزارش كارها را به اين جانب بدهند. موفقيت همگان را از پروردگار متعال مسألت مى‏نمايم.

روح‏الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 56

تاريخ: 5/11/65

ديدار با اعضاى شوراى مديريت حوزه علميه قم‏

بسم الله الرحمن الرحيم‏

من چنانچه سابقاً نيز گفته‏ام، راجع به حوزه علميه عقيده‏ام بر اين است كه بايد به آن بيشتر از همه چيز توجه كرد، چرا كه حوزه علميه اگر درست بشود، ايران درست مى‏شود و اگر خداى نخواسته در حوزه علميه فسادى به وجود آيد - ولو در دراز مدت - در سرتاسر ايران آن فساد پيدا مى‏شود و آنها كه هميشه در فكر بوده‏اند كه در حوزه علميه نفوذ كنند، به همين خاطر است. نفوذ آنها، نفوذ ظاهرى نيست كه معلوم باشد فلان آقا نفوذى است، چه بسا بيشتر از شما اظهار ديانت بكند، معذلك در موقع مناسب كارش را انجام دهد. اينها از مشكلات حوزه است و قضيه تحصيل هم بايد به نحوى باشد كه فقه سنتى فراموش نشود و آن چيزى كه تا به حال اسلام را نگه داشته است، همان فقه سنتى بوده است و همه همت‏ها بايد مصروف اين بشود كه فقه به همان وضعى كه بوده است محفوظ باشد. ممكن است اشخاصى بگويند كه بايد فقه تازه‏اى درست كرد، كه اين آغاز هلاكت حوزه است و روى آن بايد دقت بشود.

البته من همه شما آقايان را مى‏شناسم و از شما به خاطر زحمتتان در اين امر تشكر مى‏كنم، ولى بايد خيلى متوجه باشيد. در هر صورت آن چيزى كه براى حوزه‏ها خطر است، اين است كه ما اين فقه را به نحوى كه به دست ما رسيده است، به نسل آينده تحويل ندهيم. بايد همان طور كه مبانى اسلامى، مبانى فقهى را تحويل داده‏اند، ما هم به آينده‏ها تحويل بدهيم، كه اگر اين افراد در آينده نتوانستند كار خودشان را انجام بدهند، تقصير ما نباشد.

و ديگر اين كه اخلاق بايد در همه جا و در همه دروس مورد توجه قرار گيرد. و اعتقادم بر اين است كه بايد هر كس حوزه درسى بزرگ يا كوچكى دارد، يكى دو دقيقه مقدمتاً يا مؤخرتاً درس اخلاق بگويد كه طلاب با اخلاق اسلامى بار بيايند. و اجمالاً من از شما مطمئنم كه شما خوب كار مى‏كنيد و نظرات درستى داريد، لكن در هر كارى اشتباهاتى هم هست. گروه‏هاى مختلف به اين حوزه نظر دارند، چون در دراز مدت مى‏توانند كارهايى كه ما مى‏كنيم به هم بزنند. و اين كه شما در رابطه با سابقه افراد تحقيق مى‏كنيد، كار خوبى است، چرا كه اگر كسى قبل از انقلاب يا بعد از آن كجروى داشته است و الان مى‏گويد من توبه كرده‏ام، ممكن است اين توبه كردن مصلحتى باشد. بايد توجه داشت كه اين افراد حوزه را فاسد نكنند. و شما هميشه با حضرات مراجع و ساير بزرگان مشورت كنيد و از آنها نظر

صحيفه نور ج 20 صفحه 57

بخواهيد و من هم به شما دعا مى‏كنم.

والسلام عليكم و رحمةالله

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 58

تاريخ: 10/11/65

موافقت با انتصاب سركار سرهنگ منصور ستارى به فرماندهى نيروى هوايى ارتش جمهورى اسلامى ايران

بسمه تعالى

با تقدير و تشكر از خدمات سركار سرهنگ هوشنگ صديق، با پيشنهاد مذكور موافقت مى‏شود.

روح‏الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 59

تاريخ: 16/11/65

پيام به مناسبت روز انقلاب اسلامى و شهادت در تجليل از ايثارگران شهيد، جانباز و مفقود در دهه مباركه فجر

بسم الله الرحمن الرحيم‏

گرامى باد بر ملت بزرگ ايران و بر پيروان شاهد بزرگ، حضرت محمد مصطفى صلى الله عليه و آله و سلم وجود رادمردانى كه راه شهادت را برگزيده‏اند و در هجرت از زندگى عالم ادنى و جهان سفلى به وادى ايمن و ملكوت اعلا رسيده‏اند و در جستجوى حيات، سرچشمه را يافته‏اند و سيراب و سرمست از جرعه ارجعى الى ربك به رويت جمال و كشف رضايت حق نايل آمده‏اند و كفى بهم فخراً . و چه غافلند دنياپرستان و بيخبران كه ارزش شهادت را در صحيفه‏هاى طبيعت جستجو مى‏كنند و وصف آن را در سروده‏ها و حماسه و شعرها مى‏جويند و در كشف آن از هنر تخيل و كتاب تعقل مدد مى‏خواهند و حاشا كه حل اين معما جز به عشق ميسر نگردد كه بر ملت ما آسان شده است. و اينك ما شاهد آنيم كه سبكبالان عاشق شهادت بر توسن شرف و عزت به معراج خون تاخته‏اند و در پيشگاه عظمت حق و مقام جمع الجمع به شهود و حضور رسيده‏اند و بر بسيط ارض، ثمرات رشادت‏ها و ايثارهاى خود را نظاره مى‏كنند كه از همت بلندشان جمهورى اسلامى ايران پايدار و انقلاب ما در اوج قله عزت و شرافت مشعل‏دار هدايت نسل‏هاى تشنه است و قطرات خونشان سيلابى عظيم و طوفانى سهمناك را برپا كرده است و اركان كاخ‏هاى ظلم و ستم شرق و غرب را به لرزه انداخته است و آنان را در عزا و ماتم از دست دادن ياران و نوكرانى چون محمدرضاخان و سادات‏هاو نميرى‏ها و نيز اقتدارها و افتخارات شيطانى خود سياهپوش كرده است و هنوز اول ماجراست و كابوس‏هاى ديگرى دارند و بايد خود را براى نابودى و مرگ جيره‏خوارانى چون صدام و دست نشاندگانى چون اسرائيل غاصب آماده كنند، كه اينها همه از بركات سحر شهيدان ماست و ما در انتظار رؤيت خورشيديم و به شهيدان بايد گفت اتيكم الله مالم يوت احداً من العالمين .

و مبارك باد بر خانواده‏هاى عزيز شهدا، مفقودين و اسرا و جانبازان و بر ملت ايران كه با استقامت و پايدارى و پايمردى خويش به بنيانى مرصوص مبدل گشته‏اند كه نه تهديد ابر قدرت‏ها آنان را به هراس مى‏افكند و نه از محاصره‏ها و كمبودها به فغان مى‏آيند و نه از خيانت و وحشيگرى‏هاى صدام ديوانه و افسار گسيخته رو به زوال، در زدن شهرها و ويران كردن خانه‏ها و مساجد و بيمارستان‏ها و مدارس خم به ابرو مى‏آورند و چون گذشته به راه خود كه همان راه اسلام عزيز و عزت و شرف و انسانيت است ادامه مى‏دهند و زندگى با عزت را در خيمه مقاومت صبر، بر حضور در

صحيفه نور ج 20 صفحه 60

كاخ‏هاى ذلت و نوكرى ابرقدرت‏ها و سازش و صلح تحميلى ترجيح مى‏دهند. و من افتخار مى‏كنم كه در ميان شما و در كنار شما هستم و در غم و مصيبت‏هاى شما كه مصيبت اسلام و مسلمين است شريك مى‏باشم.

عجبا! كه ديو صفتان عفلقى وقتى كه در صحنه‏هاى نبرد، آن همه شكست‏ها را متحمل شده‏اند و بزدلانه از روبروى شيرمردان ارتش اسلام پا به فرار گذاشته‏اند، براى جبران آن همه ناتوانى و عجز، ناجوانمردانه خانه‏ها و مدارس و بيمارستان‏ها و مساجد را بر سر اقشار بى‏دفاع مردم از طفل شيرخواره گرفته تا محصل دبستانى و دبيرستانى و از بيمار در بيمارستان‏ها تا پيرمردان و پيرزنان خراب مى‏كنند. آرى ملت عزيز ايران و خصوصاً مردم شهرهاى مورد تهاجم هوايى دشمن به خوبى لمس كرده‏اند كه دشمنان آنان راه پيشوايان و اعقاب شجره خبيثه بنى‏اميه و يزيدان عليهم لعنةالله را برگزيده‏اند و هدفى جز محو آثار رسالت و اثبات و تحكيم شعار پوسيده لا خبر جاء و لا وحى نزل را دنبال نمى‏كنند، چرا كه از يزيديان انتظارى جز اين نيست كه به حريم كشور اسلامى ما و به ملت پيرو امام زمان و حتى به خانه آل محمد صلى الله عليه و آله و سلم (يعنى قم) تجاوز نمايند و از ملت دلاور مسلمان ايران هم انتظارى جز ادامه راه حسين و زينب نيست كه اين راه را انتخاب كرده‏اند. ملتى كه سالار شهيدان را پيشوا و ايثار و فداكارى را سلاح و شهادت را سبب جاودانگى خود مى‏داند از چه مى‏ترسد و با چه كسى جز خدا معامله مى‏كند؟!

و اينك من به همه عزيزانى كه خانه و كاشانه و جگر گوشگان خود را در اين حوادث و ميدان كارزار از دست داده‏اند، عرض مى‏كنم كه يقيناً شما احساس همدردى اين خدمتگزار و پدر پير خود را درك مى‏كنيد كه من ويرانى خانه‏هاى شما را ويرانى خانه خود و شهادت و جراحت عزيزان و فرزندان شما را شهادت و جراحت فرزندان خود مى‏دانم و با شما هستم و شما را به صبر و مقاومت سفارش مى‏كنم و اميدوارم كه ملت ايران با همان روح همبستگى و برادرى كه در همه مشكلات خود را ياور و غمخوار يكديگر مى‏دانند، در اين امتحان بزرگ الهى به يارى و كمك آسيب‏ديدگان بشتابند و با آغوش باز و محبت و اخوت در رفع مشكلات آنان كوشش كنند و همگام با دولت خدمتگزار كه با كمال فداكارى و پشتكار شب و روز مشغول امداد و برنامه‏ريزى هستند، به جنگ مشكلات بروند.

به هر حال قلم و بيان من عاجز است كه مقاومت عظيم و گسترده ميليون‏ها مسلمان شيفته خدمت و ايثار و شهادت را در اين كشور صاحب‏الزمان ارواحنا فداه ترسيم نمايد و از حماسه‏ها و رشادت‏ها و خيرات و بركات فرزندان معنوى كوثر، حضرت فاطمه سلام الله عليها سخن بگويد كه همه اينها از هنر اسلام و اهل بيت و از بركات پيروى امام عاشورا سرچشمه گرفته است. و ملت ما كمربندها را محكم بسته‏اند و از زن و مرد و پير و جوان همه و همه، به جز تعداد انگشت شمارى منافق خودفروخته جاسوس و ساير وابستگان به استكبار جهانى، در صحنه نبرد حق در برابر باطل ايستاده‏اند و بر يكديگر سبقت مى‏جويند و كدام سبقتى در مسير الى الله بالاتر از اين كه سيل‏زدگان محصور در فكر كمك به جبهه‏اند و رزمندگان در صحنه نبرد هم بضاعت مالى خود را به سيل زدگان‏

صحيفه نور ج 20 صفحه 61

تقديم مى‏كنند. و كدام تحولى بالاتر از اين كه پدران و مادران و همسران شهيدان ما از فراق عزيزان خود شكوه نمى‏كنند ولى غبطه و حسرت دورى از قافله شهدا را بر زبان دارند، و چه كر و كورند آنان كه بعد از تجربه سال‏ها مقاومت و سرسختى اين ملت قهرمان هنوز هم بر حقايق و واقعيات پا مى‏نهند و به تجهيز صدام رو به احتضار و حزب عفلقى ادامه مى‏دهند كه در حقيقت خود و صدام را به گورشان نزديكتر و ملت ما را آبديده‏تر مى‏سازند و عزم آنان را براى سرعت بخشيدن به سقوط متجاوز جزم‏تر مى‏كنند.

ابرقدرت‏ها، از آمريكا كه در رأس همه مفاسد عالم است گرفته تا شوروى و فرانسه كه متأسفانه بيشترين امكانات تهاجم به شهرها را اعم از موشك و بمب و هواپيما در اختيار عراق گذارده‏اند، بايد بدانند كه با ادامه اين حمايت‏هاى علنى و تلويحى از صدام كينه يك ملت انقلابى و استوار و يك حكومت اسلامى و مردمى و صددرصد تثبيت شده و داراى هواداران بى‏شمار از مكتب‏ها و نژادها و مليت‏هاى مختلف در سرتاسر جهان را عليه خود برمى‏افروزند و مردم ما و ملت‏هاى جهان، آنان را در اين جنايت‏ها و خيانت‏ها سهيم مى‏دانند. و بايد تمامى قدرت‏ها و ابرقدرت‏ها بدانند كه ما تا آخرين نفر و تا آخرين منزل و تا آخرين قطره خون براى اعلاى كلمه الله ايستاده‏ايم و بر خلاف ميل تمامى آنان، حكومت نه شرقى و نه غربى را در اكثر كشورهاى جهان پايه‏ريزى خواهيم نمود. و استكبار جهانى چه زود فراموش كرده است صحنه عظيم و تاريخى حضور مردم در روز قدس را كه اگر ده‏ها بار هم تكرار بشود، به يارى خداوند مردم ما همان مردمند و صحنه‏ها همان صحنه‏هاست.

من ضمن تشكر و تقدير فراوان از نيروهاى مردمى و بسيجيان جان بر كف و سپاهيان محمد و ارتش قدرتمند و مقاوم و سپاهيان قهرمان و دلاور و روحانيون و جهادگران و امدادگران و خبرنگاران و نيروهاى انتظامى كميته و شهربانى و ژاندارمرى و همه كسانى كه در پشت جبهه‏ها به تقويت و تدارك رزمندگان همت گماشته‏اند و نيز با تقدير و تشكر وافر از رزمندگان عمليات كربلاى 4 و 6 و خصوصاً كربلاى 5 كه واقعاً حماسه‏ها آفريدند و حيرت و تعجب همه جهانيان را برانگيخته‏اند و بر مستحكمترين دژها و موانع و مدرنترين سلاح‏ها يورش بردند و دلاورانه در مصاف با دشمن زبون جنگيدند و اميران و افسران و درجه‏داران و سربازان بى‏شمارى از دشمن را به اسارت گرفته‏اند و هم اكنون نيز به نبرد خود ادامه مى‏دهند و دل انبيا و پيامبر اسلام و مولاى خود حضرت صاحب‏الامر را شادمان ساخته‏اند. از همه جوانان غيور و اقشار برومند كشور اسلامى مى‏خواهم كه مثل هميشه به جبهه‏ها هجوم آورند و به سپاهيان حضرت مهدى عجل الله تعالى فرجه بپيوندند و نفس‏هاى آخر عمر صداميان را بگيرند كه دست نصرت حق با شماست و چنانچه تا به امروز و در همه صحنه‏ها از امدادهاى غيبى و عنايات ويژه خود شما را متنعم ساخته است، بعد از اين يار و ياورتان خواهد بود و شما را تنها نخواهد گذاشت و من هم در همه حالات به شما دعا مى‏كنم و شما را دوست مى‏دارم و اى كاش در كنار شما و در سنگر شما بودم. خداوندا! به ملت ما و رزمندگان لشكر اسلام و به مسؤولين و فرماندهان كه با دقت و نظم و سعه

صحيفه نور ج 20 صفحه 62

صدر و جلب رضايت حق به برنامه‏ريزى و هدايت امر جنگ مشغولند و به رزمندگان با اخلاص و با ايمان، از نيروى زمينى و هوايى و دريايى ارتش و سپاه و جنگ‏آوران بسيج كه اسلام و انقلاب و ميهن اسلامى خود را بيمه كرده‏اند و دست تجاوزگران را شكسته‏اند و به روحانيون عزيزى كه حوزه علم را به مكتب عشق مبدل ساخته و پيشاپيش ارتش اسلام، سينه‏ها را سپر كرده‏اند و به جهادگران بى‏سنگرى كه در سخت‏ترين شرايط به پاسدارى از حريم رزمندگان و تحكيم مواضع بى‏قرار آنان همت گمارده و با ايثار و فداكارى جان عزيزانمان را در سنگر و مواضع دفاعى حفظ كرده‏اند و به امدادگران و طبيبانى كه از خانه‏هاى امن خود به جبهه مى‏روند و پا به پاى خط شكنان به نجات مصدومين و مجروحين همت مى‏گمارند و يا ابدان مطهر شهيدان را حمل مى‏كنند و به دانشگاهيان و دانشجويان و متخصصين از ارگان‏ها و وزارتخانه‏ها كه در امور مختلف يار و مددكار ارتش اسلامند و به فيلمبرداران و خبرنگارانى كه در خط مقدم جبهه حماسه‏هاى بى‏نظير و جلوه‏هاى ملكوتى جنود خدا را به نمايش مى‏گذارند و ملت ايران و مردم جهان را در عصر حاضر و آيندگان را به فرهنگ دفاع مقدس خود و تاريخ انقلاب آشنا مى‏سازند و به همه پشتيبانان و مراكز پشتيبانى از جبهه، از كشاورزان در گوشه‏هاى دهات كه از ثمرات رنج خودمى‏گذرند، گرفته تا كارگران و مردم شهرها و بخش‏ها و اقشار گوناگون بازارى و ادارى و غيره كه با جان و مال و قول و فعل خود، رزمندگان را حمايت و دلگرم مى‏كنند نصرت و بركت و پيروزى و شرافت و عزت دنيا و آخرت كرامت فرما.

خداوندا! شهداى عزيز اين ملت را كه براى تو و براى اعتلاى دين تو جان باخته‏اند، در جوار اوليايت مخلد فرما و به بازماندگان آنان خصوصاً پدران و مادران و فرزندان و همسرانشان كه براى رضاى تو، فراق و دورى آنان را تحمل مى‏كنند و پرچم مبارزه آنان را بر دوش گرفته و به پيش مى‏روند، صبر و اجر كرامت كن و فرزندان آنان را براى رأفت و مهربانى بيشتر به مادران داغديده خود مهيا فرما و جانبازان عزيز و پيروز و سرافراز ما را شفا عنايت كن و مفقودين و اسرا، اين شيرمردان دربند را با سلامت و پيروزى به اوطان خود باز گردان و ما را خدمتگزار اين ملت و ملت را قدرشناس زحمات شهيدانمان گردان و شيرينى و حلاوت محبت و رضايت خود را به ما عنايت كن و دعاى خير حضرت بقيةالله ارواحنا فداه را شامل حالمان گردان و اين انقلاب را از خطر آفت‏ها و لغزش‏ها و از كيد كافران و منافقان و ملحدان حفظ فرما.

والسلام عليكم و رحمةالله

روح‏الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 20 صفحه 68

تاريخ:15/12/65

پاسخ به نامه آقاى موسوى گرمارودى

بسمه تعالى

جناب آقاى موسوى گرمارودى ايده‏الله تعالى

همان گونه كه مرقوم داشتيد، جناب عالى پس از كشف انحراف بنى‏صدر چند مرتبه نزد اين جانب آمديد و اظهار داشتيد كه من مى‏خواهم از سمتى كه نزد بنى صدر دارم كناره‏گيرى كنم و اين جانب براى مصالحى كه در نظر داشتم، با نظر شما مخالفت كردم و شما را با اكراهى كه داشتيد، از كناره‏گيرى باز داشتم و شما را در اعمال مخالف او هيچ گاه شريك نمى‏دانم. انشاءالله تعالى موفق باشيد در خدمت به بندگان خداوند.

والسلام

روح‏الله الموسوى الخمينى

صفحه 176 از 208 نخستنخست ... 76126166172173174175176177178179180186 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)