صفحه 17 از 25 نخستنخست ... 7131415161718192021 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 161 تا 170 , از مجموع 241

موضوع: داستان بزرگان

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    حالت من : Motarez
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

ويژگيهاي امام مهدي(عج) و يارانش
    پيامبر اعظم(ص) در ضمن سخناني درباره امام مهدي(عج) به سلمان فرمود: «نام او نام من است، و خوي او خوي من است، كنيه او اباعبدالله است، پرچم من در دست اوست. او زمين را پس از آنكه پر از ظلم و جور شده پر از عدل و داد مي كند، ساكنان زمين و آسمان از او خشنودند، مردگان آرزوي زنده شدن دارند تا در حكومت او زندگي نمايند. كاخهاي گمراهي را درهم مي شكند و حجابها را از دلها برمي دارد، به داد مظلومان مي رسد، (هنگام ظهور) به خانه كعبه تكيه كند و گويد: «من بقيه (ذخيره) خدا و حجت و خليفه او بر شما هستم.»
    ياران (مخصوص) او به شماره اصحاب بدر و شماره ياران طالوت يعني 313نفر هستند. همگي جوان و شجاع، گويي شيراني هستند كه از بيشه بيرون آمده اند. دلهاي آهنين دارند معتقد به يكتايي خدايند، و شب همچون شخص بچه مرده ناله مي كنند، و شب و روز به عبادت مشغولند دلهاي آنان نسبت به همديگر مهربان و متفق است، اگر در جهان يك روز هم باقي بماند، حتماً ظهور خواهد كرد، او قاتل دجال (طاغوت مزور) و حامي دين من است. از آسمان منادي حق، او را با نام «قائم» بخواند كه صداي او را همه مردم جهان از شرق و غرب بشنوند... قطعه ابري بالاي سر امام ظاهر مي شود، جبرييل فرياد مي زند: «اين مهدي خليفه خدا است، آن امامي كه در انتظارش بوديد همين است از او پيروي كنيد.»(1)53
    ـــــــــــــــــــــــــ ـــــ ــــ
    1- بحارالانوار- ج52، ص223

در دنیا هیچ بن بستی نیست.یا راهی خواهم یافت،یا راهی خواهم ساخت

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله گروهى را كه كشت و كار نمى‏كردند، ديدند و فرمودند: شما چه كاره‏ايد؟ عرض كردند ما توكل كنندگانيم. فرمودند: نه، شما سر باريد.
    مستدرك‏ الوسائل ج11، ص217

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

عيب پوشي

پيروزي قطعي مسلمانان
    پس از جنگ بدر و پيروزي مسلمانان، جمعي از يهود گفتند: آن پيامبر امي كه ما وصف او را در كتاب ديني خود «تورات» خوانده ايم كه در جنگ مغلوب نمي شود، همين پيامبر است. بعضي ديگر گفتند: عجله و شتاب نكنيد تا نبرد و واقعه ديگري واقع شود، آن گاه قضاوت كنيد. هنگامي كه جنگ احد پيش آمد و با شكست مسلمانان پايان يافت، يهوديان گفتند: نه به خدا قسم آن پيامبري كه در كتاب ما بشارت به آن داده شده اين نيست. به دنبال اين واقعه، نه تنها مسلمان نشدند، بلكه بر خشونت و فاصله گرفتن از پيامبر و مسلمانان افزودند. حتي پيماني را كه با رسول خدا در مورد عدم تعرض داشتند، پيش از پايان مدت نقض كردند، و شصت نفر سوار به اتفاق كعب بن اشرف به سوي مكه رهسپار شدند و با مشركان براي مبارزه با اسلام هم پيمان گرديده و به مدينه مراجعت كردند. در اين هنگام اين آيه نازل شد: «اي پيامبر به آنها بگو (از پيروزي جنگ احد شاد نباشيد) به زودي مغلوب مي شويد و در جهنم محشور خواهيد شد (آل عمران- 12) بنابراين پيامبر اعظم با اين آيه پاسخ دندان شكني به آنها داد كه به زودي همگي مغلوب و اسلام پيروز و سربلند مي شود.(1)

[- تفسير نمونه، ج2، ص223

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

عيب پوشي

روزي شخصي به محضر پيامبراعظم(ص) آمد و گفت: اي رسول خدا دوست دارم خداوند عيب مرا بپوشاند. حال شما مرا به سوي چه عملي راهنمايي مي كنيد تا به وسيله انجام دادن آن، خداوند به من نظر لطف و رحمت كند. در دنيا و آخرت، عيب هايم را فاش نسازد و نزد خلايق رسوايم نكند. حضرت در پاسخ فرمود: استر عيوب اخوانك يسترالله عليك عيوبك. عيوب برادران مسلمانت را بپوشان تا خداوند عيب هايت را بپوشاند.»(1)

1- آثار الصادقين،ج 15، ص236

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

امام صادق علیه‏السلام فرمود كه امام سجّاد علیه‏السلام هر روز كه روزه مى‏گرفت، دستور مى‏داد كه گوسفندى ذبح شود و قطعه قطعه و پخته گردد. عصر كه مى‏شد، بر روى دیگ‏ها خم مى‏شد تا بوى آب‏ گوشت را در حال روزه احساس كند. سپس مى‏فرمود: «ظرف‏ها را بیاورید. براى فلان خانواده بریزید. براى فلان خانواده بریزید... .» سپس نان و خرماى خشك مى‏آوردند و غذایش همان بود. درود خدا بر او و پدرانش باد!

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

قنبر، غلام على علیه‏السلام، افطارى را نزد وى آورد... . چون خواست بیاشامد، فرمود: «به نام خدا . خداوندا! براى تو روزه گرفتیم و با روزىِ تو افطار كردیم. پس، از ما بپذیر! همانا تو شنواى دانایى.»

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

رسول اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند: هیچ بنده‏اى نیست كه روزه بگیرد و هنگام افطارش بگوید: «اى بزرگ، اى بزرگ! تو معبود منى. هیچ معبودى جز تو نیست. گناه بزرگ مرا بیامرز! همانا گناه بزرگ را جز بزرگ نمى‏آمرزد» ، مگر آن كه از گناهانش بیرون مى‏آید ، همچون روزى كه مادرش او را زاده است.

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

ستارالعيوب
    نقل شده روز قيامت، بنده اي را مي آورند، درحالي كه گريان است. خداي سبحان به او خطاب مي كند و مي فرمايد: بنده من! چرا گريه مي كني؟ وي در پاسخ مي گويد: سبب گريه من اين است كه امروز آنچه از عيب و بدي هاي من نزد آدميان و فرشتگان پنهان بوده است، آشكار خواهد شد خداوند به او مي فرمايد: بنده من! تو را در دنيا با داشتن زشتي هاي بسيار، رسوا نكردم. حال آنكه گناه مي كردي و مي خنديدي. پس چگونه امروز تو را رسوا كنم، درحالي كه گناه نمي كني و گرياني!(1)

1- اخلاق محتشمي، باب23، ص246

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

حفظ آبرو

«معتب» مي گويد: روزي امام موسي بن جعفر(ع) در نخلستان مشغول بريدن شاخه هاي خرما بود. در اين زمان يكي از غلامان آن حضرت را ديدم كه دسته اي از خوشه هاي خرما را برداشت و پشت ديوار انداخت. من رفتم و او را گرفتم و نزد حضرت آوردم و گفتم: من اين غلام را ديدم كه اين خوشه ها را برداشت و پشت ديوار پنهان كرد. حضرت به او فرمود: «آيا گرسنه مانده بودي؟» غلام گفت: نه، آقاي من. فرمود: «آيا نيازمند بودي؟» گفت: نه آقاي من. فرمود: «پس چرا اين خوشه ها را برداشتي؟» گفت: چون اينها را دوست داشتم، ولي اكنون پشيمانم. حضرت فرمود: «راه درستش اين بود كه به من مي گفتي، حال برو و همه اين خوشه هاي خرما هم مال تو، ولي ديگر چنين كاري نكن. سپس فرمود: او را رها كنيد. رازش نزد ما پنهان مي ماند، كارش را فاش نكنيد»(1) همچنين از امام علي(ع) نقل شده كه فرمود: لو وجدت مومنا علي فاحشه لسترته بثوبي. هر گاه با مؤمني روبرو شوم كه سرگرم كار زشتي باشد، او را با جامه خود مي پوشانم (تاكس ديگري جز من از زشتي كردار او آگاه نشود و آبرويش نريزد)(2) زعيب خويش هنر نيست چشم پوشيدن- كه پرده پوشي عيب كسان هنر باشد.(3)

1- كافي، ج 3، ص 168
    2- ميزان الحكمه، ج 3
    3- صائب تبريزي

سرپرست
    شعار بلد نیستم
    تشکر تشکر کرده 
    20,666
    تشکر تشکر شده 
    10,290
    تشکر شده در
    4,519 پست
    قدرت امتیاز دهی
    4891
    Array

روايتي از ولادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام
    در نیمه ماه رمضان سالِ سوم هجری، اولین فرزند علی علیه‌السلام و فاطمه سلام الله علیها به دنیا آمد. پس از ولادت، نامگذاری از جانب مادر به پدر، و از او به رسول خدا محوّل شد و آن حضرت هم در انتظار نامگذاری از جانب پروردگار ماند. تا اینکه جبرئیل، امین وحی، فرود آمد و گفت : خدایت سلام می‌رساند و می‌گوید چون علی برای تو همانند هارون برای موسی است، نام فرزندش را نام فرزند حضرت هارون علیه السلام یعنی شبّر قرار ده! رسول خدا فرمود : زبان من عربی است و شبّر، عبری است. جبرئیل گفت : شبّر در زبان عرب به معنای"حسن" است. به این ترتیب، کودک، حسن نام گرفت. تنها کنیه‌ی آن حضرت ابو محمد و مشهورترین القابش" سیّد" و "سبط" و "تقی" است.

صفحه 17 از 25 نخستنخست ... 7131415161718192021 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)