کرم کارامل با طعمی متفاوت و سنتی (کرم کارامل با گلاب)




مواد لازم برای 4 نفر :
مواد لازم برای تهیه سس کارامل
شکر ..................نصف پیمانه
آب ....................دو قاشق غذاخوری


مواد لازم برای تهیه کرم :
شیر .................دو پیمانه(ترجیحاً پرجرب)
شکر ................نصف پیمانه
تخم مرغ کامل..... دو عدد
زرده تخم مرغ.......2 عدد
وانیل................. یک هشتم(8/1) قاشق چایخوری
گلاب ................3 تا 4 قاشق غذاخوری



طرز تهیه :
قالب مورد نظرتان را که باید مقاوم به حرارت باشد آماده کرده و دم دست بکذارید.

برای تهیه سس کارامل آب و شکر را داخل تابه مناسبی ریخته و روی شعله متوسط قرار دهید. وقتی شکر از کناره های ظرف شروع به ذوب شدن کرد به کمک یک قاشق چوبی به آرامی کمی آن را مخلوط کنید تا همه قسمتها یکنواخت ذوب شود. وقتی شکر کاراملیزه شده و رنگ آن دلخواه شما بود آن را از روی حرارت برداشته و به صورت مساوی بین قالب ها تقسیم کنید. در این مرحله باید سرعت عمل داشته باشید.
قالبهای محتوی سس کارامل را در تابه یا سینی لبه دار مناسبی بگذارید.
برای تهیه کرم، شکر و شیر را مخلوط کرده و روی شعله متوسط قرار دهید تا شیر داغ شده و شکر کاملاً در آن حل شود سپس از روی حرارت بردارید. (دقت کنید که شیر نباید بجوشد)
در یک ظرف دیگر تخم مرغ ، وانیل و گلاب را مخلوط کرده و با همزن چند دقیقه بزنید تا مخلوط یکنواختی حاصل شود. حدود یک چهارم پیمانه از شیر گرم را در حال هم زدن مواد به تخم مرغها اضافه کنید و بعد این مخلوط را داخل ظرف شیر برگردانید و یک دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا مواد کاملاً یکدست شوند.
کرم آماده شده را داخل قالب ها ریخته و سپس داخل تابه به مقدار کافی آب بریزید تا حدی که آب تقریباً نیمی از قالب ها را احاطه کند.
کرم کارمل را در طبقه وسط فری که قبلا یا دمای 180 درجه گرم شده است به مدت 45 دقیقه بپزید. بعد از این مدت دسر را از فر خارج کرده و خنک کنید.

هنگام سرو اطراف کرم را با کارد تیز و لبه نازکی از دیواره ظرف جدا کرده و بعد در ظرف مورد نظر برگردانید.

نکات :
* به جای وانیل می توانید از یک چهارم قاشق چایخوری وانیل مایع نیز استفاده کنید.
**اگر با برگرداندن دسر مشکل دارید می توانید چند ثانیه آن را در ماکروویو قرار دهید تا شل شود و سپس آن را برگردانید. البته به شرطی که قبل از سرو فرصت کافی برای خنک کردن مجدد دسر داشته باشید.
***این دسر عطر و طعمی بسیار مطلوب و دلپذیر دارد و تهیه آن را به تمام دوستان به خصوص اگر به بوی تخم مرغ در کرم کارامل حساس هستند توصیه می کنیم .