66721 558

نواختن با ساطور

امريل لگاسي (Emeril legasse)

امريل لگاسي متولد 15 اکتبر 1959، سرآشپز معروف آمريکايي، رستوراندار، شخصيت تلويزيوني و مولف کتاب​هاي آشپزي است. او از پدري کانادايي (کبکي) و مادري پرتغالي به دنيا آمد. امريل ابتدا در يک نانوايي پرتغالي مشغول به کار شد، و همين سبب شد استعداد او در آشپزي کشف شده و از آنجا به هنرستان آشپزي ديمان رجيونال براي ادامه تحصيل برود. استعداد او در نوازندگي ساز «پرکاشن» باعث شد تا بورسيه کنسرواتورا نيوانگلند به او تعلق گيرد. اما او اين شانس را ناديده گرفت و به دانشگاه جانسون و ويلز رفت تا به آرزوي خود، که همان سرآشپز شدن بود، برسد و سرانجام در 1978 از آنجا فارغ التحصيل شد. او در سال 1982 به عنوان سرآشپز Commandel’s palace استخدام شد، سپس در سال 1990 اولين رستورانش را در شهر لوييزياناي ايالت نيواورلئان افتتاح کرد. رستوران او در همان سال از سوي مجله​ي اسکواير به عنوان رستوران سال انتخاب شد. او در حال حاضر سرآشپز و مالک 13 رستوران است. سبک آشپزي امريل لگاسي نوين و منحصر به فرد است. آشپزي او به سبک ايالات جنوبي آمريکاست، اما تحت تأثير سبک آشپزي پرتغالي، شرق دورو کاهون (Cajun) است. در حال حاضر رستوران​هاي بسياري در سراسر جهان از سبک امريل براي آشپزي تبعيت مي​کنند. امريل از سال 1993 تاکنون 12 کتاب منتشر کرده است که همگي جزو پرفروش​ترين‌ها بوده​اند. جالب​ترين نکته قابل ذکر راجع به امريل آن است که در آگوست 2006 به سفارش ناسا، منو غذايي مورد استفاده فضانوردان ايستگاه بين​المللي را تهيه کرد که تاکنون استفاده مي​شود.