صفحه 7 از 9 نخستنخست ... 3456789 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 61 تا 70 , از مجموع 84

موضوع: آموزش غذاهاي سنتي

  1. #61
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    شوید لوبیا (پلوی مخلوط شیرازی ) با گوشت قیمه
    مواد لازم برای 6 نفر:
    لوبیا چشم بلبلی= يك ليوان
    یا نخود فرنگی تازه تقریبا 3 برابر لوبیا چشم بلبلی ( چون لوبيا خشك است و پس از خيس خوردن زياد ميشود همان يك ليوان كافي است .البته باز بستگي به دلخواه شماست )
    شوید تازه= نیم کیلو ( از شوید خشک هم میتوان استفاده کرد.)
    برنج= 4 پیمانه
    رب گوجه= 5 قاشق غذاخوري
    زعفران آب کرده= كمي
    گوشت قیمه ای= حدود 600 گرم
    پیاز= دو عدد متوسط
    نمک و فلفل=به میزان لازم
    روغن=کمی
    ساقه سیر تازه یا حبه سیر= چند عدد به دلخواه ( در آب خيسانده و پوست کنده و ریز یا رنده ميكنيم)
    ادویه مخلوط و معطر=1 قاشق غذاخوری
    طرز تهیه:
    1.لوبیا را از یکی دو روز قبل خیس کنید و مرتب آب آنرا عوض کنید و با آب کم روی شعله ملایم بپزید تا آب آن بخوردش برود .( یا نخود فرنگی را از غلاف جدا و دانه کنید و بشویید و کنار بگذارید)
    2.برنج را پاک کرده و از 2 ساعت قبل با نمک خیس کنید . شوید را پاک کرده و چند بار داخل آب خیس کرده و آب آنرا تعویض کنید و خوب بشویید و بگذارید آب آن برود و سپس خرد کنید . گوشت گوساله بدون چربی را که مناسب قیمه باشد کوچک و به اندازه قیمه ای خرد کنید و بشوييد .
    3.پیازرا پوست کنده و در روغن تفت دهید و گوشت را اضافه کرده و کمی مجددا تفت دهید تا رنگش عوض شود در همین حین کمی ادویه مخلوط و زعفران و سپس رب گوجه را اضافه کنید و با کمی آب آنرا بپزید . گوشت قیمه زودتر میپزد .
    4. پس از پختن گوشت حالا لوبیا ی چشم بلبلی پخته شده ( یا نخود فرنگی) را اضافه کنید و نمک و فلفل ( با چاشنی آبلیمو ) آنرا بچشید و وقتی جوشید و آب آن کم شد خاموش کنید . رب آن را هم هرچه بيشتر بزنيد با زعفران و شويد هماهنگي ايجاد كرده و خوش رنگتر ميشود .
    (لوبیا که قبلا پخته شده بود ولی نخود فرنگي ها را کمی بیشتر بجوشانید که درشت تر های آن هم بپزند . این مخلوط لابلای برنج کشیده میشود و دم میشود .)
    آب را بجوشانید و برنج را بریزید و بپزيد و سپس آبکش کنید . شوید و سیر را میتوانید
    هم در لحظه آخر به آب جوشان برنج اضافه کنید و هم میتوانید سیر و شوید را پس از آبکش کردن برنج و هنگام کشیدن آن داخل قابلمه لایه به لایه همراه با مواد پخته شده اضافه کنید .
    کمی زعفران و روغن داغ همراه با کره یا روغن حیوانی هم برای کشیدن برنج لازم دارید .
    اين غذا معمولا با انواع ترشيجات و نارنج تازه و يا سالاد شیرازی سرو ميشود .
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  2. #62
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    کوفته گشنیز شیرازی
    مواد لازم:
    گوشت چرخ کرده = 350 - 500 گرم
    آرد نخودچی = نصف پیمانه
    تخم مرغ = 1 عدد
    پیاز = 2عدد
    ادویه / نمک / فلفل / زردچوبه / =به مقدار نیاز
    گشنیز خرد شده = 250 گرم
    رب گوجه فرنگی = 2 قاشق سوپخوری
    روغن = 3 قاشق سوپخوری
    آب جوش = 3 لیوان
    برنج نیم پز =1 پیمانه
    طرز تهيه:
    1. همه مواد را باهم ورز داده و گشنیز را در چند نوبت به مخلوط اضافه میکنیم تا وقتی حالت چسبندگی پیدا کردن ورز میدهیم بعد نیم ساعت در یخچال استراحت میدهیم.
    2. یک عدد پیاز را با روغن تفت داده و رب گوجه فرنگی و نمک و زردچوبه را اضافه میکنیم تا خامی رب گرفته شود.
    3. آب جوش را اضافه میکنیم و حرارت را کاملا کم میکنیم .
    4. از مایه کوفته به اندازه نارنگی برداشته صاف و یکدست کرده در روغن سرخ میکنیم و به آب در حال جوش اضافه میکنیم و بعد از اینکه 15 - 20 دقیقه که در حالت ملایم جوشید غذا آماده خوردن میباشد.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  3. #63
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    آش سیرابی
    مواد لازم:
    سیرابی= یکعدد
    سیر =2 حبه
    پیاز=2عدد
    نخود و لوبیا=مجموعاً یک استکان
    عدس=یک استکان
    ماش =یک استکان
    گندم=یک استکان
    جو پوست کنده یک استکان
    برنج =4/1 استکان
    سبزی آش خرد شده=250 گرم
    نمک و فلفل و ادویه=به میزان لازم
    روغن =به میزان لازم
    طرز تهیه:
    سیرابی را تمیز می شوئیم و خرد کرده و با سیر و یک پیاز کوچک و نمک و ادویه می گذاریم تا بپزد بعد از 4 یا 5 ساعت به آن نخود و لوبیا و گندم و جو را اضافه کرده و می گذاریم تا بپزد پس از 3 ساعت عدس و ماش و برنج و سبزی را هم اضافه می کنیم و می گذاریم 2 یا 3 ساعت دیگر بپزد تا کاملاً آش جا بیفتد.
    پیاز را خرد کرده و سرخ میکنیم و به آش اضافه کرده و می گذاریم کمی بپزد. نمک و فلفل آش را اندازه می کنیم.این آش بسیار مقوی است
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  4. #64
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    آش دوغ



    60133187253961917685195331918997218168

    مواد لازم:


    برنج 1 پیمانه سرخالی (150 گرم)تخم مرغ 1 عدد کوچکدوغ پاستوریزه 5-4 لیترسبزی آش خرد شده (تره، سیر تازه همراه با برگ سیر، گشنیز) 500 گرمگوشت چرخ کرده 150 گرمپیاز رنده شده 1 عدد متوسطنخود پخته شده 1 لیوان سرخالیآرد برنج 1 قاشق غذاخوریکره ی پاستوریزه 50 گرمروغن مخصوص سرخ کردن 4-3 قاشق غذاخورینعنا خشک 3-2 قاشق غذاخورینمک و فلفل به مقدار لازم
    روش تهیه:


    ابتدا برنج شسته شده و
    تخم مرغ را در ظرف مناسبی بریزید و با چنگال هم بزنید ،تا تخم مرغ کاملاً با برنج مخلوط شود، در این هنگام دوغ را نیزاضافه کرده، وروی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا دوغ به جوش آید. درصورتی که مرتب هم نزنید، دوغ در هنگام جوش آمدن حالت بریده بریده پیدا می کند.
    سپس
    گوشت، پیاز، مقداری نعنا خشک، نمک و فلفل را مخلوط کرده و از آن کوفته ریزه درست کرده و داخل دوغ جوشیده بریزید. پس از 2-1 جوش، سبزی و نخود را اضافه کنید تا مواد پخته شده و برنج کاملاً لعاب بیاندازد. برای لعاب بیش تر آش، آرد برنج را با 1 لیوان آب سرد حل کنید، وداخل آش بریزید تا آش کاملاً بجوشد. در نهایت نمک، فلفل و کره را داخل آش بریزید.
    *برای تهیه
    نعناع داغ درظرف جداگانه ای روغن را گرم کنید، و نعناع را به آن اضافه کنید. سپس نعنا داغ را داخل آش بریزید و مقداری از نعنا داغ را پس از اینکه آش را در ظرف سرو ریختید، تزیین نمایید.
    * باید توجه داشته باشید که دوغ و یا ماست زیاد چرب نباشد، زیرا آش کیفیت خوبی نخواهد داشت. در تهیه ی این آش می توانید از لوبیا سفید نیز استفاده کنید.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  5. #65
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    فلافل آبادان
    مواد لازم :
    تخم مرغ 2 عدد
    سيب زميني 1 عدد
    نخود 1 فنجان
    جعفري ساطوري شده قدري
    فلفل قرمز قدري
    ترشي 0.5 فنجان
    عدس 0.25 فنجان
    آويشن قدري
    سير 2 عدد
    نمك قدري

    طرز تهيه : نخود را به همراه يک چهارم آن عدس 24 ساعت بخيسانيد وآنها را دو بار چرخ کنيد هنگام چرخ کردن در بار دوم دو حبه سير ، يک عدد سيب زميني کوچک ، قدري نمک ، فلفل قرمز و بکين پودر به ان اضافه کنيد بعد به همراه يک عدد تخم مرغ از آن خمير درست کنيد 2 ال 3 ساعت که در يخچال ماند در روغن سرخش کنيد ، البته ميتوانيد از تابه کوچک ولي بلند استفاده کنيد تا در روغن شناور باشد ، توجه داشته باشيد که اگر روغن در حال جوش باشد زمان مورد نياز براي سرخ شدن آن کوتاه است ، بعد از سرخ شدن گرم گرم آن را سرو کنيد ، بسته به طبع خود از سس هاي مختلف استفاده کنيد ، جنوبيهاي ايران فلافل را با ترشي تند و کم آب ميل مي کنند در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذاي سنتي براي 4 تا 6 نفر کافيست
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  6. #66
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    كته و ماهي دودي
    مواد لازم برای دو نفر:
    دو فنجان برنج
    یک قاشق غذاخوری شوید خشک
    شش هفت حبه سیر ریز خرد شده
    نمک و فلفل و زردچوبه
    یک قاشق چایخوری زیره

    برنج را حدود نیم ساعت می گذاریم در آب خیس بخورد. بعد مواد بالا را به آن اضافه می کنیم و با یک بند انگشت آب می گذاریم با حرارت ملایم بپزد. وقتی آب برنج تمام شد، ماهی دودی را می گذاریم روی برنج و در قابلمه را می بندیم تا عطر برنج و ماهی دودی با هم مخلوط شود و برنج دم بکشد.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  7. #67
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    کله جوش
    طرز تهيه :
    گوشت را با يکي دو عدد پياز رنده شده و کمي نمک و فلفل مخلوط ميکنيم و کوفته ريزه درست مي نمائيم روغن را در ظرفي ميريزيم روي آتش ميگذاريم داغ که شد کوفته ها را در روغن کمي سرخ ميکنيم نعناع را روي کوفته ميريزيم و يک تفت ميدهيم در صورت تمايل يک قاشق مربا خوري زرد چوبه بآن ميزنيم و يک ليوان آب و کمي نمک داخل کوفته ميريزيم و پياز داغ را اضافه ميکنيم بعد از چند جوش که آب کوفته نصف شد ، کشک را بآن مخلوط ميکنيم بعد از يکي دو جوش ظرف را از روي آتش بر ميداريم کمي گردو بآن مخلوط ميکنيم در ظرف ميکشيم کمي هم گردوي خورد کرده روي آن ميپاشيم .
    در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذا براي 6 نفر کافيست
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  8. #68
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    اشکنه گوجه سبز
    طرز تهيه :
    پياز را خرد کرده با روغن در حرارت ملايم سرخ ميکنيم تا طلائي شود آرد و شنبليله را در پياز سرخ کرده کمي سرخ ميکنيم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه مي نمائيم ، بعد 3 تا 4 ليوان آب داخل آن ميريزيم ميگذاريم مايه چند جوش بزند باندازه کافي بآن نمک و فلفل ميزنيم تخم مرغها را در ظرفي ميشکنيم و با کمي نمک مخلوط ميکنيم و کم کم در مايه اشکنه ميريزيم ، مرتب بهم ميزنيم تا تخم مرغها يکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف ميشکنيم .
    بعد يک کيلو گوجه را پس از گرفتن هسته داخل اشکنه ميريزيم بعد از پختن گوجه 2 تا 3 قاشق شکر بآن اضافه مي نمائيم بطور کلي در تمام اشکنه ها ميتوانيم بعد از ريختن تخم مرغ و پختن آن 3 تا 4 عدد تخم مرغ را درسته در آن بشکنيم و بدون بهم زدن بگذاريم تخم مرغها بسته و پخته شود.
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  9. #69
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    اشکنه با رب انار
    طرز تهيه :
    پياز را خرد کرده با روغن در حرارت ملايم سرخ ميکنيم تا طلائي شود آرد و شنبليله را در پياز سرخ کرده کمي سرخ ميکنيم در صورت مصرف زرد چوبه آنرا اضافه مي نمائيم ، بعد 3 تا 4 ليوان آب داخل آن ميريزيم ميگذاريم مايه چند جوش بزند باندازه کافي بآن نمک و فلفل ميزنيم تخم مرغها را در ظرفي ميشکنيم . با کمي نمک مخلوط ميکنيم و کم کم در مايه اشکنه ميريزيم ، مرتب بهم ميزنيم تا تخم مرغها يکجا بسته نشوند بعد از 2 تا 3 جوش اشکنه را در ظرف ميشکنيم .
    بعد به آن کمي رب انار يا آب انار اضافه ميکنيم ، باين اشکنه هم ميشود کمي شکر اضافه کرد .
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


  10. #70
    عضو سایت
    گاه برای ساختن باید ویران کرد، گاه برای داشتن باید گذشت ، و گاه در اوج تمنا باید نخواست!
    تاریخ عضویت
    Jun 2011
    محل سکونت
    یک خانه
    نوشته ها
    25,040
    تشکر تشکر کرده 
    3,527
    تشکر تشکر شده 
    5,275
    تشکر شده در
    3,184 پست
    حالت من : Akhmoo
    قدرت امتیاز دهی
    4452
    Array

    پیش فرض

    خورش تره فرنگی "





    مواد لازم:

    پیاز: يك عدد

    گوشت چرخكرده( ترجیحا" گوسفند):250 گرم

    تره فرنگی پاک شده و خرد شده: دو ساقه متوسط

    آب غوره، نمك، فلفل: به ميزان لازم


    طرز تهيه:

    پیاز رو سرخ کرده و بعد گوشت رو می ریزیم و تفتی بهش میدیم وقتي گوشت كمي پخت تره فرنگي را به آن اضافه مي كنيم و اجازه مي دهيم تا كمي سرخ شود( گوشت در اين غذا بايد به مقدار تره فرنگي غالب باشد)، نمك، فلفل و آبغوره را اضافه كنيد، اگر گوشت و تره فرنگي هنوز خام است، يك استكان آب بريزيد و اجازه بدهيد تا خورش بپزد.

    اين غذا را معمولا بدون آب سرو مي كنند، اما اگر ميل داشته باشيد مي توانيد كمي رب به آن اضافه كرده و كمي آب دار خورش را برداريد. بجاي گوشت چرخكرده مي توانيد از سينه مرغ يا گوشت خورشي هم استفاده كرد.

    هموطنان كُرد ما بجاي تره فرنگي از تره استفاده مي كنند اسمش هم قيمه كوارگ هست.

    اين غذاي خوشمزه را هم با برنج مي توانيد ميل كنيد هم با نان
    [دل خوش از آنیم که حج میرویم؟ ..]
    غافل از آنیم که کج میرویم



    [SIGPIC][/SIGPIC]


صفحه 7 از 9 نخستنخست ... 3456789 آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •  

http://www.worldup.ir/