گيپه خرم آباد
مواد لازم :
شكمبه گوسفند 1200 گرم
برنج 250 گرم
زعفران 0.5 فنجان
گوشت چرخ كرده 250 گرم
پياز داغ عسلي 3 قاشق سوپخوري
زيره 1 قاشق سوپخوري
لپه 1 فنجان
زردچوبه قدري
فلفل قدري
نمك قدري
طرز تهيه :
شكمبه گوسفند پاك شده و برش خورده با شكل مستطيل و يك عدد كامل باشد , زعفران آبگرفته و غليظ باشد , گوشت چرخ كرده باشد , پياز سرخ شده باشد , زيره سياه باشد .
برنج و لپه را از قبل خيس مي كنيم و با زيره , زعفران آبگرفته و گوشت چرخكرده سرخ شده بهمراه پياز سرخ كرده با مقداري نمك و زردچوبه و ادويه و فلفل خوب بهم مي زنيم شكمبه برش زده را بصورت مستطيل باز كرده و از مواد داخل آن گذاشته و بصورت بقچه بسته بندي مي كنيم و با نخ تميز دور آن را مي پيچيم .
چند سوراخ با سوزن به آن مي زنيم تا در هنگام پختن باد نكند داخل قابلمه آب مي ريزيم تا روي شكمبه هاي پر شده را بگيرد و آرام با حرارت ملايم چندين ساعت مي گذاريم بپزد و آب آن كاملا جذب شود , سپس آرام نخ آن را بريده در ديس مي كشيم.
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذاي سنتي براي 4 تا 6 نفر کافيست
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)