چكدرمه تركمن صحرا
مواد لازم :
ماهي اوزون برون 400 گرم
پياز داغ عسلي 2 قاشق سوپخوري
رب گوجه فرنگي 2 قاشق سوپخوري
پياز 0.5 فنجان
برنج 4 فنجان
زعفران 0.25 فنجان
زردچوبه قدري
فلفل قدري
نمك قدري
طرز تهيه :
ماهي اوزون برون خرد شده مربع شكل باشد , پياز سرخ شده باشد , زعفران آبگرفته باشد
ماهي را در مقداري روغن با حرارت ملايم با زعفران , نمك , زردچوبه و ادويه سرخ مي كنيم , سپس پياز سرخ شده و رب گوجه فرنگي را اضافه كرده و چند بار بهم مي زنيم اما رب نبايد سياه رنگ شود , سپس آب در آن مي ريزيم و در قابلمه را مي زنيم تا ماهيهاي تكه شده آن پخته شود ، قابلمه ماهيها بايد حدودا 7 ليوان آب داشته باشد برنج را در آن ريخته و يكي دوبار بهم مي زنيم حرارت را زياد كرده تا جوش بيايد , هنگام برچيدن آب, برنج را يكبار بهم مي زنيم تا مواد كاملا مخلوط شوند سپس حرارت را كم كرده و دم كن را روي قابلمه مي گذاريم تا دم بكشد , غذا را در ظرف كشيده و مصرف مي كنيم .
در صورت رعايت مقادير مواد اوليه اين غذاي سنتي براي 4 تا 6 نفر کافيست
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)