previos page menu page next page
صحيفه نور ج 22 صفحه 175
تاريخ: 29/10/1357
مصاحبه تلويزيون فرانسه
سوال: از حضرت عالى تشكر بكنم به عنوان اين كه ما را قبول كرديد كه بياييم با شما مصاحبه كنيم. مخبر ما از تهران گزارش مىدهد كه ميليونها نفر در خيابانهاى تهران مشغول تظاهرات هستند. مىخواستيم ببينيم كه شما در جريان اين امر هستيد و نظرتان راجع به اين تظاهرات عظيمى كه در تهران وجود دارد چيست
جواب: تظاهرات در تهران تنها نيست در ساير بلاد ايران شهرستانهاى ايران هم هست و نظر من اين است كه براى چندمين بار رفراندم عمومى است به اين كه نه شاه را شاه سابق را - و نه حكومت او را و نه شوراى سلطنتى را ملت ايران نمىپذيرد. و ملت ايران حكومت اسلامى مىخواهد و همين راى عمومى است بر اين كه حكومت اسلامىرا طالب است و چيز ديگرى را غير از اين طالب نيست حكومت ديگرى را نمىپذيرد.
سوال: صحبت از شوراى سلطنت فرموديد آقاى تهرانى آمدند به اين جا كه مىخواهند با شما ملاقات بكنند و شما را ببينند. آيا شما مىخواهيد ايشان را ببينيد و تماسى با شوراى سلطنت داشته باشيد؟
جواب: من تماسى با شوراى سلطنت نمىتوانم داشته باشم. ايشان از من تقاضاى ملاقات كرد و گفتم به ايشان تذكر بدهند كه تا شما استعفا ندهيد از شوراى غير قانونى سلطنت و تا اين كه اعلام نكنيد كه اين استعفا براى اين است كه قانونى نيست من با شما ملاقات نخواهم كرد.
سوال؛ همان طور كه فرموديد رفراندم عمومى مردم در ايران در جريان است و اين جمعيت كثيرى كه آن جا هستند مىخواهند كه شما برگرديد. تا به حال فرموديد كه هر موقعى كه وقتش برسد بر مىگردم. در چنين صورتى چه تصميمى خواهيد گرفت ؟
جواب: باز هم همان را تكرار مىكنم كه وقتى كه صلاح ديدم و رفتنم در آن جا اصلح بود خواهم رفت.
سوال: ما اطلاعاتى داريم كه اعتصاب غذا در بعضى از پادگانها و در بعضى از واحدهاى نظامى صورت گرفته . آيا فكر مىكنيد كه اين علامت اين است كه ارتش شروع كرده به برگشتن به طرف شما؟
صحيفه نور ج 22 صفحه 176
جواب: ما اميدواريم كه ارتش به تمام اقشارش برگردد. البته قشرهايى از او رو به ملتند. لكن صلاح ارتش اين است كه همه برگردند به آغوش ملت و با شاهى كه كنار رفت و ديگر برگشت ندارد هيچ تماسى نداشته باشند و توهم نكنند كه بايد به شاه وفادار باشند. شاهى كه به ملت آنها خيانت كرد و اين همه جنايات به برادران آنها وارد كرد و ارتش را به صورت يك وابسته در آورد و اقتصاد ملت ما را فلج كرد وزراعت ملت ما را از بين برد اين شاه قابل اين نيست كه به او توجه بشود و ارتش بايد ارتش ملت باشد و ما ارتش را از خودمان مىدانيم و اگر چند نفرى در آنها خيانتكارند حسابشان از سايرين خارج است. و ما اميدواريم كه همه آنها به آغوش ملت برگردند و از آنها ما پذيرايى خواهيم كرد.
سوال: براى مدتها شما رفتن شاه را خواستهايد حال كه او رفته مىخواهيد كه دوستان شما در ايران قدرت را به دست بگيرند به چه نوعى؟ به صورت قانونى يا به صورت فشار افكار عمومى با اين تظاهراتى كه دارند؟
جواب: فشار افكار عمومى همان قانون است. سلطنت در ايران به آراى مردم به خيال آنها آمده است و حال آن كه از اول هم نيامده بود. قانون ما اين است كه سلطنت بايد به آراى عمومى مستقر بشود و الان آراى عمومى خلع كرده است او را بلكه مكرر اعلام خلع او را كرده. بنابر اين ما همان فشار افكار عمومى كه قانون واقعاً همان است بايد قدرت را به دست بگيريم و حكومت را مستقر كنيم.
سوال: طبيعتاً در چنين شرايطى سوالات زيادى طرح مىشود و از جمله آن كه مىگويند كه شما آيت اللهها در ايران به همان اندازه كه شاه ثروتمند است ثروت داريد و احياناً از كشورهاى مختلف كمك مىگيريد. اين پشتيبانى از كشورهاى مختلف از كجاست و بعضىها هم مىگويند كه به قدرت رسيدن شما برگشت به دوران گذشته است .
جواب: اما قضيه ثروتمند بودن روحانيين در ايران يك مطلب بسيار كذبى است كه واضح است فساد او. و اما اين كه از جاهاى ديگر پشتيبانى مىشود آن هم تكذيب مىكنم و ابداً از هيچ مملكتى از هيچ جايى به روحانيين ايران پشتيبانى نمىشود و كمك مالى نمىشود لكن مردم ايران علاقه دارند علاقه اسلامى دارند به روحانيين ايران و مردم ايران هر كمكى روحانيين بخواهند به آنها مىدهند و احتياج به كمكهاى خارجى ندارند.
سوال: قسمت دوم سوالم كه مربوط به گذشته يعنى به عقب برگرداندن است.
جواب: اين كه گفته مىشود كه ما مىخواهيم مملكت را به عقب برگردانيم اين مطلبى بوده است كه شاه براى اين كه دست و پا بزند و خلاص بشود از اين گرفتارى كه دارد منتشر كرده. ما با جميع آثار تمدن موافقيم و مايليم كه مملكت ما مجهز بشود به جميع آثار تمدن لكن نه به آن طور كه شاه عمل كرد. شاه تمام آثار تمدن را در ايران به يك آثار فاسد كننده مفسد درآورد سينماها را محل فساد درست كرد اخلاق جوانهاى ما را فاسد كرد مراكز فحشا را زياد
صحيفه نور ج 22 صفحه 177
كرد مراكزى كه جوانهاى ما را عادت به چيزهاى باطل مثل هروئين مىكند زياد كرد و ما با اينها مخالفيم. و اما با آثار تمدن و پيشروى به هيچ وجه مخالف نيستيم با پيشروىهاى شاه مخالفيم كه پيشروىهاى او ما را به عقب برگردانده و /ما/ حالا سال هاى طولانى بايد ايران زحمت بكشد تا اينكه ايران را به حالى برساند كه ترميم بكند اين فسادهايى كه شاه در ايران ايجاد كرده و اين خرابىهايى را كه به بارآورده.
سوال: اجازه بدهيد كه از طرف تلويزيون فرانسه از شما تشكر بكنم كه ما را اين جا خواستيد. آيا فكر مىكنيد آن روزى كه از اين جا برويد متأسف خواهيد بود از اين محل از اين مكان؟
جواب: / من / آن محل براى من هيچ مطرح نيست. من هر جا بتوانم خدمت بكنم به انسانيت خدمت بكنم به ملت خودم آن جا براى من خوب است. تا اين جا بتوانم خدمت بكنم علاقه دارم كه اين جا باشم وقتى اين جا نتوانم خدمت كنم علاقهاى به اين جا ندارم به آن جا دارم كه بتوانم خدمت بكنم.
previos page menu page next page
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)