صفحه 102 از 208 نخستنخست ... 252929899100101102103104105106112152202 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1,011 تا 1,020 , از مجموع 2079

موضوع: صحيفه نور

afsanah82
    مهمان

previos page menu page next page

صحيفه نور ج 12 صفحه 8

تاريخ: 25 / 12 / 58

فرمان امام خمينى به حجت الاسلام كروبى در مورد تأسيس بنياد شهيد انقلاب اسلامى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

جناب حجت الاسلام آقاى حاج شيخ مهدى كروبى ايدالله تعالى

ملت شريف ايران مى‏داند كه نهضت اسلامى و پيروزى انقلاب اسلامى مرهون فداكارى قشرهاى مختلف ملت است كه در صف اول بايد شهداى انقلاب رحمة الله عليهم و كسانى كه در اين راه معلول و آسيب ديده شده‏اند محسوب داشت. لهذا بايد رسيدگى كامل به خاندان شهدا و آسيب ديدگان و معلولين در اين راه، چه در راه انقلاب و چه قبل و بعد از آن به نحو احسن و با مراعات احترام آنان بشود. ابتدا لازم است سازمانى به سرپرستى جنابعالى و هيأتى از معتمدين متدين و آگاه و آشنا بدين گونه امور، براى اين مقصد مهم تأسيس شود كه اجراى طرح‏هاى مفيد آن، ملت و دولت انقلابى دين خود را در مقابل اين گروه فداكار در راه انقلاب اسلامى ادا نمايند، شوراى انقلاب موظف است براى اين شروع مهم، بودجه كافى تصويب نمايد و در اجراى آن سرعت عمل به خرج دهد و دولت و متصديان امور موظف هستند مواد زير را مورد تصويب و اجراى سريع قرار دهند:

1- اولويت فرهنگى: يعنى در مدارس و دانشگاه با تسهيلات مقتضى وارد شوند.

2- اولويت اقتصادى: يعنى مسكن، وسائل زندگى و ساير مايحتاج زندگى براى آنان تهيه گردد.

3- اولويت در استخدام: يعنى خانواده شهدا و معلولين در استخدام دولتى اولويت داشته و آنان كه قدرت خدمت دارند به استخدام دولت درآيند.

4- كارت مجانى براى سوار شدن آنان در اتوبوس‏هاى دولتى داخل شهرها تهيه گردد.

5- كارت نيمه بها براى استفاده از وسائل نقليه بين شهرى مثل قطار و هواپيما و غيره.

6- تشكيل دفترچه مخصوص براى قدرت خريد از تعاونى‏هاى دولتى. 7- بيمه درمانى و استفاده از كارت ويژه خريد دارو.

8- قراردادن حقوق رسمى براى معلولين كه قدرت كار ندارند و خانواده شهدا بالنسبه به افراد آن خانواده.

9- ايجاد برنامه‏هائى در راديو به عنوان معلولين و خانواده شهدا.

صحيفه نور ج 12 صفحه 9

10- سازمان موظف است بدون فوت وقت، معلولين و آسيب ديدگانى كه احتياج به معالجه دارند تحت علاج قرار دهد و در صورتى كه با تصديق طبيب لازم است براى معالجه به خارج از كشور بروند، اسباب مسافرت و مخارج معالجه آنان را فراهم نمايد.

ضمناً متذكر مى‏شود كه اگر سازمان در موارد مرقومه به اشكالى برخورد نمود و يا از طرف بعضى متصديان اهمالى شد، اينجانب را مطلع نمايند تا در رفع آن به طور مقتضى عمل نمايم.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 10

تاريخ: 27/12/58

پاسخ امام خمينى به تلگرام آيت الله العظمى گلپايگانى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

حضرت آيت الله گلپايگانى دامت بركاته‏

تلگرام شريف واصل و موجب تشكر گرديد. اميد است ملت شريف ايران، راه نهضت اسلامى را به پيش برد و از ارشادات جنابعالى بهره‏مند شوند و انتخاباتى كه در دوره دوم صورت مى‏پذيرد، چون اين دوره، با تعهد و وظيفه اسلامى انجام گيرد.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 11

پاسخ امام خمينى به تلگرام پادشاه عربستان

بسم الله الرحمن الرحيم‏

حضرت آقاى خالد بن عبدالعزيز پادشاه كشور عربستان‏

وصول تلگرام آن حضرت نسبت به وضع كسالت و بهبودى اينجانب موجب تشكر گرديد. خوشوقتى كامل ما آن روزى است كه سلطه همه استعمارگران شرق و غرب و بخصوص آمريكاى جهانخوار از سر مسلمانان قطع شود و عموم پيروان مكتب مقدس اسلام بتوانند با كمال برادرى و محبت استقلال خود را به دست آورده و عظمت از دست رفته خود را بازيابند.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 12

پاسخ امام خمينى به تلگرام وليعهد عربستان سعودى فهد بن عبدالعزيز

بسم الله الرحمن الرحيم‏

جناب آقاى فهد بن عبدالعزيز وليعهد كشور عربستان‏

تلگرام آن جناب در مورد بازگشت اينجانب از بيمارستان و رفع كسالت واصل و موجب تشكر گرديد. اميد است عموم مسلمانان جهان به پيروى از تعليمات عاليه اسلام، قطع هرگونه وابستگى خود را از دول استعمارگر جهان و بخصوص دولت جهانخوار امريكا بنمايند و استقلال كامل خود را بازيابند. و السلام.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 13

تاريخ: 28/12/58

متن امام خمينى در مورد عفو عمومى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

گر چه ملت شريف ايران خاطره‏هاى تلخى دارند از دستگاه سازمان امنيت و گروهى از قواى انتظامى و افرادى از روحانى‏نماها كه به طور قاچاق خودشان را در سلك روحانيت و گويندگان اسلامى در آورده بودند، بسيارى از گروههاى فوق پس از انقلاب اسلامى به مجازات خود رسيدند، لكن با گزارشاتى كه از اطراف مى‏رسد، توطئه‏هائى از گروههاى منحرف كه به نظر مى‏رسد الهام از خارج مى‏گيرند و مى‏خواهند همان نقشى را كه در زمان رضاخان بازى كردند عمل كنند و با شكست حتمى روحانيت متعهد و آسيب رساندن به قواى انتظامى، كشور عزيز را به دامن چپ و يا راست بكشانند و با ملت آن كنند كه در زمان رژيم طاغوتى كردند و اين خطر عظيمى است كه غفلت از آن و بى‏تفاوتى در مقابل آن به هدم اسلام و كشور منتهى شود. من خود شاهد زمان رضاخان از كودتا تا انقراض فضاحت بار رژيم بوده‏ام و توطئه‏هائى را كه به دست عمال خارجى مى‏شد، يكى پس از ديگرى ديده‏ام. من شاهد بودم كه روحانيت را به اسم ارتجاع و اسم‏هاى ننگين ديگر در نظر ملت ساقط نمودند و سنگرهاى بزرگ اسلام را يكى پس از ديگرى با دست جوانان بيخبر از عمق توطئه‏ها، شكستند و راه را براى مقاصد شوم استعمارگران باز كردند و شاعران دربارى و نويسندگان مزدور و گويندگان وابسته بر ضد اسلام، خدمتگزاران به كشور و اسلام، از رجال پاكدامن گرفته تا علماء بزرگ طراز اول، با قلم و زبان و شعر و مقاله، آنان را از ملت و ملت را از آنان جدا كردند و سايه شوم استبداد و استعمار را در طول پنجاه سال، آنچنان بر سرتاسر كشور عزيزمان گستردند كه احدى را مجال گفتن حق نماند. من به شما ملت شريف ستمديده اخطار مى‏كنم جاى پاى آن شيطان بزرگ و شياطين ديگر را در سراسر كشور مى‏بينم كه با نقشه حساب شده همان طرح زمان رضاخان را ريخته و با شيطنت در صدد اجراى آن هستند و آن نقشه تضعيف روحانيت متعهد و تضعيف قواى انتظامى است به اسم ساواكى و وابسته به رژيم طاغوتى، لهذا من براى احساس خطر و جلوگيرى از اين نقشه شوم و حفاظت كشور عزيز و اسلام بزرگ، كليه قشرهايى كه دستشان به خون بيگناهى آغشته نشده و امر به قتل نفوس نكرده و شكنجه‏گر نبوده و امر به شكنجه منتهى به قتل نكرده و از بيت‏المال و اموال مردم سوء استفاده ننموده، در آستانه سال جديد عفو عمومى نمودم، چه انتظامى و چه ساير قواى انتظامى و چه ساواكى و چه روحانى نماى وابسته و پيوسته به رژيم سابق. از اين تاريخ به بعد احدى حق تعرض به‏

صحيفه نور ج 12 صفحه 14

كسى را ندارد و نه مقامات مسؤول و نه گروه غير مسؤول و جناب آقاى رئيس جمهور موظف هستند كه از اين هرج و مرج موجود اكيداً با قوه قهريه جلوگيرى نمايند و متخلفين را از هر قشرى هستند به دست قانون بسپارند و جناب آقاى قدوسى دادستان كل انقلاب موظف هستند كه اشخاص متخلف را از هر طبقه هستند به دادگاه احضار و به وسيله آقاى رئيس جمهور آنان الزام به حضور، و عدالت را درباره آنان اجرا كنند. اما اشخاصى كه متهم هستند به يكى از امور فوق كه مورد عفو نمى‏توانند باشند، احدى حق تعرض به آنان را ندارد جز محاكم صالح و مأمورين از قبل آن محاكم براى تحويل به محاكم. تمام محاكم ايران موظفند كه پس از اتمام پرونده متهم، پرونده يا رونوشت آن را به تهران نزد آقاى قدوسى دادستان كل انقلاب بفرستند براى رسيدگى نهائى و آقاى قدوسى موظفند هيأت يا هيأت‏هائى مركب از قضات شرع تشكيل دهند و رسيدگى به اين قسم پرونده‏ها بكنند و حكم عدل اسلامى را جارى نمايند و جناب آقاى رئيس جمهور پس از رسيدگى به جرائم محكومين كه در زندان هستند به گروه‏هايى كه لايق تخفيف هستند يك درجه تخفيف دهند و آنانى را كه مى‏شود آزاد كرد آزاد كنند و بايد تذكر دهم كه اين عفو و تخفيف مشروط است به آنكه اين اشخاص پس از عفو و آزادى، مرتكب اعمال سابق خود يا مشابه آن نشوند والا علاوه بر مجازات جرم فعلى، مجازات جرم سابق نيز اعاده مى‏شود و من از عموم برادران ايمانى مى‏خواهم كه براى رضاى خداوند تعالى از انتقامجويى و بهانه گيرى اجتناب كنند و به پيروى از رسول اكرم (ص) عفو و اغماض را شيوه خود قرار دهند و من از جوانان عزيز مى‏خواهم كه از خود عطوفت نشان دهند و از شيوه احسان كه مرضى خداوند است و قرآن كريم بر آن تاكيد فرموده، پيروى كنند. از خداوند تعالى سلامت و سعادت همگان را خواستارم.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 15

تاريخ: 28/12/58

پاسخ امام خمينى به تلگرام آيت الله مرعشى نجفى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

حضرت آيت الله آقاى مرعشى نجفى دامت بركاته

تلگرام حضرتعالى در مورد قدردانى از فرمان عفو عمومى واصل گرديد. از اين ابراز محبت شما متشكرم. اميد است مسلمانان از ارشادات و راهنمائى‏هاى آنجناب بهره‏مند گردند. سلامت و موفقيت شما را از خداوند متعال مسئلت دارم.

والسلام عليكم و رحمة الله

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 16

تاريخ: 29/12/58

بيانات امام خمينى خطاب به ملت ايران به مناسبت تحويل سال نو

پيروزى انقلاب ما پيروزى بود كه به بركت اسلام به دست آمد

بسم الله الرحمن الرحيم‏

من مسائلى داشتم كه ابتدائاً بنا داشتم به طور صحبت، آن مسائل را به عرض ملت برسانم لكن چون طولانى است، از اين جهت آن مسائل را با نوشته انشاءالله روز جمعه به عرض آقايان مى‏رسانم. آنچه كه حالا بايد عرض كنم اين است كه من اميدوارم كه در اين سال جديد ملت ما همانطور كه پيروزى پيدا كردند و بحمدالله قريب يك سال از انقلاب گذشته همه نهادهاى انقلابى به طور شايسته تحقق پيدا كرد و آرامشى كه در انتخابات مجلس شوراى اسلامى ديده شد و به من اطلاع دادند آرامش چشمگيرى بود و بايد عرض كنم كه همانطور كه سال تجديد مى‏شود بايد يك تجديدى هم در اشخاص، يك تحولى هم در ارواح و اشخاص پيدا بشود. اختلافاتى كه بعد از هر انقلابى هست و سى و پنج ميليون جمعيت از حبس بيرون آمده‏اند و آزاد شده‏اند، البته در بين اينها اشخاصى هستند كه انحرافاتى داشته باشند، لكن بايد همه متذكر اين معنا باشند كه اين پيروزى انقلاب ما پيروزى بود كه به بركت اسلام و گرايش به اسلام و با فرياد الله اكبر اين پيروزى به دست آمد. كسى گمان نكند كه اشخاصى يا گروه‏هائى پيروزى را براى ما تحصيل كردند. خير، اين خداى متعال بود كه وقتى ديد مردم در راه او قيام كرده‏اند، با آنها همراهى كرد. شما غافل نباشيد از اين انصرافى كه دشمن‏هاى ما پيدا كردند راجع به مواجهه جدى. اين چه بود؟ اگر اينها مى‏خواستند كه با طياره‏هايشان، با توپ‏هايشان، با تانك‏هايشان بريزند در خيابان‏ها و تهران را بمباران كنند، شما راه دفاعى نداشتيد. كى منصرف كرد اينها را و كى خوف در دل آنها انداخت كه نتوانستند بكنند؟ شما كه قوه‏اى نداشتيد، ما كه قدرتى نداشتيم آن كه در دل آنها خوف ايجاد كرد و پيروزى ما پيروزى به رعب شد آن خداى تبارك و تعالى بود. وقتى ملتى توجه به خدا پيدا كردند و ديدند كه راه، راهى است كه بايد به طور شايسته اقدام در آن بكنند و سرتاسر كشور، همه جا صداى الله اكبر بلند شد، خداى تبارك و تعالى با آنها همراهى كرد و دشمن‏هائى كه نه فقط قدرت‏هاى داخلى بود قدرت‏هاى خارجى هم به هم شكست و همه انصراف پيدا كردند از اينكه مقابله كنند و در دل همه رعب پيدا شد. اين كارى بود خدائى و از دست هيچ بشرى اين كار قابل انجام نبود پس پيروزى ما پيروزى است كه به بركت اسلام و به بركت گرايش به قرآن پيدا شد. بعد از پيروزى انسان گاهى مى‏بيند كه يك اختلافاتى، يك چيزهائى است كه‏

صحيفه نور ج 12 صفحه 17

بر خلاف مشى اسلام است و بر خلاف دستور پيغمبر اكرم است. مى‏بينيم گاهى يك همچو چيزهائى واقع مى‏شود و ملت ما مى‏داند كه در عين حالى كه الان پيروزى را به دست آورده است لكن دشمن‏ها ننشسته‏اند، آنهائى كه از ايران و از منطقه استفاده كلان داشته‏اند اينها ننشسته‏اند و در كمينند و عمال آنها، منحرفينى كه الهام از آنها مى‏گيرند آنها هم در كمينند. غفلت از اينكه اين اشخاص در كمين هستند و غفلت از اينكه دشمن‏هاى ما باز بيدار هستند، ما را ممكن است خداى نخواسته دچار يك زحمت‏هاى فوق‏العاده بكند. نبايد ملت ما غافل از اين مسائل باشند.

مجلس شوراى اسلامى تنها مركزى است كه تمام قوا بايد تبع آن باشد

مثلاً انتخابات مجلس كه يك مرحله‏اش گذشته است و مرحله بعدش هم بعد انشاءالله مى‏شود اين انتخابات يك انتخابات آرامى بود، آنطورى كه به من گزارش دادند انتخابات به طور آرامش تحقق پيدا كرد، حالا اگر بعضى‏ها در انتخابات شكست خوردند نبايد اينها كه قصد خدمت داشتند، منتها در مجلس حالا دست شان از آن كوتاه شده است، نبايد يكسره ملت را به باد انتقاد بكشند. اگر شما شكست خورديد، نبايد بگوئيد ملت ايران همه شان خلاف كرده‏اند، چطور يك ملت مسلمى، در يك امر حياتى كه با اين آرامش و خوبى انجام داده است، اينها خيانتكار باشند؟ يك ملت كه خيانتكار نمى‏تواند باشد، اين را بايد آداب اسلامى را حفظ كنند اشخاص. به مجرد اينكه يكى مى‏خواهد وكيل بشود و فرض كنيد كه دوست من است مى‏خواهد وكيل بشود يا از گروه من است مى‏خواهد وكيل بشود و ملت او را وكيل نكردند، نبايد يكدفعه قلم‏ها را بردارند و بر ضد اصل انتخابات چيز بنويسند، حمله كنند به اصل انتخابات. شكايتى دارند، خوب شكايت‏شان را رسيدگى مى‏كنند، هياهو درست كردن جز اينكه دامن زدن به اين است كه خيانتكارها راهشان باز بشود چيز ديگرى نيست. اگر شما خدمتگذار به كشور هستيد در مجلس يك جور خدمت مى‏توانيد بكنيد در خارج از مجلس هم يك جور خدمت ديگر. مگر همه اهالى ايران توى مجلس مى‏روند؟ خوب در مجلس يك عده معدودى هستند، اگر غرضى در كار نيست و مى‏خواهيد خدمت بكنيد، حالا مى‏بينيد كه شما راى نداشته‏ايد، شما در خارج مجلس خدمت بكنيد، تأييد كنيد اين مجلس را، اينطور نباشد كه منعكس كنيد در خارج كه خير مملكت ايران يك مملكتى است كه انتخاباتش كذا شد. اين حرف غلطى است، اين حرف غلط را آنقدر نزنيد. براى خاطر خدا توجه داشته باشيد كه يك مجلس شورا كه مجلس شوراى اسلامى است و مى‏خواهد براى ايران خدمت كند و بايد قوه داشته باشد، تنها مركزى است كه تمام قوا بايد تبع آن باشند. شما بخواهيد براى اينكه شما وكيل نشده‏ايد در كجا هياهو كنيد كه انتخابات، انتخابات كذابوده، اين حرف خلاف اسلام است. شكايت اگر هست، شكايت پذيرفته است و مقاماتى كه بايد شكايت‏ها را بپذيرند، مى‏پذيرند، اما هياهو كردن و فرياد زدن و انتقاد بيجا كردن، اين برخلاف دستورات اسلام است. بايد مسلمين با هم برادر باشند، همه با هم خدمت بكنند. شما يك مملكتى را از دست يك قواى كثيرى، يك قواى بزرگى، از چنگال آنها درآورده‏ايد، حالا كه در آورده‏ايد دوباره از

صحيفه نور ج 12 صفحه 18

اين حرف‏ها بزنيد و با هم اختلاف بكنيد و اينها دوباره برگردد به چنگال آنها؟!

اين صحيح است كه انسان از يك مجلسى كه بايد مقدرات يك مملكت در دست او باشد و با اين آرامش هم تحقق پيدا كرده است، شما بنشينيد و در روزنامه‏ها و در عرض مى‏كنم حرف‏هاى خارجى و داخلى هى دامن بزنيد به اينكه نه و اين مجلس، مجلس كذا نيست؟! اين حق نيست و غير حق را پافشارى نكنيد. و من از ملت ايران مى‏خواهم كه انشاءالله در اين مرحله ثانى هم كه آن وقتى كه تحقق پيدا كرد همين آرامش را حفظ كنند. يك مملكتى است مال خود شما، خود شما بايد خدمتگزار به اين مملكت باشيد و آرامش را حفظ كنيد و همانطورى كه در اين انتخابات با شوق و شعف رفتيد و رأى داديد، در مرحله ثانى هم كار را انجام بدهيد و انشاءالله مجلس تحقق پيدا بكند. مجلس تنها مرجعى است كه براى يك ملت است. مجلس قوه مجتمع يك ملت است در يك گروه، تمام قواى يك ملت در يك گروه مجتمع است و مجلس از همه مقاماتى كه در يك كشورى هست بالاتر است. بنابراين يك همچو مقامى را نشكنيد ولو نمى‏توانيد. لكن گفتنش اصلش، ذكرش اصلش كار قبيحى است و بر خلاف مصلحت است و بر خلاف مسلك اسلام است. من از خداى تبارك و تعالى در سال نو عظمت اسلام، عظمت مسلمين، عظمت ملت شريف اسلام را خواهان هستم و اميدوارم كه اين سال نو يك سال فرح و انبساطى براى ملت ما باشد، همه چيزها نو بشود، اخلاق نو بشود، اعمال نو بشود، همه چيزشان نو بشود و يك نوسازى از ايران بكند و با هم دست به هم بدهند و اين مملكت را بسازند. و چيز ديگرى كه مى‏خواهم به ملت عرض كنم اين است كه توجه داشته باشند كه در اين ايام سال نو بسيارى از مستمندان، بسيارى از مستضعفين هستند كه براى سال نوشان مثلاً نتوانسته‏اند آن چيزهائى را كه مى‏خواسته‏اند، بچه‏هايشان خواستند تهيه كنند. آنهائى كه دارند، به اينها كمك بكنند و اين جمعيت‏هائى كه هستند از ايتام، از فقرا از مستمندان، از مستضعفين، از اينها، به اينها رسيدگى بكنند تا انشاءالله خداوند سال نو را بر همه ما و بر همه مسلمين و بر همه امت اسلامى مبارك كند، خداوند به همه شما تأييد عنايت كند.

و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 25

تاريخ: 6/1/59

پاسخ امام خمينى به تلگرام آيت الله العظمى شيرازى‏

بسم الله الرحمن الرحيم‏

مشهد مقدس، حضرت آيت الله آقاى حاج سيد عبدالله شيرازى دامت بركاته

تلگرام شريف واصل گرديد. از ابراز لطف شما متشكرم. موفقيت و سلامت آن حضرت را از خداى تعالى مسئلت دارم.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 19

تاريخ: 1/1/59

پيام امام خمينى به مناسبت حلول سال جديد

بسم الله الرحمن الرحيم‏

حلول سال جديد را كه ره آورد آن تماميت اركان جمهورى اسلامى است به همه مستضعفين و به ملت شريف ايران تبريك عرض مى‏كنم. اراده خداوند متعال و له الشكر تعلق گرفت كه اين ملت مظلوم را از زير بار ستمگرى‏ها و جنايات حكومت طاغوتى و از زير سلطه قدرت‏هاى ستم پيشه خصوصاً دولت امريكاى جهانخوار نجات دهد و پرچم عدل اسلامى را بر فراز كشور عزيزمان به اهتزاز در آورد. و وظيفه ماست كه در مقابل ابر قدرت‏ها بايستيم و قدرت ايستادن هم داريم، به شرط اينكه روشنفكران دست از غرب و شرق و غربزدگى و شرق زدگى بردارند و صراط مستقيم اسلام و مليت را دنبال كنند.

ما با كمونيسم بين‏الملل به همان اندازه در ستيزيم كه با جهانخواران غرب به سركردگى امريكا، و با صهيونيزم و اسرائيل شديداً مبارزه مى‏كنيم. دوستان عزيزم! بدانيد كه خطر قدرت‏هاى كمونيستى از امريكا كمتر نيست و خطر امريكا به حدى است كه اگر كوچكترين غفلتى كنيد نابود مى‏شويد. هر دو ابر قدرت كمر به نابودى ملل مستضعف بسته‏اند و ما بايد از مستضعفين جهان پشتيبانى كنيم. ما بايد در صدور انقلابمان به جهان كوشش كنيم و تفكر اينكه ما انقلابمان را صادر نمى‏كنيم كنار بگذاريم، زيرا اسلام بين كشورهاى مسلمان فرقى قائل نمى‏باشد و پشتيبان تمام مستضعفين جهان است. از طرفى ديگر تمام قدرتها و ابرقدرتها كمر به نابودى‏مان بسته‏اند و اگر ما در محيطى در بسته بمانيم قطعاً با شكست مواجه خواهيم شد. ما بايد حسابمان را صريحاً با قدرت‏ها و ابرقدرت‏ها يكسره كنيم و به آنها نشان دهيم كه با تمام گرفتارى‏هاى مشقت بارى كه داريم، با جهان برخوردى مكتبى نمائيم. جوانان عزيزم كه چشم اميد من به شماست! با يك دست قرآن را و با دست ديگر سلاح را برگيريد و چنان از حيثيت و شرافت خود دفاع كنيد كه قدرت تفكر توطئه عليه خود را از آنان سلب نمائيد. چنان با دوستانتان رحيم باشيد كه از ايثار هر چه داريد نسبت به آنان كوتاهى ننمائيد. آگاه باشيد كه جهان امروز دنياى مستضعفين است و دير يا زود پيروزى از آنان است و آنان وارثين زمين و حكومت كنندگان خدايند.

من بار ديگر پشتيبانى خودم را از تمام نهضت‏ها و جبهه‏ها و گروه‏هائى كه براى رهائى از چنگال ابرقدرت‏هاى چپ و راست مى‏جنگند اعلام مى‏كنم. من پشتيبانى خود را از فلسطين رشيد و

صحيفه نور ج 12 صفحه 20

لبنان عزيز اعلام مى‏دارم. من بار ديگر اشغال سبعانه افغانستان را توسط چپاولگران و اشغالگران شرق متجاوز شديداً محكوم مينمايم و اميدوارم هر چه زودتر مردم مسلمان و اصيل افغانستان به پيروزى و استقلال حقيقى برسند و از دست اين به اصطلاح طرفداران طبقه كارگر نجات پيدا كنند.

ملت شريف بايد بداند كه تمام پيروزى‏ها را به اراده خداوند قادر و با تحولى كه در سراسر كشور تحقق پيدا كرد و روح ايمان و تعهد و تعاونى كه در اكثريت قاطع ملت پيدا شد به دست آمد. توجه به خداى متعال و وحدت كلمه اساس پيروزى ما شد و با از ياد بردن رمز پيروزى و سرپيچى از اسلام بزرگ و احكام مقدس آن و پيمودن راه اختلاف و تفرق، خوف آن است كه عنايت حق تعالى سلب و راه براى مستكبرين باز و حيله‏ها و دسيسه‏هاى قدرت شيطانى ملت عزيز ما را به اسارت كشد و خون‏هاى پاكى كه در راه استقلال و آزادى ريخته شده و رنج‏هائى كه جوانان و پيران عزيز ما برده‏اند به هدر رود و بر كشور اسلامى تا ابد آن گذرد كه در رژيم طاغوتى گذشت و شكست‏خوردگان از انقلاب اسلامى با ما كنند كه با مستضعفان مظلوم جهان كرده و مى‏كنند. لهذا من با احساس وظيفه الهى و شرعى مطالبى را گوشزد مى‏كنم و جناب آقاى رئيس جمهور و شوراى انقلاب دولت و قواى انتظامى را اكيداً عهده‏دار اجراى آن مى‏نمايم و از عموم ملت مى‏خواهم كه با تمام قوا و تعهدى كه به اسلام عزيز دارند در سرتاسر كشور از پشتيبانى جدى آنان خوددارى نكنند. من توطئه‏هاى شياطين ضد انقلاب را براى بازكردن دست شرق و غرب در حال گسترش بينم و براى دولت و ملت ما وظيفه الهى، انسانى، ملى است كه با تمام توان از آن جلوگيرى نمايند. اينك مسائلى را متذكر مى‏شوم:

1 - امسال سالى است كه بايد امنيت به ايران بازگردد و مردم شريف در كمال آسايش زندگى نمايند. بار ديگر پشتيبانى كامل خود را از ارتش نجيب ايران اعلام مى‏دارم. ولى ارتش جمهورى اسلامى بايد ضوابط و مقررات را كاملاً مراعات نمايند. جناب آقاى رئيس جمهور كه به نمايندگى از طرف اينجانب به فرماندهى كل قوا منصوب شده‏اند موظف هستند كه هر كس با هر درجه و مقامى كه خواست در ارتش اخلال كند و يا اعتصاب راه بيندازد و يا كم كارى كند و يا نظم و مقررات ارتش را ناديده گيرد و يا از قوانين ارتش سرپيچى كند شديداً مؤاخذه نمايند و در صورت اثبات جرم، بلافاصله از ارتش اخراج نمايند و تحت تعقيب قانونى قرار دهند. من ديگر بى نظمى در ارتش را به هيچ وجه تحمل نمى‏كنم و هر كس كه در كار ارتش اخلال نمايد بلافاصله به عنوان ضد انقلاب به ملت معرفى مى‏شود تا ملت عزيز حسابش را با باقيمانده ارتش شاه جنايتكار روشن گرداند.

برادران عزيز ارتشيم! اى كسانى كه به شاه پليد و ايادى چپاولگرش پشت نموديد و به ملت پيوستيد! امروز روز خدمت به ملت و ايران عزيز است. سعى كنيد با تلاش پيگير خويش اين مرز و بوم را از دست دشمنان اسلام و ايران نجات دهيد.

2 - بار ديگر پشتيبانى خود را از سپاه پاسداران اعلام مى‏نمايم و به آنان و فرماندهان آنان گوشزد مى‏نمايم كه كوچكترين تخلف موجب تعقيب است و اگر خداى ناكرده كارى كنيد كه موجب اخلال در نظم سپاه شود، بلافاصله اخراج مى‏گرديد و تمام آنچه را كه درباره ارتش گفتم درباره آنان

صحيفه نور ج 12 صفحه 21

به اجرا در مى‏آيد. فرزندان انقلابيم! مواظب باشيد كه با همه با مهربانى و اخلاق اسلامى مواجه شويد.

3 - شهربانى و ژاندارمرى كشور بايد نظم را رعايت نمايند. از قرار اطلاع كم‏كارى عجيبى در كلانترى‏ها ديده مى‏شود. اينان كه از گذشته تجربيات خوبى ندارند براى هر چه بيشتر همگامى با مردم و نظم در سراسر ايران كوشش نمايند و مردم را از خودشان بدانند. اميد است در آينده تجديد سازمان اساسى براى ژاندارمرى و شهربانى در نظر گرفته شود. قواى انتظاميه خود را از اسلام و مسلمين بدانند. انفجارات جنوب مرا شديداً متأثر كرده است كه چرا سپاه و شهربانى و ژاندارمرى، عده‏اى خدانشناس وابسته به رژيم فاسد خارجى متكى به امريكا را دقيقاً شناسائى نمى‏نمايند و به مجازات نمى‏رسانند. اينان مفسدين فى الارض هستند، چه آنان كه مستقيماً در اين گونه اعمال شركت نمايند و چه آنان كه اين گونه جريانات را هدايت مى‏كنند، و حكم مفسد فى‏الارض روشن است. دادگاه‏هاى انقلاب هر چه بيشتر قاطعيت به خرج دهند تا ريشه آنان را بر كنند.

4 - دادگاههاى انقلاب در سراسر ايران بايد نمونه كامل اجراى حدود الله باشند. بايد سعى كنند كه قدمى از احكام خداى تعالى منحرف نشوند و احتياط كامل را رعايت نمايند. بايد با صبر انقلابى به قضاوت بنشينند. دادگاه‏ها حق ندارند نيروى مسلح از خود داشته باشند. بايد بر طبق قانون اساسى عمل نمايند و به تدريج دستگاه قضائى اسلامى مسؤوليت‏هاى اين دادگاه‏ها را بر عهده گيرند. قضاوت بايد با تمام جديت جلوى تخلفات را بگيرند و اگر خداى ناكرده كسى از دستورات الهى سرپيچى كرد، بلافاصله به ملت معرفى شده و به مجازات برسد.

5 - دولت موظف است اسباب كار و توليد را براى كارگران و دهقانان و زحمتكشان فراهم آورد، ولى اينان نيز بدانند كه اعتصاب و كم كارى نه تنها موجب تقويت ابرقدرت‏ها مى‏شود، بلكه سبب مى‏شود اميد مستضعفان كشورهاى اسلامى و غير اسلامى‏اى كه بپاخواسته‏اند به يأس مبدل شود. مردم هر شهر به محض اطلاع از اعتصاب هر كارخانه، خود را به آنجا برسانند و ببينند آنان چه مى‏گويند. بايد ضد انقلاب را شناسائى و به مردم معرفى نمايند. مردم شريف ايران ديگر نمى‏توانند حقوق بى جهت به عده‏اى از خدا بى‏خبر بدهند.

زحمتكشان عزيز! بدانيد آنانى كه هر روز در گوشه‏اى بلوا بپا مى‏كنند و اصولاً با منطق اسلحه به ميدان مى‏آيند، دشمنان سرسخت شما هستند و مى‏خواهند شما را از مسير انقلاب منحرف نمايند. آنان ديكتاتورانى هستند كه اگر روزى روى كار آيند به هيچ كس حق نفس كشيدن نمى‏دهند. با آنان در تمام زمينه‏ها مبارزه كنيد و آنان را به عنوان دشمنان شماره يك خود به مردم معرفى نمائيد و از بستگى آنان و وابستگى آنان به شرق متجاوز و يا غرب استثمارگر پرده برداريد. دولت موظف است اشخاصى كه در اين گونه اعمال دست دارند شديداً مجازات كند.

6 - من نمى‏دانم دولت چرا طرح‏هاى متوقف شده خود را كه به سود ملت مى‏باشد به كار نمى‏اندازد. بايد دولت هر چه سريعتر طرح‏هايى به سود ملت را كه متوقف شده و آنها كه جديد است به اجرا گذارد تا وضع اقتصادى كشورمان سر و سامان يابد.

صحيفه نور ج 12 صفحه 22

7 - در ادارات دولتى بايد همه از دولت برگزيده تبعيت كنند، در غير اين صورت شدت عمل لازم است. بايد بى درنگ هر كس در هر اداره‏اى كه خواست اخلال كند او را اخراج و به ملت معرفى نمايند. من تعجب ميكنم كه چرا اولياء امور از نيروى مردم غفلت مى‏كنند، مردم خود حساب ضد انقلاب را مى‏رسند و او را رسوا مى‏كنند.

8 - مصادره اموال متجاوزين بكلى از طرف افراد غير مسؤول و يا محاكم غير صالحه شديداً محكوم است. تمام مصادرات بايد از روى موازين شرعيه با حكم دادستان و يا قضات دادگاه‏ها باشد و هيچ كس حق دخالت در اين گونه امور را ندارد. متخلفين بايد شديداً مواخذه شوند.

9 - زمين‏ها بايد روى موازين شرعيه توزيع گردد و بعد از اثبات اين موضوع، محاكم صالحه حق اخذ دارند. هيچ كسى حق تجاوز به زمين و يا مسكن و يا باغ كسى را ندارد و اصولاً اشخاص غير مسؤول حق دخالت در اين گونه امور را ندارند ولى اطلاعات خود را درباره زمين و مسكن و باغ طاغوتيانى كه به ناحق اموال مردم را غصب نموده‏اند به مسؤولين امور برسانند و اگر كسى بر خلاف موازين اسلامى و قانونى اقدامى بنمايد شديداً قابل تعقيب است.

10 - بنياد مسكن و بنياد مستضعفين هر چه زودتر بيلان كار خودشان را بدهند تا مردم از فعاليت اين دو نهاد انقلابى مطلع گردند. بنياد مسكن بايد روشن كند كه چه ميزان كار كرده است و بنياد مستضعفين صورت اموال منقول و غيرمنقول طاغوتيان خصوصاً شاه و خاندان و دار و دسته كثيفش در سراسر ايران را به روشنى براى مردم بيان دارند و بگويند چه كرده‏اند، اموال شاه خائن را به چه كسانى داده‏اند؟ آيا راست است كه بنياد مستضعفين، بنياد مستكبرين گرديده است؟ اگر چنين است تصفيه ضرورى است و غفلت از اين امر مهم حرام. بايد اين دو نهاد دقيقاً براى مردم شرح دهند كه چرا از اين سريعتر نتوانسته‏اند كار نمايند و اگر كسانى به اسم مستضعفين خلاف مى‏كنند، بر دادگاه‏هاى سراسر ايران است كه سريعاً اقدام نمايند.

11 - بايد انقلابى اساسى در تمام دانشگاه‏هاى سراسر ايران بوجود آيد تا اساتيدى كه در ارتباط با شرق و يا غربند تصفيه گردند و دانشگاه محيط سالمى شود براى تدريس علوم عالى اسلامى. بايد از بدآموزى رژيم سابق در دانشگاه‏هاى سراسر ايران شديداً جلوگيرى كرد زيرا تمام بدبختى جامعه ايران در طول سلطنت اين پدر و پسر از اين بدآموزى بوجود آمده است. اگر ما ترتيبى اصولى در دانشگاه داشتيم، هرگز طبقه روشنفكر دانشگاهى‏اى نداشتيم كه در بحرانى ترين اوضاع ايران در نزاع و چند دستگى با خودشان باشند و از مردم بريده باشند و از آنچه كه بر مردم مى‏گذرد چنان آسان گذرند كه گوئى در ايران نيستند. تمام عقب ماندگى‏هاى ما به خاطر عدم شناخت صحيح اكثر روشنفكران دانشگاهى از جامعه اسلامى ايران بود و متأسفانه هم اكنون هم هست. اكثر ضربات مهلكى كه به اين اجتماع خوره است از دست اكثر همين روشنفكران دانشگاه رفته اى كه هميشه خود را بزرگ ديدند و مى‏بينند و تنها حرف‏هائى كه مى‏زدند و مى‏زنند كه دوست به اصطلاح روشنفكر ديگرش بفهمد و اگر مردم هيچ نفهمند، نفهمند زيرا ديگر چيزى كه مطرح نيست مردمند و تمام چيزى كه مطرح

صحيفه نور ج 12 صفحه 23

است خود اوست، براى اينكه بدآموزى‏هاى دانشگاهى زمان شاه، روشنفكر دانشگاهى را طورى بار مى‏آورد كه اصولاً ارزشى براى خلق مستضعف قائل نبود و متأسفانه هم اكنون هم نيست.

روشنفكران متعهد و مسؤول! بيائيد تفرقه و تشتت را كنار گذاريد و به مردم فكر كنيد و براى نجات اين قهرمانان شهيد داده، خود را از شر ايسم و ايست شرق و غرب نجات دهيد. روى پاى خود بايستيد و از تكيه به اجانب بپرهيزيد. طلاب علوم دينى و دانشجويان دانشگاه‏ها بايد دقيقاً روى مبانى اسلامى مطالعه كنند و شعارهاى گروه‏هاى منحرف را كنار گذارند و اسلام عزيز راستين را جايگزين تمام كج‏انديشى‏ها نمايند. اين دو دسته بايد بدانند اسلام خود مكتبى است غنى كه هرگز احتياجى به ضميمه كردن بعضى از مكاتب به آن نيست و همه بايد بدانيد كه التقاطى فكر كردن خيانتى بزرگ به اسلام و مسلمين است كه نتيجه و ثمره تلخ اين نوع تفكر در سال‏هاى آينده روشن مى‏گردد. با كمال تأسف گاهى ديده مى‏شود كه به علت عدم درك صحيح و دقيق مسائل اسلامى، بعضى از اين مسائل را با مسائل ماركسيستى مخلوط كرده‏اند و معجونى بوجود آورده‏اند كه به هيچ وجه با قوانين مترقى اسلام سازگار نيست. دانشجويان عزيز! راه اشتباه روشنفكران دانشگاهى غير متعهد را نرويد و از مردم خود جدا نسازيد.

12 - مسأله ديگر مطبوعات است. من بار ديگر از مطبوعات سراسر ايران مى‏خواهم كه بيائيد و دست در دست يكديگر نهيد و آزادانه مطالب را بنويسيد، ولى توطئه نكنيد. من بارها گفته‏ام كه مطبوعات بايد مستقل و آزاد باشند ولى متأسفانه و با كمال تعجب تعدادى از آنها را در مسيرى ديدم كه با كمال بى‏انصافى مقاصد شوم راست و يا چپ را در ايران پياده مى‏كردند و هنوز مى‏كنند. مطبوعات در هر كشورى نقش اساسى را در ايجاد جوى سالم و يا ناسالم دارند. اميد است كه در خدمت خدا و مردم در آيند.

و همچنين راديو تلويزيون بايد مستقل و آزاد باشند و همه گونه انتقاد را با كمال بيطرفى منتشر سازند تا بار ديگر شاهد راديو تلويزيون زمان شاه مخلوع نگرديم. راديو تلويزيون بايد از عناصر طرفدار شاه و يا منحرف پاكسازى شود.

13 - اين روزها حملات به روحانيت اصيل كه به راستى چه در زمان شاه و چه در زمان پدرش از بارزترين اقشارى بودند كه با قيام‏هاى متعدد خود در مقابل فساد دستگاه به افشاگرى و مبارزه پرداختند و مبارزات ضد شاهى امريكائى را در طول مبارزات بر حق مردم شريف هدايت مى‏كردند و به پيروزى رساندند، از طريق ايادى شاه و دار و دسته‏اش گسترش پيدا كرده است. درست زمانى كه روحانيت، مبارزه سرسختش را در سالهاى 42 - 41 عليه شاه خائن شروع كرد، شاه روحانيت متعهد و مسؤول را در ارتجاع سياه ناميد، زيرا تنها خطر جدى براى او و سلطنت روحانيون مبارزى بودند كه ريشه در عمق جان مردم داشتند و در مقابل او و ستمكاريش ايستادند.

درست اكنون ايادى شاه براى خرد كردن روحانيت كه اساس استقلال و آزادى اين مملكت است كلمه ارتجاع را در دهان فرزندانم كه از عمق جريانات مطلع نيستند انداخته‏اند. فرزندان عزيز و

صحيفه نور ج 12 صفحه 24

انقلابيم! امروز توهين و تضعيف روحانيت ضربه به استقلال و آزادى و اسلام است. امروز راه شاه خائن را رفتن و كلمه ارتجاع را به اين طبقه محترم كه از نادرترين قشرهايى هستند كه زير بار شرق و غرب نمى‏روند، خواهران و برادران عزيزم! بدانيد آنانى كه روحانيون را مرتجع مى‏دانند در نهايت راه شاه و امريكا را مى‏روند. ملت شريف ايران با پشتيبانى از روحانيت اصيل و متعهد ايران كه هميشه حافظ و سنگربان اين مرز و بوم بوده‏اند، دين خود را به اسلام ادا مى‏نمايند و طمع ستمكاران تاريخ را از كشور قطع مى‏نمايند. از طرف ديگر من به روحانيين محترم در هر جا هستند اعلام مى‏كنم ممكن است شياطين با ايادى خود تبليغات سوئى عليه جوانان عزيز خصوصاً جوانان دانشگاهى بكنند، بايد روحانيون بدانند كه امروز تكليف آن است كه همه قشرهاى ملت خصوصاً دو قشر معظم كه مغز متفكر ملت هستند دست به دست هم داده و عليه قدرت‏هاى شيطانى و مستكبرين كوشش نموده و در صف واحد نهضت اسلامى را جلو رانده و استقلال آزادى را چون جان عزيز خود نگهبانى كنيد. نقشه جهانخواران و عمال آنان جدا كردن اين دو طبقه مؤثر متفكر در زمان رژيم طاغوتى بود و مع الاسف موفق شد و كشور را به تباهى كشاند و آن نقشه بار ديگر در دست اجراست كه با غفلت جزئى رو به تباهى خواهيم رفت. اميدوارم كه همه طبقات ملت بخصوص اين دو طبقه محترم در اين سال جديد از توطئه‏ها و دسيسه‏ها غافل نباشند و با وحدت كلمه نقشه‏هاى شوم را باطل كنند.

در خاتمه لازم است در اين سال جديد بعد از طلب مغفرت براى شهداء انقلاب اسلامى و قدردانى از فداكارى‏هاى آنان به بازماندگان آنان، مادران و پدران آنان تبريك عرض مى‏نمايم كه چنين شيرزنان و شيرمردانى تربيت نمودند و نيز به معلولين و آسيب‏ديدگان انقلاب كه در پيشبرد نهضت ملت و تحقق جمهورى اسلامى پيشقدم بودند، تبريك عرض كنم. الحق انقلاب اسلامى ما مرهون فداكاريهاى اين دو قشر عزيز است اينجانب و ملت ما اين دلاورى‏ها را فراموش نمى‏كنيم و ياد آنان را گرامى مى‏داريم. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمين را خواستارم.

و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 26

تاريخ: 10/1/59

بيانات امام خمينى با رئيس ديوانعالى و دادستان كل كشور و قضات دادگسترى

قاضى در اسلام، استقلال قضائى دارد

بسم الله الرحمن الرحيم‏

قضا در اسلام از حيث اهميت شايد در رديف اول مسائل اسلام و تعبيراتى هم كه در لسان ائمه شده است، كشف از اهميت بسيار مى‏كند و امير المؤمنين عليه السلام به شريح مى‏فرمايند كه: يا شريح قد جلست مجلسا لا يجلسه الانبى او و صى نبى او شقى. يا نبى بايد متكفل قضا باشد و يا وصى نبى، يعنى كسى كه نبى به او سفارش كرده باشد، از اين دو كه گذشت شقى است. يا مثلاً گفته شده است اگر كسى نسبت به دو درهم قضاوت ناحق كند كافر است، قضاوت در اسلام كه حفظ حقوق ناس است و حقوق ناس است و حقوق الله، دو صورت دارد. يك صورت قضاوتى كه قاضى مستقل در قضاست، يعنى كه در اسلام استقلال قضائى دارد، شرايط سنگينى دارد كه من در ايران افراد كمى را سراغ دارم كه حائز چنين شرايطى باشند. مجتهد عادل بر جهات قضا كه در همه جهات بيطرف باشد، پيش او رئيس جمهور و يك كارگر ساده فرق نكند اين از امورى است كه قاضى مطلق بايد دارا باشد و من هم كه سراغ دارم، يعنى در حوزه‏هاى علميه هم كم سراغ دارم.

يك قسم از قضاوت هم در شرع هست كه قضاوت قاضى مستقل نيست و قاضى را جعل مى‏كنند. در قسم اول، قاضى جامع‏الشرايط است و لازم نيست كه هيچ كسى او را نصب كند ولى در قسم دوم، در بعضى از احوالى كه قضاوت زياد است و افراد به آن زيادى نيستند كه بتوانند همه مراكز قضاوت را قاضى واجد همه شرايط گذارند و قاضى واجد شرايط كم است، در اين صورت فقيه مجتهد عادل اشخاصى را كه مورد اطمينان هستند كه اجتهاد را نمى‏دانند ولى از روى كتاب‏هائى كه در اين باب نوشته شده است مى‏توانند مسائل قضا را بفهمند و مورد اطمينان هم هستند و ظاهراً عدله هم هستند، اينها را فقيه نصب مى‏كند كه قضاوت كنند. اين قضاوت هم در اسلام از اين جهت، اين آقايان بعد از آنكه اشخاص را پيدا كردند مورد اطمينان و مطلع بر موازين قضا ولو از راه تقليد باشند، آنوقت جعل قضاوت برايشان مى‏كنند و از طرف من هم مجازند كه جعل قضاوت بكنند تا قضاوت شرعى بشود.

صحيفه نور ج 12 صفحه 27

ضرورت تحول دادگسترى طبق موازين اسلامى

در قضيه‏اى كه در قانون اساسى مى‏گويد كه اين دو مقام دادستان كل و رئيس ديوانعالى كشور باشد بايد رهبر با مشورت اين كار را انجام دهد، از دو جهت موضوع دارد: يك جهت اينكه مشورت در وقتى است كه شبهه باشد. در امورى كه شبهه نيست مشورت هم نيست هر امرى كه مورد شبهه باشد بين چند نفرى كه مثلاً بخواهند دادستان كل باشند و اين چند نفر مورد اشتباه، كه هر كدام چطورند، در مورد اين اشتباه بايد با قضات مشورت كنند ولى اينجا موضوع ندارد، از باب اينكه مورد اشتباه من هم نبود. من اين دو نفر آقايان را منصوب كردم به اين دو مقام عالى با سوابق طولانى و ادراك همه جهات در آنها هست و در خيلى از افرادى كه من سراغ دارم همه اين جهات يا وجود ندارد و يا اينكه اگر باشد شغل‏هائى دارند كه نمى‏توانند بيايند و مشغول كار شوند. از اين آقايان خواستم كه اين كار را بكنند و در مركزى كه در اسلام جزء طراز اول مراكز با اهميت ادارى است حاضر شوند، وضع اين اداره را از سابقش بيرون بياورند و به يك قضاوت اسلامى متحولش كنند. مى‏دانيد كه جمهورى ما اسلامى است و اگر چنانچه قضاوتش كه در رأس آن تقريباً واقع امت اسلامى نباشد، ما نمى‏توانيم به جمهورى‏مان، جمهورى اسلامى بگوئيم و اين باز جمهورى غير اسلامى مى‏شود. جمهورى اسلامى بايد همه نهادهائى كه دارد اسلامى باشد و از همه مهمتر قضا و قضاوت است، كه بايد روى موازين اسلام باشد. اميدوارم آقايان با كمك همه اقشارى كه در اين امر اطلاع دارند مشغول كار شوند و اين كار را بكنند.

همه آقايان احساس اين را بكنند كه امروز با زمان رژيم سابق فرق دارد، چون امروز يك مملكتى است كه نه يك نفرى است كه زورگويى بكند و فشار بياورد كه يك كارى به ملت تحميل بكند. ما يك چنين مقامى اصلا نداريم، يعنى ملت ما هم ديگر تحمل چنين مقامى را نمى‏كند وضع ملت طورى است كه اگر يك مقام بخواهد چيزى را تحميل كند، جلويش مى‏ايستند و مشت‏شان را گره مى‏كنند و مانع مى‏شوند. اين يك نعمت بزرگى است براى يك ملتى كه يك مقامى نتواند ظلم كند البته ظالم را سر جاى خودش مى‏نشانند، با قدرت هم مى‏نشانند، اشخاص مختلف را مقامات عالى با قدرت هم سر جايشان مى‏نشانند. اما اگر بخواهند كارى بكنند، نظير كارهاى زمان سابق كه همه كارهايشان از اين قبيل بود، ما چنين مقامى نداريم. بنابراين، مملكتى است مال خود شما و بايد شما همانطورى كه به منزل خودتان علاقه‏منديد كه مرتب باشد و جرياناتش درست باشد، به مملكت خودتان بيشتر بايد علاقه‏مند باشيد. براى آنكه مملكت خودتان هم منزل خودتان هست و هم منزل دوستان و همكيشان خودتان از اين جهت در اين امر سستى نكنيد و نگذاريد كم كارى بشود و نكنيد و همه با هم همراهى بكنيد.

منشاء اختلافات جهات نفسانى است

اختلاف نداشته باشيد در امور، اختلاف هميشه ناشى از جهات نفسانى است. اگر همه انبيا

صحيفه نور ج 12 صفحه 28

الان در اينجا جمع بشوند، اختلاف ندارند براى آنكه آن جهات نفسانى را ندارند. آنوقت كه يك طرف جهت نفسانى دارد و يا هر دو طرف جهت نفسانى دارند آنوقت اختلافات پيدا شود. كوشش كنيد كه آن جهات نفسانى بازيتان ندهد كه منشأ مناقشه و اختلاف شود و در روزنامه‏ها اين اختلافات منعكس شود و يا در جاهاى ديگر صحبت شود. يك مملكتى كه گرفتار است در مقابل اجانب و در معرض خطر است و بايد با همت خود مردم اين مملكت مستقر شود و اساسش درست شود، اگر چنانچه اشخاص بخواهند با تفرقه و تشتت اين مملكت را از باطن پوسيده كنند، قهراً به چنگ ديگران خواهد افتاد. همانطورى كه ملاحظه كرديد، مردم با هم مجتمع شدند و همه با هم فرياد الله اكبر زدند و اين موانعى را كه در مقابلشان بود همه را كنار زدند و الان وضع جورى شده است كه هيچ قدرتى نمى‏تواند كارى بكند، يعنى نمى‏شود بر يك ملت مطلبى را تحميل كرد ولى ممكن است زورگوئى بيايد و زورى بگويد و مثلاً وبائى وارد مملكت شود لكن نمى‏تواند يك ملتى كه همه ايستادند و مى‏خواهند نشود، چنين مطلبى شود هيچ قدرتى نمى‏تواند تحميل كند. نه آمريكا مى‏تواند تحميل كند، نه شوروى، هيچ كدام تحميل نمى‏توانند بكنند. من آن روزى كه سفير شوروى آمد پيش من، گفت كه دولت افغانستان خواسته است كه شوروى نظامى به آنجا بفرستد به او گفتم كه اين اشتباهى است كه شوروى مى‏كند. البته دولت شوروى مى‏تواند افغانستان را قبضه كند ولى نمى‏تواند در آنجا مستقر شود. اگر شما خيال كرديد بتوانيد افغانستان را بگيريد و آن را آرام كنيد اين خيالى باطل است ملت افغانستان مسلم است، ايستاده‏اند در مقابل حكومت افغانستان، شما هم اگر برويد و هر قدرت ديگرى هم برود، آنجا را مى‏گيرد، اما نمى‏تواند آنجا را آرام كند و بالاخره شكست مى‏خورد. حالا هم عقيده‏ام همين است كه در يك ملتى كه همه شان يكصدا هستند و بحمد الله ايران ديگر حكومتى نداريم مخالف با ملت، ملت و دولت همه با همند در يك چنين مملكتى، كسى نى تواند بيايد و به اين مملكت مطالبى را تحميل بكند. و لهذا از خارج هى فرياد مى‏زنند كه چه خواهيم كرد و چه خواهيم كرد. اگر يادتان باشد، آن اولى كه اين جوان‏ها رفتند و اين مركز جاسوسى را گرفتند، حرف‏هاى زياد آمدند و گفتند و مثلاً گفتند بنا دارند چتر بازها را پياده كنند، بنا دارند جوان‏هاى مسلمان را بيهوش كنند و بعد وارد لانه جاسوسى شوند و جاسوس‏ها را ببرند، كه اين حرف بى ربط است، بنا دارند دخالت نظامى كنند و يا بريزند و همه را قلع و قمع كنند همه‏اش حرف بود، حالا هم همه‏اش حرف است، از حرف‏ها هيچ وقت نترسيد عمل توى اين حرفها نيست كه يك وقتى مثلاً اشغال نظامى بكنند. ما هم از آن‏ترسيم افغانستان هم اشغال نظامى شده و ما از افغانستان بهتر مى‏توانيم مبارزه كنيم.

على اى حال عمده اين است كه مبلغين آنها مع الاسف در بين خود ايرانى‏ها هستند وخواهند كارى بكنند كه از داخل يك پوسيدگى پيدا شود و افراد و سازمان‏هاى داخل را به هم بريزند. اگر توانستند بين رئيس جمهور و شورا اختلاف بيندازند، اگر اين مطلب را نتوانستند جناح‏هائى درست كنند براى ايجاد اختلاف و ايجاد شلوغى و از اين كارها كه دارند كنند. بايد همه توجه به اين داشته باشيم كه يك مملكتى كه پنجاه و چند سال، غير از آن دو هزار و پانصد سال كه بسيارى از مردم

صحيفه نور ج 12 صفحه 29

شاهدش بودند و همه شاهد بودند كه يك چنين گرفتارى‏هائى را داشته است و حالا بحمدالله از اين گرفتارى بيرون آمده است.

وحدت كلمه، ضامن پيروزى نهضت

خودشان دوباره كارى نكنند كه همان گرفتارى‏ها برگردد، خود ما نبايد كارى بكنيم كه دوباره مبتلا بشويم به آن چيزهائى كه پيشتر به آن مبتلا بوديم، و اگر خداى نخواسته ما با هم اختلاف كنيم و آن جهت الهى را كه خداى تبارك و تعالى به ما امر فرموده است كه: و اعتصموا بحبل الله را فراموش كنيم، يك وقت مى‏بينيد كه عنايت خدا كنار مى‏رود و ما همان خواهيم شد كه بوده‏ايم، ما خودمان كارى نمى‏توانيم بكنيم، بايد ما آن مقدارى كه مى‏توانيم الهيت مطلب را حفظ كنيم و اجتماع داشته باشيم و وحدت كلمه داشته باشيم. خداى تبارك و تعالى تأييد مى‏كند و كارها انجام گيرد. و من از همه آقايان، از همه قشرهاى ملت اين مطلب را كراراً خواسته‏ام و شما آقايان كه در رأس قضا واقعيد توجه كنيد كه همه با هم همصدا، همدل و كمك كارى باشيد و بگذاريد دادگسترى كه مد نظر شماست تصفيه شود، اشخاصى كه مفسد هستند و اشخاصى كه قضاوت نمى‏دانند و خواهند براى خودشان دكانى باز كنند و يا اهل كار قضاوت نيستند اين افراد تصفيه شوند و اشخاص صالح را جلب نكنند. و من از خداوند، سلامت همه آقايان را و سعادت همه ملت را و سعادت همه ملت‏هاى اسلامى را مى‏خواهم و از شماها متشكرم كه تشريف آورديد و از نزديك با هم آشنا شديم.

صفحه 102 از 208 نخستنخست ... 252929899100101102103104105106112152202 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)