صفحه 101 از 208 نخستنخست ... 5191979899100101102103104105111151201 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 1,001 تا 1,010 , از مجموع 2079

موضوع: صحيفه نور

afsanah82
    مهمان

previos page menu page next page

صحيفه نور ج 11 صفحه 278

تاريخ: 4/12/58

استفتاء از محضر امام خمينى درباره خروج ارز از كشور

خدمت حضرت امام خمينى رهبر انقلاب اسلامى ايران‏

پس از اهداء سلام و تحيت، نظر مبارك را در مورد اخراج ارز از مملكت به طرق مختلف به خصوص طلاى خالص و مشخص شدن رابطه خارج كنندگان از مرز با طلافروشان شهرستان‏ها و معاملاتى كه كمك به اخراج ارز مى‏كند، در شرايطى كه خروج ارز به ضرر كشور است بيان فرمائيد.

متن فتواى امام:

بسمه تعالى‏

در فرض مذكور، هم اخراج ارز و هم اعانت بر آن، از جمله فروش به اشخاصى كه اخراج مى‏كنند حرام است و لازم است مسلمانان پايبند به مصالح اسلام و مسلمين از اعمالى كه مخالف مصلحت كشور است اجتناب كنند.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 11 صفحه 279

فرمان امام خمينى به آيت الله بهشتى در مورد انتخاب ايشان به عنوان رئيس ديوانعالى كشور

بسم الله الرحمن الرحيم‏

جناب مستطاب حجت‏الاسلام آقاى حاج سيد محمد حسينى بهشتى دامت افاضاته‏

نظر به اهميت نقش قوه قضائيه در تأمين سعادت و سلامت جامعه و تماميت نظام جمهورى اسلامى و ضرورت ايجاد تشكيلات نوين قضائى بر اساس تعاليم مقدس اسلام، به رياست ديوانعالى كشور منصوب مى‏شويد تا با همكارى دادستان كل كشور، فقها، قضات، كارمندان شريف و صالح دادگسترى و حقوقدانان ديگر به تهيه طرح و برنامه و ايجاد تشكيلات نوين به تدوين لوايح قضائى جديد جمهورى اسلامى ايران بپردازيد.

اميدوارم خداوند متعال شما را در انجام اين امر خطير يارى فرمايد.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 11 صفحه 280

پيام امام خمينى در مورد گروگان‏ها و تصرف لانه جاسوسى آمريكا

بسم الله الرحمن الرحيم‏

جنايات شاه مخلوع چيزى نيست كه از ياد ملت رفته باشد و يا بشود از ياد برد. بر همه روشن است كه محمدرضا پهلوى ما را از هر جهت وابسته به امريكا كرده بود، چه از نظر اقتصادى و سياسى و چه از نظر فرهنگى و نظامى و چه از نظر معنوى و خصلت‏هاى انسانى و اگر مهلت مى‏يافت، به اسلام ضربه جبران ناپذير مى‏زد. همه مى‏دانند كه دست او و پدرش به خون بزرگ و كوچك اين مرز و بوم آغشته است.

كشتار دستجمعى و زندان و شكنجه و تبعيد از امور رايج رژيم اين پليد بود. شاه به حمايت و پشتيبانى دولت امريكا دست به اين جنايات وحشيانه زد و ملت ما را از هستى ساقط كرد.

ملت ايران در مقابل اين خاندان كثيف و امريكا و عمال آنان دست از مبارزات برحق خويش بر نمى‏دارد و نخواهد برداشت.

دولت ايران و جناب آقاى رئيس جمهور تمام كوشش و سعى‏شان را در استرداد شاه خائن و اخذ اموال ملت ايران از او بنمايند كه ملت دلير دست از اين خواست بر حقشان بر نمى‏دارند و قدمى به عقب نمى‏گذارند.

يكى از آثار اين خواست، تصرف لانه جاسوسى بود كه مورد تاييد ملت قرار گرفت و چيزى جز عكس‏العمل جنايات دولت امريكا نمى‏تواند باشد. اكنون كه كميسيون بررسى و تحقيق در مداخلات گذشته امريكا در امور داخلى ايران از طريق رژيم شاه سفاك، توسط جناب آقاى رئيس جمهورى و شوراى انقلاب اسلامى ايران تحقق مى‏پذيرد، جنايات آنان به اثبات خواهد رسيد.

لازم است در آن روز، معلولين عزيز و قهرمانان انقلاب ما در اين مجمع حضور يابند و خانواده شهدا، طومارهاى جنايات شاه و امريكا را به محكمه بفرستند.

همانطور كه بارها گفته‏ام ما خواستار استرداد شاه و اموال ملت از او مى‏باشيم. دانشجويان مسلمان و مبارزى كه لانه جاسوسى را اشغال كرده‏اند با عمل انقلابى خودشان ضربه‏اى بزرگ بر پيكر آمريكاى جهانخوار وارد نمودند و ملت را سرافراز كردند ولى از آنجا كه در آينده نزديك نمايندگان مردم در مجلس شوراى اسلامى اجتماع مى‏نمايند، با نمايندگان مردم است تا نسبت به آزادى گروگان‏ها و امتيازاتى كه در قبال آن بايد بگيرند و تصميم گيرند زيرا اين مردمند كه بايد در جريانات

صحيفه نور ج 11 صفحه 281

سياسى دخالت داشته باشند، البته تا تشكيل مجلس شوراى اسلامى، شوراى انقلاب و جناب رئيس جمهور كوشش خودشان را درباره برگرداندن شاه و اموال ملت و جريانات سياسى كه زمينه اينگونه خواست‏ها را فراهم مى‏كند، مبذول دارند.

از خداوند متعال نصرت اسلام و شكست دشمنان اسلام را خواستارم.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 11 صفحه 282

تاريخ: 9/12/58

پاسخ امام خمينى به تلگرام رئيس شوراى دولتى جمهورى مردم لهستان‏

بسم الله الرحمن الرحيم‏

حضرت آقاى هنريك ژابلونسكى رئيس شوراى دولتى جمهورى مردم لهستان‏

بدين وسيله از پيام محبت‏آميز جنابعالى به مناسبت نخستين سالگرد انقلاب اسلامى ايران تشكر مى‏كنم. از خداى تعالى رفاه حال مستضعفين جهان را مسئلت مى‏نمايم.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 11 صفحه 283

تاريخ: 9/12/58

پاسخ امام خمينى به تلگرام رئيس جمهورى بنگلادش‏

بسم الله الرحمن الرحيم‏

حضرت آقاى ضياءالرحمن رئيس جمهورى مردم بنگلادش‏

بدين وسيله از پيام محبت‏آميز شما به مناسبت حادثه دلخراش سقوط هواپيما تشكر مى‏كنم. فرصت را مغتنم شمرده بهترين آرزوهاى خود را براى پيشرفت و تعالى ملت برادر مسلمان بنگلادش و كليه مسلمانان جهان ابراز مى‏دارم.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 11 صفحه 284

تاريخ: 11/12/58

بيانات امام خمينى در جمع مردم و كاركنان بيمارستان قلب‏

توصيه به اقشار ملت در خنثى نمودن توطئه‏هاى در حال اجرا

بسم الله الرحمن الرحيم‏

من در اين مدت كه در اين بيمارستان بودم و موجب زحمت همه آقايان، و حالا كه مى‏خواهم از آقايان مفارقت كنم از همه تشكر مى‏كنم و دعاگوى همه هستم. من اميدوارم كه همه ما در اين برهه از زمان در اين موقع حساسى كه بر مملكت ما مى‏گذرد و توطئه‏هائى كه براى ملت و مملكت ما در دست اجراست، همه ملت، همه قشرهاى ملت، دست به دست هم بدهند و توطئه‏ها را خنثى كنند. من از شما كارگرها و كارمندان اين بيمارستان تشكر فوق‏العاده مى‏كنم و از اطباء محترم كه در اين مدت با من كمال محبت را كرده‏اند و مثل فرزندى كه پدر پيرش را پرستارى مى‏كند، پرستارى كردند، تشكر مى‏كنم. خداوند همه شما را حفظ كند و همه ملت را حفظ كند. يك كلمه‏اى كه در اين موقع لازم است به آن توجه بشود قضيه انتخابات است. اين قدم آخرى است كه ملت ما بايد با شايستگى هر چه تمامتر - شايسته - اين قدم را بردارند و توجه داشته باشند كه دوره‏هاى سابق كه دوره طاغوت بود، براى انتخابات در عين حال كه انتخاباتى در كار نبود، لكن كارهاى طاغوتى انجام مى‏گرفت و حالا بايد همه آقايان متوجه باشند كه دولت اسلامى است، جمهورى اسلامى است و مجلس، مجلس اسلامى است و بايد اخلاق همه در انتخابات هم اخلاق اسلامى باشد و افرادى را انتخاب كنيد كه متعهد به اسلام، شرقى و غربى نباشند، بر صراط مستقيم انسانيت و اسلاميت باشند. من اميدوارم كه اين مرحله را هم به شايستگى و به طورى كه دلخواه همه ملت ماست و دلخواه ماست عمل بكنند و وكيل‏هائى كه آراسته هستند به اخلاق خوب، متعهد هستند به اسلام، وفادار هستند به كشور خودشان، خدمتگزار هستند به شما و به كشور، آن اشخاص را انتخاب كنند و در مجلس بفرستند كه انشاءالله اين قدم آخر هم با شايستگى برداشته بشود و ايران انشاءالله سر و سامان پيدا بكند و از آن فشارها و اختناق‏ها كه خارج شده است تا آخر خارج باشد. من دعاگوى همه هستم و در اين روز آخر عمر به همه شما دعا مى‏كنم و هر چه خدمت از من برآيد با حالى كه دارم مضايقه ندارم و خدمتگزار همه هستم.

والسلام عليكم و رحمةالله‏

afsanah82
    مهمان

previos page menu page

صحيفه نور ج 11 صفحه 285

تاريخ:20/12/58

پيام امام خمينى به ملت ايران در رابطه با كميسيون تحقيق جنايات دولت آمريكا

بسم الله الرحمن الرحيم‏

ملت شريف و مبارز ايران جنايات شاه و امريكا چيزى نيست كه احتياج به اثبات داشته باشد. شاه و امريكا ما را در تمام زمينه‏ها وابسته نموده‏اند. قتل و ضرب و شتم و زندان و تبعيد از امور رايج اين جانيان بوده است. ما تا آخر عمر عليه دولت آمريكا مبارزه مى‏كنيم و تا آن را به جايش ننشانيم و دستش را از منطقه كوتاه نكنيم و به تمام مبارزان راه آزادى كمك نكنيم تا آنها را شكست دهند و خود مردم ايران سرنوشت خويش را به دست گيرند، از پاى نمى‏نشينيم. براى ما شرق تجاوزگر و غرب جنايتكار فرقى نمى‏كند. ما مى‏جنگيم و چون حق پيروز است. پيروزيم سلطه امريكا تمام بدبختى‏هاى ملل مستضعف را به دنبال دارد و تجاوز شرق متجاوز روى تاريخ را سياه نموده است.

ملت عزيز ايران! بيدار باشيد كه ساليان دراز مبارزه در پيش داريد، ابرقدرتها براى نابودى شما هر روز نقشه مى‏كشند ولى ان كيد الشيطان كان ضعيفا مسأله‏اى كه اين روزها عنوان شده است، قضيه امريكا و گروگان‏هاى جاسوس امريكائى است كه در دست دانشجويان مسلمان و مبارز است. در اين مورد مطالبى چند را متذكر مى‏شوم:

1 - رونوشت كليه مدارك مربوط به دخالت آمريكا و شاه خائن را بايد در اختيار هيأت بررسى و تحقيق جنايات دولت امريكا و شاه گذاشت و دانشجويان مسلمان هم اگر مداركى در اين مورد دارند، رونوشت آن را در اختيار اين هيأت بگذارند.

2 - ملاقات با گروگان‏هايى كه در پرونده جنايات امريكا و شاه دخالت دارند، براى بازجوئى از آنان آزاد است.

3 - اگر هيأت بررسى، نظر خودش را در تهران، درباره جنايات شاه مخلوع و دخالت‏هاى امريكاى متجاوز ابراز داشتند، ملاقات با تمامى گروگان‏ها بلامانع است.

بار ديگر پشتيبانى خود را از شوراى انقلاب و شخص جناب رئيس جمهور اعلام مى‏دارم و از همه مى‏خواهم كه آنان را يارى كنند و در پشتيبانى از آنان كوتاهى نكنند و از همه قشرها مى‏خواهم كه از اخلاق پسنديده اسلام پيروى نمايند و حقوق برادرى را حفظ نمايند.

خواهران و برادران عزيزم! امروز روز اتحاد و اتفاق است. امروز روزى است كه اگر هماهنگ نباشيد، يا گرفتار شرق مى‏شويد و يا غرب. هرگز روى يك سخن نايستيد و هر چه صلاح اين مرز و

صحيفه نور ج 11 صفحه 286

بوم و ملت اسلام است، انجام دهيد. نهضت ملت شريف ايران براى قطع ايادى دشمنان ادامه دارد و تا امريكا و ساير ابرقدرتها به ستمكارى و جنايات خود ادامه مى‏دهند ملت ما به مقابله و مبارزه خود با آنان ادامه مى‏دهد و استقلال همه جانبه خود را با تمام قوا حفظ مى‏كند. بر روشنفكران است كه هر چه بيشتر در رسوائى ابرقدرت‏ها بكوشند و اميدوارم كه خمينى از راه مستقيم اسلام كه مبارزه با قدرت‏هاى ستمگر است، هيچ گاه منحرف نشود و براى به ثمر رساندن اهداف اسلام از پاى ننشيند، چنانكه اميدوارم ملت‏هاى مسلمان و خصوصاً ملت مبارز ايران، در اين هدف كوشا باشند و مبارزه خود را عليه ستمگران شرق و غرب ادامه دهند از خداوند متعال نصرت اسلام و مسلمين را خواستارم.

والسلام عليكم و رحمةالله و بركاته‏

روح الله الموسوى الخمينى

previos page menu page

afsanah82
    مهمان

پیش فرض جلد دوازدهم

جلد دوازدهم

menu page next page

صحيفه نور ج 12 صفحه 1

تاريخ 20/12/58

پيام امام خمينى به ملت ايران در رابطه با كميسيون تحقيق جنايات دولت آمريكا

بسم الله الرحمن الرحيم‏

ملت شريف و مبارز ايران! جنايات شاه و امريكا چيزى نيست كه احتياج به اثبات داشته باشد. شاه و امريكا ما را در تمام زمينه‏ها وابسته نموده‏اند. قتل و ضرب و شتم و زندان و تبعيد از امور رايج اين جانيان بوده است. ما تا آخر عمر عليه دولت آمريكا مبارزه مى‏كنيم و تا آن را به جايش ننشانيم و دستش را از منطقه كوتاه نكنيم و به تمام مبارزان راه آزادى كمك نكنيم تا آنها را شكست دهند و خود مردم ايران سرنوشت خويش را به دست گيرند، از پاى نمى‏نشينيم. براى ما شرق تجاوزگر و غرب جنايتكار فرقى نمى‏كند. ما مى‏جنگيم و چون حق پيروز است پيروزيم. سلطه امريكا تمام بدبختى‏هاى ملل مستضعف را به دنبال دارد و تجاوز شرق متجاوز روى تاريخ را سياه نموده است.

ملت عزيز ايران! بيدار باشيد كه ساليان دراز مبارزه در پيش داريد، ابر قدرتها براى نابودى شما هر روز نقشه مى‏كشند ولى ان كيد الشيطان كان ضعيفا. مسأله‏اى كه اين روزها عنوان شده است، قضيه امريكا و گروگان‏هاى جاسوس امريكائى است كه در دست دانشجويان مسلمان و مبارز است در اين مورد مطالبى چند را متذكر مى‏شوم:

1 - رونوشت كليه مدارك مربوط به دخالت آمريكا و شاه خائن را بايد در اختيار هيأت بررسى و تحقيق جنايات دولت امريكا و شاه گذاشت و دانشجويان مسلمان هم اگر مداركى در اين مورد دارند، رونوشت آن را در اختيار اين هيأت بگذارند.

2 - ملاقات با گروگان‏هايى كه در پرونده جنايات امريكا و شاه دخالت دارند، براى بازجوئى از آنان آزاد است.

3 - اگر هيأت بررسى، نظر خودش را در تهران، درباره جنايات شاه مخلوع و دخالت‏هاى امريكاى متجاوز ابراز داشتند، ملاقات با تمامى گروگان‏ها بلامانع است.

بار ديگر پشتيبانى خود را از شوراى انقلاب و شخص جناب رئيس جمهور اعلام مى‏دارم و از همه مى‏خواهم كه آنان را يارى كنند و در پشتيبانى از آنان كوتاهى نكنند و از همه قشرها مى‏خواهم كه از اخلاق پسنديده اسلام پيروى نمايند و حقوق برادرى را حفظ نمايند.

خواهران و برادران عزيزم! امروز روز اتحاد و اتفاق است. امروز روزى است كه اگر هماهنگ نباشيد، يا گرفتار شرق مى‏شويد و يا غرب. هرگز روى يك سخن نايستيد و هر چه صلاح اين مرز و

صحيفه نور ج 12 صفحه 2

بوم و ملت اسلام است، انجام دهيد. نهضت ملت شريف ايران براى قطع ايادى دشمنان ادامه دارد و تا امريكا و ساير ابرقدرتها به ستمكارى و جنايات خود ادامه مى‏دهند ملت ما به مقابله و مبارزه خود با آنان ادامه مى‏دهد و استقلال همه جانبه خود را با تمام قوا حفظ مى‏كند. بر روشنفكران است كه هر چه بيشتر در رسوائى ابرقدرت بكوشند و اميدوارم كه خمينى از راه مستقيم اسلام كه مبارزه با قدرت‏هاى ستمگر است، هيچ گاه منحرف نشود و براى به ثمر رساندن اهداف اسلام از پاى ننشيند، چنانكه اميدوارم ملت‏هاى مسلمان و خصوصاً ملت مبارز ايران، در اين هدف كوشا باشند و مبارزه خود را عليه ستمگران شرق و غرب ادامه دهند. از خداوند متعال نصرت اسلام و مسلمين را خواستارم.

و السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

روح الله الموسوى الخمينى

menu page next page

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 3

تاريخ 21/12/58

پيام امام خمينى به مناسبت انتخابات شوراى اسلامى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

ملت شريف و مجاهد ايران ايدهم الله تعالى.

در آستانه انتخابات مجلس شوراى اسلامى، دو چيز موجب نگرانى اينجانب است:

1 - خوف آن دارم كه در اثر تبليغات دامنه‏دار دشمنان نهضت اسلامى و مخالفان جمهورى اسلامى كه در ظرف اين يك سال با هر وسيله ممكن به تضعيف آن كوشا بوده‏اند و اخيراً كه قدم آخر پيروزى را ملت عزيز هوشيار برمى‏دارد، تبليغات و شايعه‏سازى‏ها به اوج خود رسيده و چون خود و الهام دهندگان خود را در آستانه شكست نهائى يافتند از هيچ تشبثى دست‏بردار نيستند كه جوانان عزيز ما كه به همت والاى خود نهضت اسلامى را پيش برده‏اند، در اين مرحله نهائى سردى و سستى از خود نشان دهند و تحت تأثير اين شايعه‏ها واقع شوند و از شركت در اين امر حياتى اسلامى خوددارى كنند. اينجانب كه عمر نالايق خود را براى خدمت به اسلام و ملت شريف در طبق اخلاص تقديم مى‏كنم، اميد است تقاضاى متواضعانه و استدعاى خيرخواهانه‏ام را بپذيريد و با شركت عمومى خود در انتخابات، قطع اميد دشمنان جمهورى اسلامى و وابستگان به رژيم منحط سابق و هواخواهان آن خصوصاً دولت امريكاى ستمكار را بنمائيد.

عزيزان من كه اميد نهضت اسلامى به شماست، در روز تعيين سرنوشت كشور بپاخيزيد، و به صندوق‏ها هجوم آوريد و آراء خود را در آنها بريزيد و با كمال آرامش و مراعات كامل اخلاق انسانى اسلامى، اين امر مشروع را انجام دهيد. من نيز با حال نقاهت، خود را براى شركت مهيا مى‏نمايم.

2 - خوف آن دارم كه تبليغات براى اشخاص كه به اسلام و جمهورى اسلامى اعتقاد ندارند و اعمال و گفتار آنان در اين يك سال شاهد آن است و اكنون براى راه پيدا كردن به مجلس و براى كارشكنى و جنجال در محيط مقدس مجلس شوراى اسلامى، خود را هوادار اسلام و مسلمانان جا مى‏زنند، در قشرى از ملت و جوانان پاكدل تأثير كند و آراء مقدس خود را به كسانى دهند كه به نفع اجانب، با اسلام و جمهورى اسلامى مخالفت اساسى دارند. اميد است ملت مبارز متعهد به مطالعه دقيق در سوابق اشخاص و گروه‏ها، آراء خود را به اشخاصى دهند كه به اسلام عزيز و قانون اساسى وفادار باشند و از تمايلات چپ و راست، مبرا باشند و به حسن سابقه و تعهد به قوانين اسلام و خيرخواهى امت معروف و موصوف باشند. بايد ملت شريف بدانند كه انحراف از اين امر مهم

صحيفه نور ج 12 صفحه 4

اسلامى، خيانت به اسلام و كشور است و موجب مسؤوليت عظيم امت. از خداوند تعالى خواهانم كه پشت و پناه شما ملت عزيز باشد و در موارد لغزش، دستگير همگان باشد. من در اين مرحله حساس ايران ساز، چشم اميدم به شما ملت بزرگ است و انتظار روز موعود رامى‏كشم كه ملت عزيز با همت والاى خود، پيروزى نهائى را به دست آورد. اخيراً لازم است مطلب مهم ديگر را تذكر دهم تا با مراعات آن از هر گونه تقلب اشخاص فاسد جلوگيرى شود. لازم است در تهران كه بايد به سى نفر رأى داد و در شهرستان‏هائى كه چند نفر مورد انتخاب است، انتخاب كنندگان قبل از رفتن به سر صندوق انتخابات، منتخبين خود را با تحقيق و دقت كامل روى يك ورقه بنويسند كه در وقت رأى دادن، با ذهن حاضر رأى بدهند و لازم است كه خودشان مستقيماً رأى خود را به صندوق بيندازند و به احدى اعتماد نكنند كه فرصت طلبان در كمينند. كسانى كه سواد نوشتن ندارند، قبلاً به شخص مطمئنى مراجعه كنند و منتخبين خود را به او بگويند تا در ورقه بنويسند پس از آن ورقه را به يكى دو نفر مورد اطمينان بدهند بخواند كه اشتباهى رخ ندهد و از خيانت و تقلب مصون باشد. لازم است از اوراقى كه ديگران به آنهادهند، جداً اجتناب كنند. از خداوند تعالى توفيق همگان را در يارى به اسلام و مسلمين خواستارم.

و السلام على عبادالله الصالحين‏

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 12 صفحه 5

تاريخ: 22 / 12 / 58

بيانات امام خمينى در آستانه برگزارى انتخابات مجلس شوراى اسلامى

در مجلس شاهنشاهى، هم سنا و هم شورايش مردم هيچ دخالتى نداشتند

بسم الله الرحمن الرحيم‏

در اين موقع كه انتخابات را مى‏خواهيد شروع كنيد، من با اينكه بعضى مطالب را نوشته‏ام و پخش شده است، معذلك چون امر مهم است و من احتمال مى‏دهم كه يك وقت مسؤوليتى به من متوجه باشد، و من براى اداء وظيفه باز چند كلمه عرض مى‏كنم.

ملت ما از مجلس زمان رضا شاه و محمدرضا پهلوى، يك خاطرات تلخى دارد. من قبل از زمان رضاخان هم ياد دارم بعضى از دوره‏هاى انتخابات را و حاضر بعضى حوزه‏هاى انتخاباتى هم بوده‏ام. از آن زمانى كه من يادم است تا حالا، مجلس شوراى ملى يك لفظى بوده است كه بى‏محتوا مجلس شوراى ملى معنايش اين است كه ملت اشخاصى را خودشان تعيين كنند و آنها هم به شور بنشينند و مصالح كشور خودشان را تعيين كنند. قبل از آمدن رضاخان، زمان احمدشاه، امر انتخابات با خان‏ها بود و مالكين بود و گردن كلفت‏هاى هر منطقه، آنوقت دولت نفوذ نداشت لكن شاهزاده‏هائى كه داراى ملك بودند و خان‏هايى كه داراى قدرت بودند و قلدرهايى كه در اطراف كشور بودند، آنها رعيت‏هاى خودشان را، مردم خودشان را با زور مى‏آوردند پاى صندوق‏ها و هرچه آنها مى‏گفتند اينها هم عمل مى‏كردند. در زمان رضاخان، آنوقت كه قدرت پيدا كرد و در زمان محمدرضا مجلس باز به ملت كار نداشت، مجلس شوراى ملى نبود. آن اول را بايد بگوئيم مجلس خان‏ها و اين را بگوئيم مجلس شاهنشاهى، هم سنايش، هم شورايش، مردم هيچ دخالتى نداشتند و مردم هم كه مى‏ديدند كه كارى از آنها نمى‏آيد، كنار مى‏نشستند و ديدند كه اشخاصى را كه مى‏برند در مجلس، يك اشخاصى هستند كه خود آنها ساخته‏اند و مصلحت مملكت تو كار نيست، حرف البته هميشه بود، هميشه حرف و ثناخوانى و ترقيات، هم در زمان محمدرضا بود و هم در زبان آنهائى كه او را تعيين كرده بود. اگر الان صورت مجلس هايى آن وقت پيدا بشود، مى‏بينيد كه سر تا ته مجلس به ثنا و مدح محمد رضا و كسانى كه به او مربوط بودند مى‏گذشت. در آن زمان مسؤوليت ملت نداشت براى اينكه قدرت نداشت و تحت سلطه خان‏ها در آن وقت و تحت سلطه اين دو نفر، رضا و محمدرضا در اين دوره و ملت هم هيچ كارى از او نمى‏آمد و نمى‏توانست، نفس هم نمى‏توانست بكشد، از اين جهت هر مسؤوليتى پيش خدا و پيش نسل‏هاى آينده متوجه مى‏شد، بر خان‏ها و بر وكلاى خان در آن زمان بود و بر رضاخان و محمدرضا

صحيفه نور ج 12 صفحه 6

و وكلاى منسوب از قبال اينها در اين زمان بود. اين مال آن زمان.

امروز سرنوشت اسلام و كشور به دست ملت است

اين تلخى مطالب و بى‏بند و بارى انتخابات و مجلس و امثال ذلك شايد يك وقت اسباب اين بشود كه بعضى‏ها گمان كنند كه خوب حالا هم مثل آنوقت است و به اصطلاح آدم مارگزيده از ريسمان خط و خالدار هم مى‏ترسند و ملت ما مار گزيده است، استعمار گزيده است، خان گزيده است و محمدرضا و رضاخان گزيده است، از اين جهت يك وقت مى‏بينيد كه در ذهنشان مى‏آيد كه خوب اين هم مجلسى مثل آن مجلس‏ها، لكن همه بايد بدانند كه امروز هيچ قدرتى نيست كه بتواند يك وكيل را تحميل كند، از رئيس جمهور گرفته تا ارتش، تا شهربانى، ژاندارمرى، خان‏ها هم كه ديگر چيزى از آنها باقى نمانده است. و اشراف و اعيان هم همين طور، متنفذينى هم نداريم، هيچ كس الان در ايران، هيچ مقامى در ايران نيست كه قدرت اين را داشته باشد كه يك وكيل تحميل كند. بنابر اين امروز مسؤوليت به عهده ملت است، ملت اگر چنانچه كنار بنشيند، اشخاص مؤمن، اشخاص متعهد كنار بنشينند و اشخاصى كه نقشه كشيده‏اند براى اين مملكت از چپ و راست، آنها وارد بشوند در مجلس، تمام مسئوليت به عهده ملت است، هر قدمى كه بر ضد اسلام بردارند، در نامه اعمال ملت نوشته شود، هر كارى كه انجام بدهند مسؤوليتش متوجه ملت است امروز سرنوشت اسلام و سرنوشت مسلمين در ايران و سرنوشت كشور ما به دست ملت است و اگر مسامحه كنند در اين امر، اهمال كنند، نروند و رأى ندهند، مسؤوليت متوجه خود آنهاست عيناً، و اگر بروند و در تشخيص مسامحه كنند و اشخاص متعهد مسلم، كسانى كه براى كشور و اهالى كشور ارج قائل هستند، كسانى كه نمى‏خواهند زمام امور كشور ما به دست چپ بيفتد يا به دست راست بيفتد، اين اشخاص را اگر چنانچه تعيين كنند، به تكليف خودشان عمل كرده‏اند و اگر چنانچه مسامحه در اين امر كنند و آنها پيش ببرند، آنهائى كه مى‏خواهند ما را به زنجير چپ و راست بپيوندند و ما را اسير كنند در دست قدرت‏هاى بزرگ، اگر آنها پيش ببرند و شما ساكت باشيد، تمام مسؤوليت متوجه شماست. امروز مسؤوليت بزرگى به عهده همه ماست، من آن مقدارى كه قدرت دارم براى گفتن، در عين حالى كه حال من حال نقاهت است، احساس وظيفه مى‏كنم و به ملت عرض مى‏كنم و اگر ملت به اين حرف گوش نكرد، من حجت دارم، فردا در پيشگاه خداى تبارك و تعالى از من سؤال خواهد شد، من عرض مى‏كنم در آنجا كه من به ملت، مصالح و مفاسد را گفتم، من گفتم به اينكه اگر شما مسامحه كنيد، آنهايى كه مى‏خواهند شما را به بند بكشند، آنهايى كه با اسلام مخالفند، آنهايى كه با جمهورى اسلام از اول تا حالا مخالفت كرده‏اند، آنها خواهند پيش برد و اگر چنانچه خداى نخواسته آنها پيش ببرند و مملكت ما باز برگردد به حالى كه سابق بود، يا به دست چپى‏ها بيفتد يا به دست راستى‏ها بيفتد تمام مسؤوليتش به عهده شماست. امروز مثل زمان سابق نيست، مثل زمان رژيم سابق نيست. رژيم سابق شما نمى‏توانستيد، قدرت نداشتيد، امروز قدرت داريد براى اينكه حفظ كنيد حيثيت اسلام را و حفظ كنيد مصالح كشور را و حفظ كنيد استقلال‏

صحيفه نور ج 12 صفحه 7

خودتان را و حفظ كنيد آزادى خودتان را. اگر مسامحه كنيد، در پيشگاه خداى تبارك و تعالى، اگر نرويد و رأى ندهيد و آنها كه جديت دارند به اينكه وارد بشوند در مجلس و به هم بزنند اوضاع ايران را، آنها خداى نخواسته بروند، مسؤوليتش به عهده شماست مستقيماً. مسؤوليت همه طبقات دارند، مراجع مسؤولند، علما مسؤولند، ائمه جماعت مسؤولند، خطبا مسؤولند، تجار مسؤولند، بازرگانان مسؤولند، دانشگاهى‏ها مسؤولند، طلاب علوم دينيه مسؤولند، كارگرها مسوولند، همه مسؤولند، تمام قشرهاى مملكت مسؤولند، امروز روزى است كه آنهايى كه از اول تا حالا مخالف با جمهورى اسلامى بودند، اسلام را مخالف مقاصد خودشان مى‏ديدند، آنها به دست و پا افتاده‏اند و دارند تبليغات مى‏كنند. اگر مؤمنين كنار بروند، آنهايى كه متعهد به اسلام هستند كنار بروند و اينها بيايند و قبضه كنند، مثل صدر مشروطه كه رفتند كنار اشخاصى كه متعهد بودند و قبضه كردند مشروطه را آنهايى كه متعهد به اسلام نبودند، اسلام را به آنجا كشاندند كه همه ديديد. اگر در صدر مشروطه علما آمده بودند در ميدان، مؤمنين آمده بودند، روشنفكرهاى متعهد آمده بودند و مسلمان متعهد آمده بودند و قبضه كرده بودند مجلس را و نگذاشته بودند كه ديگران بيايند مجلس را بگيرند، ما به اين روزگار نمى‏رسيديم، ما مملكت‏مان خراب نمى‏شد، ما عزتمان از بين نمى‏رفت لكن شياطينى كه در آنوقت بودند، بيخ گوش اينها خوانده‏اند كه شما در سياست داخل نشويد، سياست است اين، شما را به سياست چه و آنها باور كردند كه خيرخواه هستند. امروز هم همان مسائل ممكن است در يك قشرهائى پيش بيايد كه بگويند ما چكار داريم به اين كارها، اين كارها مال اشخاصى است كه خودشان مى‏كنند. بايد همه بدانند كه همه‏تان مسؤوليد، همه معاقب هستيد، فردا در پيشگاه خداى تبارك و تعالى نه ملاحجت دارد اگر عمل نكند و نه كاسب حجت دارد اگر عمل نكند و نه زارع حجت دارد اگر عمل نكند و نه دانشگاهى و نه دانشجو و نه طلاب علوم دينيه، كارگر و كارفرما، همه در پيشگاه خداى تبارك و تعالى مسؤول هستيد و در پيشگاه ملت و نسل‏هاى آتيه هم مسؤول هستيد. گمان نكنيد كه به ما چكار دارد. خير، همه چيز به شما مربوط است. امروز مثل زمان سابق نيست كه بگوييد كه قدرت نداشتيم، نمى‏توانستيم. امروز مى‏توانيد، امروز همه قدرت دست ملت است، امروز رئيس جمهور، رئيس ارگان هر رئيس ارتش، با شما، با آن بازارى مثل هم هستيد، در امر، نه او مى‏تواند به شما تحميل كند و نه شما مى‏توانيد تحميل كنيد و نه شما زير بار مى‏رويد. امروز همه مسؤوليم. امروز همه بايد با هم پاى صندوق‏ها برويم و همه با اشخاص متعهد مسلم، كسانى كه نه گرايش چپ دارند، نه گرايش راست دارند، نه ما را مى‏خواهند به آنها بفروشند، نه ما را مى‏خواهند به آن طرف بفروشند، اين اشخاص را تعيين كنيد تا سرنوشت شما و سرنوشت اسلام، سرنوشت صحيح باشد. خدايا! من ادا كردم وظيفه كه به عهده من است در اين حالى كه ضعف و نقاهت دارم و تو را شاهد مى‏گيرم كه من براى اداى وظيفه اين مسائل را مى‏گويم و انشاءالله براى روز اول سال مسائل مهمى دارم كه اگر چنانچه زنده ماندم تا آنوقت آن مسائل را مى‏گويم.

والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته

صفحه 101 از 208 نخستنخست ... 5191979899100101102103104105111151201 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)