previos page menu page next page

صحيفه نور ج 11 صفحه 187

تاريخ: 14/10/58

پيام امام خمينى در آستانه انتخابات رياست جمهورى‏

بسم الله الرحمن الرحيم‏

در اين موقع كه به خواست خداوند متعال يكى ديگر از مراحل استقرار نظام جمهورى اسلامى در دست تحقق است و ملت مبارز بيدار ايران درصدد تعيين انتخاب رئيس جمهور مى‏باشد، لازم است تذكراتى داده شود:

1 - با اينكه در اين دوره به حسب قانون اساسى مصوب از ناحيه ملت، تصديق صلاحيت رئيس جمهورى و واجد بودن شرايط او به عهده اينجانب است، به واسطه بعضى مصالح و جهات لازم المراعات، از آن جمله وضع استثنائى كه كشور دارد، لازم است در اين امر مهم حياتى تأخير نشود، از طرفى شناسائى بيش از يكصد و بيست نفر محتاج به زمانى طولانى است و تاخير در اين حال استثنائى به صلاح ملت و كشور نيست، به اين جهت و جهات ديگر انتخاب امر صلاحيت و اينجانب را به ملت واگذار نمودم كه خود سرنوشت خويش را تعيين نمايند.

2 - در دوره‏هاى آينده كه انشاءالله استقرار كامل حاصل شد، به حسب قانون اساسى بايد اين امر به وسيله شوراى نگهبان عمل و آنان هستند كه بايد تشخيص صلاحيت رئيس جمهور را به حسب موازين قانونى بدهند.

3 - اينجا از ملت شريف ايران تقاضا مى‏كنم كه در اين امر مهم حياتى سستى و بى‏تفاوتى نشان ندهند و انتظار دارم همانطورى كه با شور و شعف به پاى صندوق‏هاى رأى براى تصويب جمهورى اسلامى رفتند، در اين امر با جديت و علاقه به اسلام شركت كنند كه خداوند متعال با آنان است و پيروزى نصيب ملت شريف مسلمان است.

4 - ملت شريف با كمال هوشيارى و توجه به توطئه‏ها و بند و بست‏ها كه در دست اجرا است و مى‏خواهند نگذارند ملت در اين مرحله مهم پيروز شود و درصدد ايجاد انحراف مى‏باشند و مراعات شرايطى را كه در قانون اساسى ذكر شده است با كمال دقت بنمايند.

5 - از آقايان كانديداها و دوستان آنان انتظار دارم كه اخلاق اسلامى انسانى را در تبليغ براى خود، كانديداهاى خويش مراعات و از هر گونه انتقاد از طرف مقابل كه موجب اختلاف و هتك حرمت باشد خوددارى نمايند كه براى پيشبرد مقصود، ولو اسلامى باشد، ارتكاب خلاف اخلاق و فرهنگ، مطرود و از انگيزه‏هاى غير اسلامى است.

صحيفه نور ج 11 صفحه 188

6- اينجانب بنا ندارم از كسى تأييد نمايم، چنانكه بنا ندارم كسى را رد كنم و از تمام احزاب و گروه‏ها و افراد مى‏خواهم از نسبت دادن كانديداى خود به من كه از آن استفاده تأييد و يا تعيين و يا رد شود، ندهند. من بسيار مايل هستم كه گروه‏هائى كه متعهد و معتقد به جمهورى اسلامى و خدمتگزار به اسلام هستند، در مبارزات انتخاباتى كمال آرامش را در تبليغ كانديداهاشان رعايت نمايند و نسبت به يكديگر تفاهم و صميميت و اخوت اسلامى داشته باشند و از تفرقه و كدورت شديداً احتراز كنند كه تفرقه و تشتت دوستان را نگران و دشمنان را كامياب مى‏كند و موجب تبليغات سوء مى‏شود. از خداوند متعال عظمت اسلام و مسلمين را خواستارم.

روح الله الموسوى الخمينى

previos page menu page next page