previos page menu page next page


صحيفه نور ج 11 صفحه 163

تاريخ: 10/10/58

بيانات امام خمينى در جمع كفن پوشان شهركرد و بابل‏

تحمل مصائب و مشكلات در راه رضاى خدا آسان است‏

بسم الله الرحمن الرحيم‏

اين عواطفى كه من از اقشار ملت مى‏بينم، عواطفى كه آنها را وادار مى‏كند از راه‏هاى دور، از بختيارى، از شمال اينجا آمدند، تحمل زحمات كردند در اين هواى سرد، در اين راه‏هاى دشوار، اين عواطف، يك بارى است بر دوش من. من نمى‏دانم چطور از زير بار اين عواطف بيرون بيايم. امروز يك عكسى پيش من از يك جوانى فرستادند كه او نزديك دانشگاه شهيد شده بود و وصيت كرده بود كه اگر من، فلانى را نديدم، اين عكس را براى او بفرستيد و من از ديدن اين عكس و باز عكس‏هاى ديگرى كه از جوان‏هاى ما در اين راه شهيد شدند باز احساس يك سنگينى مى‏كنم. بر دوش من سنگين است اين عواطف و آن چيزى كه همه سنگينى‏ها را سبك مى‏كند، اين است كه ما از خدا هستيم و به سوى او مى‏رويم. راه، راه خداست، شما از بختيارى كه حركت كرديد تا اينجا براى خدا بوده است، من مطرح نبودم، خدا مطرح بوده و آن آقايان كه از شمال آمده‏اند، آنها هم راه را كه طى كرده‏اند، راه خدا بوده است، براى خدا بوده است. آن چيزى كه سهل مى‏كند مشكلات را، اين است كه ما براى اسلام تحمل زحمت مى‏كنيم. ما تبعيت از موالى خودمان، از آقايان خودمان، از اولياء خودمان، از معصومين خودمان تبعيت مى‏كنيم، ما از رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم تبعيت مى‏كنيم، آنها هم تحمل مشاق زياد كردند، مشقت‏هائى كه براى ما شايد ممكن نيست كه تحمل كنيم. اينقدرى كه پيغمبر خدا صلى الله عليه و آله وسلم تحمل مشقت براى خدا كرد، ماها نمى‏توانيم، لكن ما هم كه قطره‏اى هستيم از اين درياى بى‏پايان، به اندازه يك قطره، يك ذره مى‏توانيم فداكارى كنيم، بايد فداكارى كنيم.

برچسب‏هاى ارتجاعى به ملت استقلال طلب و فداكار ايران‏

اين اسلام است و قرآن است و خدا، هر چه در راه اسلام بدهيم و هر چه در راه خدا بدهيم و هر چه در راه قرآن بدهيم فخر ماست، افتخار ماست، راه حق است. بگذار باطل‏ها هر چه مى‏خواهند

صحيفه نور ج 11 صفحه 164

بگويند، بگذار باطل‏ها شما را مرتجع بدانند، بگذار آنهايى كه مى‏خواهند براى ديگران زحمت بكشند، از ملت خودشان غافلند، از كشور خودشان غافلند، پشت كردند به ملت و كشور و براى شرق و غرب زحمت مى‏كشند، بگذار آنها، كسانى را كه در كشور خودشان و براى خودشان و براى استقلال خودشان زحمت مى‏كشند، مرتجع بدانند. دنيا بايد حكومت كند و در اين امر توجه كند و نظر بدهد كه آيا ملتى كه دشمن‏ها را، دشمن‏هاى كشور را، جنايتكارها را از صحنه بيرون رانده است و مى‏خواهد آزادى براى خودش به دست بياورد، مى‏خواهد استقلال براى خودش به دست بياورد، اين ملت مرتجع است، يا آنهائى كه الان هم كه جنايتكارها بيرون هستند و رفتند، براى آنها كار مى‏كنند، براى آنها در مدارس مى‏روند و تبليغات سوء مى‏كنند، براى خارجى‏ها آنها زحمت مى‏كشند. آيا آنهائى كه استقلال ملت ما را مى‏خواهند سلب كنند، آزادى كشور ما را و ملت ما را مى‏خواهند از دستش بگيرند، آنها مرتجع هستند، يا آنهائى كه مى‏خواهند از زير بار ظلم خارج بشوند و مستقل باشند. آيا كسى كه مى‏خواهد پيوسته به شرق و غرب نباشد و با مشت محكم در مقابل شرق و غرب ايستاد و ملت خودش را نجات داد اين مرتجع است، يا اين كه از اول تا حالا به اسم خلق مى‏خواهد فدا بشود، براى دشمن خلق فداكارى مى‏كند. به طرف چپ مى‏كشد، به طرف راست مى‏كشد.

بگذار دشمن‏ها هر چه مى‏خواهند بگويند، شما راه خدا را پيش بگيريد، شما راهتان واضح است. راه شما، راه خداست، راهى است كه انبياء خدا رفتند. انبيا را اينها مرتجع مى‏دانند، اينها قرآن را هم كتاب ارتجاعى مى‏دانند، لكن مطلب اينها نيست. اينها براى ديگران دارند زحمت مى‏كشند جوان‏هاى روشنفكر ما عواقب امور را ملاحظه كنند و از اينها سؤال كنند شما چه مى‏گوئيد؟ شمائى كه براى خلق مى‏خواهيد فداكارى كنيد چرا مانع مى‏شويد از اينكه اين خلق مشغول زراعت باشد؟ چرا مانع مى‏شويد از اينكه كارخانه‏هاى مردم راه بيفتد؟ چرا خرمن‏هاى حاصل يك سال عمر يك خانواده را آتش مى‏زنيد؟ شمائى كه براى خلق هستيد و ديگران را مرتجع‏دانيد، حساب كار خودتان را بكنيد. اينها براى ملت دارند زحمت مى‏كشند و شما براى ديگران.

من بار ديگر از شما، از شما جوان‏ها، از پيرمردهائى كه تحمل اين زحمت را آنطورى كه آقا مى‏گويند كشيدند، از كسانى كه بچه هستند و تحمل زحمت كردند، از كسانى كه معلول هستند و تحمل زحمت كردند و از كسانى كه به وسيله شما براى ما پيغام فرستادند، از همه شما تشكر مى‏كنم و به همه شما دعا مى‏كنم. خدمتگزار همه شما هستم و اميدوارم كه شماها سعادتمند باشيد و سعادت دنيا و آخرت نصيب شما بشود.

والسلام عليكم و رحمةالله و بركاته‏


previos page menu page next page