previos page menu page next page
صحيفه نور ج 10 صفحه 196
تاريخ: 26/8/58
پيام امام خمينى به خواهران و برادران كرد
بسم الله الرحمن الرحيم
سلام بر خواهران و برادران كرد كه با وفادارى خود به اسلام و جمهورى اسلامى از توطئه خائنين به كشور جلوگيرى كرديد. گزارشات هيأت ويژه همانطور بود كه متوقع از برادران و خواهران كرد بود كه هرگز خود را از اسلام و ايران جدا نمىدانند و آنچه بدخواهان به آنان نسبت مىدهند، چيزى جز افساد و توطئهگرى نيست. اكنون من بايد به شما برادران و خواهران كرد و ساير برادران مطالبى را تذكر دهم:
1 - در اين موقع حساس كه ملت ما با چپاولگران كه در راس آنها آمريكا مواجه هست و براى احقاق حق خود و به دست آوردن ذخائر هنگفتى كه محمدرضا پهلوى به غارت برده و به محاكمه كشيدن اين جانى قيام نموده و همه قشرهاى ملت با هم در اين امر حياتى متحد و همصدا شدهاند، برادران و خواهران كرد ما هر جا هستند بايد به طور اولويت در اين امر شركت كنند و با ساير خواهران و برادران هماهنگ شوند و لازم است از اختلافاتى كه بدخواهان ايجاد مىكنند به طور قاطع جلوگيرى كنند. برادران من! امروز هر اختلافى به نفع آمريكا و ديگر اجانب است. آنان هستند كه از اختلاف ما بهرهگيرى مىكنند و ما را مىخواهند به اسارت بكشند. بپاخيزيد و توطئهگران را نصيحت كنيد و در صورت عدم قبول از خود برانيد و از مناطق خود بيرون كنيد، يا آنان را گرفته تسليم مقامات دولتى كنيد.
2 - اينجانب و همه ملت از ستمهائى كه به شما برادران كرد در طول حكومت استبدادى شده است و از تبعيضهائى كه بر خلاف اسلام بر شما روا داشتهاند مطلع هستيم، لكن بايد بدانيد كه اين شما برادران نبوديد كه مورد ستم و ظلم واقع شديد، ساير برادران ترك و لر و عرب و بلوچ و فارس و تركمن هم با شماها شريك بودهاند و همه محروم بودند از آنچه شما محروم بوديد. شما اگر به زاغهنشينان و گودنشينان تهران توجه نمائيد، خواهيد ديد آنان از همه محرومترند. اينجانب مىدانم كه در حكومت موقت هم آنطور كه خواست شما و ملت است رسيدگى نشده لكن بايد بدانيد باز در اين امر همه برادران شما شريك مىباشند و دولت موقت با كمال جديت اشتغال به كار و سامان دادن بود ليكن آشفتگىها به قدرى زياد است كه اصلاح محتاج به زمان است. و من اميدوارم كه براى همه ملت و
صحيفه نور ج 10 صفحه 197
براى شما برادران كرد وسائل رفاه حاصل شود. شما برادران مىدانيد كه نوسازى و عمران در محيطى كه آشفته است و مردم در امان نيستند، مشكل يا غيرممكن است. شما برادران غرب كوشش كنيد و آرامش را حفظ كنيد و بدانيد كه با آرامش كارها اصلاح مىشود و به صلاح شما و به صلاح اسلام و مسلمين است.
3 - از هيأت ويژه مىخواهم كه به مذاكرات خود با كمال حسن نيت ادامه دهند و با شخصيتهاى مذهبى و سياسى و ملى و ساير قشرها تماس بگيرند تا تأمين خواستههاى آنان كه خواست ما نيز هست به طور دلخواه بشود و آرامش و امن كه از بزرگترين نعمتهاى الهى است در منطقه برقرار گردد و شما برادران كرد در كنار ساير برادران به طور رفاه و آسايش زندگى نموده و طمع اجانب براى هميشه از كشورمان قطع شود.
4 - اسلام بزرگ تمام تبعيضها را محكوم نموده و براى هيچ گروهى ويژگى خاصى قرار نداده و تقوا و تعهد اسلام تنها كرامت انسانهاست و در پناه اسلام و جمهورى اسلامى، حق اداره امور داخلى و محلى و رفع هر گونه تبعيض فرهنگى و اقتصادى و سياسى متعلق به تمام قشرهاى ملت است منجمله برادران كرد كه دولت جمهورى اسلامى موظف و متعهد به تأمين آن در اسرع وقت مىباشد و مقررات و قوانين مربوط به آن به زودى انشاءالله تعالى تدوين مىشود.
5 - اخيراً باز نظر شريف علماء اعلام و مشايخ عظام و روشنفكران و ساير برادران عزيز در سراسر ايران را به موضع حساس امروز ايران و جبههگيريهاى دشمنان ميهن و اسلام در مقابل ملت عزيز و تشبثات همه جانبه آنان براى سركوبى نهضت اسلامى و ملت معظم و براى اعاده سلطه همه جانبه بر كشور اسلامى ما جلب مىكنم. آيا در اين موقع تقاضاى متواضعانه اين خدمتگزار كه روزهاى آخر عمرش را مىگذراند بجا نيست؟
6 - خواهران و برادران هم ميهن در سراسر كشور! من دست خود را به پيش شما دراز مىكنم و از شما به خاطر خدا و اسلام و كشور عاجزانه مىخواهم كه تمام توان خود را براى نجات كشورتان به كار بريد و اسلحههاى سرد و گرم يعنى قلم و بيان و مسلسل را از نشانهگيرى به روى يكديگر منحرف و به سوى دشمنهاى انسانيت كه در رأس آن امريكاست نشانه رويد.
بار الها! من مأموريت خود را كه نصيحت به ملت است به قدر توان ضعيف خود انجام دادم و تو اى خداى بزرگ با قدرت لايزال خود قلوب ملت ما را پيوند برادرانه عطا نما انك قريب مجيب ، سلام گرم من به ملت عزيز و برادران كرد و رحمت خداوند بر همه.
روح الله الموسوى الخمينى
previos page menu page next page
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)