previos page menu page next page
صحيفه نور ج 6 صفحه 78
4/2/58
بيانات امام خمينى در جمع اعضاى هيأت سردفتران تهران
بايد همه دست به دست هم بدهند تا اينكه اين خرابه آباد بشود
بسم الله الرحمن الرحيم
من از شما آقايان متشكر هستم كه تشريف آورديد و از نزديك ملاقات كنيم. آنچه بوده است گذشت و ما امروز بايد فكر آينده باشيم. آينده يك مشكلاتى است كه بر عهده همه اقشار ملت است. خرابىهايى كه تا كنون شده است در ظرف اين پنجاه و چند سال بيشتر و قبل از آن هم دو هزار و پانصد سال اين خرابىهايى كه شده است و يك كشور خراب از هر جهت، از جهت فرهنگى، از جهت اقتصاد، اين وراثت مانده است براى ما و هيچ قشرى تنهايى نمىتواند اين خرابىها را آباد كند، همانطورى كه در شكستن اين سد بزرگ طاغوتى نمىتوانست يك قشر، دو قشر اين عمل را انجام بدهد، وقتى كه همه اقشار ملت با هم شدند و همه تحت لواى توحيد و اسلام عمل كردند، اين امر محال به حسب نظر اشخاص ممكن و واقع شده محال به نظر خيلىها مىرسيد كه بشود اين سلطنت طاغوتى را شكست با آن ابزار و سلاحهاى مدرنى كه خودشان داشتند و دارند و با آن پشتيبانىهايى كه از ابرقدرتها مثل آمريكا و غيره مىشد، يك مطلب غير ممكن به حسب عادت به نظر رسيد لكن اين غفلت از اراده الهى بود، غفلت از اراده الهى بود، غفلت بود كه هر غير ممكن به نظر ما با اراده حق تعالى واقع خواهد شد و من اين مطلب را مستند به شخص نمىدانم، مستند به ملت نمىدانم، يك تحولى در اين ملت پيدا شد با دست خداى تبارك و تعالى، آن تحول روحى بود كه الان هم بعضى جوانها مىآيند و به من مىگويند دعا كنيد ما شهيد بشويم و آنوقت هم جوانهاى برومند همين تقاضا را از من مىكردند، بعضىشان قسم مىدادند مرا كه شما دعا كنيد كه ما شهيد بشويم. مادرهايى كه بچههايشان را از دست دادند و داده بودند الان هم كه پيش ما مىآيند با تشكر. در چند شب پيش، دو، سه شب پيش با يك پدرى كه جوانش را از دست داده بود من مواجه شدم - احوالپرسى - نمىدانستم كه اين مصيبت بر او وارد شده از او احوالپرسى كردم، ديدم بيشتر از ميزان تشكر دارد مىكند و مىگويد حالم خوب است، بعد كسى گفت يكى از جوانهاى ايشان كشته شده است و اين تشكر براى اين معنا بوده است. اين تحول روحى كه در ملت پيدا شد، ملتى كه از سايه پاسبان مىترسيد در خيابان ريخت و گفت مرگ بر كه،بر شاه، اين تحول يك تحول الهى بود، نه انسانى. انسان نمىتوانست يك همچو كارى بكند. هر كسى خيال كند كه فلان اين كار را انجام داد صحيح نيست، خدا اين كار را انجام داد. اين يد غيبى
صحيفه نور ج 6 صفحه 79
بود كه بر سر اين ملت سايه افكند و يك ملت مظلوم را، ملتى كه هيچ ساز و برگ نداشت، بر يك قدرتهاى بزرگ موفق كرد و پيروزى داد و اين سد را شكست. بحمدالله اين سد شكسته شد لكن كارها باز باقى است. باز ما كارهايى داريم و احتياجاتى به همه، احتياج به همه آقايان، به گويندگان، به نويسندگان، به همه اقشار ملت ما احتياج داريم براى اينكه يك مملكت خراب را نمىتواند يك قشر آباد كند. بايد همه با هم دست به هم بدهند تا اينكه اين خرابه آباد بشود. هر كسى به هر مقدارى كه قدرت دارد، خيال نكند يك نفر است، يك نفر بهاندازه يك نفر قدرت دارد، اين يك نفر وقتى پهلويش نفرها واقع شد، جمعيت از آن، مثل يك قطره است كه وقتى كه قطرههاى ديگر به آن متصل شد سيل پيدا مىشود وقتى سيلها با هم متحد شدند دريا درست مىشود. اين قطرهها خيال نكنند، انسانها خيال نكنند كه خوب، از من كه كارى بر نمىآيد، نخير، از شما و من و همه و شما هر كدام بهاندازه خودمان، به اندازه يك نفر كار ازمان مىآيد و بهاندازه آنقدرى كه از ما كار مىآيد مسوول هستيم يعنى امروز وضع طورى است، به طورى حساس است وضع مملكت ما كه اگر ما قصور بكنيم در اداى تكليفمان، مسووليم، همه بايد باهم، همه اقشار بايد باهم، ننشينيد كه دولت اصلاح بكند، دولت تنها نمىتواند، ننشينيد كه روحانيت اين كار را بكند، روحانيت نمىتواند تنها، روحانيت ننشينند كه مثلاً اقشار ديگر اين كار را بكنند، از آنها هم تنها نمىآيد. همه با هم، وقتى همه با هم شدند، يدالله مع الجماعه جماعت وقتى كه با هم شدند پشتيبانشان خداى تبارك و تعالى است و مقصد وقتى الهى شد، مهم اينجاست كه وقتى مقصد الهى شد، همه توجه به اسلام داشتند.
غير از قانون الهى چيزى نبايد حكومت كند
شما ملاحظه كرديد كه در اين نهضت از آن بچهاى كه تازه زبان باز كرده بود، تا آن پيرمردهايى كه نزديكهاى مردنشان بود، همه با هم مىگفتند جمهورى اسلامى، همه اسلام را خواستند، اين همهاسلام خواستن، توجه همه به معنويت بودن، توجه همه به خدا و دين خدا بودن شما را پيروز كرده، اين توجه را از دست ندهيد، اين رمز پيروزى است، كليد پيروزى است، اين كليد را محكم نگه داريد، وحدت پيدا بكنيد، مقصد هم خدا. اين دو تا مطلب وقتى كه پيدا شد، اين همه مسائل را حل مىكند و همه ما بايد كوشش بكنيم و به مقاصد الهيه برسيم. البته شما آقايان كه دفاتر ازدواج و طلاق پيش شما هست، مسووليت عظيمى داريد، اگر سابق يك قدرت شيطانى بر شما حكومت مىكرد، الان هيچ قدرتى بر هيچ كس حكومت نمىكند، قدرتها هست لكن حكومت نمىكند يعنى قانون هست قانون الهى است فقط. غير از قانون الهى چيزى نبايد حكومت كند. شما آقايان كه متصدى يك همچو امر بزرگى هستيد، مسووليت بزرگى بين خودتان و خداى خودتان داريد، شرايط را البته كرديد و از اين به بعد هم با دقت شرايط را بكنيد، خصوصا در باب طلاق كه شرايط بايد خيلى با دقت و با ملاحظه انجام بگيرد انشاء الله خداوند به همه شما سلامت و سعادت بدهد و همه ما را توفيق به اين بدهد كه اين خدمت را به اسلام بكنيم همهمان.
والسلام
previos page menu page next page
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)