صفحه 43 از 208 نخستنخست ... 333940414243444546475393143 ... آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 421 تا 430 , از مجموع 2079

موضوع: صحيفه نور

afsanah82
    مهمان

previos page menu page next page

صحيفه نور ج 5 صفحه 262

تاريخ: 17/1/58

بيانات امام خمينى در جمع گروهى از مردم فلسطين، ليبى، عراق و مصر

اتكال مردم به خدا و عشق به شهادت، رمز پيروزى نهضت

بسم الله الرحمن الرحيم‏

من از اينكه آقايان از راه دور آمدند براى تفقد از ما و ملت ما تشكر مى‏كنم. ملت ما قبل از اينكه نهضتشان انسانى باشد اسلامى است و انسانى، همان انسانيتى كه اسلام براى او شان قائل است. ما به قدرت طبيعى بر اين مشاكل و بر اين مصيبت‏هائى كه وارد شده است فائق نيامده‏ايم براى اينكه قدرت ما به حسب طبيعت يك قدرت بسيار ناچيزى بود در مقابل قدرت‏هاى بسيار بزرگ، مثل قدرت امريكا و قدرت شاه سابق، با آن ابزارى كه اينها در دست داشتند. ما به اينها كه غلبه كرديم، ملت ما كه در اين نهضت پيروز شد اين فقط براى اتكال به خدا بود. در ملت ما يك تحولى حاصل شد كه آن تحويل سابقه نداشت آن تحول اين طور بود كه شهادت را براى خودشان فوز عظيم مى‏دانستند. جوان‏هاى ما الان هم پيش من مى‏آيند بعضى از آنها و مى‏گويند كه شما دعا كنيد كه ما شهيد بشويم، اين رمز پيروزى بود كه همانطورى كه در صدر اسلام مسلمين با اين رمز پيش بردند، ملت ما هم با اين رمز پيش برد و با اين رمز است كه ملت‏ها مى‏توانند پيش ببرند.

نجات قدس و ساير ممالك عربى در گروى تبعيت امت‏ها از قرآن و اسلام است

شماها منتظر اين نباشيد كه دولت‏هاى شما براى شما كار بكنند. من دولت‏هاى عربى را بيش از پانزده سال است كه نصيحت كردم كه با هم متحد بشوند و قدس را نجات بدهند و هيچ ابداً در آنها اثر نكرد براى اينكه در فكر اين مسائل نيستند. آنها اگر صحبتى هم از اين مسائل بكنند همان صحبت‏هايى است كه شاه سابق ما راجع به پيشرفت‏ها مى‏كرد و راجع به تمدن بزرگ مى‏كرد. اينها هيچ يكشان به فكر امت‏ها نيستند، امت‏ها خودشان بايد به فكر خودشان باشند. اگر ما بنا بود كه بنشينيم تا براى ما دولت‏ها كار بكنند، حالا باز همان عقب ماندگى را داشتيم و باز شاه سابق بر ما حكومت مى‏كرد. ما به قوت ايمان كه در شعب ما حاصل شد، با آن قوت ايمان با اين ابرقدرت‏ها مخالفت كرديم و بحمدالله پيروز شديم و دست آنها را كوتاه كرديم. شما اگر بخواهيد به مشكلات خودتان پيروز بشويد، اگر بخواهيد قدس را نجات بدهيد، اگر بخواهيد فلسطين را نجات بدهيد، اگر بخواهيد مصر را نجات بدهيد و ساير ممالك عربى را نجات بدهيد از دست اين عمال، از دست اجانب، ملت‏ها بايد قيام بكنند،

صحيفه نور ج 5 صفحه 263

بايد ملت‏ها اين كار را انجام بدهند، ننشينند كه دولت‏ها بر اين مسائل وارد بشوند، آنها روى مسائلى كه براى خودشان صرفه دارد عمل مى‏كنند. ملتها بايد قيام كنند و ملتها بايد رمز را بفهمند كه رمز پيروزى اين است كه شهادت را آرزو بكنند و به حيات، حيات مادى، دنيايى، حيوانى ارزش قائل نباشند. اين رمز است كه ملت‏ها را مى‏تواند پيش ببرد، اين رمزى است كه قرآن آورده است و ملتهاى عرب را در صورتى كه در كمال ضعف بودند بر دولت‏هاى بزرگ سلطه داد. قرآن انسان ساخت، يك انسان الهى ساخت كه با آن قدرت الهى پيشبرد كرد و كمتر از نيم قرن بر امپراطورى‏ها غلبه كرد. بايد اين رمز را پيدا كرد، بايد تابع قرآن شد، بايد انسان قرآنى ايجاد كرد. ملتها بايد صورت قرآن بشوند تا بتوانند پيش ببرند. اگر بخواهند خودشان با دسته بندى‏هاى سياسى، با اجتماعات عادى، با اجتماعات، جمعيت‏هاى صورى بخواهند پيش ببرند، تا آخر هم نخواهند برد. بايد همه مجتمع بشوند و يك انسان الهى بشوند، يك انسانى بشوند كه براى خدا جهاد بكنند. اگر همچو شد پيش خواهند برد و من توصيه مى‏كنم به همه اقشار انسانى و به همه اقشار مسلمين و به همه اقشار عرب كه اگر بخواهند اينها غلبه كنند بر مشكلاتشان بايد تربيت اسلامى بشوند، بايد روى نقشه اسلام حركت كنند، قرآن هادى آنها باشد، امام آنها باشد. اگر اينطور بشود غلبه خواهند كرد بر همه امور و اگر اينطور نباشد و بخواهند روى موازين عادى و روى موازين - عرض مى‏كنم كه - سياسى و اينها بخواهند پيش ببرند دولت‏ها هميشه مقدمند بر اينها و نخواهند هم پيش برد.

ايمان بود كه ايران را مقدم كرد و بر اين ابرقدرت‏ها غلبه داد

ما به خواست خدا، من از خداى تبارك و تعالى مى‏خواهم كه ماها را بيدار كند و ما را به صورت صدر اول اسلام در آورد و ملت‏هاى ما را مثل ملت صدر اول اسلام كند كه خالص ايمان بود و خالص قدر ايمانى بود و قدرت اسلامى بود كه غلبه كردند يك جمعيت چند هزار نفرى بر يك امپراطورى كه بيشتر از تمام جمعيت اين مسلمين كه مى‏خواستند جنگ بروند، دو مقابل اين جمعيت آن‏ها پيش قدم‏هايشان بوند و در عقب آلاف و الوف زائد بر اين داشتند، اين پيش قدم‏هايشان دو مقابل تمام جمعيت اسلام بود و معذلك اينها غلبه بر آنها كردند و اين نبود جز اينكه ايمان بود كه غلبه پيدا مى‏كرد و در ايران هم اين معنا پيدا شد و اين معنا بود كه ايران را مقدم كرد و بر اين ابر قدرت‏ها غلبه داد. انشاءالله خداى تبارك و تعالى به ما توفيق بدهد و عنايت كند كه ما بتوانيم به وظايف دينيه خودمان، به وظايف انسانيه خودمان عمل بكنيم و من اخيراً هم از شماها تشكر مى‏كنم كه تشريف آورديد و به ما عنايت كرديد، انشاءالله كه موفق باشيد. البته مسلمين همه بايد با هم باشند. مسلمين همه بايد يد واحده باشند، مرتب به وظيفه اسلامى و انسانيشان عمل كنند. خدا همه را توفيق بدهد. انشاءالله موفق باشند. انشاءالله مؤيد باشند،انشاءالله.

والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 264

تاريخ: 17/1/58

استفتاء از محضر امام خمينى در مورد معاملات قاچاق

بسمه تعالى

محضر مقدس حضرت آيت الله العظمى امام خمينى متع الله المسلمين بطول بقا الشريف با عرض تهنيت و ادب اكنون كه به تاييد خداى بزرگ دولت موقت اسلامى زمامدار امور مى‏باشد، از نظر شرعى خريد و فروش اجناس مانند چاى و غيره كه به طور قاچاق و مخفى از دولت اسلامى از خارج به ايران مى‏آورند، چه صورت دارد؟ لطفاً نظر مبارك را در اين مورد مرقوم فرمايند.

با تقديم احترام - گروهى از بازرگانان

پاسخ امام خمينى

بسمه تعالى - طبق مقررات دولت اسلامى عمل بشود.

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 265

تاريخ: 18/1/58

بيانات امام خمينى در جمع گروهى از دانش‏آموزان و محصلين مناطق مختلف تهران

توجه و علاقه پرشور نوجوانان به اسلام و امور اجتماعى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

من از جهتى نگرانم و از جهت خوشحال. از اين جهت كه به حسب قراردادهاى دولت‏ها و براى اثبات اشكالاتى اگر به نهضت ما بخواهند وارد كنند 16 ساله كمتر را اجازه اخذ راى از آنها نداده‏اند، از اين جهت متاثرم و از تاثر اين فرزندانم - كه - براى خاطر اينكه به آنها اين اجازه را نداده‏اند نيز متاثرم لكن از اين جهت كه اين شور و شعف را در شما فرزندان عزيزم مى‏بينم و اين توجهى كه شما به امور اجتماعى خودتان داريد و اين علاقه‏اى كه به اسلام و كشور اسلامى خودتان داريد، خيلى مسرورم. اينطور نيست كه جلوگيرى از اخذ راى، به حساب نياوردن شما فرزندان عزيز باشد. اين براى يك مرسوماتى است كه در دنيا هست و ما هم ناچار براى رفع اشكالات به رفراندم، بايد تا حدودى مراعات كنيم. نگوئيد كه شما را خداى نخواسته به حساب نياورده‏اند.

سهم كودكان و نوجوانان در نهضت مقدس اسلامى

شما عزيزان ما هستيد، شما خزائن اين مملكت براى دوره‏هاى آتى هستيد. ما به شما افتخار مى‏كنيم كه اينطور شور و شعف داريد در امور اجتماعى خودتان، در امور سياسى خودتان و ما از شما معذرت مى‏خواهيم كه يك همچو چيزى را به حسب التزاماتى كه هست و به حسب مصالحى كه بوده است اين مساله واقع شده است. شما نگران نباشيد. شما در اين نهضت شركت داشتيد، شما هم خون داديد، شما هم در اين نهضت تظاهرات كرديد، فرياد زديد، سهيم هستيد در اين نهضت مقدس، اين نهضت مال شماست، بلكه بايد بگوئيم كه اين كودك‏هاى كوچك يا اين بچه‏هائى كه به سن بلوغ نرسيده‏اند يا كم سن هستند، اينها سهمشان بيشتر است براى اينكه اين كودكان عزيز با ضعف بنيه‏اى كه دارند و با اينكه كوچك هستند، ضعيف هستند، معذلك در اين نهضت‏ها شركت كرده‏اند، در اين نهضت پا به پاى بزرگسالان، در اين نهضت شركت كرده‏اند و پا به پاى بزرگسالان نهضت را به پيش برده‏اند. سهم شما بيشتر از ديگران است. من اميد دارم به شما. اميد من به شما دبستانى‏هاست. اميد من به شماست كه انشاءالله مقدرات كشور ما بعد از اين در دست شماها باشد و شماها وارث اين كشور باشيد.

صحيفه نور ج 5 صفحه 266

خداوند شما را انشاالله سلامت، عزت، سعادت عنايت كند و انشاالله در سال‏هاى آتيه اگر چنانچه امور اجتماعى باشد، شماها هم شريك هستيد، نگران نباشيد كه ما همانطورى كه نظر به بزرگسال‏ها داريم به شماها نظر داريم و عواطف ما نسبت به شماها بيشتر بايد باشد. از خداوند تعالى سعادت همه شما را خواستارم. سلام و درود بر همه شما.

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 167

تاريخ: 18/1/58

بيانات امام خمينى در جمع كاركنان ذوب آهن

بايد با اتكال به خدا و وحدت كلمه نهضت را به سرانجام برسانيم

بسم الله الرحمن الرحيم‏

ما امشب مواجهيم با چهره‏هاى فروزنده جوانان برومند ايران كه در ذوب آهن زحمت مى‏كشند. من از اينكه شما جوانان محترم، بانوان محترمه به ديدن من و تفقد از من تشريف آورديد تشكر مى‏كنم و از خداوند تعالى سعادت همه شما را خواهانم. ما اميدواريم كه با همت والاى شما جوانان، انوان و جوانان ديگر اين راه را به آخر برسانيم. شما ديديد كه با وحدت كلمه و با اتكال به خداى تبارك و تعالى تا اينجا آمده‏ايد و اين نهضت را به اين مرتبه رسانديد و اين مرحله را بايد به آخر برساند. انشاءالله خداوند به شماها توفيق بدهد كه وحدت كلمه خودتان را و اتكال به خداى بزرگ را حفظ كنيد با اتكال به خداى بزرگ است كه مى‏توانيم اين راه پر مصيبت را و اين راه آشفته را طى كنيم. با اتكال به خداوند عظيم است كه مى‏توانيم آشفتگى‏هاى اين مملكت را وخرابى‏هاى اين مملكت را بازسازى كنيم.

همت در انتخاب نمايندگان بصير و متعهد به منظور ارائه اسلام حقيقى‏

شما در اين رفراندم شركت كرديد و رفراندم را به ثمر رسانيديد و جمهورى اسلامى مستقر شد و آن دولت خائن براى هميشه و سلطنت جائر براى هميشه دفن شد لكن باز نيمه راه هستيم، بايد باز با همت شماها و با وحدت كلمه و با اتكال به خداى بزرگ راه را به آخر برسانيم. ما پس از اين مرحله، مرحله انتخابات براى مجلس مؤسسان داريم، آنجا هم بايد همت كنيد و اشخاص متعهد، اشخاصى كه براى ايران كار بكنند، نه براى اجانب، اشخاصى كه ايمان به خدا داشته باشند، نه چپگرا باشند و نه راستگرا بلكه صراط مستقيم را داشته باشند، آنها را بايد به مجلس مؤسسان بفرستيم و بعد از آن مجلس شوراست كه بايد باز به همت همه اقشار ايران و به همت والاى مرد و زن ايران، اشخاصى كه متعهد هستند، اشخاصى كه سالم هستند، اشخاصى كه بصيرت دارند و هيچ انحراف ندارند و در صراط مستقيم انسانيت هستند به مجالس و مجلس شورا بفرستيم تا اينكه انشاءالله اسلام به آن معنايى كه هست، اسلام به اين حقيقتى كه هست، در ايران پياده بشود، اسلام مثل صدر اسلام، نه اسلامى كه در زمان اين پدر و پسر كوبيده شده بود و هيچ يك از مظاهرش را ما نمى‏توانستيم ارائه بدهيم. بايد اسلام

صحيفه نور ج 5 صفحه 268

را ما ارائه بدهيم به آنطورى كه هست، قرآن را ارائه بدهيم به آنطورى كه هست. اگر قرآن و اسلام آنطور كه هست عرضه بشود به دنيا همه مشترى او هستند. انحرافات براى اين است كه اسلام را نشناخته‏اند اگر اسلام را بشناسند و احكام اسلام را ادراك كنند همه مشترى او هستند.

بى اعتنائى به سمپاشى عمال اجانب و جلوگيرى از نفوذ اشرار و چپاولگران

من به شما جوانان محترم باز هم تذكر مى‏دهم كه اين وحدت كلمه خودتان را از دست ندهيد. اشخاصى كه در كارخانه‏ها مى‏آيند و سمپاشى مى‏كنند اينها عمال اجانب هستند و بيشتر احتمال مى‏رود كه عمال آمريكا باشند. به اينها اعتنا نكنيد، به اينها محل نگذاريد، اينها فساد مى‏خواهند بكنند، اينها مى‏خواهند ايران را به حال اول برگردانند، اينها منافعشان به اين است كه دزدى در راه باشد، منافعشان به اين است كه چپاولگرى باشد. اگر چنانچه عدل اسلامى باشد، دست چپاولگرها كوتاه است و اينها نمى‏خواهند دست چپاولگرها كوتاه باشد. اينها كه در كارخانه‏ها مى‏آيند و تبليغات مى‏كنند، اينها به صورت يك نحو تبليغاتى كه مردم بپسندند مى‏كنند لكن در واقع مى‏خواهند همان مسائل سابق را پيش بياورند. بايد با دقت ملاحظه كنيد، با هوشيارى با آنها مواجه بشويد نگذاريد آنها رخنه كنند در بين جوانان ما. خداوند انشاءالله شماها را حفظ كند از شر شياطين و مملكت ما را حفظ كند از شر اشرار و از اجانب و مملكت ما مستقل و آزاد براى خودمان باشد خودمان در آن كار بكنيم و خودمان استفاده از آن بكنيم. سلام بر شما دوستان عزيز. والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 269

تاريخ: 19/1/58

بيانات امام خمينى در جمع بختيارى‏هاى چهارلنگ

سركوبى عشاير به دست رضاشاه خائن

بسم الله الرحمن الرحيم‏

يكى از خيانت‏هاى رضاشاه به ملت ما اين بود كه مامور شده بود عشاير ما را سركوب كند. من در يك كتابى راجع به اين مطلب نوشتم لكن نگذاشتند آن جمله باشد. اين عشاير ما در اطراف ايران پشتوانه‏هاى استقلال ايران بودند و خارجى‏ها از باب اينكه اين قدرت را نمى‏توانستند تحمل كنند مامور كردند رضا خان را، پدر اين محمدرضا را براى سركوب كردن اين عشاير و او خدمت خودش را با خيانت‏هاى به ملت ما به انجام رساند و بعد از او هم پسرش همان نقشه را رفتار كرد. شما عشاير پشتوانه اين مملكت بوديد و انشاءالله هستيد. پدران شما به اين مملكت خدمت‏ها كردند و استقلال اين مملكت را حفظ كردند و شما هم بايد به همان رويه عمل كنيد و استقلال مملكت خودتان را حفظ كنيد.

با هوشيارى در قبال توطئه‏هاى خائنين،استقلال كشور را حفظ كنيد

تا اكنون كه رژيم فاسد برقرار بود، تا آنوقتى كه اين رژيم خائن برقرار بود مملكت ما نه استقلال داشت نه آزادى و همه شما طعم اين مطلب را چشيده بوديد كه همه در اختناق بوديم و همه غير آزاد. بحمدالله با قيام ملت و تمام اقشار، چه عشاير و چه شهرى‏ها با اين قيام شماها و ماها توانستيم كه اين جرثومه فساد را بيرون كنيم به طورى كه الان در هيچ جا به او منزل نمى‏دهند و الان به طور سرگردانى نمى‏داند چه بكند، نتيجه خيانت‏ها و جنايت‏هارا دارد مى‏چشد لكن شما عشاير محترم و ساير عشاير محترم ايران و تمام اقشار ملت بايد هوشيارانه توجه داشته باشيد دست‏هاى خائن باز در زير پرده مشغول فعاليت هستند. آنها نمى‏خواهند يك ايران مستقل باشد، آنها مى‏خواهند ايران تمام مخازنش را به آنها به طور رايگان بدهد، چنانچه داد. نفت ما را دادند و در ازاى او پايگاه درست كردند براى آمريكا. اين اسلحه‏هايى كه به ايران فرستادند اسلحه‏هايى بود كه به درد ايران نمى‏خورد، اسلحه‏هايى بود كه براى خود آنها بود. هم نفت ما را بردند و هم پايگاه به ازاى او درست كردند. بايد از اين به بعد به اين طور خيانت‏ها خاتمه داد. بايد شما جوان‏هاى برومند هوشيارانه توجه داشته باشيد كه دست‏هاى خائنى كه الان مشغول فعاليت هستند قطع كنيد.

صحيفه نور ج 5 صفحه 270

تصويب جمهورى اسلامى با شركت مشتاقانه اقشار مردم در رفراندم‏

انشاءالله الان كه ديديد كه رفراندم به چه آبرومندى تمام شد كه در تمام دنيا همچو رفراندمى نبود، رفراندم‏هاى دنيا به اين قدرت نبود. مردم ايران با اشتياق راى دادند به جمهورى اسلام چون علاقه داشتند به جمهورى اسلام و به اسلام و از حيث كميت بيست ميليون جمعيت و بيشتر راى دادند به جمهورى اسلام و اسلام را تصويب كردند.

انتخاب وكلاى صالح و متدين براى مجلسين

خداوند شما را زنده نگه دارد و از اين به بعد باز ما احتياج به ملت داريم و احتياج به شماها داريم. براى مجلس مؤسسان بايد اشخاصى كه در مجلس مؤسسان مى‏روند اشخاص امين باشند، اشخاص فاضل باشند، اشخاص مطلع باشند، گرايش نداشته باشند به چپ و راست، ملى باشند، مستقل باشند، فكرشان مستقل باشد و ما احتياج داريم كه اين وحدت را حفظ كنيد تا اينكه انشاءالله وقتى كه مجلس مؤسسان بنا شد بپا بشود، وكيلى كه صالح باشد بفرستيد و شايد در آنوقت من به شما معرفى بكنم اشخاصى را كه صالح هستند و پس از آن باز ما احتياج داريم و آن مجلس شوراى ملى است.

تاكنون مى‏دانيد كه مجلس شوارى ملى‏هايى كه (يعنى به اصطلاح ملى، مجلس شوراهاى سلطنتى بايد گفت) تاكنون مى‏دانيد كه به اختيار شما نبوده. هيچ وقت نيامدند به شما بگويند كه مختاريد كه هر كس را مى‏خواهيد راى بدهيد، آن بساط گذشت، انشاءالله ديگر عود هم نخواهد كرد و شما مستقل، آزاد، وكلاى مجلس را به مجلس مى‏فرستيد لكن بايد ملاحظه كنيد كه باز شياطين نيايند و شما را اغفال كنند. بايد وكلاى آزادمنش، وكلاى ملى، وكلاى متدين، وكلاى فاضل به مجلس شورا بفرستيد.

من از خداى تبارك و تعالى سلامت و سعادت شما را، ايلات ايران را، ايل چهار لنگ را كه من اطلاع از حالشان دارم، من سلامت همه را خواهان هستم. شماها پشتوانه مملكت ما هستيد و بايد انشاءالله با قدرت و قوه جلوگيرى از فساد بكنيد و حفظ استقلال مملكت خودتان را بكنيد. سلام بر همه شما دوستان من.

والسلام عليكم و رحمة الله وبركاته‏

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 271

تاريخ: 19/1/58

بيانات امام خمينى در جمع كاركنان مخابرات

تا قطع ريشه‏هاى فاسد، نهضت ادامه دارد

بسم الله الرحمن الرحيم‏

من مى‏دانم كه دستگاه مخابراتى به ما خيلى كمك كرده. همان وقتى كه ما در خارج بوديم باز آنها در صورتى كه همه چيز سانسور بود به ما كمك مى‏كردند و مخابرات ما را در دست مى‏گرفتند و مى‏رساندند و اينها و من از همه شماها متشكر هستم و شما سهيم هستيد در اين نهضت و اميدوارم كه باز با شركت شما آقايان و ساير اقشار ملت اين نهضت به آخر برسد.

اين نهضت الان بين راه است يعنى بحمدالله دست اجانب را تا آن مقدارى كه مى‏شود كوتاه كرديم و عمال اجانب هم كه در رأسش محمدرضا بود، آنها هم خارج شدند و به همت ملت و خواست خداى تبارك و تعالى تا اينجا رسيديم و از اينجا به بعد هم كه قضيه سازندگى هست و قضيه ريشه كن كردن اين اقشارى كه باز از آنها ريشه‏هاى فاسدى در كشور ما هست كه خيلى از آنها از عمال آمريكا هستند ولى با يك چهره ديگر و بايد همه مابا هم متصل باشيم و گمان نكنيم كه تمام شده است كار و به آخر رسيده است. بايد ما نيمه راه خودمان را ببينيم كه تا آخر راه با قدرت و قوه جلو برويم.

رمز پيروزى ملت، اتكال به خدا و حفظ وحدت كلمه بايد همه ما با هم همانطورى كه ملاحظه كرديد كه به واسطه وحدت كلمه ملت، به واسطه توجه به اسلام و ديانت اين راه را تا اينجا آمده‏ايم، در صورتى كه قدرت دست آنها بود و ملت ما جز مشت و خون چيزى نداشت لكن اتكال به خدا كرد و وحدت كلمه در بين همه اقشار حاصل شد به طورى كه ديگر ابرقدرت‏ها هم نتوانستند او را ابقائش كنند، در صورتى كه قبلاً دائماً اين مساله را مى‏گفتند كه نه اين بايد باشد. اين انگلستان مى‏گفت كه اين وفادار به ماست، بايد باشد. آمريكا به صورت ديگر مى‏گفت. شوروى با اين صورت‏ها نمى‏گفت لكن پشتيبان بودند. در صورتى كه همه ابر قدرت - پشتيبان بودند و خودش هم يك قدرت شيطانى داشت، سازمان‏ها داشت، بساط داشت معذلك قدرت ملت معلوم شد كه بالاتر از همه چيز است.

قدرت ملت به چه حاصل شد؟ به اين حاصل شد كه همه ما با هم، مقصد اسلام. اگر همه با هم بودند لكن مقاصدى داشتند كه غير مقصد اسلام بود، اينطور پايدارى مى‏كردند؟!

صحيفه نور ج 5 صفحه 272

شما ملاحظه كرديد كه جوان‏هاى ما كه شهيد شدند، همه اينها شهادت را استقبال كردند، اين براى قدرت اسلام بود و از حالا به بعد هم بايد اين قدرت را حفظ كرد، اين ايمان را حفظ كرد، تا اين وحدت كلمه حفظ بشود تا پيروز بشويم انشاءالله و من اميدوارم كه با وحدت كلمه و قدرت ايمان ما اين راه را تا آخر برسانيم آنطورى كه مى‏خواهيم.

تبديل اقتصاد و فرهنگ طاغوتى به يك وضع اسلامى

الان همه دستگاه‏ها باز آن باقيمانده طاغوت در آن هست. اينها سالهاى طولانى عادت دادند ادارات را - عرض كنم كه - همه اقشار را به يك وضع طاغوتى و تا آمده اين متبدل بشود به يك وضع اسلامى - انسانى يك قدرى طولانى است و از آنطرف خرابى‏هائى كه در ايران كردند آنها و ايران را تقريباً به شكل يك خرابه در آوردند. از حيث اقتصاد همچو عقب هستند كه مدت بايد طول بكشد تا بتوانند اينها اقتصاد صحيحى داشته باشند.

فرهنگ ما را آنطور كردند كه نگذاشتند انسان در آن پيدا بشود كه حالا - ما - اگر ما بخواهيم مجلسى، مجلس مؤسسانى درست كنيم، بخواهيم يك مجلس شورائى درست كنيم بايد چراغ برداريم و بگرديم اين طرف و آن طرف ببينيم كه تازه يك آدمى كه امين باشد، يك آدمى كه ملى باشد، جهات شرقى نداشته باشد، جهات غربى نداشته باشد، خدمتگزار به اسلام باشد، خدمتگزار به كشور باشد، اين را بايد چراغ برداريم از اين طرف به آن طرف بگرديم پيدا كنيم. چرا؟ براى اينكه بيش از سالهاى طولانى و اخيراً بيش از پنجاه سال اينها زحمت كشيدند كه نگذارند آدم پيدا بشود. آدم‏ها را كشتند، اشخاص مؤثر را يكى بعد از ديگر كشتند و نگذاشتند كه در مملكت ما يك آدم‏هائى كه امين باشند، متدين باشند و ملى باشند، گرايش چپى نداشته باشند، گرايش راستى نداشته باشند، اينها نگذاشتند كه رشد بكنند جوان‏هاى ما. اينها رخنه كردند در فرهنگ ما و فرهنگ ما را يك وضعى درست كردند كه نتواند انسان درست بكند.

از حالا بايد شروع كنيم به انسان سازى

ما حالا، از حالا بايد شروع بكنيم براى انسان سازى، يك مملكت غنى كه همه چيز دارد، يك مملكتى كه همه چيز دارد، معذلك حالا بايد روى گنج خودش بنشيند، گرسنگى بخورد. اين جز اين نبود كه نگذاشتند كه اين مملكت ما روى موازين انسانى اداره بشود. حالا ما بايد از سر بنشينيم همه‏مان با هم به شركت همه، يك طايفه نمى‏تواند، دولت نمى‏تواند، ملت بايد با دولت باشد، دولت با ملت باشد، همه با هم به فكر باشند، متفكرين ما فكر بكنند، نقشه بكشند تا اينكه باز يك انسان‏هائى ما درست بكنيم، بعد از چند سال بتوانيم كه درست اين مملكت را اداره بكنيم.

و من اميدوارم كه خداوند شماها را كه قدرت انسانى اين مملكت هستيد، شماها را حفظ كند، جوان‏هاى ما را حفظ كند و بيدار كند همه ما را كه به تكاليفى كه خدا براى ما تعيين كرده است عمل

صحيفه نور ج 5 صفحه 273

بكنيم و اين قدرت اسلامى كه همه ديديد، محفوظ بماند و اين وحدت كلمه محفوظ بماند و انشاءالله يك مملكت از خودمان باشد و خودمان اداره بكنيم، همه معنوياتش را و هم مادياتش را.

خدا به همه شما توفيق و سعادت عنايت كند، موفق باشيد، مؤيد باشيد.

والسلام عليكم و رحمة الله‏وبركاته

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 274

تاريخ: 20/1/58

دستور امام خمينى درباره خانه سازى در سراسر كشور

دوران سازندگى از مراحل حساس انقلاب اسلامى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

ملت من! برادران و خواهران دلير و مبارز ايدهم الله تعالى! اينك به مرحله حساسى از دوران انقلاب اسلامى خود رسيده‏ايم. دوران سازندگى، دورانى كه بايد از ثمرات انقلابمان مردم محروم و ستمديده ايران بهره‏مند شوند، دورانى كه بايد شكوه نظام عدل اسلامى را لمس كنيد، دورانى كه همه بايد دست به دست هم بدهيم تا ريشه فقر و استضعاف را بر كنيم. شما مردم شريف ايران در جريان مبارزه با استعمار و استثمار پيروزى بزرگى به دست آورديد و توانستيد با اتكال به خداى متعال و وحدت كلمه و مشاركت همه قشرها بر طاغوت زمان غلبه كنيد و پشت ابرقدرت‏ها را بلرزانيد. اكنون نيز بايد با خوديارى و همكارى براى مبارزه عليه فقر و محروميت بسيج شويد و با تائيد الهى به نجات مردم مستضعف كمر همت ببنديد. در رژيم منفور پهلوى مساله مسكن يكى از مصيبت بارترين مشكلات اجتماعى مردم ما بود. بسيارى از مردم در اسارت تهيه يك قطعه زمين و داشتن يك لانه بودند و چه بسا تمام عمرشان را زير بار بانك‏ها و سودجويان و غارتگران به سر مى‏بردند تا بتوانند پناهگاهى را براى خود و فرزندانشان دست و پا كنند.

قشر عظيمى از مستضعفان جامعه هم بكلى از داشتن خانه محروم بودند و در زواياى بيغوله‏ها و اتاقك‏هاى تنگ و تاريك و خرابه‏ها به سر مى‏بردند و چه بسا قسمت مهمى از در آمد ناچيزشان را بايستى براى اجاره آن بپردازند و اين ميراث شوم براى ملت ما باقيمانده و اكنون جامعه ما با چنين مصيبتى دست به گريبان است. نظام اسلام چنين ظلم و تبعيضى را تحمل نخواهد كرد و اين از حداقل حقوق هر فرد است كه بايد مسكن داشته باشد. مشكل زمين بايد حل شود و همه بندگان محروم خدا بايد از اين موهبت الهى استفاده كنند. همه محرومان بايد خانه داشته باشند. هيچ كسى در هيچ گوشه مملكت نبايد از داشتن خانه محروم باشد.

بر دولت اسلامى است كه براى اين مساله مهم چاره‏اى بينديشد و بر همه مردم است كه در اين مورد همكارى كنند.

صحيفه نور ج 5 صفحه 275

افتتاح حساب شماره 100 براى كمك به محرومان

اينجانب حساب به شماره 100 در تمام شعب بانك ملى افتتاح كرده و از همه كسانى كه توانائى دارند، دعوت مى‏كنم كه براى كمك به خانه سازى براى محرومان به اين حساب پول واريز كنند و در هر محل از بين افراد صلاح و مورد اعتماد، گروهى حداقل مركب از سه نفر از مهندسان و كارشناسان شهرسازى و خانه سازى و يك نفر روحانى و يك نماينده دولت انتخاب شوند تا با صرفه جوئى و دقت كامل خانه‏هاى ارزان قيمتى بسازند و در اختيار محرومان قرار بدهند و در اين طرح به هيچ وجه پولى در برابر خريد زمين پرداخت نشود.

من اميدوارم همه كسانى كه زمين‏هاى وسيعى در اختيار دارند به اين امر مهم اسلامى انسانى كمك كنند و زمين‏ها را در مناطق مرغوب قابل سكونت در اختيار اين طرح بگذارند و نيز هر كس كه توانائى دارد، در تامين انواع مصالح ساختمانى به اين خدمت اسلامى كمك و نيروى كار و كارگرى به طور وسيع به كار افتد و دولت نيز تصميمات لازم را در تامين آب و برق و و آسفالت و وسائل اياب و ذهاب و مدرسه و درمانگاه و ديگر نيازمندى‏هاى عمومى فراهم سازد.

بنياد مستعضفين نيز بايد به كمك اين طرح بشتابد و از اموال مصادره شده خاندان پهلوى و اطرافيانش در اين طرح استفاده شود و نيز دولت بايد در طرح‏هاى اساسى و دراز مدت خود براى حل اين مشكل در سطح عموم طرح‏هائى تهيه كند و اكنون اين يك تجربه تازه از بسيج نيروى ايمان جامعه در راه تعاون اسلامى و مبارزه با محروميت است كه ملت با توفيق الهى بايد از آن نيز سرافراز در آيد. من با كمال تواضع از ملت عزيز در اين امر حياتى استمداد مى‏كنم و سلامت و سعادت همگان را خواستارم.

والسلام عليكم و رحمة الله وبركاته

روح الله الموسوى الخمينى

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 276

تاريخ: 21/1/58

بيانات امام خمينى خطاب به نمايندگان عشاير بختيارى شهرستان ايذه

از بزرگترين خيانت‏هاى رژيم پهلوى سركوبى ايلات و عشاير

بسم الله الرحمن الرحيم‏

شما جوانمردان ايل بختيارى خوش آمديد، يكى از بزرگترين خيانت‏هائى كه سلسله پهلوى بر ايران كردند اين بود كه عشاير و ايلات ما را از بين بردند، زيانها به واسطه اينكه مامور بودند آن كسانى كه پشتوانه اين مملكت است، سركوب كنند، پشتوانه مملكت ما ايلات و عشاير بودند كه از آن جمله ايل بختيارى كه من سوابق با آنها دارم. از ماموريت‏هائى كه رضا شاه داشت اين بود كه تمام ايلات را در اطراف ايران از بين ببرد و آنها را به اسم اينكه مى‏خواهيم شهرى كنيم سركوب كنند مى‏خواستند كه ايران پشتوانه نداشته باشد تا بتوانند هر چه خيانت است بكنند، اين پشتوانه‏هاى ما را از بين بردند و سركوب كردند و به آمال خودشان رسيدند، اينهمه خيانت كردند بر ما، مخازن ما را بردند، نفت ما را بردند و در ازاى او اسلحه‏هائى آوردند كه به درد ايران نمى‏خورد، بلكه براى خود آنها، براى اينكه پايگاه داشته باشند در ايران، آنها را آوردند به اسم اينكه پول نفت است. شما تنها ايل بختيارى نيستيد كه رنج ديديد در زمان اين پدر و پسر، تمام ايلات ايران و عشاير محترم ايران بودند، بلكه عشاير و ايلات محترم تنها نبودند، تمام اقشار ايران از مذهبى‏ها و علماى مذهب تا آخرين فرد ايران در تحت فشار بودند، فشار به جائى رسيد كه نه زن در اين مملكت اختيار داشت از خود و نه مرد، نه روحانى مى‏توانست وظائف روحانيت خودش را حفظ كند و نه دانشگاهى مى‏توانست وظائف خودش را حفظ كند. اينها تمام مفاخر ايران را از دست دادند، بردند و ماموريت داشتند كه براى ايران هيچ مطلبى نگذارند. مفاخر ما ايلات و عشاير ما بودند، آنها را سركوب كردند. مفاخر ما دانشگاه‏هاى دينى و فرهنگى بود، آنها را سركوب كردند. مفاخر ما ارتش ما بود، آنها را به واسطه مستشاران در بند كشيدند. تمام فرهنگ ما را و اقتصاد ما را از بين بردند. حالا هم كه فرار كردند جواهرات ما را مقدارى پدر برد و مقدار زيادى پسر و پولهاى ايران را در بانك خارجى متوقف كرده‏اند و الان قرض‏هاى زيادى از ايران در ممالك خارجى به اسم اينها ثبت است ولى بحمدالله ملت ما در يك زمانى بپا خاست و با خواست خداى تبارك و تعالى دست آنها را از ذخاير ما كوتاه كرده است. به خواست خداى تبارك و تعالى دست اجانب از اين مملكت كوتاه شد.

صحيفه نور ج 5 صفحه 277

استقلال و آزادى در سايه اسلام

من از خداوند تبارك و تعالى توفيق تمام ملت ايران را خصوصاً عشاير محترم ايران را و خصوصاً شما عشاير محترم ايل بختيارى را خواهان هستم و اميدوارم همانطور كه تاكنون با اين نهضت همراه بوديد، از اين به بعد هم اين نهضت را حفظ كنيد. برادران من در سايه اسلام مى‏توانيد سعادت در دنيا و آخرت پيدا بكنيد، در سايه اسلام مى‏توانيد مفاخر خودتان را برگردانيد، در سايه اسلام مى‏توانيد آزاد و مستقل باشيد. اين اسلام را حفظ كنيد، اين نهضت اسلامى را حفظ كنيد و همانطورى كه در رفراندوم راى داديد و تقريباً صد در صد رفراندوم پيروز شد، همانطور در مجلس مؤسسان نيز جديت كنيد و آراء خودتان را براى اشخاص بيدار، امين، مومن، مسلم، وطنخواه، به صندوق‏هائى كه بعدها نسبت به او درست مى‏شود بريزيد و بعد از آن نيز كه قضيه مجلس شورا پيش مى‏آيد باز افراد سالم، افراد وطنخواه، افراد وطن دوست افرادى كه نه شرقى باشند نه غربى، بلكه در صراط مستقيم اسلاميت و انسانيت باشند، انتخاب كنيد و به آنها راى بدهيد.

من از خداى تبارك و تعالى سلامت شما را مى‏خواهم و متشكرم از اينكه آمده‏ايد و از نزديك تفقد از ما مى‏كنيد. خداوند همه شما را سعادتمند كند.

والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته‏

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 278

بيانات امام خمينى در جمع لشكر يك پياده

اسلام و ملت حامى و پشتيبان ارتش اسلامى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

شما لشكر اسلام هستيد و ملت موظف است به شما احترام بگذارد، ملت موظف است از شما پشتيبانى كند. ما و اسلام پشتيبان شما هستيم، شما دلخوش باشيد، آزرده نشويد از بعضى اخلالگران كه حرفهاى بيجا مى‏زنند. ما شما را از خود مى‏دانيم و خود را از شما مى‏دانيم. ما در همه مراتب با شما هستيم و تا آخر نهضت شما با ما و ما با شما.

اسلام اگر آنطور كه هست، موفق بشويم كه احكام آن را اجرا بكنيم، براى همه شما سعادت ايجاد مى‏شود، براى همه ملت سعادت ايجاد مى‏شود. اسلام دين آزادى و استقلال است، اسلام دينى است كه همه كس به حقوق خودش مى‏رسد و مراعات همه حقوق را مى‏كند. ارتش اسلامى در پناه اسلام است، ارتش اسلامى براى ملت و براى اسلام است و امروز طاغوت از بين رفت و انشاءالله ديگر بر نخواهد گشت.

وظيفه ارتش اسلامى، حفظ استقلال و آزادى مملكت

شما بايد حافظ استقلال مملكت خودتان باشيد، حافظ آزادى مملكت خودتان باشيد، همه قشرهاى ملت موظفند از شما پشتيبانى كنند. شما كسانى هستيد كه بايد استقلال اين مملكت را حفظ كنيد و ما از شما تشكر مى‏كنيم و ما پشتيبان شما هستيم، همه ملت موظفند كه از شما پشتيبانى كنند و اگر كسى به شما جسارت كرد، به لشكر امام زمان جسارت كرده است. من به شما اطمينان مى‏دهم كه شما در جوار اسلام با طمانينه، با سلامت و با سعادت زندگى خواهيد كرد.

afsanah82
    مهمان

صحيفه نور ج 5 صفحه 279

بيانات امام خمينى در جمع گروهى از عشاير لرستان

عدالت الهى در سايه جمهورى اسلامى

بسم الله الرحمن الرحيم‏

+ من هم جمهورى اسلامى را به شما اهالى محترم لرستان و به ساير اقشار ملت تبريك عرض مى‏كنم. انشاءالله جمهورى اسلامى بر همه شما مبارك باشد.

با جمهورى اسلامى سعادت، خير، صلاح براى همه ملت است. اگر احكام اسلام پياده بشود مستضعفين به حقوق خودشان مى‏رسند، تمام اقشار ملت به حقوق حقه خودشان مى‏رسند، ظلم و جور و ستم ريشه كن مى‏شود. در جمهورى اسلامى زورگويى نيست، در جمهورى اسلامى ستم نيست، در جمهورى اسلامى آزادى است، استقلال است. همه اقشار ملت در جمهورى اسلامى بايد در رفاه باشند. در جمهورى اسلامى براى فقرا فكر رفاه خواهد شد، مستمندان به حقوق خودشان مى‏رسند. در جمهورى اسلامى عدل اسلامى جريان پيدا مى‏كند، عدالت الهى سايه مى‏افكند بر تمام ملت. آن چيزهائى كه در طاغوت بود در جمهورى اسلامى نيست.

ضرورت دفع تبليغات سوء شياطين

من جمهورى اسلامى را به شما تبريك عرض مى‏كنم. اميدوارم در زير سايه اسلام همه ما با رفاه و سعادت بسر ببريم. شما اهالى محترم لرستان متوجه باشيد كه اگر شياطين آمدند آنجا و خواستند تبليغات سوء بكنند آنها را دفع كنيد. اين شياطين اشخاصى هستند كه تابع شياطين بزرگند، اينها اشخاصى هستند كه براى قدرت‏هاى بزرگ خدمتگزارند. آنها را به جمعيت‏هاى خودتان راه ندهيد. جلوى آنها را و تبليغات آنها را بگيريد. آنها مى‏خواهند بر خلاف اسلام تبليغ كنند، شما بايد جلوى آنها را بگيريد.

من از خداى تبارك و تعالى سعادت و سلامت و عزت و عظمت شما را خواستارم.

صفحه 43 از 208 نخستنخست ... 333940414243444546475393143 ... آخرینآخرین

برچسب ها برای این تاپیک

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)

علاقه مندی ها (بوک مارک ها)