previos page menu page next page

صحيفه نور ج 5 صفحه 190

تاريخ: 26/12/57

دستور امام خمينى براى رسيدگى به وضع كارگران

جناب آقاى وزير كار

بسمه تعالى‏

اخيرا شكاياتى از كارگران شريف مى‏رسد مبنى بر رسيدگى به وضع آنان. هيچ كس نقش اعتصابات كارگران و كارمندان كارخانجات بزرگ و كوچك را در پيشبرد هدف ملت ايران كه هدم استبداد و استعمار خانمانسوز و برقرارى حكومت عدل اسلامى است نبايد فراموش كند.

شما بايد هر چه سريعتر به وضع زندگى و كار آنان رسيدگى كنيد. كارگران مبارز بايد بدانند كه با حوصله و صبر انقلابى مشكلات آنان برطرف خواهد شد، و نيز مى‏دانند كه رسيدگى به كارخانجات و وضع كار فرمايان آنان احتياج به زمانى دارد كه بشود در آن مدت دقيقا كارگران و كارمندان را به حقوق حقه خودشان رسانيد. كارفرمايانى را كه حقوق كارگران را نمى‏پردازند به تكاليف خود آشنا نمود تا خود را مكلف به رسيدگى بدانند و يا از صحنه خارج شوند و به كارفرمايانى كه به سبب همين اعتصابات قدرت پرداخت شود. من از كارگران شجاع مى‏خواهم كه به تبليغات مغرضانه بعضى عناصر گوش ندهند زيرا در حكومت عدل اسلامى به بهترين وجه به آنان رسيدگى شده و حق آنان ادا مى‏گردد. بايد دستمزدها پس از رسيدگى به وضع كارخانجات افزايش يابد تا آنان از كمبودهاى زندگى نجات يابند و مثل سايرين بتوانند در محيطى آزاد و مرفه زندگى كنند.

من از تمامى كارگران مى‏خواهم كه كار خود را دنبال كنند و مشغول جمع‏آورى مداركى باشند كه موجب تسهيل رسيدگى به كار خود، كارخانه و كارفرما شود. من دست تمامى كارگران را مى‏فشارم.

جناب آقاى فروهر، شما مى‏دانيد كه اسلام براى طبقه كارگر احترام خاصى قائل است. اسلام مى‏خواهد مستضعفين را يارى دهد تا سرنوشت خود را به دست گيرند. از زحمات شما در اين مورد تشكر مى‏كنم.

مطلب ديگر، زنانى هستند كه شرايط بد محيط و اجتماع سابق آنان را از محيط سالم دور نموده است. اميدوارم كه با تغيير محيط اجتماعى ايران تمام ناروائى‏هائى كه معلول آن محيط بود از بين برود.

شنيده شده است كه اينان تقاضاى كار نموده‏اند. لازم است به وضع آنان هر چه بهتر رسيدگى كنيد و موجبات رفاه آنان را با اشتغال به كارهاى مناسب فراهم نمائيد.

والسلام - روح الله الموسوى الخمينى

previos page menu page next page