previos page menu page next page
صحيفه نور ج 5 صفحه 190
تاريخ: 26/12/57
دستور امام خمينى براى رسيدگى به وضع كارگران
جناب آقاى وزير كار
بسمه تعالى
اخيرا شكاياتى از كارگران شريف مىرسد مبنى بر رسيدگى به وضع آنان. هيچ كس نقش اعتصابات كارگران و كارمندان كارخانجات بزرگ و كوچك را در پيشبرد هدف ملت ايران كه هدم استبداد و استعمار خانمانسوز و برقرارى حكومت عدل اسلامى است نبايد فراموش كند.
شما بايد هر چه سريعتر به وضع زندگى و كار آنان رسيدگى كنيد. كارگران مبارز بايد بدانند كه با حوصله و صبر انقلابى مشكلات آنان برطرف خواهد شد، و نيز مىدانند كه رسيدگى به كارخانجات و وضع كار فرمايان آنان احتياج به زمانى دارد كه بشود در آن مدت دقيقا كارگران و كارمندان را به حقوق حقه خودشان رسانيد. كارفرمايانى را كه حقوق كارگران را نمىپردازند به تكاليف خود آشنا نمود تا خود را مكلف به رسيدگى بدانند و يا از صحنه خارج شوند و به كارفرمايانى كه به سبب همين اعتصابات قدرت پرداخت شود. من از كارگران شجاع مىخواهم كه به تبليغات مغرضانه بعضى عناصر گوش ندهند زيرا در حكومت عدل اسلامى به بهترين وجه به آنان رسيدگى شده و حق آنان ادا مىگردد. بايد دستمزدها پس از رسيدگى به وضع كارخانجات افزايش يابد تا آنان از كمبودهاى زندگى نجات يابند و مثل سايرين بتوانند در محيطى آزاد و مرفه زندگى كنند.
من از تمامى كارگران مىخواهم كه كار خود را دنبال كنند و مشغول جمعآورى مداركى باشند كه موجب تسهيل رسيدگى به كار خود، كارخانه و كارفرما شود. من دست تمامى كارگران را مىفشارم.
جناب آقاى فروهر، شما مىدانيد كه اسلام براى طبقه كارگر احترام خاصى قائل است. اسلام مىخواهد مستضعفين را يارى دهد تا سرنوشت خود را به دست گيرند. از زحمات شما در اين مورد تشكر مىكنم.
مطلب ديگر، زنانى هستند كه شرايط بد محيط و اجتماع سابق آنان را از محيط سالم دور نموده است. اميدوارم كه با تغيير محيط اجتماعى ايران تمام ناروائىهائى كه معلول آن محيط بود از بين برود.
شنيده شده است كه اينان تقاضاى كار نمودهاند. لازم است به وضع آنان هر چه بهتر رسيدگى كنيد و موجبات رفاه آنان را با اشتغال به كارهاى مناسب فراهم نمائيد.
والسلام - روح الله الموسوى الخمينى
previos page menu page next page
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)