مرغ تيكا ماسالا


اين غذا يكي از معروف‌ترين غذاهاي هندي است كه هندي‌ها ‌آن را جزو يكي از اصلي‌ترين غذاهاي خود قرار داده‌اند. مزه اين غذا با طعم كلاسيك و سس بي‌نظير هندي همراه است.




63982 916

برترین ها: اين غذا يكي از معروف‌ترين غذاهاي هندي است كه هندي‌ها ‌آن را جزو يكي از اصلي‌ترين غذاهاي خود قرار داده‌اند. مزه اين غذا با طعم كلاسيك و سس بي‌نظير هندي همراه است. سس تيكا ماسالا، سسي شيرين و پخت آن سريع است. براي تهيه اين خمير بايد تمامي اين مواد را با هم مخلوط كنيد تا خمير موردنظر به دست بيايد.



مواد لازم تيكا ماسالا

  • سينه مرغ پاك شده: 4 عدد
  • پياز متوسط: 2 عدد
  • فلفل چيلي قرمز: يك عدد
  • زنجبيل: اندازه يك بند انگشت
  • گشنيز: يك دسته كوچك
  • روغن سبزي يا بادام‌زميني: به مقدار لازم
  • كره: يك تكه
  • خمير تيكا ماسالا: 150گرم
  • گوجه‌فرنگي خرد شده: 400 گرم
  • شير نارگيل: 400 ميلي‌ليتر





مواد لازم براي سرو

  • ماست طبيعي
  • ورقه مغز بادام
  • ليمو: يك عدد





ادويه‌ها

  • روغن زيتون
  • نمك و فلفل سياه
  • روغن زيتون





مواد لازم خمير تيكا ماسالا

  • سير: 2عدد
  • زنجبيل: يك بند انگشت
  • پودرفلفل قرمز: يك قاشق چاي‌خوري
  • پودر پاپريكا: يك قاشق غذاخوري
  • نمك: يك‌دوم قاشق چاي‌خوري
  • روغن بادام‌زميني: 2 قاشق غذاخوري
  • رب گوجه‌فرنگي: 2 قاشق غذاخوري
  • فلفل قرمز چيلي:‌2 عدد
  • گشنيز تازه: يك دسته كوچك
  • پودر نارگيل: يك قاشق غذاخوري
  • ورقه بادام: به ميزان لازم





برای شروع

سينه مرغ را به اندازه 2 سانتي‌متر برش دهيد. پيازها را شسته، پوست بكنيد و خرد كنيد. فلفل چيلي را با چاقو ريز كنيد و زنجبيل را رنده كنيد، گشنيزها را از ساقه جدا كرده و كنار بگذاريد.

خوراك كاري تيكا ماسالا

ابتدا يك تابه گود را روي حرارت زياد گاز قرار دهيد و مقدار زيادي روغن و يك تكه كره به آن اضافه كنيد.

پياز را همراه با زنجبيل، گشنيز به مدت 10 دقيقه تفت دهيد تا زماني كه نرم و طلايي شود. در مرحله بعد خمير تيكا ماسالا را همراه با تكه‌هاي مرغ اضافه كنيد و به خوبي هم بزنيد تا كاملا در همه جاي تابه پخش شود و مرغ‌ها به يك اندازه حرارت ببينند. نمك و فلفل را به اندازه كافي روي كل مواد بريزيد و كمي روغن سبزي‌ها روي آن بريزيد. وقت آن رسيده تا گوجه‌فرنگي‌ها را در مخلوط‌كن ريخته و له كنيد و همراه با شير نارگيل داخل تابه بريزيد. در آخر نصف ليوان آب اضافه كرده و بگذاريد تا به جوش بيايد. بعد از اين‌كه به جوش آمد حرارت آن را كم كرده و در آن را بگذاريد تا با بخار آرام بپزد. هرچند دقيقه چك كنيد تا مبادا آب آن تمام شود و اگر آب آن كم بود ميزان كمي آب اضافه كرده و بگذاريد تا به مدت 20 دقيقه به آرامي بپزد.

پس از 20 دقيقه چك كنيد تا مرغ‌ها كاملا پخته شده باشد و به آن مجدد كمي نمك و فلفل سياه اضافه كرده و زير گاز را خاموش كنيد.

براي سرو

اين خوراك را مي‌توانيد با برنج سرو كنيد و يك قاشق ماست تازه روي خوراك بريزيد. ورقه‌هاي مغز بادام را همراه با چند برگ گشنيز روي خوراك ريخته و ليمو را كنار آن سرو كنيد.