آب پيازک ( اشکنه ) شیراز
مواد لازم:
پياز چند عدد, روغن, ماست, تخم مرغ, شنبليله, نعنا خشک, نمک و زردچوبه

طرز تهيه:
پيازها را خلال کرده در روغن سرخ می کنند, وقتی که رنگ پيازها طلايی شد, زردچوبه را روی آن ريخته, کمی هم می زنند. سريع تفت می دهند تا سبزی ها نسوزد و مقداری آب و نمک به آن اضافه می کنند و می جوشانند وقتی آب پيازک حاضر شد, آن را روی نان خرد کرده ريخته, به صورت تريد مصرف می کنند.
اگر خواستند تخم مرغ به آن اضافه کنند, قبل از آماده شدن, تخم مرغ ها را در ظرفی به هم زده و يا با ماست مخلوط نموده و داخل آب پيازک می ريزند. به جای ماست می توان از دوغ هم استفاده کرد.