previos page menu page next page

صحيفه نور، جلد چهارم، صفحه 276

تاريخ 9/11/57

مصاحبه امام خمينى با خبرنگاران خارجى

سؤال: آيا بختيار را قبل از استعفا خواهيد پذيرفت؟

جواب: من مكرر گفته‏ام كه اصولاً شاه سابق قانونى نبود، مجلسين قانونى نيست، بختيار قانونى نيست، پس كسى را كه قانونى نيست نخواهم پذيرفت. من به ملت ايران توصيه مى‏كنم كه در اين وقت حساس درست بيدار باشند، متوجه باشند كه توطئه‏اى بايد در كار باشد. من مى‏بينم كه همان كسانى كه از شاه سابق طرفدارى مى‏كردند، حالا از بختيار پشتيبانى مى‏كنند. هم دولت انگلستان و هم دولت آمريكا از او پشتيبانى مى‏كنند. اگر چنانچه اين شخص ملى است، همانطور كه خودش اظهار مى‏كند، چرا آنها از او پشتيبانى مى‏كنند؟ اگر ملى است چرا بدون مجوز قانونى و برخلاف ميل ملت پست نخست وزيرى را اشغال كرده است؟ اگر احترام به آراى عمومى مى‏گذارد چرا كنار نمى‏رود؟

ملت ايران بايد بداند كه من در كنار آنان تا آخرين نفس براى حفظ قوانين اسلام و مصالح مملكت به مبارزه خود ادامه مى‏دهم و بر همه ملت واجب است تا در اين امر پايدارى كنند و سستى و سردى به خود راه ندهند. مطمئن باشيد كه ما پيروزيم و مطالب ما مطالب حق است و حق لاجرم پيروز است.

سؤال: در صورتى كه بختيار استعفا بدهد يا ندهد و كودتاى نظامى بشود چه خواهيد كرد؟

جواب: ما از كودتاى نظامى ترسى نداريم. ملت ايران به كودتاهاى نظامى عادت كرده است. ما پنجاه سال است زير بار كودتا هستيم، كودتاى رضاخان، كودتاى محمدرضا. ما با فشارهاى اينها عادت كرده‏ايم. ما از كودتا هيچ ترسى نداريم. من تعجب مى‏كنم كه ما مى‏خواهيم ارتشى را از شر استعمار خارج كنيم و آنها خودشان نمى‏خواهند. بعضى از بلندرتبه‏ها مى‏خواهند نوكر باشند. اصولاً ارتش با ماست. خلاصه ما از كودتاى نظامى هيچ ترسى نداريم براى اينكه ملت ايران مهياست تا آخرين نفس به قيام و نهضت خود ادامه دهد. ملت ايران تا پيروزى نهائى را به دست نياورد، دست از نهضت خود بر نمى‏دارد.

صحيفه نور، جلد چهارم، صفحه 277

سؤال: چرا تصميم رفتن به ايران را به تاخير انداختيد؟

جواب: تصميم من همانطور كه بوده است، هست ولى دولت غيرقانونى براى حفظ منافع اجانب مانع ورود من به ايران شده است و من در اولين فرصت به ايرن خواهم رفت و حقوق ملت ايران را خواهم گرفت. آنهائى كه به ملت ايران خيانت مى‏كنند، بايد كنار بروند و من چون گذشته در تصميم خود باقى هستم و ملت ايران بايد در تصميم خود باقى باشد. براحدى از افراد ملت جايز نيست كه در اين موقع حساس كه امر بين موت و حيات است بنشيند و ساكت باشد.

ملت ايران! به نهضت خود ادامه دهيد كه قدرت با شماست. از قدرت‏ها نترسيد. شما مى‏توانيد با قدرت ملى خود كشور خود را نجات دهيد و سرنوشت خود را خودتان در دست بگيريد. به هياهوى اين و آن گوش ندهيد. به توطئه‏هاى زير پرده توجه كنيد. خداوند شما را حفظ كند. انشاءالله تعالى.

previos page menu page next page