previos page menu page next page

صحيفه نور جلد 1 صفحه 181

تاريخ 6/9/50

قسمتى از خطابه امام خمينى در رابطه با اخراج ايرانيان از عراق

بسمه تعالى

بعد از آنكه مصلحت و نظر خواهى خود را به صورت تلگراف به مقامات عراقى رسانيدم، نه تنها جوابى ندادند بلكه با شدت عكس‏العمل نشان دادند .در اين صورت فكرم به اين منتهى شد كه وجودم ديگر در اينجا لزومى ندارد و لذا فردا تذكره‏ام را نزد مقامات رسمى مى‏فرستم و درخواست خروج مى‏نمايم. (گريه حضار) البته من در هر جا كه باشم به ياد برادران و آقايان افغانى‏ها،پاكستانى‏ها، هندى‏ها، عراقى‏ها و ديگر آقايان هستم و همچنان كه در اينجا به آنان توجه داشتم در جاى ديگر هم كه باشم علاقه و ارتباطم با آنان محفوظ خواهد بود و اميدوارم كه آقايان و برادران ايرانى ان شاءالله به سلامت به مقصد برسند و در حوزه‏هاى دينى مستقر شوند و حوزه‏ى دينى را در قم و اگر نشد، در مشهد حفظ كنند و من اميدوارم كه ان شاءالله به زودى به اين حوزه‏ها برگردند و خدواند تبارك و تعالى قادر است كه شما آقايان را كه امروز با اين وضع از اينجا خارج مى شويد با وجود تمامى علاقه‏اى كه به اقامت در جوار اميرالمومنين (ع) و به حفظ اين حوزه داريد، باز به حوزه‏ها بازگرداند.

در هر صورت ديگر براى من ناگوار است كه در اينجا باشم در حالى كه دوستان من به اجبار دارند مى‏روند و برادران دينى ما را با اين وضع دارند اخراج مى‏كنند، در صورتى كه شنيده‏ام زمانى كه تصميم داشتند يهوديان مقيم عراق را اخراج كنند به آنان شش ماه مهلت دادند و جلسه‏اى ترتيب دادند تا زير نظر هيئتى اموال آنان عادلانه به فروش برسد و وجه حاصله در اختيارشان قرار گيرد ولى با شما آقايان و شيعه و ايرانيان اينطور رفتار مى‏كنند و در كشورى كه با مسلمين اينطور رفتار مى‏نمايند، با مجاورين قبور ائمه (ع) اين وضع معامله مى‏كنند، اقامت براى من دشوار است بنابراين فردا گذرنامه‏ها را مى‏فرستم و از مقامات مربوطه مى‏خواهم كه به ما اجازه خروج از عراق و حركت به سوى لبنان را بدهند تا به لبنان برويم و همچنان كه شهيدين در آنجا به شهادت فائز شدند، ما هم بلكه ان شاءالله به اين فيض برسيم (گريه شديد حضار). انعكاس بدرفتارى و خشونت مقامات عراق و ايران در دنيا به نفع شما خواهد بود چون در عالم منعكس خواهد شد كه با ما در ايران و عراق چگونه معامله مى‏كنند و وضع يك دسته شيعه در ايران آنطور و در عراق اينگونه است . هم اكنون در اين سرماى سخت ايران وضع اين مردم در به در، اين كسبه و تجار و كارگران و بيچارگانى كه از اينجا رانده شده‏اند، خيلى بدتر از شماست و من براى آنها بسيار متاسفم، اينها با زن و بچه در سرحد ايران گرفتار كسانى هستند كه با آنان بدتر از اين معامله مى‏كنند.

previos page menu page next page