از این پس اخبار و اتفاقات دنیای موسیقی (اعم از داخل و خارج) را در این تاپیک قرار می دهیم.
از گذاشتن اخبار خوانندگان زن و لس آنجلسی پرهیز کنید.
Printable View
از این پس اخبار و اتفاقات دنیای موسیقی (اعم از داخل و خارج) را در این تاپیک قرار می دهیم.
از گذاشتن اخبار خوانندگان زن و لس آنجلسی پرهیز کنید.
آلبوم هایی که با مجوز حق انتشار ندارند!
برخی هنرمندان به دلایل مختلف، به رغم اخذ تمام مجوزهای لازم، قادر به انتشار آلبوم هایشان در بازار موسیقی کشور نیستند و رفته رفته زمان این توقیف ها در حال رکورد زدن است و در برخی موارد نزدیک به یک سال شده است.
تماشا: آلبوم های زیادی در صف انتشار هستند و با شروع سال جدید یکی پس از دیگری در بازار موسیقی کشور منتشر می شوند تا بازار موسیقی بازهم به روزهای شلوغش بازگردد. ولی در این بین برخی هنرمندان نیز به دلایل مختلف، به رغم اخذ تمام مجوزهای لازم، قادر به انتشار آلبوم هایشان در بازار موسیقی کشور نیستند و رفته رفته زمان این توقیف ها در حال رکورد زدن است و در برخی موارد نزدیک به یک سال شده است. در این گزارش سراغ آلبوم برخی از چهره های شاخص بازار موسیقی رفته ایم تا از چند و چون توقیف آنها سر دربیاوریم.
عجیب ترین آلبومی که در همه این سال ها هنوز هم نتوانسته به صورت مجاز در بازار موسیقی کشور منتشر شود آلبوم «سورپراز» محمد علیزاده است. خواننده ای که بارها در تلویزیون و تیتراژ سریال های مختلف حضور داشته و وجهه ای قابل توجه در بین مخاطبان موسیقی دارد. صدرالدین حسین خانی (مدیریت شرکت ایران گام) درباره دلایل توقیف این آلبوم که در ظاهر رکورددار زمان معطلی در بازار موسیقی است اعتقاد دارد:
«از سال 86 استارت کاری آلبوم محمد علیزاده را زدیم. یعنی برای مجوزش اقدام کردیم و در سال 88 توانستیم تمام مجوزهای آن را اخذ کنیم. در تاریخ 88/9/17 مجوز کتابخانه ملی این آلبوم به شماره «36- و 771/88» را گرفتیم. مجوز نشر را هم قرار بود دو سه روز دیگر به ما بدهند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد و پس از 6 ماه به ما گفتند ایشان برخی مشکلات حراستی دارند و به همین دلیل فعلا صلاح نیست آلبومشان وارد بازار شود. این در حالی است که این مشکلات هیچ ربطی به این آلبوم نداشت چون استارت کار در سال 86 بود و در سال 88 کار آن تمام شده بود. یک همکاری با یکی از هنرمندان خارج از کشور باعث همه این گرفتاری ها شده که البته بازهم چون تاریخ این همکاری ربطی به تاریخ سیر اخذ مجوز آلبوم نداشت، کمی دور از عرف و قانون است که این رفتارها درباره این جوان صورت بپذیرد.»
جواب بی جواب
سیروان خسروی هم در لیست سیاه این روزهای بازار پاپ است که نه تنها اجازه انتشار آلبوم ندارد، بلکه نمی تواند کنسرت هم بدهد تا طرفدارانش بیشتر از همیشه دلتنگ او باشند. مشابه اتفاقی که برای علی لهراسبی افتاده است. حسین خانی درباره ماجراهای سیروان هم صحبت های جالبی دارد:
«آلبوم سیروان خسروی هم الان دقیقا دو سال است که بلاتکلیف مانده. 88/1/25 که شعرهایش تحویل دفتر موسیقی شده و مجوزشان گرفته شد. برج 8 هم دوباره برای اخذ مجوز موسیقی ها اقدام کردیم که به یک باره این پرونده در دفتر موسیقی گم شد! بعد از پیگیری های فراوان به ما گفتند که به دلیل برخی تغییر و تحولات این پرونده مفقود شده و باید از اول شما اقدام به اخذ مجوزهای لازم کنید! ما دوباره این سیکل را طی کردیم و در برج 6 سال 90 هم مجوز شعر و موسیقی را توانستیم اخذ کنیم. پرونده برای نظر نهایی به حراست فرستاده شده که تا این لحظه هیچ جوابی از سوی این ارگان به ما داده نشده است. در ماده 12 قوانین شورای امور صنفی، قانونی وجود دارد که اگر جواب نامه ای ظرف 15 روز از سوی ارگانی داده نشود، جواب نامه مثبت تلقی می شود و دوستان حتی به قوانینی که خودشان آن را تصویب کرده اند، نیز احترام نمی گذارند».
این «سون» بی گناه!
گروه «سون» اجازه برگزاری کنسرت را در تهران و شهرستان دارد ولی انتشار آلبومش همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد. تلاش ما برای ارتباط گرفتن با سرپرست این گروه بی نتیجه ماند تا بازهم سراغ شرکت طرف قرارداد این گروه یعنی ایران گام برویم:
«ماجرای گروه «سون» هم برای خود ما هم جالب است چون این گروه بی حاشیه ترین گروه در بین همه ستارهای پاپ هستند که بی هیچ مشکلی کارشان را می کنند. هیچ تذکری تا به حال نداشته اند اما متاسفانه از 90/4/10 که مجوزهای این آلبوم بعد از چند بار گم شدن پرونده، بالاخره اخذ شد. به ما اعلام می کنند که آلبوم در حراست است و حراست نیز هیچ جواب درست و حسابی ای به ما نمی دهد و خودمان هم نمی دانیم چه اتفاقی افتاده. ما به جایی رسیده ایم که من به شخصه دیگر معتقدم هیچ توجیهی دیگر برای سرمایه گذاری در بحث های فرهنگی نیست. بحث نداشتن کپی رایت یک طرف و عدم بازگشت مالی همه و همه دست به دست هم می دهند تا دیگر انگیزه ای برای ماندن و کار فرهنگی کردن نماند. این درحالی است که برخی شرکت ها با خواننده هایی که تخلفات بزرگ حراستی دارند، سه ماهه مجوز می گیرند و آلبوم هایشان وارد بازار موسیقی کشور می شود! بازتر شدن فضا برای همه آرزوی ماست ولی یک نفر به من توضیح دهد خواننده ای که چند ماه در برنامه های شبکه های ماهواره ای شرکت می کند، آلبومش در کمترین زمان ممکن مجوز می گیرد و هیچ مشکلی هم پیش نمی آید. من بازهم می گویم مخالفتی با بازترشدن فضا ندارم ولی در شرایطی که برای همه این اتفاقات بیفتد. نه برای یک سری خاص!».
آخر و عاقبت؟
حسین خانی در انتهای صحبت هایش اذعان داشت:
«تجربه نشان داده، اگر همین رویه در دستور کار دوستان قرار بگیرد به هر حال این خواننده ها عده ای جوان هستند بالاخره زحمت کشیده اند و هزینه های زیادی هم شده و ما هم همه آنها را تقبل کرده ایم. اگر کار بازهم گره بخورد دیگر صبر آنها هم تمام می شود و کار را روی اینترنت پخش می کنند. همه سرمایه ما هم به باد می رود. همین باعث می شود انگیزه شرکت های فرهنگی و هنری برای تولید آثار هنری تنزل پیدا کند و اوضاع بدتر از اینی شود که می بینید».
پس از مدتی سکوت و خانه نشینی؛
شصت و دومین آلبوم علیرضا افتخاری منتشر شد
موسیقی ما - علیرضا افتخاری به عنوان یکی از پرکارترین خوانندگان کشور شناخته میشود او در مدت ۲ سال گذشته بیکار ننشسته و در تدارک آلبوم و شاید آلبومهایی جدید بوده است. تولید آلبوم «جام مصفا» از حدود یک سال و نیم پیش و به سفارش مرکز موسیقی صدا و سیما آغاز شد. قطعات این آلبوم در قالب تصنیف و با ارکستر ایرانی ضبط شده است.
افتخاری، چهارشنبهٔ گذشته در گفتوگویی با شبکه خبر، با بیان این مطلب که «در کارم یک مقداری مردم را راضی نگه داشتم»، گفت: «شاید برخی دلخوریها پیش بیاید؛ چرا که بعضی وقتها در کارمان خطایی ایجاد میشود. اکنون دو سال است که کار نمیکنم و با بچهها در منزل به سر میبرم... در طول دو سال خانه نشینیام، یک نفر هم یک شاخه گل نیاورد که از ما خبر بگیرد. اینگونه رفتارها انگیزه و دلیلی برای آواز نخواندن است، اما امسال به یاری خدا تلاش میکنم تا پرکارتر باشم».
این نخستین آلبوم افتخاری در سال ۹۱ است. انتشار چند آلبوم دیگر در این سال از او چندان عجیب نخواهد بود و هیچ بعید نیست در آیندهای نه چندان دور تعداد آلبومهای وی سه رقمی شود؛ اتفاقی که بنا به اذعان خودش نسبت به وقوع آن چندان بیمیل نیست.
آمار دقیق آلبومهای منتشر شده استاد علیرضا افتخاری از دستمان در رفته! اما احتمالاً این شصت و دومین آلبوم او بوده است!
پی گیری توقیف آلبومهایی که با وجود اخذ مجوز، منتشر نشدهاندموسیقی ما - چند آلبوم پر و صدا که پیش بینی میشد در انتهای سال گذشته در بازار موسیقی کشور منتشر شوند ولی به دلایل نامعلوم این اتفاق نیفتاد:
طلسم آلبوم «ایرج» کی شکسته میشود؟
http://www.musicema.com/images/cache/1333952514.jpg
- «قصه زندگی» ایرج و همه حاشیههایش
استاد حسین خواجه امیری (ایرج) را قطعا یکی از پر خبرترین چهرههای موسیقی در سال گذشته میتوان لقب داد. کسی که پس از سالها قرار است شاهد حضورش در عرصه موسیقی باشیم و آثار امروزی تراش را بشنویم.
اخبار انتشار آلبوم این هنرمند با سابقه از اواسط سال گذشته در رسانهها منتشر شد و حتی قرار نشست خبری و رونمایی از آلبوم «قصه زندگی» نیز گذاشته شد که در اخرین لحظات بنا بر دلایل نامعلوم این نشست لغو و انتشار این آلبوم در هالهای از ابهام قرار گرفت. روزها گذشتند و خبری از انتشار این آلبوم نشد و تهیه کنندگان آن نیز در سکوت خبری فرو رفتند تا حساسیتها نسبت به آلبوم یکی استادان آواز ایران بیشتر شود.
رامین بصیرت نیا تهیه کننده این آلبوم با پی گیریهای خبرنگار ما سرانجام حاضر به گفتگو در مورد این آلبوم و زمان انتشار آن شد و در این باره گفت: «متاسفانه برخی حاشیهها باعث شدند که سوء تفاهمهایی در مورد آن به وجود بیاید و همین باعث تاخیر در زمان انتشارش شود. ولی با تلاش تیم کاری ما همه این مشکلات مرتفع شدهاند و قطعا «قصه زندگی» در سه ماهه اول سال و با تیراژ بالا در سراسر کشور منتشر خواهد شد.»
- «یه دنیا حرف ِ» نزده...
اولین آلبوم مهدی یغمایی به نام «یه دنیا حرف» قرار بود در هفته آخر بهمن ماه در بازار موسیقی کشور منتشر شود که ظاهرا بروز برخی مشکلات ناخواسته باعث شد انتشار این آلبوم نیز به تعویق بیفتد. تهیه کننده این آلبوم درباره «یه دنیا حرف» میگوید: «هیچ مشکل خاصی نیست. همه مجوزهای این آلبوم اخذ شده و قطعا در بهار امسال این آلبوم را نیز وارد بازار خواهیم کرد.» برای ساخت و تولید این آلبوم دقیقا دو سال و پنج ماه وقت صرف شده و از بین ۴۰ قطعه تولیدی برای آن، نهایتا ۱۰ قطعه انتخاب شده است.
خود یغمایی درباره این آلبوم اعتقاد دارد: «خیلی برای این آلبوم زحمت کشیدهام. فقط امیدوارم وسواسهای من به کلیت آلبوم ضربه نزند و نتیجه مثبت داشته باشد. از تهیه کننده آلبوم بسیار ممنونم که در تمام مراحل از من پشتیبانی و حمایت کردند. در این آلبوم سعی کردهام که یک مهدی یغمایی جدید باشم.»
- «حسایت» بیش از حد؟
مجری پر سر و صدای برنامه «مترونم» که از جمله خوانندههای خوش صدای کشور نیز هست قرار بود آلبومش «حساسیت» را زمستان سال قبل وارد بازار کند ولی به قول خودش حساسیت بیش از حد خودش بزرگترین دلیل برای به تعویق افتادن این آلبوم شده است.
گفتنی است محسن چاوشی نیز در این آلبوم با یک قطعه حضور دارد و برای «ایمان قیاسی» آهنگسازی کرده است.
قیاسی اواخر بهار را تاریخ انتشار آلبومش دانست و اظهار امیدواری کرد که با این آلبوم بتواند نظر مساعد مخاطبان موسیقی را جلب نماید.
برای اولین بار در ایران؛موسیقی ما – فرهاد جواهر کلام پس از اجرای موفقاش در سالنهای اریکه ایرانیان، برای اولین بار در سالن میلاد نمایشگاه بین المللی بروی صحنه میرود. این کنسرت در تاریخ ۳ خرداد ماه و با اجرای کامل آلبوم «احساسی که دارم» برگزار خواهد شد. همچنین گلچینی از آلبومهای «فقط خودم، فقط خودت»، «بازی در نیار» و «هیشکی مثل تو نمیشه» نیز در این برنامه به اجرا در خواهد آمد.
کنسرت M. D. S فرهاد جواهر کلام در سالن میلاد نمایشگاه
http://www.musicema.com/images/cache/1333856990.jpg
گروه بین المللی نیم رخ برگزار کننده این برنامه است و بزودی اطلاعات دقیق بلیط فروشی این برنامه نیز در اختیار دوستداران این خواننده قرار خواهد گرفت.
گفتنی است واژه M. D. S مخفف سه واژه میزانسن، دکوپاژ و سناریو است و به کنسرتی اطلاق میشود که در آن جلوههای ویژه و بصری و دیجیتالی وجود دارد و برای هر بخش، صحنه آرایی خاصی در نظر گرفته شده است.
گزارشی شایعات پیرامون لغو امتیاز مجوز شرکتهای موسیقی؛موسیقی ما- در حالیکه آلبومهای مختلف به بازار میآیند، خبر میرسد که شرکتهای موسیقی یا ورشکست شدهاند و یا از آنها لغو امتیاز شده است. در این میان اما نمیتوان به صحت و سقم این قضیه پی برد. چرا که هر یک از طرفین ادعای خود را دارد. از طرفی کسانی که به انتشار این اخبار اقدام کردهاند، خبر خود را موثق دانسته و اعلام میکنند که بدون هماهنگی با روابط عمومی مرکز موسیقی و همین طور وزارت ارشاد به انتشار هیچ خبری اقدام نمیکنند و از طرف دیگر صاحبان شرکتها چنین خبری را کذب خوانده و از آن تحت عنوان شایعه یاد میکنند.
لغو یا تمدید مجوز، مساله این است!
http://www.musicema.com/images/cache/1333793509.jpg
یکی از اخباری که اخیرا ذهن خیلی از هنرمندان عرصه موسیقی را مشغول کرده، خبری است که چندی پیش در رسانهها منتشر شد و بازتاب آن خیلی هم به نفع جامعه موسیقی نبود. در این خبر آمده بود که بزرگترین شرکتهای پخش و تولید موسیقی، غیر قانونی بوده و حق ادامه فعالیت ندارند.
صحت این خبر زمانی زیر سوال رفت و تکذیب شد که مدیر شرکت فرهنگی-هنری «آوای نکیسا» در این رابطه اظهار کرد چنین چیزی صحت نداشته و جز خبر کذب چیز دیگری نمیتواند باشد.
غلام علمشاهی همچنین معتقد است شرکتهایی که از آنها نام برده شده از جمله شرکت فرهنگی-هنری آوای نکیسا تاکنون هیچ حکم رسمی از دادستانی مبنی بر لغو امتیاز شرکتشان ابلاغ نشده است. بنابراین تا زمانی که این حکم رسما ابلاغ نشود، شرکتهای فرهنگی-هنری به صورت کاملا رسمی به فعالیت خود ادامه میدهند.
طبق قوانین موجود در جامعه که برای وظایف ارشاد قوانین نانوشتهای در نظر گرفته شده، وزارت ارشاد حق ندارد بدون دریافت حکم از سوی دیوان عالی کشور، به لغو مجوز شرکتهای فرهنگی اقدام کند. اما دراخبار یاد شده به این موضوع اشاره شده که با طرح جدید ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی هنری وابسته به وزارت ارشاد اسلامی بسیاری از شرکتهای معتبر پخش موسیقی، غیرقانونی اعلام شدند.
اما مدیر شرکت ایران گام چیزی دیگر میگوید. او میگوید: چنین چیزی محال ممکن است. اگر وزارت ارشاد قرار باشد شرکتی را ممنوع الکار اعلام کند، حتما باید حکم از دادستانی داشته باشد.
صدرالدین حسین خانی معتقد است که عدهای از افراد که با موسیقی میانه خوبی ندارند چنین اخباری را منتشر میکنند تا جو موسیقی را متشنج کرده و به هم بریزند و سرعت این هنر رو به کندی برود. او میگوید: البته همه در این میانه مقصرند، هم شرکتها و هم حتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متاسفانه در مورد اصول مهم و اینچنینی شفافسازی نمیکند. اگر نه چنین اتفاقاتی نمیافتاد.
بر اساس اطلاعات اخیر طبق این طرح که از سوی ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی هنری وابسته به وزارت ارشاد اسلامی تهیه و کارشناسی شده، قرار بوده از هفته اول اسفندماه به اجرا در آید. بر این اساس جز تعداد ۸ شرکت موسیقی، هیچ شرکتی حق چاپ و انتشار آثار فرهنگی هنری را نخواهد داشت.
در حالی این اخبار کذب به گوش میرسد که برخی از این شرکتها به تازگی موفق به دریافت مجوز دوباره خود و تمدید آن شدهاند. حسین خانی که به تازگی مجوز فعالیت دوباره و تمدید شرکت ایران گام را دریافت کرده، ادامه میدهد: اگر چنین خبری صحت داشت، حتما تمام هم صنفیهای ما از آن مطلع بودند. تنها قوه قضاییه و دادستان کل است که میتواند طی صدور حکمی از یک شرکت فرهنگی –هنری لغو امتیاز کند و اعلام کند که کدام شرکت مجوز دارد و از کدام یک لغو مجوز شده است.
وی خاطر نشان کرد: وزارت ارشاد نمیتواند چنین حکمی را صادر کند. میتواند برای مجوز یک آلبوم یا شرکت ایراد بگیرد ولی نمیتواند آن را لغو کند. حتی میتواند برای یک شرکت تعلیق بگیرد ولی نمیتواند رسما اعلام کند که یک شرکت لغو مجوز شده است. لغو مجوز هم در صورتی است که آن شرکت تخلفی کرده باشد و دادستان کل مجوز وی را لغو کند. اگر این خبر صحت داشت، شرکت ایران گام مجوزش تمدید نمیشد. پیشنهاد میکنم دوستانی که به نشر چنین اکاذیبی دامن میزنند، قبل از هر چیز به فکر موسیقی ایران باشند. چنین کذبهایی فقط و فقط به درمانده شدن موسیقی میانجامد.
در این راستا مدیر شرکت فرهنگی-هنری پیام کاست نیز از انتشار چنسین خبری اظهار بیاطلاعی کرده و آن را شایعه میداند. او معتقد است اگر چه شرکتها این روزها حال و روز خوبی ندارند و فعالیتهایشان نسبت به سالهای گذشته کم و کتر شده ولی تاکنون خبری مبنی بر عدم فعالیت آنها ابلاغ نشده است.
غلامرضا ترابی در ادامه صحبتهایش افزود: مگر میشود شرکتهایی که سالیان سال سابقه فعالیت در حوزه موسیقی دارند را یک شبه ممنوع الکار کرد؟ چنین چیزی را من تا کنون نشنیدهام که اگر این گونه بود حتما ابلاغیهای به دست ما میرسید. اما تا این لحظه این اتفاق نیافتاده و نمیتوان مهر صحت بر روی چنین خبری زد. ضمن اینکه چنین حکمی حتما باید از سوی دادستان کل کشور و دادستانی صادر شود تا به رسمیت شناخته شود آن هم پس از طی مراحل قانونی. وزارت ارشاد تنها کاری که میتواند در این زمینه انجام بدهد این است که به صورت مقطعی از فعالیت شرکتها و یا انتشار آلبومهای مختلف جلوگیری کند و خود به تنهایی نمیتواند به لغو یک شرکت حکم صادر کند.
وی ادامه داد: ممکن است شرکتها به دلایل اقتصادی و مالی از ادامه فعالیت خود باز بمانند ولی این دلیل بر این نیست که از آنها لغو مجوز و امتیاز شود. چنین چیزی نیازمند این است که حتما خلافی از شرکت سر زده باشد و یا مشکل قانونی داشته باشند. در غیر این صورت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خودی خود و بیخود و بیجهت نمیتواند شرکتی را محکوم به لغو امتیاز کند.
مجید طوسی نیز که مدیریت شرکت فرهنگی- سلفا را به عهده دارد، با اعلام بیخبری خود گفت: تا این لحظه از چنین خبری بیاطلاعم. فکر نمیکنم چنین چیزی صحت داشته باشد. آنچه موسیقی را در این وضعیت بحرانی به هم میریزد و پایههای آن را سست و بیاساس میکند همین اخبار کذبی است که حول آن میچرخد. وضعیت موسیقی به خودی خود خراب است، نباید اجازه بدهیم با این شایعات بدتر از بد شود.
هیات داوری مجله ترانه ماه انتخاب کردند:
سایت «موسیقی ما» یکی از بهترین رسانههای دهه 80 موسیقی پاپ ایران
موسیقی ما: مجله ترانه ماه در اقدامی جالب برترینهای عرصه موسیقی در دهه ۸۰ را به انتخاب هیات تخصصی داورانش انتخاب کرد. سایت خبری تحلیلی «موسیقی ما» با وحود اینکه از نیمههای دهه 80 به جمع رسانههای موسیقی ایران اضافه شده بود توانست همراه با سایت گفتوگوی هارمونیک به عنوان برترین رسانه موسیقی پاپ دهه 80 را از آن خود کند.
انتخاب بهترینهای موسیقی پاپ ایران در دهۀ ۸۰ به صورت رأی گیری تخصصی موسیقایی و با حضور ۸۰ نفر از فعالان عرصۀ «موسیقی پاپ ایران» اعم از خواننده، ترانه سرا، آهنگساز، نوازنده، تنظیم کننده، تهیه کننده و اهالی رسانه صورت گرفته است.
این نظرسنجی در چند مرحله و با انتخاب باز هنرمندان و کارشناسان موسیقی و در مرحله پایانی با انتخاب هیات داوران نهایی به نتایج که زیر منجر شد. هیات نهایی داوری را این افراد تشکیل میدادند:
1- دکتر سیمون آیوازیان (پدر گیتار کلاسیک ایران و عضو شورای پاپ دفتر موسیقی وزارت ارشاد)
2- تورج شعبانخانی (آهنگساز و خواننده پیشکسوت موسیقی)
3- اکبر آزاد (ترانهسرا و آهنگساز)
4- ناصر فرهودی (مهندس صدا و میکس و مسترینگ)
5- مسعود جاهد (استاد موسیقی سنتی و نوازنده نی)
6- رضا مهدوی (موزیسین و رئیس مرکز موسیقی حوزه هنری)
7- علیرضا میرعلینقی (مورخ، محقق و منتقد موسیقی)
8- سامان احتشامی (مدرس و نوازنده پیانو)
انتخابهای نهایی برترینهای دهه 80 موسیقی پاپ ایران به شرح زیر است:
- چهره برتر دهه 80:
بهروز صفاریان
علیرضا عصار و احسان خواجهامیری
- بهترین خواننده:
محمد اصفهانی
رضا صادقی
مانی رهنما و احسان خواجهامیری
- بهترین ملودی ساز:
بابک بیات
- بهترین تنظیمکننده ارکسترال:
فواد حجازی
- بهترین تنظیمکننده مدرن:
بهروز صفاریان
- بهترین تهیهکننده:
ایران گام
آوای باربد
- بهترین ترانهسرا:
محمد علی بهمنی
- بهترین نوازنده:
آندره آرزومانیان
- بهترین گروه موسیقی:
رستاک دارکوب
- محبوبترین چهره:
رضا صادقی
- بهترین آلبوم:
دونیمه رویا (حامی)
وایسا دنیا (رضا صادقی)
هوای حوا (ناصر عبداللهی)
- بهترین قطعه:
دلم گرفت (حامی)
وایسا دنیا (رضا صادقی)
عشق الهی (علیرضا عصار)
کوچه ملی (رضا یزدانی)
- بهترین قطعه پاپ – سنتی:
آسیمه سر (محمد اصفهانی)
- بهترین خواننده فیلم سینمایی:
محسن چاوشی (سنتوری)
- بهترین خواننده تیتراژ تلویزیونی:
علیرضا قربانی
احسان خواجه امیری
- بهترین اجرای صحنهای:
رضا صادقی
احسان خواجهامیری
نیما مسیحا
- قطعه هیت دهه:
گل هیاهو (فریدون آسرایی)
نون و دلقک (محمد اصفهانی)
وایسا دنیا (رضا صادقی)
منو ببخش (ناصر عبداللهی)
- بهترین میکس و مسترینگ:
تیم استدیو پاپ
- بهترین خواننده قطعات مناسبتی:
ناصر عبداللهی
- بهترین رسانه موسیقی:
ژورنال موسیقی گفتوگوی هارمونیک
سایت خبری – تحلیلی موسیقی ما
آرش نصیری سردبیر این نشریه در این رابطه به خبرنگار سایت موسیقی ما توضیح داد: اصولا انتخابهای ترانه ماه همیشه یک انتخاب باز بوده و به کمک خود اهالی موسیقی صورت میگرفته است. این بار نیز بنا به خواست مدیر مسئول سعی کردیم کاملا بیطرفانه قضاوت را به دست اهالی موسیقی بسپاریم.
وی ادامه داد: در این دوره هم مانند گذشته ما هیچ دخالتی در انتخابهای فوق نداشته و این افراد توسط هیات داوران صورت گرفته است. ناگفته نماند که مدیریت مدیر مسوول نشریه ترانه ماه نیز بر سر کار بوده است که سابقه و تجربهای طولانی در این زمنیه دارند.
وی در مورد نارضایتی برخی از اهالی موسیقی اظهار داشت: با توجه به اینکه ۱۵ سال است که خبرنگار این عرصه هستم، باید بگویم هیچ وقت چنین اتفاقی نمیافتد که همه از یک انتخاب راضی باشند. برآیند نتیجه برای همه رضایت بخش نیست.
در این رابطه شهنام صفاجو، مدیر مسئول ترانه ماه نیز اظهار داشت: من به عنوان مدیر مسوول این نشریه وقتی برای انتخاب بهترینهای عرصه موسیقی همه چیز را به هیات داوران واگذار میکنم، طبیعی است که خود نیز هیچ دخالتی در این زمینه ندارم. ما این انتخاب را به هیات داوران واگذار کردیم. اگر کسی در این میان از انتخاب هیات داوران ناراضی است یک امر طبیعی است. ولی وقتی انتخاب بهترینها به دست هیات داوران سپرده میشود، قطعا استانداردهایی نیز در نظر گرفته شده تا بر اساس آنها دست به انتخاب بزنند.
وی ادامه داد: با این حساب خیلی چیزها رعایت شده است. بدیهی است که مثلا در امر ترانه، انتخاب کسی مثل محمد علی بهمنی، به عنوان بهترین ترانه سرا که طی دهه ۸۰ ترانههای ماندگاری سروده است، برای دیگر ترانه سرایان نیز بد نشد. یا مثلا انتخاب بهروز صفاریان و فواد حجازی از هیچ چشم تیز بینی دور نمیماند. کسی نمیتواند بگوید که این انتخابها، انتخابهای بدی هستند. حالا یک سری مسایل هست که شاید بتوان به آنها اشاره کرد، مثل این مقوله که فواد حجازی بیشترین فعالیت خود را در دهه۷۰ انجام داده ولی در دهه ۸۰ نیز نمیتوان از ساختههایش گذشت و چشم را بر روی آنها بست.
صفاجو ادامه داد: بر آیند چنین انتخاب و نظر سنجی کارشناسی شدهای، بسیار خوبی بود. هیچ محدودیتی هم در میان نبود. ناگفته نماند که در برخی از آیتمها اختلاف نظر بسیار زیاد بود ولی خوشبختانه با مدیریت من که حدود ۳۰ بار در چنین زمینههایی در سطح بین المللی فعال بودهام، همه چیز به خوبی پیش رفت. ما استانداردها را لحاظ کردیم.
وی در مورد سایت «موسیقی ما» نیز متذکر شد: انتخاب این سایت نیز بنا به نظر هیات داوران صورت گرفت و کار زیبایی نیز که این رسانه امسال کرد جای تشکر دارد. من خوشحالم که «موسیقی ما»، نظرسنجی باز را لحاظ کرده و به همان روش عمل کرد و انتخاب را به اهالی موسیقی واگذار کرده است.
وی خاطر نشان کرد: سیستم استانداردی که ما در نظر داشتیم بر این اساس بود که هیات انتخابی یک لیست بلند بالا از افراد مختلف داشتند و با دست باز به انتخاب خود اقدام میکردند. در طول دهه ۸۰ این افراد پرکارترین افراد بودهاند و حرفهایتر عمل کردهاند. این نگاه از منظر هیات داوران بود که بر اساس یک سری معیارهای خاص انتخابها صورت گرفت. این افراد از ----ر گذشتند و ارجاع داده شدند به هیات داوران برای قضاوت هرچه بهتر.
صفاجو متدکر شد: این کار، کار بسیار سختی بود. ما یک پروسه زمانی طولانی را سپری کردیم و تمامی قطعات این دهه را استخراج کردیم و دوستانی که حضور داشتند آنها را به دقت گوش کرده و نهایتا به لیستهایی برسیم که در معرض دید و قضاوت داوران بگذاریم تا آنها در مورد بهترینها نظر بدهند.
وی گفت: از این انتخاب خوشحالم و مطمئنم که انتخابهای درستی بودهاند. ما دربخش داوری سعی کردیم چینشی داشته باشیم که هم کسوت افراد لحاظ شود و هم شان آنها و تواناییهایشان. سعی کردیم از هر سبکی یک نماینده داشته باشیم. مثلا ترغیب کردن استاد جاهد برای داوری موسیقی پاپ یک کار جدید بود در حوزه پاپ. چون بین موسیقی پاپ و سنتی قرابت خاصی وجود ندارد. شخصا خوشحالم که یک همگرایی بین گروههای مختلف موسیقی به وجود آمد و فکر میکنم این اتفاق باید در مقیاس بزرگتری بیافتد.
وی در پایان گفت: اعتماد، همگرایی، و وحدت بین عناصر خاص موسیقی اتفاق افتاده است و این حرکت باید ادامه داشته باشد. ما این قدم کوچک را برداشتیم و امیدوارم قدمهای بزرگتر را دوستان ما بردارند.
با «ياسر داوديان» كه يكي از موفقترين جوانان آلبوم اولي سال گذشته بود
گفتند ترانههايت «آنور آبي» است!موسيقي ما : «ياسر داوديان» خوانندهاي است كه سال قبل با آلبوم پرستارهاش «فرض كن» خودي نشان داد و توانست نگاهها را به سمت خودش برگرداند. آلبومي با حضور چهرههاي شاخصي چون مازيار فلاحي، مهدي يراحي، بهروز صفاريان و ياحا كاشاني.او در سال جديد برنامههاي فراواني را قرار است عملي كند و با همت موسسه بينالمللي نيمرخ قرار است كنسرتهايش را نيز استارت بزند.
- قصه ورودت به عرصه خوانندگي چطور و از كجا شروع شد؟
من از سال 78 شروع به نوشتن شعر و ترانه كردم كه از حدود سال 80 ديگر به صورت حرفهاي به ترانه رسيدم. يعني از شعر به ترانه رسيدم و به اين ژانر علاقهمند شدم. پس از چند سال كه براي تحصيلات به خارج از كشور رفته بودم، دوباره به ايران بازگشتم و با آقاي رجبپور آشنا شدم. چند ترانه به ايشان دادم كه قرار شد ايشان مجوز آنها را هم براي آريان و هم براي ديگر دوستان بگيرند. متاسفانه هيچكدام از آن ترانهها مجوز نگرفتند و دوستان ارشاد اعلام كردند كه خيلي «آنور آبي»اند. بعد خودم تصميم گرفتم كه كارها را جديتر دنبال كنم و به خواندن علاقهمند شدم. البته بيشتر به موسيقي سنتي و دستگاهي علاقهمند بودم، اما به مرور به موسيقي پاپ رسيدم و دو سال طول كشيد كه آلبوم «فرض كن» توليد شود.
- الگوي خاصي براي خودت داري؟ كسي كه هميشه كارهايش را دنبال كني؟
چون بيشتر علاقهمند موسيقي دستگاهي و سنتيام، كار آقاي خواجهاميري، اصفهاني و يغمايي را خيلي ميپسندم.
- آلبوم اولت خيلي پرستاره بود. قطعا جمع كردن اين همه ستاره در آلبوم اول كار راحتي نبوده.
بله، خيلي سخت بود. چون همه دوستان در جايگاهي بودند كه دغدغههاي زيادي داشتند، اما خوشبختانه خيلي صادقانه به من كمك كردند.
- گفته ميشود بهروز صفاريان در كارش خيلي وسواس دارد و خيلي سختگير است. شما درباره ايشان چه نظري داريد؟
به سليقه ايشان واقعا احترام ميگذارم. همين سليقه و طرز فكر است كه فرقشان با بقيه را قابل لمس ميكند. من از همكاري با ايشان بسيار راضيام و باعث افتخارم بود.
- قصد داري در اين وادي بماني يا نه، آلبوم اولت صرفا يك تجربه كاري بوده؟
70درصد كارهاي آلبوم دومم انجام شده است. با تيمي جديد نسبت به آلبوم اول سراغش رفتهايم و قطعا برجستگيهاي بيشتري هم نسبت به آلبوم اول خواهد داشت.
- از آلبومهاي جديد بازار پاپ، كدام آلبوم را بيشتر دوست داشتي؟
موسيقي در اين سالها خيلي پيشرفت كرده و آثار خوب زيادي توليد شده است، اما من آلبومهاي مازيار فلاحي، شهاب رمضان و مهدي يراحي را بيشتر پسنديدم.
- انتهاي آرزوهاي شما كجاست؟
اينكه در جامعه موسيقي به جايگاهي كه لايق من است، برسم. به هر حال من خيلي دير وارد اين عرصه شدم و خود را معرفي كردم، اما قطعا سعيام اين است به همه آن چيزهايي كه ميخواهم، برسم.
برترینهای نظرسنجی بزرگ موسیقی ما درباره انتخابشان میگویند- 1موسیقی ما: فیروز ویسانلو نوازنده خوشنام گیتار، که عنوان یکی از برترین نوازندههای سال در نظرسنجی بزرگ سایت موسیقی ما از آن خود کرده است در خصوص این انتخاب و آرایی که کسب کرده و دلایل آن گفت: «عوامل مختلفی دست به دست هم دادند تا من در این نظرسنجی مورد لطف و عنایت دوستانم واقع شوم. به اعتقاد من وقتی کسی کاری را انجام میدهد باید متوجه این موضوع باشد که آن هنر و اثر در واقع حرفها، صحبتها و افکار اوست. »
فیروز ویسانلو: برای اینکه به جایگاه خوبی برسم، زحمت فراوانی کشیدهام
این نوازنده گیتار ادامه داد: «من برای اینکه به جایگاه خوبی برسم، زحمت فراوانی کشیدهام، بیپولی و بدبختی کشیدهام، و سختیهای زیادی را متحمل شدهام. »
وی افزود: «دلیل دیگرش نیز این است که تلاش مستمر کردهام و مهمترین دلیل عنایت و لطف خداوند بزرگ است. ضمن اینکه یادمان نرود که ما وامدار مردم هستیم و هر چه داریم از آنها داریم. اگر شنوندگان موسیقی که در واقع حامیان اصلی موسیقی هسستند، نبودند، هیچ وقت ما موفق نمیشدیم. »
این نوازنده همچنین در مورد کارهای خود گفت: «دو آلبومی که در بازار دارم ماحصل زحماتی است که طی این چند سال کشیدهام. این آلبومها تکنوازی گیتار من هستند که در سالهای ۸۵ و ۸۶ ضبط شدهاند و «خاطرات ۱و۲» نام دارندو حدود یک سال و نیم پیش به بازار آمدند. »
وی خاطر نشان کرد: «دو آلبوم دیگر نیز در دست ساخت و تولید دارم که قرار است به زودی وارد بازار موسیقی شوند. »
وی دلیل اقدام خود برای ساخت دو آلبوم اخیر را اینگونه اعلام کرد و گفت: «به این فکر بودم که موسیقی علمی و مقامی ما صرفا نباید با یک سری سازهای قدیمی و توسط گروههای سنتی اجرا شوند بلکه میتوان آنها را با شکل و شمایلی جدیدتر ارائه کرد و به گوش مردم رساند. به همین دلیل من تصمیم گرفتم به کمک سازهای غربی ترانههای ماندگار را بازسازی کنم. قطعاتی مثل دختر بویر احمد و میخوام برم کوه و دیگر ترانههای جاویدان! اینها همیشه به صورت فایلهای تکراری به گوش مردم رسیدهاند و من میخواستم با شکلی جدید شنیده شوند. »
ویسانلو در ادامه متذکر شد: «من یک سری از این قطعات را انتخاب کردهام و به کمک سازهای غربی قصد دارم شکل فاخرتری اطز انها را به گوش مردم برسانم. چرا که این موسیقی مدتهاست که از ذهن مردم و جوان ا خارج شده است. من سعی کردهام نسل جوان را با این سبک از موسیقی آشنا کرده و آشتی بدهم. »
وی در پایان افزود: «از کنسرتها هم فاصله گرفتهام و نیز از تعداد شاگردانم کم کردهام و حتی به آموزشگاه هم نمیروم. چون میخواهم کارتحلیلی انجام بدهم و به جامعه موسیقی خدمتی کنم. خودم را معطوف کردهام به ساخت قطعاتم. امیدوارم بتوانم برای گوش مخاطبانم موسیقی خوب بسازم. خیلی از قطعاتی که این روزها منتشر میشوند فاکتورهای لازم برای ارائه شدن را ندارند. کارهای پاپ معمولا از نظر کلام و ملودی مشکل دارند و کیفیت لازم را دارا نیستند. »
وی از دیگر فعالیتهای خود گفت: «محور دیگر فعالیتهای من در زمینه منابع آموزشی است که برای معلمان گیتار تدارک دیدهام. چنین چیزی تا کنون در ایران وجود نداشته است و ما منبعی نداشتهایم که به شکل تخصصی برای گیتار طراحی شده باشد. البته کتاب ۴۰ سال موسیقی پاپ با دارا بودن ۴ جلد و نتهای بسیار در این زمینه کفایت نمیکند. ایراد این کتابها نیز این است که سی دی همراهشان ندارند. کارهایی که من انجام میدهم هرماه با سی دی بوده و در ریتمهای مختلف اجرا میشوند. یک بخش ان هم به مشق موسیقی اختصاص داده شده است. این خودآموزها به صورت کارائوکه بوده و همراه با سی ی منتشر خواهند شد. درک و فهم مطالب این کتابها برای هنرجوی ۶ ماهه و یک ساله نیز کافی است. »
وی در پایان خاطر نشان کرد: «ممکن است در آینده نیز بخواهم یک کتاب تئوری در این زمینه تالیف و منتشر کنم. به امید آن روز!»
برترینهای نظرسنجی بزرگ موسیقی ما درباره انتخابشان میگویند- 2موسیقی ما: قطعه «سلام» از آلبوم «خاطرات گمشده» فریدون آسرایی توانست در میان قطعات برتر سال ۹۰ رتبه دوم را بعد از «نه نرو» سیروان خسروی از آن خود کند. صدای دلنشین فریدون آسرایی با ملودی شیرینش توسط پاشا یثربی تنظیم شد و به گوش مخاطبان رسید و توانست در میان همه قطعاتی که در سال ۹۰ شنیده شد، نظر جمع ۱۰۰ نفره اهالی موسیقی را به خود جلب کند.
پاشا یثربی: رمز موفقیت قطعه «سلام» ترانه خوب و ملودی شیرین بود
http://www.musicema.com/images/cache/1333601687.jpg
پاشا یثربی در خصوص این قطعه و علت مورد توجه قرار گرفتنش نزد اهالی موسیقی به سایت موسیقی ما گفت: «به اعتقاد من دلایل زیادی دست به دست هم دادند تا این قطعه مورد توجه واقع شود. یکی از این عوامل، کلام است که توسط حسین قیاسی سروده شده است. کلام این قطعه به معنای واقعی ساده و دلنشین است. ضمن اینکه نمیتوان ملودی شیرین و شنیدنی فریدون را نادیده گرفت. ملودی این قطعه، بینهایت تاثیرگذار و فوق العاده است. »
وی در خصوص موقعیتی که این قطعه از آن خود کرده گفت: «واقعا این جایگاه حق این «سلام» است. چون به اعتقاد من تنها قطعهای است که در آلبوم «خاطرات گمشده» فریدون آسرایی شنیده شد. هم قطعه اصلی و هم رمیکس آن توانستند مورد توجه قرار بگیرند و به خوبی شنیده شوند. این برای من و همین طور فریدون خیلی تاثیر گذار بوده است. »
وی در ادامه متذکر شد: «سازبندی این قطعه توسط یک گیتار بیس و یک سری فضاسازیهای الکترونیک شکل گرفته است ولی ترکیب اصلی آن فقط بیس و گیتار و پرکاشن است. به جرات میتوانم بگویم که این قطعه یکی از قطعاتی بود که روی آن خیلی دقت شد. با وجودی که پیچیدگی خاصی نداشت و در کل موسیقی سادهای بود. هنگام تنظیم این قطعه بیش از هر چیز به فکر دریا و استفاده از امواج آن بودم. »
وی ادامه داد: «من همچنان همکاری با فریدون را ادامه خواهم داد، هم برای اجرای زنده و هم برای آلبوم و... ضمن اینکه با مهدی یراحی هم همکاری خواهم داشت. در این همکاریها اجراهای مختلفی در تهران و شهرستانها برگزار خواهیم کرد. »
یثربی ادامه داد: «در جامعه موسیقی کشور، واقعیت این است که کسانی که کار میکنند و نیروهای تازه نفس هم هستند اتفاقا خوب فعالیت میکنند و کارهای خوبی ارائه میکنند ولی تولیداتشان یا عرضه نمیشود و یا خوب عرضه نمیشود و تمام زحماتشان نشنیده و ندیده باقی میماند. چون شرکتها سرمایه گذاری نمیکنند و هنرمند نزد هر کسی که میرود به او میگویند یک قطعه بساز تا معروف شوی بعد بیا برایت آلبوم منتشر کنیم. خوب این چه کاری است؟ هلو بیا برو تو گلو نیست که! این در حالی است که در همه جای دنیا از راهی که بشود برای تبلیغ استفاده میشود اما ما شرایطش را نداریم. یک خواننده باید قبل از انتشار آلبومش، کارش را از طریق اینترنت به مردم معرفی کند. توصیه میکنم راههای بهتری برای اهالی موسیقی در نظر گرفته شود تا کار همه شنیده شود که در نظر سنجیهای اینچنینی حق به حقدار برسد. »
وی درپایان گفت: «از اینکه قطعه مشرتک من، فریدون و حسین قیاسی توانسته مورد توجه قرار بگیرد خوشحالم. امیدوارم بتوانیم کارهای بهتری از خودمان ارائه کنیم.»
برترینهای نظرسنجی بزرگ موسیقی ما درباره انتخابشان میگویند- 3
آرش پژند مقدم: رکن اصلی موفقیت در نوازندگی، اخلاق مداری است
http://www.musicema.com/images/cache...1333707059.jpg
موسیقی ما: آرش پژند مقدم به عنوان یکی از برترین نوازندگان سال گذشته در نظرسنجی بزرگ سایت موسیقی ما از اهالی موسیقی انتخاب شد. این نوازنده درام در خصوص این انتخاب گفت: «خوشحالم که به عنوان یک نوازنده خوب معرفی شدهام. چه کسی است که از چنین جایگاهی خوشحال نشود؟ طبیعتا من نیز خوشحال میشوم وقتی میبینم زحماتم نتیجه داده است. امیدوارم افراد بیشتری را در این عرصه ببینیم، بخصوص در عرصه نوازندگی درام که نوازندگان کمی دارد.»
وی درباره عوامل موفقیت اش به سایت موسیقی ما گفت: «نه تنها برای من بلکه برای هر نوازنده دیگری در اوضاع کنونی ایران چند عامل موجب موفقیت میشود که به صورت خلاصه میتوانم بدین گونه به آنها اشاره کنم. اول از همه اینکه یک نوازنده باید و باید در سبک نواختن خود متفاوت باشد. چون این سلیقه نواختن یک نوازنده است که او را از دیگر نوازندهها متمایز کرده و موجب جلب توجه میشود.
وی ادامه داد: «دوم اینکه نوازنده موظف است بابت کاری که میکند دل بسوزاند و برای کاری که میکند ارزش قائل شود. و این چیزی است که من خیلی کم میبینم. در وهله دیگر اینکه یک نوازنده باید اخلاق داشته باشد و اخلاق مدار باشد. این جزو اصلی و اصولیترین مسایل مهم است که در دانشگاهها و کالجهای موسیقی خارج از ایران تدریس میشود. »
مقدم رمز دیگر موفقیت یک نوازنده را از درون نواختن موسیقی اعلام کرده و در این رابطه میگوید: «نوازنده باید از درون ساز بزند. وقتی شما به عنوان یک نوازنده، تظاهر به ساز زدن میکنید، آن تاثیری که باید را نمیگذارد. این در حالی است که اگر ساز زدن درونی باشد و از بطن شما نواخته شود، و کاملا حسی باشد، کار درست از آب در میآید و به موفقیت نائل میشوید. »
وی در ادامه در مورد نوازندگی برای خوانندههای مختلف گفت: «مساله خاصی نیست که بشود به آن اشاره کرد ولی ان چه مطرح است، این است که من برای همه یک جور ساز نمیزنم و ساز زدنم بسته به روحیه و حس خواننده و کاری که دارد انجام میدهد، تغییر میکند. ساز زدن من در هیچ یک از اجراها مثل دیگری نیست. مثلا وقتی با فرمان فتحعلیان ساز میزنم، خصوصیات ساز زدنم یک جور در آن فضای عرفانی قرار میگیرد که بیشتر روی مخاطب انرژی و تاثیر میگذارد. فرم ساز زدنم با علی لهراسبی طبیعتا به گونهای دیگر است. حتی در کند و تند شدن تمپو، در نوازندگی برای خوانندهها متفاوت عمل میکنم. »
وی خاطر نشان کرد: «اهل سمپل کاری نیستم و هیچ وقت این کار را نمیکنم. سعی میکنم به هیچ عنوان کم کاری نکنم و حق مطلب را ادا کنم. »
وی در پایان درمورد همکاریاش با گروههای مختلف گفت: «در حال حاضر با گروههایی همچون افشارستان، رومی و دارکوب وو همچنین با خوانندههایی مثل امید حاجیلی، سیروان خسروی و علی لهراسبی همکاری میکنم. امسال را درگیر و دار همکاری با این عزیزان هستم. »
برترینهای نظرسنجی بزرگ موسیقی ما درباره انتخابشان میگویند- 4موسیقی ما: میلاد درخشانی که عنوان یکی از بهترینهای عرصه نوازندگی را در نظرسنجی پایان سال ۹۰ سایت موسیقی ما از آن خود کرد، در رابطه با این نظر سنجی اظهار داشت: این جور رای گیریها قاطعیت یک جامعه است ولی این قاطعیت سلیقهای است. چرا که شاید برخی از کسانی که در این نظر سنجی حضور داشته و اظهار نظر کرده بودند، اصلا به کنسرت ما نیامده و نوازندگی من را نیز نشنیده بودند.
میلاد درخشانی: انتخاب من نظر لطف اهالی موسیقی است
http://www.musicema.com/images/cache/1334054555.jpg
وی ادامه گفت: هر کس جامعه کوچکی را مد نظر قرار داده و کلیت را نادیده گرفته است. این در حالی است که به اعتقاد من باید جامعه آماری برای سال آینده مشخص شود و حدود آن تعیین شود.
البته سایت موسیقی ما کاری بسیار ارزشی و قابل توجه انجام داد و این حرکت، حرکت بسیار خوبی است ولی باید کاری کرد که نقد و انتقادها کمتر بشود. مثلا یک پروسه دو-سه ماهه را به گوش کردن آلبومها توسط داوران اختصاص بدهید و بعد از آن به رای گیری اقدام کنید.
باید یک سری از اینها از بین کارهای کارشناسی شده انتخاب شده و بعد در مورد آنها نظر نهایی صادر شود.
نه اینکه هر کس به واسطه آشنایی و رابطهای که دارد، دست به انتخاب بزند. این مشروط به این است که از قبل اعلام کنید که قرار است رای گیری شود و هر خواننده، آهنگساز و... که آلبوم دارد، آلبوم خود را در این نظر سنجی ارائه کند.
چنین نظر سنجیهای با وجودی که ماهیت خوبی دارند، همیشه با اشکالاتی نیز همراه هستند. من معتقدم که اینجامعه آماری باید کوچکتر و کارشناسی شدهتر صورت بگیرد، مثل همه رای گیریهایی که در دنیا انجام میشود. در این صورت این ۱۰۰ نفر شاید مجال این را داشته باشند که از بین ۵ آلبوم سنتی یا پاپ دست به انتخاب بزنند.
وی همچنین گفت: در مورد خودم نیز باید بگویم که خیلی خوشحالم که این اتفاق افتاد. چون من کنسرتهای موفقی داشتم و از انها راضی بودم. خیلیها که موفق نشدند کنسرتهای من را دنبال کنند حتما امسال میتوانند در انها حضور داشته باشند. امیدوارم آلبوم افشارستان ۲ که امسال منتشر میشود بتواند رضایت دوستاران افشارستان را جلب کند و حتما متوجه خواهند شد که دقت و انرژی زیادی برای این کار گذاشتهام
گزارشی از نشست معاون هنری وزیر
از راه اندازی مکاتب موسیقی بومی تا هدفمند کردن موسیقی پاپ
http://www.musicema.com/images/cache/1334067684.jpg
موسیقی ما - شاه آبادی معاون هنری وزیر ارشاد در اولین نشست خبری خود در سال جدید به تشریح برنامههای موسیقی معاونت هنری پرداخت. در ابتدای این نشست حمید شاه آبادی با اشاره به فعالیتهای معاونت هنری در سه شاخه موسیقی، تئاتر و تجسمی در سال گذشته گفت: خوشبختانه در سالی که گذشت جشنوارههای متعددی برگزار و معاونت هنری سال پرتلاش و پرتحرکی را پشت سرگذاشت.
- هدفمندکردن موسیقی پاپ در دستور کار دفتر موسیقی
وی ادامه داد: یکی از اقدامات خوب و کیفی معاونت در سال گذشته در زمینه موسیقی، تولید آلبومها و حمایت از اجراهای صحنهای در ژانرهای سنتی و کلاسیک بود همچنین هدایت و هدفمند کردن موسیقی پاپ نیز دستور کار دفتر موسیقی ارشاد قرار گرفت.
معاون هنری ارشاد صیانت از موسیقی اصیل را یکی دیگر از ماموریتها و اقدامات مثبت معاونت در سال گذشته دانست و افزود: علاوه بر این موارد، تشکیل شوراهای موسیقی در ۵ شاخه سنتی، کلاسیک ایرانی، کلاسیک غربی، ارکسترال و بومی از اتفاقات بسیار ارزشمند دفتر موسیقی بود که بواسطه این شوراها نظارت ویژهای برروی آلبومها و اجراهای صحنهای صورت گرفت. همچنین در طول سال ۹۰ بیش از ۹ کتاب درسی منتشر و ارائه کارت صلاحیت تدریس به صورت جامع در سراسر کشور صورت پذیرفت.
- مکتب موسیقی بومی امسال در دو استان تاسیس میشود
شاه آبادی در ادامه این نشست در خصوص وعده وعیدهای معاونت هنری در زمینه تشکیل مکاتب و پایگاههای موسیقی نواحی در برخی استانها که سال گذشته نوید آنها را داده بود، اظهار داشت: سال گذشته این بحث مطرح شد و امسال راه اندازی مکتب موسیقی بومی و مقامی در ۲ استان در دستور کار قرار گرفته است.
- سمفونی شهید هنر و قطعه شهید علم رونمایی میشود
وی با اشاره به روند تولید آثار موسیقایی در سال جاری گفت: در سال جدید نیز سفارش و ساخت قطعات موسیقی را به مناسبتهای مختلف همانند سال گذشته خواهیم داشت به گونهای که امروز از دو اثر شاخص که به سفارش معاونت هنری توسط هنرمندان خوب کشورمان ساخته شدهاند، طی مراسمی در تالار رودکی رونمایی خواهند شد.
معاون هنری وزیر ادامه داد: قطعه شهید علم برای بزرگداشت شهید هستهای دکتر احمدی روشن و سمفونی شهید هنر برای بزرگداشت روز هنر انقلاب و شهید مرتضی آوینی ساخته شده است.
- هشتمین جشنواره موسیقی نواحی با تغییرات زمانی برگزار میشود
شاه آبادی در ادامه نشست با بیان اینکه امسال شاهد برگزاری هشتمین دوره جشنواره موسیقی نواحی خواهیم بود، اظهار داشت: این جشنواره با تغییر زمانی البته بواسطه تخصصیتر شدن، حتما برگزار خواهد شد. همچنین در سال جاری مراسم آلبوم برتر سال را نیز خواهیم داشت به گونهای که از بهترین آلبوم سال تقدیر میکنیم.
- اظهار امیدواری شاه آبادی از افزایش بودجه هنری
معاون هنری وزیر با اشاره به بودجه امسال در بخش موسیقی، تجسمی و تئاتر گفت: هنوز بودجهای به ما ابلاغ نشده ولی امیدواریم نسبت به سال گذشته بودجه بیشتری در اختیار معاونت هنری قرار گیرد.
وی بیان داشت: بودجه موسیقی و تجسمی تقریبا به یک نسبت هستند اما تئاتر سه برابر این دوهنر بودجه در اختیار میگیرد. براساس این تناسبات بودجه جشنوارههای هر سه شاخه نیز تعیین میشود.
- معاونت هنری از هنرمندان موسیقی دارای ظرفیت لازم حمایت میکند
شاه آبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر حمایتهای معاونت هنری از آثار ملی و اجراهای داخلی هنرمندان برجستهای که بیشترین کنسرتها را در خارج از کشور دارند در سال تولید ملی افزود: هنرمندانی که دارای ظرفیتهای لازم هستند و چهارچوبهای ارزشی نظام جمهوری اسلامی را رعایت میکنند در زمینه تولید آلبوم و اجرای داخلی و خارجی مورد حمایت ما خواهند بود.
وی ادامه داد: شرایط ما برای حمایت از کنسرتهای خارج از کشور به ضرورت حضور هنرمندان در خارج از کشور برمی گردد. از نظر ما اجراهای صحنهای خارجی اگر از سوی هنرمندان دارای ضوابط نظام جمهوری باشد، اشکالی ندارد.
شاه آبادی درباره حمایت از هنرمندان موسیقی نواحی نیز گفت: ما در سال گذشته حمایتهای خوبی از این قشر هنرمندان داشتیم به گونهای که یکی از این حمایتها با مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان انجام گرفت اما به طور کلی بخش حمایتی بیشتر بر عهده صندوق حمایت از هنرمندان است.
معاون هنری وزیر ارشاد در خصوص حمایت از خانوادههای هنرمندان موسیقی نواحی درگذشته که اغلب شرایط مساعدی برای گذران زندگی ندارند، اظهار داشت: ما جامعه ۷۰۰ هزار نفری از هنرمندان داریم که خوشبختانه توانستیم شرایط بیمه عمر را برایشان فراهم کنیم اما به صورت همه جانبه نمیتوانیم برای این تعداد حمایت داشته باشیم هر چند که این وظایف بر عهده صندوق حمایت از هنرمندان است.
- کلایدرمن و نادر عباسی مجوز اجرا نداشتند
وی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر لغو کنسرتهای دارای مجوز از جمله نادر عباسی و کلایدرمن در سال گذشته گفت: ما هیچ برنامه ریزی برای اجرای کلایدرمن در ایران نداشتیم و نداریم و از سوی وزارت ارشاد هیچ برنامهای برای او در نظر گرفته نشد. کنسرت نادر عباسی نیز کوتاهی بود که در حوزه مربوطه در مدیریت تالار وحدت صورت گرفت چرا که نادر عباسی نیز مجوزی برای اجرا نداشت.
شاه آبادی درباره لغو کنسرتهایی دارای مجوز به دستور اماکن استانها افزود: در استانها شورای فرهنگ عمومی دارای اختیارات و قدرت عمومی است و میتواند نسبت به اتفاقات استانی تصمیم گیری کند.
معاون هنری وزیر ارشاد در خاتمه خاطر نشان کرد: ما برای صیانت از موسیقی اصیل کشور فعالیت میکنیم و با برنامههایی که موجب خدشه دارشدن بدنه موسیقی کشور میشوند برخورد خواهیم کرد.
یک کنسرت با چهار خواننده برگزار می شود؛موسیقی ایران - ارکستر آکادمیک تهران کنسرتی را با حضور چهار خواننده ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت در سالن همایشهای برج میلاد به روی صحنه میبرد. سالار عقیلی ضمن بیان این مطلب گفت: برای اولین بار است که کنسرتی با اجرای دو خواننده موسیقی پاپ و دو خواننده موسیقی سنتی در کشورمان برگزار خواهد شد و این کنسرت از سوی ارکستر ۱۱۰ نفره آکادمیک تهران ترتیب داده شده است.
سالار عقیلی، نیما مسیحا، مانی رهنما و حمید خزایی در یک کنسرت
http://www.musicema.com/images/cache/1334067910.jpg
این خواننده در ادامه افزود: در این کنسرت که قرار است گروه کر نیز آن را همراهی کند مانی رهنما و نیما مسیحا به عنوان خوانندگان پاپ و حمید خزاعی و من نیز به عنوان خوانندگان سنتی به اجرای برنامه خواهیم پرداخت.
وی همچنین تصریح کرد: رهبری ارکستر آکادمیک تهران را امین سالمی بر عهده خواهد داشت و من در این کنسرت تعدادی از قطعاتی را که در آلبومهای منتشر شدهام با اقبال مردمی مواجه شده را اجرا خواهم کرد.
یادآور میشود آخرین کنسرت سالار عقیلی ۱۶ و ۱۷ اسفند در شیراز با همراهی گروهی مرکب از دو نوازنده پیانو و تنبک به روی صحنه رفته بود.
حمید حامی - خواننده موسیقی پاپ: سه سال است که از دریچههای مختلف درباره کنسرت دادن در خارج از ایران تحقیق میکنم. از مسئولان و مدیران زیادی سؤال کردهام که چه نهادی مجوز کنسرت در خارج از ایران را صادر میکند و هماهنگکننده امور کیست؟ هیچکس پاسخ روشنی به من نداد و در بررسی بیشتر متوجه شدم که تنها یک عده خاص میتوانند از این کارها کنند.این مافیای موسیقی است که کنسرتهای خارج از ایران را در دست گرفته و تنها خوانندههایی که روابطی خاص دارند، میتوانند خارج از ایران کنسرت دهند. این یک امر جاری و ساری در موسیقی پاپ ما است. از گفتن این حرفها ابایی ندارم و همیشه آن را فریاد خواهم کرد که مافیای موسیقی پاپ همه چیز را قبضه کرده است. جوانان بسیاری هستند که میخواهند این حرف را بزنند، ولی صدایشان به جایی نمیرسد.
۵ پدیده جوان سال قبل بازار موسیقی در سال جدید میتوانند خودی نشان دهند؟
http://www.musicema.com/images/cache/1334305438.jpg
موسیقی ما: سال گذشته بازار موسیقی با وجود داغ بودن بازار کنسرتها و آلبومهای پاپ، آن طور که باید و شاید نتوانست چهرههای جدید را به خود ببیند و بتواند پدیدهای جدید را رو کند. ولی در عین حال برخی از چهرهها توانستند به خوبی خودی نشان دهند و برای خودشان در موسیقی زیرزمینی هویت و نامی دست و پا کنند که پیش بینی میشود امسال وارد دنیای مجاز موسیقی شده و بتواند در فضایی رسمیتر به فعالیتشان ادامه دهند. در این گزارش سعی شده برخی از پر طرفدارترین این چهرهها را معرفی کنیم.
- بیا با من مدارا کن...
اگر قرار به معرفی پدیده سال باشد قطعا شهرام شکوهی بزرگترین اتفاق جدید سال قبل در بازار موسیقی کشور است که در سال جدید قطعا خیلی بیشتر از او خواهیم شنید. این خواننده قرار است امسال تور کنسرتهایش را آغاز نماید تا مخاطباناش بتوانند از نزدیک شاهد اجرای زنده خواننده مورد علاقهشان باشند. قطعا این خواننده در صورت اجرای زندهای قابل قبول همه قابلیتهای ستاره شدن در بازار موسیقی کشور را دارد و میتواند در سال جدید به انتخاب اول خیلیها تبدیل شود.
- ستاره میشود...
نام مرتضی پاشایی پس از خواندن آن قطعه سوزناک برای ناصر حجازی بر سر زبانها افتاد. قطعهای که در تمام مراسمهای یادبود این بزرگ مرد فوتبال ایران شنیده میشد و با استقبال گسترده مخاطبان موسیقی توام شد. همین اتفاق باعث شد این جوان متولد سال ۱۳۶۳ و ساکن آریا شهر خیلی زود ناماش بر سر زبانها بیفتد و بتواند خودی نشان دهد. طولی نکشید که پاشایی سر از صدا و سیما در آورد و ملودی تیتراژ سریال «شیدایی» با صدای علی لهراسبی را خواند تا رفته رفته وجههای رسمیتر و قابل قبولتر را برای خود دست و پا کند. گفته میشود او تمام مراحل رسمی شدن را گذرانده و آلبوماش برای اخذ مجوز به دفتر موسیقی وزارت ارشاد فرستاده شده است. انتشار آلبوم او در سال جدید اتفاقی است که میتواند قضاوت را در مورد این جوان راحتتر و بهتر ننماید.
- امیر مسعود ...
کسانی که پی گیر موسیقی زیر زمینی هستند قطعا شناخت خوبی از رپر پر سر و صدای ایرانی با لقب «مانکن» دارند و با موسیقی او به خوبی آشنا هستند. «امیر مسعود» از جمله خوانندههای این گروه بود که در بخشهایی از ترانههای این رپر با او همراه بوده و از این طریق توانسته ناماش را بر سر زبانها بیندازد. شاید زیاد باور کردنی نباشد ولی «امیر مسعود» همه مجوزها را برای انتشار آلبوماش گذرانیده و آلبوماش در آستانه انتشار قرار دارد. آلبومی تماما پاپ که دیگر خبری از آن حال و هوای ویدئوهای جناب «مانکن» در آن نیست و طرز فکر و ایدههای کاملا مستقل خود «امیر مسعود» را در خود جای داده است. رامین بصیرت نیا تهیه کننده این آلبوم است و قطعا در ۶ ماهه اول سال آنرا در بازار موسیقی کشور خواهیم دید.
- حضوری پس از سالها
علی عبدالمالکی از جمله پدیدههای چند سال اخیر بازار موسیقی کشور بوده و هست و کنسرت رسمیاش در اواخر سال قبل این نوید را به طرفدارانش داد که او به زودی وارد جرگه هنرمندان رسمی بازار موسیقی خواهد شد و استقبال از این کنسرت هم دلیل محکمی به محبوبیت این خواننده در بین مردم بود.
آهنگری (مدیر برنامههای عبدالمالکی) در مورد فعالیتهای رسمی این خواننده در سال جدید به خبرنگار ما میگوید: «آلبوم رسمی عبدالمالکی شش ماه است که آماده انتشار است و همه مجوزهای آن هم اخذ شده ولی خود علی باز اعتقاد دارد که برای البوم اول خیلی بیشتر باید وقت گذاشت و همین باعث شده که تغییرات زیادی را در کلیت آلبوم اولاش بدهد. ما دوباره برخی کارها را برای اخذ مجوز روانه ارشاد کردهایم تا آلبوم در بهترین حالت ممکن وارد بازار موسیقی کشور شود. ولی اواسط تیرماه کنسرت دیگری را برنامه ریزی کردهایم که این بار با تغییراتی بزرگ نسبت به برنامه اول بروی سن خواهیم رفت تا قابلیتهای گروه را بیشتر از قبل نشان دهیم.»
وی همچنین در مورد تاریخ انتشار آلبوم نیز گفت: «قطعا نمیتوانیم تاریخ دقیقی را برای انتشار البوم اعلام کنیم ولی قطعا همه سعی ما این است که در شش ماهه نخست سال آلبوم وارد بازار موسیقی کشور شود.»
- سامان جلیلی لب «پرتگاه»
میگویند او تلفیقی از محسن یگانه و شادمهر است. جنس صدا و سبکی که این جوان برگزیده در مدت زمان کوتاهی توانسته علاقمندان فراوانی را برایش دست و پا کند. او این روزها سخت در حال آماده سازی قطعات آلبومی تحت عنوان «پرتگاه» میباشد که قرار است به صورت مجاز روانه بازار موسیقی شود.
محمد قیامتی مدیر برنامه سامان جلیلی در این باره میگوید: «از مهرماه ۹۰ در کنار سامان جلیلی کار رو به صورت جدی شروع کردیم و در طول این مدت توانستیم در اولین و مهمترین گام مجوز شعرهای آلبوم پرتگاه رو اخذ کنیم و بعد از این مرحله با آماده شدن ملودی آلبوم در حال حاضر در مرحله تنظیم آهنگها قرار داریم که فکر میکنم اواخر اردیبهشت ماه آلبوم در اختیار عموم قرار خواهد گرفت. و در برنامه بعدی با اخذ مجوز از وزارت ارشاد اسلامی اواخر اردیبهشت برای اولین بار کنسرت سامان در کنار شما در نمایشگاه بین المللی تهران سالن میلاد برگزار خواهد شد.»
- دیگران
زانیار خسروی، سیامک عباسی، مجید خراطها، بهرام رادان، پژمان جمشیدی و سامی بیگی از دیگر چهرههایی هستند که پیش بینی میشود امسال بتوانند حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشند.
آهنگساز آلبوم موسیقی «دیار عاشقان»
از ساخت قطعه موسیقی شهید احمدیروشن بسیار خوشحالمhttp://www.musicema.com/images/cache/1334402772.jpg
فارس- آهنگساز آلبوم موسیقی «دیار عاشقان» گفت: با غرور میگویم بسیار خوشحالم که نام «شهید احمدی روشن» در قطعه موسیقی «شهید علم» آورده شده است. آلبوم موسیقی «دیار عاشقان» شامل دو قطعه «شهید علم» و «شهید هنر» در حالی هفته گذشته به سفارش معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت با حضور مسئولان فرهنگی کشور رونمایی شد که قطعه «شهید علم» با ساختار حماسی به یاد شهید احمدیروشن و قطعه «شهید هنر» به یاد شهید سید مرتضی آوینی ساخته شده است.
«بهزاد عبدی» آهنگساز آلبوم موسیقی «دیار عاشقان» در گفتوگو با خبرنگار موسیقی فارس در این خصوص اظهار داشت: تمام هنرمندان بزرگ دنیا با اثر سفارشی به نوعی درگیر بودهاند اما نوع سفارشها در هر زمانی متفاوت است. مهمترین نکته در این زمینه این است که سفارش اثر هنری و هنرمند در یک راستا باشند.
- کارهای سمفونیک در تمام دنیا با حمایتهای دولتی ساخته میشوند
وی با اشاره به اینکه کارهای سمفونیک در تمام دنیا با حمایتهای دولتی ساخته میشوند، گفت: فرقی نمیکند که کار مناسبتی باشد یا یک اثر انتزاعی و شخصی. حتی موسیقی فیلمهایی هم که در کلاس سمفونیک نوشته میشوند بدون حمایت سازمانهای دولتی امکان ساخته شدن ندارند. به هر حال هیچ اثری روی پارتیتور شنیده نمیشود و از قطعهای باید ساخته شود تا مردم آن را بشنوند. معتقدم هیچ هنرمندی نمیتواند خودش هزینه ساخت و تولید اثرش را بپردازد.
- نگاه مصرفی به هنر نداشته باشیم
این آهنگساز کشورمان تصریح کرد: معمولا هر سفارشدهندهای در راستای ابعاد مانیفست کاری خود، برای ساخت اثر هنری هزینه میکند. مگر اینکه ارگانهای دولتی به این نتیجه برسند ساخت آثار هنری و ارائه کار فرهنگی در ذات دارای اهمیت است. اما در کشور ما معمولا به اثر هنری، نگاه مصرفی میشود.
عبدی خاطر نشان کرد: مهمترین نکته در ساخت آثار سفارشی این است که هنرمند به آن مضمون اعتقاد داشته باشد. اگر سوئیتی راجع به امام زمان (عج) ساخته میشود، فارغ از نام، باید خود اثر هم قابل قبول باشد. به این معنا که اثر از نظر موسیقایی هم باید هویت خودش را داشته باشد.
- از دوران نوجوانی به شهید آوینی ارادت خاصی داشتهام
سازنده آلبوم «دیار عاشقان» پیشنهاد داد: بهتر است سفارش دهندگان، مشاوران فنی داشته باشند که از یک سو تکنیکهای موسیقی را بشناسند و از سوی دیگر با مضامین مورد قبول آنها آشنا باشند و به سفارش دهنده کمک کنند تا آگاهانه موضوعها را برای سفارش انتخاب کند.
- خوشحالم که قطعه شهید علم به نام احمدی روشن ساخته شد
عبدی با اشاره به اینکه از دوران نوجوانی به شهید آوینی ارادت خاصی داشته است، گفت: من در مدرسهای درس خواندم که هفتهای یک شهید به مدرسه ما میآوردند. شهدایی که خونشان را برای این سرزمین دادهاند. اما با غرور میگویم بسیار، خوشحالم که نام «شهید احمدیروشن» در قطعه «شهید علم» آورده شده است.
عبدی در مورد همکاری با ارکستر ناسیونال اکراین در اجرا و ضبط این اثر گفت: این ارکستر از جمله ارکسترهای درجه یک اروپای شرقی است. و چون من هم در اکراین زندگی میکنم و نزدیک به ۷ سال هم با این ارکستر کار کردم ویژگیهای فنی قطعات من را میدانند و تمام اتفاقهایی که باید در اجرا و ضبط اثر رعایت شود، در ضبط این قطعات رعایت شده است.
«کامران رسولزاده» به عنوان شاعر و «علی تفرشی» خواننده این اثر به شمار میآیند.
در گفتوگو با موسیقی ما عنوان شد:
مجید اخشابی همچنان درگیر «آیینه رو» است
http://www.musicema.com/images/cache/1334381779.jpg
موسیقی ما: مجید اخشابی که روزهای اخیر را برای برگزاری کنسرت خود در ایتالیا به سر میبرد، در گفتوگو با موسیقی ما در خصوص انتشار آلبوم خود گفت: «آیینه رو» مدتهاست که آماده ورود به بازار است ولی فعلا قرار نیست این اتفاق به زودی بیافتد چرا که تمام تلاشم را کردهام و نمیخواهم این تلاشم بینتیجه بماند. مطمئن باشید که «ۀآیینه رو» امسال حتما وارد بازار خواهد شد ولی زمان قطعی آن را فعلا اعلام نمیکنم.
وی همچنین گفت: عنوان این آلبوم همچنان «آیینه رو» است و باید گفت که تا کنون ساخت آن بیش از ۳ سال زمان برده است. حساسیتهایی که من دارم و تراکم و مشغله کاریام موجب تاخیر درد انتشار آلبوم شده و فعلا برای اینکه نزد مردم بد قول نشوم، زمان انتشار آن را ا۳علام نخواهم کرد.
وی ادامه داد: «آیینه رو» حاوی ۱۴ قطعه است که اسحاق انور، عبدالجبار کاکایی، اهورا ایمان، نسترن شیر محمدی و... سرودهاند.
قطعات آن نیز عبارتند از «آیینه رو»، «موج نگاه»، «اقرار» و... نام دارد. به گفته این خواننده، آهنگهای این آلبوم را خود وی ساخته و در تنظیم آنها مجید اکبرزاده و غلامرضاصابری همکاری کردهاند.
وی ادامه داد: از روز شروع تولید آلبوم تا کنون تغییرات بسیاری در ان لحاظ شده که در این میان میتوان به ترانه، ملودی و تنظیمهای جدیدتر و به روزتر اشاره کرد. به هر حال یک رویکرد جدیدتر و در عین حال علمیتر را پیش رو گرفتهام و این حاصل تلاش و دقت فراوان تری است که نسبت به آلبومهای قبلیام داشتهام. این آلبوم از موسیقی جدیتر و خاص تری برخوردار است.
برترینهای نظرسنجی بزرگ موسیقی ما درباره انتخابشان میگویند - 6
روزبه بمانی: خوشحالم که از نسل قبل فاصله گرفتهایم
http://www.musicema.com/images/cache/1334399052.jpg
موسیقی ما: اولین انتخاب برتر سال ۹۰ در زمینه ترانه، روزبه بمانی بود. این ترانهسرا با ترانههای دلنشین خود که نه بویی از تکرار بردهاند و نه نسخه دست چندم ترانه سرایان نسل پیشین خود است، بیآنکه ادعای بهترین کند، و بیآنکه بخواهد به زور ترانههایش را به شرط و شروط به خوانندهها واگذار کند، در حالی صاحب چنین جایگاهی در میان رقبای خود را به دست آورد که این فاصله از زمین تا آسمان بود. رقبای او با فاصله بسیاری از او توانستند جایگاههای بعدی را کسب کنند.
این ترانه سرا در مورد نتایج نظرسنجی سایت موسیقی ما و انتخاب خود گفت: «هر نظرسنجی و هر انتخاب برآیند راندمان کاری یک هنرمند در طول آن سال است ولی بیش از هر چیزی این لطف دوستان بوده که شامل حال من شده است. آنچه بیش از هر چیزی برای من حائز اهمیت است اصلا نتیجه این نظر سنجیها و اول و دوم شدنها نیست، بلکه مهم این است که نسل جدید ترانه و موسیقی، با لحن که در این عرصه آمده توانستهاند ارتباط برقرار کنند. چون این لحن جایگاه او را پیدا کرده است. »
وی ادامه داد: «مهم این است که امروز این لحن حرف خود را میزند و جوانترها از آن الگو برداری و گرتهبرداری میکنند. امروز سر مشقهایی داریم که بچههای جوان و نسل ترانه و موسیقی از روی آنها مشق میگیرند و کپی میکنند و الهام گرفته و گرته برداری میکنند. باعث خوشحالی است که اهالی موسیقی از نسل قبل از ما فاصله گرفتهاند و به ما نزدیک ترند تا آنها!»
وی خاطر نشان کرد: «این نشان می دهد که ما وارد یک فضای جدید شدهایم. همین نظرسنجی باز که نه اسم فرد خاصی در آن بود و نه آلبومها و افراد خاصی مد نظر قرار گرفته بودند و نه از هیات داورانی خبر بود که بخواهند مغرضانه نظر بدهند. اگر این طور بود یعنی سلیقهای برخورد شده بود ولی اینکه هر کس هر نظری که دارد را بدهد خیلی خوب است. چون در ان صورت میتواند بدون هیچ گونه دغدغهای نظر خود را اعلام کند. »
وی در ادامه گفت: «هر چند که جامعه موسیقی ما معطوف به این ۱۰۰ نفر نیست و تعداد افراد در آن بیش از اینهاست. این یک جامعه دقیق دقیق نیست ولی برآیند سیستم موسیقی کشور ماست و نیز برآیند سلیقه مردمی که دنباله روی موسیقی هستند و آن را دنبال میکنند. برآیند این نظر سنجی برای من قابل احترام است. چون به هر حال هر چه نباشد سلیقه هنرمندان و مردم است که اعمال شده و جبری و غرض ورزی در کار نبوده است.»
از اردیبهشت ماه صورت میگیرد
مشاوره رایگان انجمن موسیقی به فعالان موسیقی کشور
http://www.musicema.com/images/cache/1334402517.jpg
موسیقی ما - انجمن موسیقی ایران به فعالان عرصه موسیقی در بخشهای مختلف نوازندگی، خوانندگی، تولید، نشر و... مشاوره رایگان میدهد.
علی ترابی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران ضمن اعلام این خبر افزود: یکی از مسائل و مشکلاتی که همواره برای فعالان بخش اقتصاد موسیقی مسئله ساز بوده عدم اطلاع کافی از حق و حقوق، اختیارات و محدودیتهای قانونی خود است و در این میان هنرمندان به سبب تمرکز خود بر فرایند خلق آثار و بیعلاقگی به مباحث مالی و حقوقی بیشتر متضرر شدهاند.
وی ادامه داد: به همین منظور انجمن موسیقی ایران در نظر دارد تا با دعوت از کارشناسان فعال در عرصه مالکیت معنوی در قدم اول نسبت به ارائه مشاورههای تخصصی و در قدم دوم نسبت به تدوین و انتشار کتابچههای تخصصی و ارائه قراردادهای نمونه و پیشنهادی در هر بخش اقدام نماید.
ترابی خاطر نشان کرد: ارائه خدمات یاد شده از اردیبهشت سال جاری آغاز خواهد شد.
بهنام علمشاهی در گفتوگو با موسیقی ما
متفاوتتر از همیشه به موسیقی میآیم
موسیقی ما: بهنام علمشاهی از تولید جدیدترین آلبوم خود خبر داد و در این رابطه به سایت موسیقی ما گفت: «جدیدترین آلبوم خود را در حالی در دست ساخت دارم که قطعهای را نیز آاده انتشار کردهام. این قطعه ترانه و ملودی از حسین فلاح دارد و امیرحسین اویسی آن را تنظیم خواهد کرد.
به گفته وی به محض آماده شدن این قطعه، آن را توسط سایت موسیقی ما به دست علاقه مندان خواهند رساند.
وی در مورد آلبوم خود نیز گفت: «آلبومم نیز در دست تولید است که تاکنون ۳ قطعه ان آماده شده و مابقی در دست تولید قرار دارد. یکی از این قطعات تیتراژ سریال «پنجره» است که همراه با دیگر قطعات منتشر میشود. بقیه قطعات هم چند ملودی آماده است که هنوز تنظیم نشدهاند. »
وی ادامه داد: «به دلیل اینکه هنوز آلبوم به مرحله انتهایی نرسیده، هنوز عنوان مشخصی برای آن در نظر نگرفتهایم. ترانههای آن را نیز حسین فلاح، حمید فریوند، عبالجبار کاکایی و... سر. دهاند و آهنگهای ان نیز توسط اهنگسازانی همچون امیر حسین اویسی، حسین فلاح، حمید رهنورد و... صورت گرفته و در طول مرحله تولید نیز افراد دیگری به پروژه اضافه خواهند شد. »
علمشاهی همچنین ادامه داد: «با توجه به اینکه مدتی است آلبوم منتشر نکردهام همه توانایی و انرژیایم را صرف این آلبوم کردهام تا بتوانم به نحو خوبی آن را منتشر کنم. این آلبوم قطعا با دیگر آلبومهایی که تا کنون منتشر کردهام متفاوت خواهد بود. »
این خواننده در ایام عید، در شهر تبریز به اجرای برنامه پرداخت که با توجه به استقبالی که از ان شد، چند شب دیگر تمدید شد.
بهنام علمشاهی همچنین خاطر نشان کرد: «فعلا تا آلبوم جدیدم به بازار نیاید قصد اجرای برنامه ندارم ولی به محض اینکه آلبومم راهی بازار شد کنسرتهایی از قطعات آلبومهای قبلی و آلبوم جدید به اجرا در میآورم. »
گفتنی است که این آلبوم مانند دیگر آلبومهای بهنام علمشاهی توسط شرکت خودشان یعنی آوای نکیسا منتشر و به بازار میآید.
این آلبوم تا اواخر تابستان به دست علاقه مندان میرسد و با شکل و شمایلی جدید توسط این شرکت راهی بازار موسیقی خواهد شد.
واکنش شرکت های تولید کننده آلبوم های موسیقی، به موضوع آهنگ های پیشواز
اهالی پاپ و آهنگ پیشواز!
http://www.musicema.com/images/cache/1334486496.jpg
موسیقی ما : دو سه سالی هست که شرکت ایرانسل با رو نمایی و اجرایی کردن طرحی به نام آهنگ پیشواز و ویترین، توانسته مشترکین این شرکت را وارد بازی جذابی کند و مخاطبان فراوانی را که عشق موسیقی اند به سمت محصولات شرکت خود جذب کند. ایرانسل از این طریق سوای همه راهکارهای تبلیغاتی اش، از محبوبیت برخی قطعات موسیقی استفاده کرده تا روز به روز تعداد مشترکانش بیشتر و بیشتر شوند. این در حالی است که از نگاه صاحبان آثار موسیقی، نوع قراردادهای منعقد شده میان شركت هاي واسطه ايرانسل و تهیه کننده ها، غير منطقي به نظر مي رسد و ماجرا به جايي رسيده كه آرام آرام سر و صداي هنرمندان و صاحبان آلبوم هاي بازار موسيقي در آمده و آنها در تصميمي خودجوش به اين نتيجه رسيده اند كه شاید پخش ترانه هايشان از اين اپراتور را لغو كنند.
پيش از هر چيزي اين توضيح براي اين گزارش الزامي است. در عقد و تنظيم اين قراردادها، خود شركت ايرانسل هيچ نقشي ندارد و برخي شركت هاي واسطه اند كه با گنجاندن بندها و شرايط خاص، باعث بوجود آمدن چنين حاشيه هايي شده اند. روال كاري اين اتفاق هم اينگونه است كه شش شركت واسطه ( كه در اين گزارش از آنها با نام شركت هاي تامين كننده محصولات فرهنگي ويترين ايرانسل نام برده مي شود) با صاحبان آلبوم هاي موسيقي (اعم از خواننده يا صاحب امتياز آلبوم) وارد مذاكره مي شود و در توافقي دو طرفه، بخش هايي از ترانه هاي معروف آنان به عنوان آهنگ پيشواز مورد استفاده قرار مي گيرند. اما نكته اصلي ماجرا در قراردادهاي رايج است كه تنها 5 درصد سود به صورت مساوي بين خواننده و صاحب اثر تقسيم مي شود! اما اين همه ماجرا نيست. دریافت آن 5 درصد هم در صورتی است كه ترانه ها به مدت يك ماه مورداستفاده مشترك انتخاب كننده قرار بگيرد و در صورتي كه آهنگ پيشواز مورد نظر، كمتر از يك ماه مورد استفاده مشتري ايرانسل باشد ، آن 5 درصد هم خود به خود «كان لم يكن» مي شود!
- ما تحريم كرده ايم!
ميثم دهقان مدير عامل گروه بين المللي «نيم رخ» (توليد و عرضه كننده آلبوم هاي پاپ) درباره شرايط قرارداد هاي شركت ايرانسل می گوید: «نبود بستر هاي در آمد زا براي خواننده و شركت هاي موسيقي و همچنین ماركت آشفته ای كه به نبود كپي رايت و نظارت بر فضاي اينترنت برمی گردد، باعث افت شديد آمار فروش در كليه آلبوم هاي موسيقي شده است. در حوزه موسيقي، راه های کسب درآمد، محدودند كه يكي از آنها آهنگ پيشواز است. كسب درآمد از آهنگ های پیشوازهم با قراردادهاي يك طرفه به سود شركت هاي مجري، اجحافي است كه اين شيوه درآمدزايي هنرمندان و تهيهكنندگان را تحت تاثير قرار مي دهد. آرتيست و تهيه كنندهاي كه يك يا دو سال روي آلبومی زحمت مي كشند، بايد بتوانند از «موزيك – ماركتينگ» استفاده كنند تا باز هم بتوانند محصولات بهتری توليد كنند. در بحث آهنگ هاي پيشواز هم سهم دو ونيم درصدي تهيه كنندگان، بیشتر تحقير اهالي موسيقي است تا سهم مالی. من به شدت چنین قراردادهایی را محكوم مي كنم و آنها را ضد موسيقي مي دانم. در تصميمي كه در نشست اخير موسسه نيم رخ هم گرفته شده، ديگر هيچ كدام از آلبوم هاي شركت را به ايرانسل واگذار نخواهیم كرد تا اعتراض به اين قوانين يك طرفه را نشان دهیم. در همین راستا آلبوم جديد آقاي فرهاد جواهر كلام را به ایرانسل واگذار نكرديم و آلبوم هاي بعدي نيز همين مسیر را خواهند رفت. باشد كه متن اين قراردادها تغييراتي گسترده را به خود ببينند. از بقيه همكاران هم حمايت از اين حركت را خواهانیم.»
- روابط عمومی ایرانسل: ما الزامي براي اين قراردادها نداريم
اما از سوی دیگر آرش كريم بيگي، مدیر روابط عمومي شركت ايرانسل، درباره كليت اين قراردادها به خبرنگار ما مي گويد: «همه اين قراردادها از طريق شش شركت تامين كننده محتوا منعقد مي شوند كه هيچ وابستگي اي به خود شركت ايرانسل ندارند. يعني نه سهامدار اين شركت اند و نه زير مجموعه ايرانسل. موسسات مستقلي هستند كه وظيفه تامين محتواي فرهنگي را براي ويترين بر عهده دارند. در مورد درصد بندي ها و متن قرارداد هم بايد بگويم كه اين ارقام بيشتر رقابتي است و به نظر من براي صاحبان اثر هم بستر مناسبي براي تبليغات است. ما الزامي براي اين قراردادها نداريم. این طرفين معامله هستند که با هم به توافق مي رسند و ما هم بر اساس آن قرار داد كار را به مرحله اجرا در مي آوريم. ولي ايرانسل هيچ نقشي در اين قراردادها ندارد. ما با دارنده اثر طرف نيستيم. به نظر من صاحبان آثار موسيقي بايد خوشحال باشند. چون تا زماني كه چنین سرويس هایی وجود نداشت ، آنها در استثمار عده اي دلال در بازار موسيقي بودند. ولي حالا بدون هيچ واسطهاي مي توانند محصولاتشان را به جامعه بزرگي به نام مشتركين ايرانسل عرضه كنند. اگر اين شرايط مهيا نبود صاحبان اثر نه همين مبالغ را كسب ميكردند و نه از اين بستر تبليغاتي مي توانستند استفاده کنند. وقتي بازي دو سر برد باشد ، ديگر بحث ضرر بي معنا است».
- چه كساني ركورد دار پيشوازند؟
در سايت ايرانسل رده بندي ركوردداران آهنگ پيشواز هم ذكر شده كه جالب توجه است. در اينآمار بيشترين تعداد استفاده از آهنگ هاي پيشواز به ترتيب این است: سكوت (با صداي محسن يگانه)، ستاره (با صداي عليرضا قميشي)، به عشق تو (با صداي حميد عسكري)، نباشي(با صداي محسن يگانه)، دلم گرفته (امين رستمي) ، جز تو (محمد عليزاده)، باور (پيام مقامي)، رگ خواب(محسن يگانه)، كاش عاشقت نمي شدم (احسان خواجه اميري) و بمون (محسن يگانه)؛ البته اين سايت هيچ عدد و رقمي را براي اين آمار اعلام نکرده است. همین موضوع و همچنین عدم وجود چهره هاي سرشناس موسيقي كشور همچون رضا صادقي و محسن چاوشي و ... در این جدول، باعث می شود که عدهاي از كارشناسان و تهيهكنندگان اين آمار را غيرقابل اعتماد بدانند.
- چه كسي برنده مي شود؟
این روزها و با این اتفاقات، كمپين هاي فراواني در مورد تحريم آهنگ هاي پيشواز در سايت هاي موسسات فرهنگي هنري راه افتاده و گفته مي شود در آينده اي نه چندان دور هم تعدادي از خواننده هاي سر شناس در اقدامي مشترك به تحريم اين شركت خواهند پرداخت. بايد نشست و ديد آخر و عاقبت پیشواز ایرانسل به كجا ختم مي شود. آیا همان بوق قدیمی خودمان دوباره توی بورس می آید یا می توانیم همچنان صدای خواننده های محبوبمان را موقع انتظار پاسخ به تلفن، بشنویم و لذت ببریم.
به دنبال ممنوع الکاری
علی لهراسبی مشکلاتش را حل میکند
http://www.musicema.com/images/cache/1334549582.jpg
موسیقی ما: علی لهراسبی که بنا به دلایلی روزهای ممنوعالکاری خود را پشت سر میگذارد، با وجودی که تا این لحظه موفق به حل مشکل ممنوع الکاری نشده، قول مساعد داد که در جهت رفع تمامی موانع که منجر به ممنوع الکاری وی شده، گام بردارد.
این خواننده در این باره به خبرنگار سایت موسیقی ما گفت: «تمام تلاش خود را برای رفع این ممنوع الکاری میکنم و میدانم که حتما حل شدنی است و راههایی وجود دارد که میتوانم به کمک آنها آلبومهای خود را مجددا به صورت مجاز و زیر چتر قوانین منتشر و به دست علاقه مندان برسانم. »
وی در خصوص کارهای آینده نزدیک خود گفت: «فعلا آلبومی در دست تهیه دارم که بعد از اینکه موفق به حل مشکل ممنوع الکاری خود شدم، به انتشار آلبوم جدید خود اقدام خواهم کرد. کنسرتهایی نیز برای اجرا در نظر گرفتهام که برای آنها نیز برنامهریزی کردهام. همچنین در زمینه موسیقی تیتراژ نیز صحبتهایی داشتهام که هنوز در مورد آنها تصمیم قطعی و نهایی نگرفتهام. »
لهراسبی که خود یکی از گزینههای پاسخگوی نظرسنجی پایان سال سایت موسیقی ما در سال ۱۳۹۰ بود، در مورد نظر سنجیهای اینچنینی گفت: «سعی میکنم به نظرسنجیهای رایج اهمیت ندهم. چون خیلی اعتبار نداشته و نمیشود روی آنها حساب کرد. معمولا هر کس به همکار، دوست و آشنای خود رای میدهد. اگر این آمار واقعی بود و همه از روی اصول و حساب و کتاب نظر خود را ارائه میکردند، حتما از آنها استفاده میکردم. این در حالی است که اصلا برایم ارزش قانونی و اخلاقی ندارند. »
لهراسبی همیشه یکی از سوژههای داغ رسانهها در زمینه مافیا در عرصه خوانندگی تیتراژ بوده و مورد تهاجم مخالفان خود و نیز انتقاد اهالی موسیقی واقع شده است.
------------------------------
اضافه می گردد که ممنوع الکاری این خواننده در ارتباط با همکاری چندی پیش او با شادمهر عقیلی در آلبوم تصمیم است که سایت مزبور به دلیل محدودیت نمی توانسته بیانش کند
توسط انتشارات شور آفرین؛
موسیقی ما: کتاب ترانههای فرید احمدی با عنوان «تنها شدم وای» منتشر شد و هم اکنون فروش پستی و اینترنتی خود را آغاز کرده است. سراینده این ترانههای در گفتوگو با سایت موسیقی ما با اعلام خبر انتشار این کتاب گفت: «این کتاب شامل مجموعه ترانههای اجرا شده و اجرا نشده از من است که در بخش شعرهای سپید، غزل و ترانه منتشر شده است. »
به گفته فرید احمدی برخی ترانههای کوتاه در این مجموعه در قالب پلکانهای یک، دو و سه طراحی شده و مجموعهای است از کارهایی که طی این سالها نوشته است. اما برخی از آنها فرصت اجرا نداشتهاند. بخش مهم این کتاب را ترانههای اجرا شده وی توسط خواننده ها تشکیل داده اند.
وی ادامه داد: «مجموعه "تنها شدم وای" حاوی منتخبی از ترانههای من است و همه کارهایم در آن منتشر نشده است. آن بخش از ترانههایی که فکر میکردم خوب هستند، را منتشر کردهام. »
به گفته این ترانه سرا، این کتاب هنوز وارد کتابفروشیها نشده اما فروش اینترنتی و پستی آن بسیار عالی بوده و از استقبال خوبی برخوردار شده است.
وی درباره پخش این کتاب در کتابفروشیها گفت: «این کتاب در اوائل اردیبهشت ماه وارد کتابفروشیها شده و همه میتوانند آن را شخصا خریداری کنند. »
این کتاب را انتشارات «شور آفرین» منتشر شده است.
وی در توضیحات بیشتر کتاب خود متذکر شد: «تغییراتی در ترانهها لحاظ شده، مثلا به برخی از آنها ابیاتی اضافه شده که در اجراها اثری از انها نبوده است. مثلا در ترانه «دنیا دیگه مث تو نداره» بنیامین دو بیت اضافه شده، یا در ترانه «خاطره» فریدون دو بیت و در ترانه «گل یاس» شادمهر یک بیت اضافه شده است.»
احمدی در مورد همکاریهای جدید خود در زمینه ترانه گفت: «با خوانندهها مشغول همکاری هستم که از این میان میتوان به بنیامین بهادری برای سومین آلبومش اشاره کرد. همچنین برای خوانندهای به نام «روبین» ترانه سرودهام که در دست تولید است و در مرحله آهنگسازی قرار دارد. خوانندههای دیگری نیز هستند که با آنها همکاری میکنم ولی مشهور نبوده و در واقع آلبوم اولی هستند. »
۱۷ اردیبهشت ماه در برج میلاد
موسیقی ایران - بزرگداشت جلال ذوالفنون نوازنده برجسته سه تار به همت خانواده و شاگردان این هنرمند ۱۷ اردیبهشت ماه در برج میلاد برگزار میشود. سهیل ذوالفنون پسر جلال ذوالفنون درخصوص این برنامه گفت: در این بزرگداشت که در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود بخشهای مختلفی در نظر گرفته شده است به گونهای که یک گروه ۱۰ نفره از شاگردان پدر به سرپرستی مهرداد ترابی کنسرتی را اجرا خواهند کرد.
وی ادامه داد: من و حسام الدین سراج نیز در بزرگداشت پدر اجرای ساز و آواز خواهیم داشت که از هم اکنون در تدارک این برنامه هستیم.
ذوالفنون در خصوص انتشار آثار جلال ذوالفنون گفت: هم اکنون ۴ اثر از کارهای پدر را در دست بررسی داریم که با اتمام کار هر کدام بتوانیم به مرور زمان آنها را در بازار منتشر کنیم.
با حضور بسیاری از اهالی موسیقی
نشست نورزوی خانه موسیقی برگزار شد
http://www.musicema.com/images/cache/1334639077.jpg
موسیقی ما - نشست نورزی خانه موسیقی روز گذشته در حالی برگزار شد که بسیاری از اهالی موسیقی پس از مدتها ضمن دیداری دوباره، درباره همکاریهای حرفهای نیز به بحث و تبادل نظر پرداختند.در این نشست صمیمانه که از ساعت ۱۶ دیروز یکشنبه ۲۷ فرودین آغاز شد بسیاری از اعضای از کانونهای مختلف خانه موسیقی حضور داشتند.
در بخشی از این برنامه محمد سریر رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: ما در سال ۹۱ نیز نشستهای ماهیانه خانه موسیقی را پی خواهیم گرفت تا همچون گذشته بتوانیم ضمن گسترش روابط میان اهالی موسیقی، فضایی نیز برای شکل گیری همکاریهای حرفهای به وجود بیاوریم.
سریر همچنین افزود: این در حالی است که ما از این به بعد نیز سعی خواهیم کرد تا در هر یک از این نشستها اجرایی از نوازندگان جوان را نیز شاهد باشیم تا پیشکسوتان از نزدیک شاهد حرکتهای رو به رشد این عزیزان باشند.
رئیس هیئت مدیره خانه موسیقی در ادامه تصریح کرد: یکی دیگر از اهدافی که در این اجراها ما سعی خواهیم کرد دنبال کنیم معرفی استعدادهای جوان است تا امکان بهتری از سوی دوستان برای فعالیتهای بهتر آنها فراهم شود.
در ادامه این نشست پانیز مجاهدیان (نوازنده تار) و شایان یزدیزاده (نوازنده تنبک) به دو نوازی در حضور اعضا و اساتید خانه موسیقی پرداختند که این اجرا با تشویقها و تایید حاضران مواجه شد.
گفت و گو با آهنگساز سرخها در مورد خوانندگی دنیزلی
قطعه سرخ بازتاب جهانی خواهد داشت
http://www.musicema.com/images/cache/1334657571.jpg
موسیقی ما-شورو هیجان موسیقی خواجه نوری،ترانه زیبای عبدالجبارکاکایی و صدای دنیزلی،دیگر چه میخواهید؟؟دنیزلی مربی باشگاه پرسپولیس هم به یاران پروژه صوتی وتصویری ترانه سرخ پیوست ترانه سرخ عنوان محصولی است که به مدت ۳سال توسط داریوش خواجه نوری خواننده و آهنگساز مطرح کشورمان در دست تولید است.فضای استودیو با حضور دنیزلی پر از شورو هیجان شده است.گویا خواجه نوری از صدای دنیزلی خوشش آمده است.
- چطور به این نتیجه رسیدید که دنیزلی می تواند خواننده خوبی باشد؟ آیا واقعا این طور است؟
یک خواننده وقتی صحبت میکند میتوان از تن صدایش فهمید که خوب میخواند یا نه!اگر با او صحبت کرده باشید میفهمید که صدای بسیار خوبی دارد و من از همان ابتدا و با اولین سلام متوجه این موضوع شدم.این کارمان را بسیار راحت کرد.در ضمن با وجود این که ما از او می خواستیم فارسی بخواند و این کار برای او بسیار سخت بود ، اما با موفقیت این کار را انجام داد.
- انگیزه شما از دعوت دنیزلی به این کار چه بود؟
اولا این که ایشان مربی بسیار بزرگی است که افتخاراتشان بر همه آشکار است. دوما فکر میکنم جزو محبوب ترین مربیان طول تاریخ در پرسپولیس بوده و برای همه واضح است که او هوادارها را با سکوها آشتی داده و حکم یک ناجی را در پرسپولیس پیدا کرده است. اینها همه وهمه من را مجاب کرد که ایشان را درمیان ستارگان پرسپولیس قرار دهم و در این قطعه سرخ از صدای ایشان نیز بهرهمند شوم.
- فکر میکنید پرسپولیسیها از دیدن این همه ستاره کنار هم چه حسّی پیدا خواهند کرد؟
فکر میکنم که واقعا هیجان زده خواهند شد. نه تنها پرسپولیسیها که اسطوره هایشان را میبینند ، بلکه همه مردم از این کار استقبال خواهند کرد . چون اولا این افراد از ستارههای ملی ما نیز هستند و این یک کار منحصر بفرد و خاصی است.در عین حال اولین سرود رسمی یک تیم باشگاهی در ایران و در جهان نیز اولین سرودی است که اسطوره های یک تیم خوانندههای آن هستند. مطمئناً این کار یک بازتاب جهانی خواهد داشت.
- بعد از پروین ، دایی و نزدیک به۴۰ نفر از اسطوره و بازیکنان که شما به این کار دعوت کردید آیا باز هم غافلگیرمان خواهید کرد؟
دقیقا همینطور است، هنوز چند غافلگیری فوقالعاده برای هواداران دارم. تا به الان سعی داشتهایم بهترین هارا با خود همراه کنیم و باید این مجموعه را تکمیل کنیم. پس به هواداران میگویم منتظر غافلگیری های بعدیمان باشند.
- این پروژه چقدر دیگر زمان می برد؟ کی منتظر انتشار آن باشیم؟
فکر میکنم کسی جا نمانده است و می توانیم پروژه را تقریبا تمام شده بدانیم و این مژده را به تمام هوادران پرسپولیس بدهیم که تاریخ پرسپولیس به همراه سروده تیم مان را در آینده نزدیک در اختیارشان قرار می دهیم.
پخش نامنظم و سرهم بندی کردن قسمت آخر فصل دو سریال قلب یخی و حرف و حدیثهایی که درباره برخی مشکلات این سریال به گوش میرسید در نهایت پای آهنگساز سریال را به رسانهها کشاند تا بگوید که در پشت پرده چه اتفاقاتی رخ داده است.کارن همایونفر آهنگساز خوشنام و باسابقه موسیقی فیلم، گفت: من تنها چهار قسمت نخست از مجموعه "قلب یخی" را آهنگسازی کردهام و مدتها پیش از کار خود در این مجموعه استعفا کردم، اما در نهایت تاسف همچنان در قسمتهای بعدی نیز از نام من در تیتراژ استفاده شد.همایونفر گفت: «تم اولیه موسیقی این سریال را من ساختم و برای سه قسمت آغازین این مجموعه آهنگسازی کردم.اما از قسمت چهارم به بعد به دلیل مشکلات و بدقولیهای مالی، همکاری با این مجموعه را قطع کردم.در ادامه تهیهکننده، برخی از موسیقیهای دیگر مرا که به این مجموعه هیچ ربطی نداشت، به عنوان کار من برای این مجموعه معرفی کرد.در نتیجه در تیتراژ، نام من همچنان به عنوان آهنگساز مطرح شد.اما نکته تاسفآور این است که در قسمت پایانی این مجموعه برای فروش بیشتر، موسیقی متن یک سریال دسته چندم ترکیهای، بعنوان موسیقی تیتراژ پایانی گذاشته و اسم من هم به عنوان آهنگساز در همان عنوانبندی، استفاده شده است!
«ابراهیم تاتلیسس» خواننده مشهور ترکیهای برای اینکه دوباره مورد حمله افراد مسلح قرار نگیرد به تازگی با تهیه یک ماشین ضد گلوله در استانبول تردد میکند.در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۱۱ میلادی، ابراهیم تاتلیس در محله شیشلی استانبول از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفت و مورد سوء قصد واقع شد. تاتلیسس هنگامی که پس از ضبط برنامه تلویزیونی مشهور خود «ایبو شو» از کانال تلویزیونی «بیاض تیوی» خارج میشد هدف این حمله قرار گرفت.پلیس اعلام کرد که ضارب از یک خودروی مشکی رنگ اقدام به شلیک چند گلوله کرده و به سرعت متواری شد. بنا به اعلام پزشکان، گلوله از پشت وارد جمجمه ابراهیم تاتلیسس شده و از قسمت جلوی سر او خارج شد. پس از یک عمل جراحی ۱۲ ساعته پزشکان به رهبری مجید سمیعی اعلام کردهاند که ممکن است حتی اگر تاتلیسس از این ترور جان سالم به در برد، احتمال دارد باقی عمر خود را فلج باشد. پس از دو هفته اعلام شد وی با خطر جانی جدی مواجه نیست.
حمید حامی:
موسیقی پاپ، آبروی موسیقی ایرانی را برده است
موسیقی ما : قرار بود آلبوم جدید حامی اواخر سال 90 منتشر و به دست علاقهمندان برسد اما این اتفاق نیفتاد و هنوز که هنوز است آلبوم این خواننده خوش صدا و با تکنیک موفق به انتشار نشده است. حمید حامی در این رابطه به سایت موسیقی ما گفت: «این آلبوم به دلیل شیطنت یکی از اهالی موسیقی و ممنوع الکار شدن دو دوست هنرمندی که در آن با من همکاری داشتهاند، فعلا مجوز نگرفته است. به همین دلیل انتشار آن به تاخیر افتاده است. »
این خواننده در ادامه با اشاره به اینکه ممنوع الکاری این دو دوست موزیسین متذکر شد: «این دوستان اصلا ممنوع الکار نبودند و نمیدانم به چه دلیلی و با چه سندی ممنوع الکار شدندمن دیگر ناامید شدهام از کار کردن و ادامه دادن در زمینه موسیقی! با این وضعیت به هیچ وجه نمیشود کار کرد و ادامه داد. »
وی در ادامه گفت: «شاید کسی باور نکند که من حتی تهدید به مرگ شدهام و تهدید به شکایت از من در ارگانها نیز شده است. این کارها اصلا به نفع موسیقی نیست. اخیرا خوانندههای دیگر به دنبال پاپوش درست کردن برای من هستند و حدود ۴-۵ ماه است که درگیر این گونه از مسایلم ولی خدا را شکر میکنم که دستشان به جایی بند نیست و نمیتوانند کاری از پیش ببرند. دقیقا سری قبل نیز همین کار را کردند و خوشبختانه موفق به انجام هیچ کاری نشدند. »
حامی تاکید کرد: «هر روز که میگذرد بیشتر از پیش کمبود و فقدان استاد بابک بیات را حس میکنم. حس میکنم دیگر آن حس پدرانه نیست که تکیه گاهم باشد. الان احساس میکنم خیلی تنها هستم. نه با جایی وابستهام و نه به ارگان خاصی و... این روزها بیش از هر چیز به یک جمله از استاد بابک میاندیشم که میگفتند "هر چه بزرگتر باشی، دشمنانت بیشتر است". همیشه میگفت "آسه برو آسه بیا". اگر در گذشته من این موضوع را درک میکردم، شاید حالا این بلاها سرم نمیآمد. »
وی ادامه داد: «متاسفانه به قدری سطح سلیقه مردم پایین رفته که فکر نمیکنم تا دو سه سال دیگر، اثری از موسیقی خوب و تفکر آمیز نباشد. فکر نمیکنم با وجود چنین شرایطی اهالی متفکر موسیقی بتوانند بیشتر از اینها دوام بیاورند. مگر اهالی موسیقی سنتی که پرچمدار این عرصه هستند و به جدیت کار میکنند. خوانندگانی مثل سالار عقیلی، علیرضا قربانی و... که خود در این مقوله پرچمدارند و آبروی موسیقی ایرانی بعداز انقلاب هستند.
متاسفم که این را میگویم ولی موسیقی پاپ، آبروی موسیقی ایرانی را برده است. »
خواننده دو نیمه رویا در ادامه از انتشار آلبوم خود ابراز ناامیدی کرد. گفت: «با وجودی که فکر میکنم مشکلات بسیاری سر راه دارم، ولی مصرانه دنبال انتشار آلبومم هستم و به دنبال مجوز آن هستم. قطعهای که توسط آن دوستان ممنوع الکار ساخته شده بود را از آلبوم خود حذف کردهام. باید دید که بازهم قرار است قطعهای حذف یا اضافه میشود یا نه؟! باید منتظر بمانم و ببینم چند قطعه نهایی باقی میماند و بر اساس انها برنامه ریزی کنم. »
گفتنی است، ترانههای این آلبوم توسط بابک صحرایی، اهورا ایمان، مریم اسدی، پوریا ربیعی و... سروده شده است.
آهنگسازی و تنظیمهای آن را نیز رضا تاجبخش، پدرام کشتکار، مهران خلیلی، علیرضا قرایی منش، ستار اورکی، علی موثقی و... به عهده داشتهاند.
حمید حامی:
موسیقی پاپ، آبروی موسیقی ایرانی را برده است
موسیقی ما : قرار بود آلبوم جدید حامی اواخر سال 90 منتشر و به دست علاقهمندان برسد اما این اتفاق نیفتاد و هنوز که هنوز است آلبوم این خواننده خوش صدا و با تکنیک موفق به انتشار نشده است. حمید حامی در این رابطه به سایت موسیقی ما گفت: «این آلبوم به دلیل شیطنت یکی از اهالی موسیقی و ممنوع الکار شدن دو دوست هنرمندی که در آن با من همکاری داشتهاند، فعلا مجوز نگرفته است. به همین دلیل انتشار آن به تاخیر افتاده است. »
این خواننده در ادامه با اشاره به اینکه ممنوع الکاری این دو دوست موزیسین متذکر شد: «این دوستان اصلا ممنوع الکار نبودند و نمیدانم به چه دلیلی و با چه سندی ممنوع الکار شدندمن دیگر ناامید شدهام از کار کردن و ادامه دادن در زمینه موسیقی! با این وضعیت به هیچ وجه نمیشود کار کرد و ادامه داد. »
وی در ادامه گفت: «شاید کسی باور نکند که من حتی تهدید به مرگ شدهام و تهدید به شکایت از من در ارگانها نیز شده است. این کارها اصلا به نفع موسیقی نیست. اخیرا خوانندههای دیگر به دنبال پاپوش درست کردن برای من هستند و حدود ۴-۵ ماه است که درگیر این گونه از مسایلم ولی خدا را شکر میکنم که دستشان به جایی بند نیست و نمیتوانند کاری از پیش ببرند. دقیقا سری قبل نیز همین کار را کردند و خوشبختانه موفق به انجام هیچ کاری نشدند. »
حامی تاکید کرد: «هر روز که میگذرد بیشتر از پیش کمبود و فقدان استاد بابک بیات را حس میکنم. حس میکنم دیگر آن حس پدرانه نیست که تکیه گاهم باشد. الان احساس میکنم خیلی تنها هستم. نه با جایی وابستهام و نه به ارگان خاصی و... این روزها بیش از هر چیز به یک جمله از استاد بابک میاندیشم که میگفتند "هر چه بزرگتر باشی، دشمنانت بیشتر است". همیشه میگفت "آسه برو آسه بیا". اگر در گذشته من این موضوع را درک میکردم، شاید حالا این بلاها سرم نمیآمد. »
وی ادامه داد: «متاسفانه به قدری سطح سلیقه مردم پایین رفته که فکر نمیکنم تا دو سه سال دیگر، اثری از موسیقی خوب و تفکر آمیز نباشد. فکر نمیکنم با وجود چنین شرایطی اهالی متفکر موسیقی بتوانند بیشتر از اینها دوام بیاورند. مگر اهالی موسیقی سنتی که پرچمدار این عرصه هستند و به جدیت کار میکنند. خوانندگانی مثل سالار عقیلی، علیرضا قربانی و... که خود در این مقوله پرچمدارند و آبروی موسیقی ایرانی بعداز انقلاب هستند.
متاسفم که این را میگویم ولی موسیقی پاپ، آبروی موسیقی ایرانی را برده است. »
خواننده دو نیمه رویا در ادامه از انتشار آلبوم خود ابراز ناامیدی کرد. گفت: «با وجودی که فکر میکنم مشکلات بسیاری سر راه دارم، ولی مصرانه دنبال انتشار آلبومم هستم و به دنبال مجوز آن هستم. قطعهای که توسط آن دوستان ممنوع الکار ساخته شده بود را از آلبوم خود حذف کردهام. باید دید که بازهم قرار است قطعهای حذف یا اضافه میشود یا نه؟! باید منتظر بمانم و ببینم چند قطعه نهایی باقی میماند و بر اساس انها برنامه ریزی کنم. »
گفتنی است، ترانههای این آلبوم توسط بابک صحرایی، اهورا ایمان، مریم اسدی، پوریا ربیعی و... سروده شده است.
آهنگسازی و تنظیمهای آن را نیز رضا تاجبخش، پدرام کشتکار، مهران خلیلی، علیرضا قرایی منش، ستار اورکی، علی موثقی و... به عهده داشتهاند.
فواد حجازی از کمبود سالن گلایه کرد
http://www.musicema.com/images/cache/1334725443.jpg
موسیقی ما: فواد حجازی در حالی خبر از آمادهسازی خود و گروهش برای برگزاری کنسرت علیرضا عصار خبر داد که معتقد است در حال حاضر امکان برگزاری کنسرت بسیار کمتر از گذشته است.
این آهنگساز در این باره به سایت موسیقی گفت: «بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، بعد از این که آلبوم هایمان وارد بازار شدند، برگزاری کنسرت را در راس کارهای خود قرار داده ایم. ولی از آنجایی که اغلب سالنها پر هستند، امکان برگزاری کنسرت به این زودیها برای ما وجود ندارد.
این آهنگساز که در واقع زمانی یکی از پرکارهای عرصه موسیقی به شمار میرفت، این روزها را باید مانند بسیاری از خوانندگان، گروه ها و آهنگسازان دیگر در صف انتظار بماند و منتظر خالی شدن سالن برای برگزاری کنسرت باشد.
حجازی در ادامه صحبتهایش در این راستا گفت: «بسیاری از خواننده ها از پیش به رزرو سالنها اقدام می کنند. در واقع هر که زودتر اقدام کند و پول بیشتری بدهد، میتواند کنسرت بدهد. فرقی هم ندارد که آن خواننده چه کسی باشد و چقدر طرفدار دارد. مهم این است که هزینه بالای پرداخت کرده است.»
حجازی همچنین گفت: «تعداد بسیار زیاد خوانندهها، موجب ترافیک در امر کنسرتگذاری شده است. البته برای ما فرق چندانی نکرده است. ما همیشه در سالن همایشهای برج میلاد کنسرت برگزار میکردیم و شنیدهام که اخیرا نیز مجوز اجرا در این سالن صار شده و میتوانیم مجددا آن جا را محل برگزاری کنسرت خود کنیم. به هر حال سالن برج میلاد بهتر از سالن وزارت کشور است که گنجایش آن 3هزار نفر است و برگزاری کنسرت در آن به مراتب سختتر از سالن میلاد است.»
وی تاکید کرد: «به هر حال صدابرداری برای 3 هزار نفر به مراتب سختتر از دو هزار نفر است. مشکل صدا گرفتن یکی از عمده مشکلات سالنهای موسیقی است که در میلاد این مشکل حداقل است. »
وی این امر را در نرخگذاری بلیت و قیمت کنسرت موثر دانسته و گفت: «در برج میلاد دست برای قیمتگذاری بازتر است و مثلا برای ردیفهای مختلف که به جهت صدایی با هم متفاوتند میتوان قیمتهای مختلف در نظر گرفت.»
گفتنی است فواد حجازی پس از مدتها عدم همکاری با علیرضا عصار اخیرا در آلبومی تحت عنوان «بازی عوض شده »، همکاری خود با این خواننده را از سر گرفت. حجازی در کنسرت های عصار علاوه بر رهبری ارکستر، ساکسیفون نیز مینوازد.
خواننده ممنوع الکاری که با قدرت بازمی گردد
مهدی مقدم بعد از پنج سال مجوزش را دوباره دریافت کرده و طی یکی–دو هفته آینده شاهد انتشار آلبوم جدیدش -بعد از پنج سال دوری از موسیقی- خواهیم بود.
مجله یکشنبه: شاید هیچ کس مثل مهدی مقدم از ساخت و پخش کلیپ متضرر نشده است. او تنها خواننده ای است که بعد از فعالیت به صورت مجاز به مدت پنج سال ممنوع الکار بود و در این پنج سال با ضررهای مالی و روحی زیادی مواجه شد. مهدی می گوید من در جریان پخش کلیپ هایم مقصر نبودم اما هیچ کس حرفم را باور نمی کند!
به گزارش برترین ها او حالا البته بعد از پنج سال مجوزش را دوباره دریافت کرده و طی یکی–دو هفته آینده شاهد انتشار آلبوم جدیدش -بعد از پنج سال دوری از موسیقی- خواهیم بود.
*چه سالی به ساخت کلیپ روی آوردی؟
آن زمان ساخت کلیپ بین خوانندگانی که در ایران کار می کردند متداول نبود و فقط گروه هایی مثل آریان در رسانه های تصویری کلیپ هایشان را عرضه می کردند. در همه جای دنیا خوانندگی به کلیپ وابسته است و خواننده اساسا با کلیپ هایش به مردم معرفی می شود. من هم طبیعتا دوست داشتم موسیقی ام را عرضه کنم اما راه درستش را نمی دانستم. مجلات که بالطبع نمی توانست بیانگر تفکر و نوع موسیقی من باشد، بیلبورد هم به همین شکل و احساس کردم تنها راه ارتباط مخاطب با خواننده کلیپ است. اواخر سال 80 بود که شروع کردیم به ساخت کلیپ ها و همان موقع که آلبوم «خونسرد» برای اخذ مجوز در ارشاد بود ما کار ساخت کلیپ ها را آغاز کردیم تا بتوانم یک شناسنامه تصویری هم برای موسیقی خودم داشته باشم.
*چی شد که کلیپ هایت سر از شبکه های ماهواره ای درآورد؟
ما کلیپ ها را ساخته بودیم اما نمی دانستیم باید با آنها چه کار کنیم! این را لازم است بگویم که من هیچ وقتی تصمیمی برای سپردن کلیپ ها به شبکه های ماهواره ای نداشتم، چون جرات این کار را نداشتم و همیشه از این موضوع می ترسیدم.
*ترس از ممنوع الکاری؟
نه، من آن موقع تازه اول راه بودم و اصلا خودم را در این اندازه نمی دیدم که بخواهند ممنوع الکارم کنند.
*پس از چه می ترسیدی؟
احتمال می دادم این کار عواقب بدی برایم داشته باشد. به هر حال این شبکه ها هیچ کدام مجاز نبودند و نمی شد به آنها اعتماد کرد...
*با این تفاسیر تکلیف کلیپ هایی که ساخته بودی چه شد؟
من کار را به یک شرکت فروختم و تمام حقوق کلیپ ها طی قراردادی که بین ما منعقد شد به این شرکت واگذار شد...
*و این شرکت هم کلیپ ها را به شبکه های ماهواره ای فروخت؟
اینکه کلیپ ها را فروختند یا به نوعی با شبکه ها توافق کردند را نمی دانم. اما این سیاست آن موقع اکثر شرکت ها بود که کلیپ خواننده های جوان را به شبکه های ماهواره ای می دادند تا او را به نوعی بین مخاطبان موسیقی جا بیاندازند، من هم آن زمان خواننده معروفی نبودم و کسی من را نمی شناخت. این موضع از یک لحاظ به نفع من شد که به شهرت رسیدم اما از چندین جهت من را عقب انداخت و باعث شد نتوانم به حق خودم برسم. از لحاظ بیزینسی اگر نگاه کنید می بینید که من باتوجه به اتفاقاتی که افتاد امروز کجا قرار دارم و خوانندگانی مثل رضا صادقی، محسن یگانه، فرزاد فرزین، محسن چاوشی، بابک جهانبخش، سیروان خسروی و... که همه از من دیرتر وارد موسیقی پاپ هم شده اند، کجا قرار دارند! مطمئنا همه این دوستان از نظر بیزینس موسیقی امروز از من جلوتر هستند...
*روزی که به حراست ارشاد رفتی تا پیگیر ممنوع الکاری ات شوی، نگفتی که من کلیپ ها را به شبکه ها ندادم؟
این موضوع را بارها به دوستان ارشاد گفتم اما نکته این است که روی سی دی کلیپ های من که به صورت مجاز هم در بازار منتشر شد، نوشته شده که کلیه حقوق مادی و معنوی این اثر متعلق به شرکت فلان می باشد. این جمله خیلی راحت نشان می دهد که من در این ماجرا تقصیری نداشتم و شرکت کلیپ ها را پخش کرده بود، اگر کسی به حرف من شک دارد پیگیری کند ببیند من رضایت نامه دادم به شبکه ای یا از جانب من ایمیلی فرستاده شده؟
*و جواب ارشاد به تو چه بود؟
ارشاد می گفت به هر حال تصویر شما در حال پخش است. امروز که فکر می کنم می بینم دوستان حق هم داشتند که این حرف را بزنند چون کسانی که در آن ایام در ساخت کلیپ به من کمک می کردند در این چند سالی که من ممنوع الفعالیت بودم حتی حال من را هم نپرسیدند. حتی دوستانی که من دوستانه و بدون هیچ چشم داشتی برای کار موسیقی به آنها کمک می کردم نیامدند بپرسند مهدی مقدم این روزها داری چی کار می کنی؟ اصلا حالت خوب هست؟ روزت را راحت شب می کنی؟
*بعد از اینکه ممنوع الکار شدی، چند تک آهنگ هم به صورت کلیپ از تو در شبکه های ماهواره ای پخش شد. ماجرای این کلیپ ها چه بود؟ شنیده ام که اشعار این آهنگ ها از ارشاد مجوز داشته...
این موضوع برمی گردد به زمانی که «سونامی» منتشر شده بود. این را باید عرض کنم که خوشبختانه هرچقدر هم که در محدوده غیرمجاز (کلیپ) کار کرده ام سعی ام این بوده که مجاز کار کنم، از اشعار مجوزدار استفاده کرده ام. هیچ وقت از وجود دختر یا مدل یا... در کلیپ هایم استفاده نکرده ام و حریم ها را حفظ کرده ام.
*آن زمان تو «برو» را ساختی در حالی که می دانستی به خاطر کلیپ ممنوع الکار شده ای، چرا این کار را کردی؟
آن زمان در حدود هشت ماه بود که ممنوع الکار شده بودم و هیچ کس هم حرف هایم را باور نمی کرد چون چیزی برای اثبات بی گناهی ام در زمینه پخش شدن کلیپ هایم نداشتم. متاسفانه شرکت هایی که کارها را از من خریده بودند تخلف کرده بودند اما پای من در ارشاد گیر بود و کاری نمی توانستم انجام دهم و همه اینها منجر شد که من اوج جوانی، زندگی، زندگی هنری و کسب و کارم تباه شود. من پنج سال به جای همه تاوان دادم.
دوماه پس از به کما رفتن نوازندهٔ پیشکسوت نی
برای «کسایی» فقط دعا کنید
http://www.musicema.com/images/cache/1334982466.jpg
موسیقی ما - حسن کسایی ـ نوازندهٔ پیشکسوت نی ـ در حالی که از دوماه پیش در وضعیت کما به سر میبرد، دیگر نه با کسی صحبت میکند و نه غذا میخورد. دوماه پیش خبر رسید که کسایی، نوازندهٔ برجستهٔ ساز نی در خانهٔ خود در اصفهان به شدت بیمار است و دیگر توان بلند شدن از روی تخت خواب را ندارد.
یکی از شاگردان کسایی دربارهٔ وضعیت کنونی این هنرمند به خبرنگار ایسنا گفت: حال کسایی در حال حاضر بدتر از حال جلیل شهناز است و فقط باید برای او دعا کنید.
او بیان کرد: کسایی نابغهای بینظیر است و مانند او، دیگر در کرهٔ زمین متولد نمیشود؛ اماای کاش شما اهالی رسانه به جای انتشار خبر بیماری، از هنر این بزرگان بنویسید تا وقتی آنها در قید حیات هستند، در ذهن مردم بمانند، نه اینکه مویشان سپید شود، اما همچنان مردم آنها را نشناسند.
کسایی در سن ۲۰ سالگی نخستین اجرای تکنوازی نی خود را در دستگاه «همایون» در تئاتر اصفهان به صحنه برد و یک سال بعد، قطعهٔ معروف «سلام» را در دستگاه «چهارگاه» ساخت که از معروفترین قطعات موسیقی ایرانی بهشمار میرود. این قطعه بعدها توسط حسین علیزاده در آلبوم «صبحگاهی» با سازبندی و ارکستراسیونی حجیم بازسازی شد.
کسایی در سال ۱۳۲۹ برای اولینبار نی را به ارکستر برد و با ارکستر رادیو ارتش اصفهان همکاری خود را شروع کرد. در سالهای بعد با ارکسترهای متعدد رادیو به سرپرستی هنرمندانی مانند ابوالحسن صبا، حسین یاحقی، حبیبالله بدیعی، محمد میرنقیبی، همایون خرم و دیگران به فعالیت خود در این زمینه ادامه داد.
در سال ۱۳۳۵ به دعوت داوود پیرنیا به برنامهٔ «گلها» راه یافت و تا سال ۱۳۵۷ که در گلچین هفته شرکت کرد، با این سلسله برنامه، همکاری داشت.
از سال ۱۳۴۶، فضای کاری کسایی ابعادی جهانی هم پیدا کرد و یک صفحهٔ دورو در مایههای «شور» و «ماهور» از نوازندگی نی او همراه تنبک جهانگیر بهشتی توسط کمپانی C. B. S فرانسه ضبط و در سال ۱۳۵۴ در نقاط مختلف جهان پخش شد. همچنین کسایی تا سال ۱۳۵۶، برنامههای متعددی در جشن هنر شیراز برگزار کرد و با نوازندگان بزرگ جهان از جمله راوی شانکار، شاران رانی و بسمالله خان دیدار کرد.
بعد از انقلاب، او آخرین برنامهٔ رسمی خود را در رادیو ایران با همکاری جلیل شهناز، محمدرضا شجریان و جهانگیر ملک اجرا کرد. در این سال و تا پیش از سال ۱۳۶۱، آرشیو موسیقی رادیو اصفهان از بین رفت و کسایی هم از صداوسیما برکنار و حقوقش قطع شد.
کسایی در دههٔ ۱۳۶۰ به کشورهای آلمان، انگلیس، فرانسه و هلند سفر کرد و در چند برنامهٔ رادیویی، به اجرای برنامه پرداخت. در سال ۱۳۶۹ نیز تندیس او در گالری مفاخر هنری جهان در لندن نصب شد.
پس از آنکه کسایی در سال ۱۳۷۰ در جشنوارهٔ نینوازان در تالار اندیشه شرکت کرد، فعالیت او دوباره رونق گرفت و در سال ۱۳۷۴ صداوسیما مستمری او را برقرار کرد. کسایی در سال ۱۳۷۸ موفق به دریافت نشان درجهٔ یک فرهنگ و هنر شد. همچنین در سال ۱۳۸۱ بهعنوان چهرهٔ ماندگار موسیقی انتخاب و از او تقدیر شد.
کسایی در سال ۱۳۷۵ به آمریکا و کانادا سفر و در محافل شعر و موسیقی شرکت کرد. در سال ۱۳۷۶ هم با تلاش محمدرضا لطفی، انجمن دوستداران موسیقی ایرانی واشنگتن، مجلس گرامیداشتی برای کسایی برپا داشت. در سال ۱۳۸۱ محمدجواد کسایی (فرزند حسن کسایی) کتاب «از موسیقی تا سکوت» را که حاصل نیم قرن تلاش موسیقایی حسن کسایی است، با مقدمه بیژن ترقی به بازار کتاب عرضه کرد.
حسن کسایی در اصفهان سالها مکتبدار موسیقی اصفهان در رشتههای نی، سهتار و آواز بوده است. اگرچه بیشتر آثار حسن کسایی بداههنوازی است تا موسیقی پیشساخته، ولی امروز بخش زیادی از ضربیها و حتا آوازیهای نوازندگان نی، بهره گرفته از نوازندگیهای اوست. او در زندگی هیچ دلبستگیای بهجز موسیقی ندارد.
دیده شده که او حتا با لوله کردن کاغذی ساده و سوراخ کردن آن، اقدام به نواختن نی کرده که این در یکی از نوارهای صوتی آموزشی او نیز بیان شده است.
در گذشته صدای نی همراه با ناخالصی زیاد بود، یعنی نواختن آن به صورتی بود که تفاوت محسوسی بین صداهای اوج، بم و بم نرم نبود، ولی استاد کسایی توانست با تغییر حالت در زبان، در محل استقرار زبان، حالت لب و فرم سر نی، صدایی بسیار شفاف و بدون ناخالصی از نی تولید کند. همین پیشرفت باعث شد تا نوازندگی نی او، به رادیو راه پیدا کند. تکنوازیها و همکاری با نوازندگان و خوانندگان مشهور آن زمان مانند جلیل شهناز، علی تجویدی، احمد عبادی، تاج اصفهانی، ادیب خوانساری و... باعث شد تا نی همردیف سازهای دیگر قرار بگیرد.
از کارهای اخیر کسایی میتوان به آلبوم «دختر گلفروش» با تنظیم مهرداد یزدانی و آواز علی جهاندار و گفتوگوی نی و تار که حاصل همنوازی او با شهرام میرجلالی است، اشاره کرد.
بهداد بابایی:
آثار خاطرهانگیز استاد جلیل شهناز در کنسرت گروه شهنازی اجرا می شود
http://www.musicema.com/images/cache/1334982733.jpg
موسیقی ما - بهداد بابایی گفت: قطعات ساخته شده توسط استاد جلیل شهناز آثاری گوش نواز و خاطرهانگیز از موسیقی ایرانی است.
بهداد بابایی نوازنده سه تار که در تازهترین کنسرت گروه موسیقی «شهنازی» به سرپرستی داریوش پیرنیاکان حضور دارد درباره کم و کیف قطعاتی که قرار است در این کنسرت اجرا شود، گفت: کنسرت گروه «شهنازی» که یادآور نام استاد شهناز است در دو بخش اجرا میشود در بخش نخست از این مجموعه آثار استاد شهنازی در آواز اصفهان اجرا میشود.
وی در ادامه افزود: آثار استاد جلیل شهناز آثاری گوشنواز و خاطرهانگیز از موسیقی ایرانی است. خوشحالم که این قطعات را در اجرای گروه شهنازی با آواز حمید نوربخش اجرا میکنم.
این نوازنده سه تار در ادامه افزود: بخش دوم این کنسرت به اجرای آثار داریوش پیرنیاکان در آواز دشتی اختصاص دارد که من این آثار را بسیار دوست میدارم. تمرین گروه به پایان رسیدهاست و در حال حاضر در مرحله هماهنگی با یکدیگر هستیم تا به ایدهآل مطلوب برسیم.
بابایی در ادامه با اشاره به برنامههای آتی خود گفت: در حال حاضر مشغول ردیف میرزا عبدالله هستم. هر آنچه میرزاعبدالله ارائه کرده و مخبرالسلطنه به نت درآورده است را در مجموعهای آموزشی گردآوری کردهام و قرار است در قالب سه سیدی و کتاب در این زمینه منتشرشود.
وی در پایان افزود: همچنین یک آلبوم موسیقی در دستگاه همایون به همکاری آقای افقه در حال آماده کردن هستم.
پنج گیتار متعلق به گروه «تام پتی اند دِ هارتبریکرز» در کالیفرنیای جنوبی به سرقت رفت.
وی میگوید دیگر نمیتوانم آهنگ بسازم
http://www.sanjamusic.com/files/uplo...1334844300.jpg
اعضای گروه در استودیوی کالور در این منطقه در حال تمرین بودند و گیتارها هم روی صحنه بوده که به سرقت رفته. بعد گروه بر روی سایت رسمیاش جایزهای 7500 دلاری برای هر نوع اطلاعاتی که منجر به پیدا شدن گیتارها بشود در نظر گرفت.
چند روز بعد هم پلیس فردی را به اتهام سرقت دستگیر کرد که با همکاری یکی از نگهبانان استودیو دست به این کار زده بود. این سارق یکی از گیتارها را به مبلغ 250 دلار فروخته بود.
بابك جهانبخش در اقدامي خيرخواهانه به ديدار كودكان كم توان ذهني رفتموسيقي ما : بابك جهانبخش در اقدامي خيرخواهانه با همراهي برخي اعضاي اركستر اش به ديدار كودكان كم توان ذهني رفت. اين خواننده كه در آستانه اتشار آلبوم جديدش «منو بارون« قرار دارد، در اين ديدار يك ساعته با كودكان اين مركز به خوش و بش پرداخت و هدايايي را در بين آنها تقسيم نمود. اين بازديد و اين عمل خيرخواهانه با استقبال مسئولين اين موسسه رو به رو شد و در پايان كليه كارمندان و مسئولين اين موسسه عكسي را به يادگار با اين خواننده گرفتند. عکسهایی از این حرکت زیبا را اینجا ببنید...
برترینهای نظرسنجی بزرگ موسیقی ما درباره انتخابشان میگویند - 7موسیقی ما : رضا تاجبخش که عنوان یکی از بهترین نوازندگان سال گذشته را در نظر سنجی بزرگ سایت موسیقی ما کسب کرده از اینکه چنین جایگاهی به دست آورده ابراز تعجب کرده و در این باره گفت: «در مورد خوانندهها نمیدانم و نمیتوانم نظر بدهم ولی در مورد نوازندهها باید بگویم برایم جالب بود. چون من در سال ۹۰ کارهای زیادی انجام ندادم. در این صورت میتوانم بگویم که به لحاظ کمی نظر دادهاند و نظر سنجی بیش از هر چیزی یک نظر سنجی کیفی بوده است. »
رضا تاجبخش: تعجب کردم که جزو بهترینها شدم
وی ادامه داد: «برایم از این نظر عجیب بودکه امسال من خیلی زیاد کار نکردم که بخواهم دیده شوم. سال ۸۹ بسیار پرکارتر بودم. سال ۹۰ نه زیاد روی استیج رفتم و نه سر ضبط آلبومی نوازندگی کردهام. به همین دلیل تعجب کردم. اما گویا دوستان کیفیت کارها را مورد ارزیابی قرار دادهاند.»
وی افرود: «شاید اگر در بخش بهترین تنظیمهای سال انتخاب میشدم، این قدر تعجب نمیکردم. البته در این مورد در نظر سنجی موسیقی ما اشارهای نشده بود. با این وجود احساس میکنم این قشر اصلا دیده نمیشوند و مورد توجه قرار نمیگیرند. کلا فکر میکنم تنظیم کننده جماعت مظلوم واقع شده است. »
تاجبخش افزود: « ۱۰۰ نفر برای چنین نظر سنجی بزرگ و مهمی تعداد کمی است و نمیتوان نظر این تعداد را نسبیت داد. این جامعه آماری، جامعه کوچکی است. شاید اگر یک جامعه آماری هزار نفری را در نظر میگرفتید قضیه ملموستر میشد. این قدر نظرات مختلف بود که شاید نتیجه آن این نمیشد».
وی دامه داد: «نآاگفته نماند که برخی از افرادی که در نظر سنجی شرکت کرده بودند، اصلا شناخته شده نبودند و در جایگاهی نبودند که بتوانند نظری در این مورد و برای این عرصه بدهند. یک سری افراد بیربط بودند که نظر ندادنشان به اندازه نظر دادنشان اهمیت دارد. برخی از آنها را حتی من اسمشان را نشنیده بودم و نمیدانم در چه زمینهای فعالیت میکردند. »
وی در خصوص فعالیتهای اخیر خود گفت: «بیش از هر چیزی فعالیت خود را بر روی استودیوی خودم متمرکز کردهام. از اجرای زنده و آلبوم و... مدتی است که فاصله گرفتهام تا به کارهای خودم برسم، مثل صدابرداری که جزو علایق اصلی من به حساب میآید. پیشنهاد میکنم که دوستانم در حوزه موسیقی حتما از این استودیو دیدن کنند. »
این آهنگساز و تنظیم کننده در آلبوم جدید حمید حامی، تنظیم ۶ قطعه را برعهده داشته که این آلبوم به زودی به بازار میآید.
ترانههای سیامک عباسی در نمایشگاه کتابhttp://www.musicema.com/images/pgimg_image1_1_5028.jpg
«خوشبختیت آرزومه» منتشر شد
موسیقی ما - نخستین مجموعه از ترانههای سیامک عباسی-ترانه سرا و آهنگساز- تحت عنوان «خوشبختیت آرزومه» از سوی انتشارات شانی در نمایشگاه کتاب عرضه میشود. در این مجموعه، سیامک عباسی با بهره گیری از تکنیک تصویرگری جذابیت بصری به ترانههای خود بخشیده است که برای نخستین بار در تاریخ ترانه سرایی ایران اتفاق افتاده است.
این کتاب که در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب عرضه خواهد شد، ۳۵ ترانه از جدیدترین آثار این ترانه سرا را در بر خواهد داشت.
«خوشبختیت آرزومه» با قیمت ۵ هزار تومان در قطع خشتی و کاغذ نفیس گلاسه با تصویرگری اشکان رهگذر توسط انتسارات شانی منتشر شده است.
عباسی در بیوگرافی خود مینویسد:
در تهران و در خانواده اى ادبى به دنیا آمدم، پدرم شاعر بود. دوران کودکىام غرق در دنیاى شعر و موسیقى گذشت به طورى که در طول دوران تحصیلم یک شنونده ى حرفه اى موسیقى محسوب مى شدم. سلیقه شنیدارى من (که تاثیر مستقیم بر خلق آثارم دارد) در همین دوران شکل گرفت.
از نوجوانى در دنیاى شعر قدم مى زدم، ترانه سُرایى را خیلى زود شروع کردم و زبان خودم را نیز زود به دست آوردم.
در ابتداى ورود به دبیرستان، توسط یکى از دوستانم با ساز گیتار آشنا شدم و پس از آن به نوازندگى گیتار در گروه هاى موسیقى تلفیقى پرداختم. همزمان با ورود به دانشگاه موسیقى و فراگیرى موسیقى آکادمیک؛ به عنوان صدابردار در استودیو هاى حرفه اى به صدابردارى مشغول شدم.
موسیقى الکترونیک را نیز به صورت حرفه اى، علمى و عملى دنبال کردم. طورى که به مدت ۲ سال این عنوان درسى (در رشته ى موسیقى) را در دانشگاه علمى – کاربردى تدریس کردم.
پس از فراغت از تحصیل در رشتهٔ موسیقی و از آنجا که همیشه مقولهٔ فرهنگ و مشتقاتش یکی از دغدغههای اصلیام محسوب میشد، به تحصیل در رشتهٔ مدیریت فرهنگی پرداختم. رشتهای که مجموعهای از علایقام، اعم از ادبیات، موسیقی، جامعهشناسی، رسانه، مخاطبشناسی و... را در خود جای میداد.
ترانه سرایى، آهنگسازى، تنظیم و خوانندگى؛ زمینه هاى فعالیت هنرىام محسوب مى شود. در حال حاضر در کنار تحصیل در رشتهٔ علوم ارتباطات اجتماعی در مقطع کارشناسی ارشد، در حال تهیه و تولید اولین آلبوم رسمى خود هستم که به زودى به گوش علاقه مندان خواهد رسید.
در نشست خبری کنسرت خلیج فارس مطرح شد
کنسرت ملی «خلیج فارس» صدای ملت ایران است برای کشورهای همسایه
فارس - نشست خبری کنسرت ملی «خلیج فارس» با حضور سالار عقیلی، نیما مسیحا، مانی رهنما، حمید خزاعی و مسئولین اجرایی این کنسرت صبح امروز در سالن کنفرانس همایشهای برج میلاد برگزار شد.
«هادی بیآزار» مدیر برنامههای اجرایی برج میلاد در این نشست اظهار داشت: برای بزرگداشت روز ملی خلیج فارس که مصادف با دهم اردیبهشتماه است، کنسرت بزرگ ملی خلیج فارس به همراهی سالار عقیلی، نیما مسیحا، مانی رهنما و حمید خزائی در روزهای سیزدهم و چهاردهم اردیبهشتماه جاری در برج میلاد به اجرا در خواهد آمد.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ نوازنده و ۲۰ نفر در قالب گروه کر، این کنسرت را همراهی خواهند کرد، گفت: اجرای کنسرت خلیج فارس یک اتفاق کمنظیر برای برج میلاد است و امیدوارم برج میلاد شاهد برگزاری اینگونه برنامهها در آینده باشد.
- این کنسرت صدای ملت ایران است برای کشورهای همسایه
«فریبرز صفردوست» از دیگر مسئولان اجرایی این کنسرت اظهار داشت: کنسرت ملی خلیج فارس نخستین و بزرگترین برنامه موسیقی در سال ۹۱ است که با نگاه به شعار تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی طرحی نو را ارائه داده است.
وی با اشاره به اینکه دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همکاری خوبی در این زمینه داشته است، گفت: این کنسرت صدای ملت ایران است برای کشورهای همسایه که بدانند ما هوشیاریم.
صفردوست تصریح کرد: قطعات اجرایی این کنسرت با اصول موسیقی ملی اجرا میشود که ارکستر آکادمیک تهران کار آهنگسازی آن را برعهده دارند.
- قطعه «ای ایران» به صورت همخوانی چهار خواننده اجرا میشود
وی یادآور شد: برنامه اجرایی این کنسرت مشترک در ابتدا با حضور «سالار عقیلی» آغاز میشود که نیما مسیحا، حمید خزائی و مانی رهنما اجراهای بعدی را برعهده دارند.
صفردوست تصریح کرد: قطعه «ای ایران» به صورت همخوانی توسط این چهار خواننده اجرا خواهد شد.
- اجرای کنسرت ملی خلیجفارس یک تجربه نو است
«سالار عقیلی» در پاسخ به سؤالی هدف از شرکت در این کنسرت و نحوه تمرین گروه، گفت: برنامه اجرایی شدن این کنسرت قبل از نوروز ۹۱ انجام شده است و نزدیک به یک ماه است که تمرینهای گروهی خود را انجام میدهیم.
وی در ادامه افزود: اجرای کنسرت ملی خلیج فارس یک تجربه نو برای من محسوب میشود و از اینکه کار خاص و کلیشهای انجام نمیدهم، خرسندم.
- کار خاصی روی موسیقی اصیل صورت نگرفته است
عقیلی تصریح کرد: معتقدم ما نباید تنها برای عشق بخوانیم. شنونده خاص داشتن خوب است اما اگر شنونده را عام و خاص کردیم مهم است.
این خواننده سنتی کشورمان یادآور شد: مردم موسیقی سنتی کم شنیدهاند و کار خاصی روی موسیقی اصیل صورت نگرفته است و امیدوارم با اجرای این برنامه شنونده عام را برای شنیدن به موسیقی سنتی و اصیل به سالن اجرا بکشانیم.
حمید خزاعی در ادامه اظهار داشت: هر چند اجرای برنامه برای نوازندهها در دو سانس مختلف سخت است اما خواننده میتواند دو سانس مختلف را به خوبی اجرا کند و این امر را در گذشته تجربه کردهام.
نیما مسیحا با اشاره به قیمت ۹۰ هزار تومانی این کنسرت گفت: وقتی برنامه یک بازیگر سینما بلیت ۱۰۰ هزار تومانی آن در بازار سیاه تهیه نمیشود، چگونه مبلغ ۳۰ تا ۹۰ هزار تومان برای اجرای کنسرت ملی خلیج فارس زیاد است.
- اجرای کنسرت ملی خلیج فارس ادای دین من به کشورم است
وی در ادامه افزود: خوانندگان پاپ و سنتی همدیگر را دوست دارند. من از طرفداران پر و پا قرص موسیقی سنتی هستم و اجرای مشترک این کنسرت این پیام را به دنبال دارد.
مسیحا خاطرنشان کرد: جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی متعلق به ایران است و برای ادای دین به کشورم و ایرانی بودنم است، اگر پیشنهادی برای اجرا در جزیره کیش داشته باشم در حمایت از نام خلیج فارس برنامه اجرا خواهم کرد، چرا که معتقدم خلیج فارس متعلق به ایران است.