-
previos page menu page next page
صحيفه نور ج 10 صفحه 243
تاريخ: 8/9/58
مصاحبه امام خمينى با پنج نفر از خبرنگاران مطبوعات اروپا
بسم الله الرحمن الرحيم
من آنچه از خبرنگارها انتظار دارم اين است كه مطالب من تصحيح نشود، همانطور كه من گفتهام بخواهند منتشر كنند، بى كم و زياد باشد، خودشان تصرف نكنند، عقايد خودشان را داخل نكنند در آن چيزى كه من گفتهام، تحت تاثير تبليغات سوء واقع نشوند، مسائل ايران را آنطورى كه من مىگويم، همانطور منعكس كنند.
سوال: ما از كشورهاى كوچك اروپائى مىآئيم كه ما هم در تحت فشار امپرياليسم امريكا هستيم و خيلى از شما تشكر مىكنيم كه وقت داديد و اين كشورها را مخاطب قرار داديد. بعد از حوادث اخير به نظر مىرسد مداخله امريكا در ايران به نام حفظ جان گروگانها تهديدى جدى براى صلح جهانى خواهد بود. آيا حضرت امام تصور مىفرمايند كه امريكائيان حاضر به مواجهه با چنين خطرى براى محمدرضاى جنابتكار باشند يا آنها مقاصد ديگرى دارند؟
جواب: ممكن است كه آنها مقاصد ديگرى داشته باشند چون ما آنطور بشردوستى در كارتر و آنهائى كه مصادر امورند سراغ نداريم كه حس بشردوستى آنها را وادار كرده باشد كه محمدرضا را برنگردانند و دليل اين است كه اينها در همين موضوع هم اگر چنانچه بشر دوست بودند، اين معنا را نمىگفتند كه ما براى خاطر مثلاً چند تا بشر، 35 ميليون بشر را يا در محاصره اقتصادى مى گذاريم كه به خيال آنها، اينها از گرسنگى تلف بشوند، يا اينكه ما جنگ راه مىاندازيم كه مملكت خودشان و مملكت ما و بسيارى از ممالك ديگر به خاك و خون كشيده بشود. اينها به نظر مىآيد كه قضيه، قضيه انسان دوستى نيست. قضاياى ديگر در كار است كه يك احتمال كه شايد از احتمالات ديگر قوىتر باشد اين است كه آنها مىدانند كه به وسيله اين شخص فاسد، چه جرمهائى ارتكاب كردهاند، خودشان مطلع هستند از اين. شايد بسيارى از جرمهائى كه محمدرضا ارتكاب كرده است، غير از او و رؤساى جمهور اطلاع نداشته باشند، حتى شايد خود دستگاه دولتى هم، نه دولتى ما و نه دولتى آنها، شايد، و اين اسرارى باشد، اين حد جرائم اسرارى باشد پيش رئيس جمهور وقت و محمدرضا. آنچه به نظر
صحيفه نور ج 10 صفحه 244
مىرسد آقاى كارتر خوف اين معنا را دارد، وحشت زده شده الان كه اگر چنانچه محاكمه بشود محمدرضا و ما او را محاكمه بكنيم، علاوه بر جرائم خودش كه ثابت خواهد شد، جرائم ديگران كه روساى جمهور وقت بودهاند و خصوصاً آقاى كارتر كه در اخير رئيس جمهور بوده، جرائم آنها هم ثابت خواهد شد و همانطورى كه ما تقاضاى محاكمه محمدرضا را كردهايم و مىكنيم و محاكمه انشاءالله خواهيم كرد، آنوقت تقاضاى محاكمه روساى جمهور را هم خواهيم كرد. آنهائى كه در اين جرائم شريك بودهاند، هر مقامى كه مىخواهد باشد، كارتر باشد يا نيكسون باشد يا جانسون باشد و يا هر كه باشد، ما تقاضاى اين را كنيم كه آنها را محاكمه كنند و خوفى كه الان كارتر دارد اين است، او خوف اين را دارد كه جرائمش ثابت بشود و ما تعقيب كنيم او را براى جرائم و شانس او در رياست جمهورى كه طمعش را دارد، از بين برود. از اين جهت به دست و پا افتاده است، به وسائل مختلف الان او دست و پا كند. شايد روزى نباشد كه يكى، دو تا، سه تا از وزارت خارجه ما براى ما اوراقى مىآيد كه از خارج آمده است، از ممالك مختلف كه آنها تشبث كردهاند و آنها سفارش اينكه اين گروگانها را رها كنيد و يك قدرى مثلاً چه بكنيد و اين مسائل. بنابراين انگيزهاى كه آقاى كارتر دارند، ما شايد شك نداشته باشيم كه اين انگيزه، انگيزه انسان دوستى نيست، اين انگيزه، انگيزه اين است كه خوف دارد، او الان وحشتزده شده است و حق هم دارد كه وحشتزده بشود براى اينكه آدمى كه خائن هست، خائف است، مىترسد و ايشان خيال كرده بود كه با يك مانورهائى كه پيش بياورد مىتواند در امريكا براى خودش يك مقامى تحصيل كند و تمام نظرش هم به اين است كه در دوره آتيه هم رئيس جمهور بشود، تمام نظر او اين است. اصل اين ابرقدرتها، ما آنطورى كه تجربه بر ايمان ثابت شده است، اين قدرتهاى بزرگ، چه ابرقدرتها، چه قدرتهاى مادون آنها، اينها اصلش به اينكه به بشر نظر داشته باشند حتى به بشر مملكت خودشان، اينها سودجو هستند، خودشان را مىبينند، غير خودشان چيزى را نمىبينند و براى خودشان فعاليت مىكنند، حالا يك عدهاى هم از مملكت خودشان به باد فنا برود، از ممالك ديگر به باد فنا برود، اينها شانس پيدا بكنند در رياست جمهور چند سال، ديگر عالم هر چه مىخواهد بشود، شده است. از اين جهت من احتمال اين را مىدهم. من يك قصهاى دارم در پاريس، يكى از مقامات بالا آمده بودند پيش من، آنجا صحبت از اينكه يك وقت در چين كه شلوغى واقع شده بوده است، چه شده بوده است كه، حالا تفصيل را خوب يادم نيست و خوف اين را داشتند كه سفارتشان را كه در چين هست آنجا چه بكنند، آن شخص گفته بود، براى من ترجمه كرده بودند، اينطور ترجمه كردند كه مىگويد كه ما افرادى كه از خودمان در آنجا بود، برايمان خيلى مطرح نيست، مبلها مهم است، آنكه براى ما مهم است، آن مبلها قيمتى بودند و ما خوف اين را داشتيم كه آن مبلها از بين برود اما افراد بروند، بروند. اينطورى است مساله، آنهائى كه تربيت انسانى ندارند، آنهائى كه مهذب
صحيفه نور ج 10 صفحه 245
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 253
تاريخ: 9/9/58
مصاحبه خبرنگار روزنامه فرانسوى لوموند (اريك رولو) با امام خمينى
سوال: شما آمريكا را در حقيقت شديداً ناراحت كردهايد و يا به زانو درآوردهايد، از لحاظ اخلاقى توهين به آنها كردهايد، آيا زيادتر از اين تا به كجا مىخواهيد برويد؟ به كجا مىخواهيد برويد؟ به كجا بسط مىشود؟ آيا داخل جنگ مىشويد؟
جواب: بسم الله الرحمن الرحيم. ما اول بايد حساب ملت آمريكا را از دولت آمريكا جدا كنيم. ما به هيچ وجه مقابل با ملت آمريكا نيستيم. آقاى كارتر است كه به اين ناراحتى دامن مىزند از طريق جنگ اعصاب و ممكن است به دخالت نظامى منجر شود و ما به هيچ وجه ملت آمريكا را تحقير نكردهايم. آقاى كارتر است كه دشمن ما و ملت را كه غارتگر ما و ملت است نگه داشته و در دنيا برخلاف واقع هياهو بپا كرده است. جوانان ما جاسوسان را نگه داشتهاند تا ثابت كنند اينها چكارهاند.
سوال: افكار عمومى آمريكا ضربه خورده و گفته مىشود كارتر انتخاب ديگرى جز جنگ ندارد و حتى از بمباران قم و گروگانگيرى امام صحبت است، حضرتعالى چه فكر مىكنيد؟
جواب: اما راجع به ضربه به افكار عمومى آمريكا، اين اشتباه است. مسائل پيش عموم مردم نيست زيرا دولت آمريكا نمىگذارد اخبار صحيح به آنها برسد، فقط اين رويدادها به يك گروه معدودى رسيده است ممكن است آن عدهاى كه طرفدار كارتر هستند يا جزء دستگاه او هستند يك ناراحتىهائى پيدا كنند لكن ملت آمريكا اينطور نيستند. ما اين حرفها را زياد شنيدهايم. شاه سابق اگر يك كارى مىكرد كه ملت مخالف آن بود مىگفت كه ملت همه موافقند، حالا هم همينطور است. آقاى كارتر پيش ملتش طرد مىشود و آقاى كارتر بايد كارى غير از رياست جمهورى پيدا كند چون به طورى كه معلوم مىشود نمىتواند رياست كند. كسى كه اعصابش ضعيف است و براى يك امر جزئى هياهو راه مىاندازد، قابل اين نيست كه رئيس جمهور آمريكا شود و به ملت آمريكا حكومت كند.
صحيفه نور ج 10 صفحه 254
سوال: رؤساى دولتهائى كه در تونس جمع بودند، به نفع ايران موضع نگرفتند (منظور كشورهاى عربى است) چگونه مىتوانيد روى همبستگى اعراب حساب كنيد؟
جواب: ما اميدواريم همانطورى كه ملتهاى عرب با ما موافقند، دولتهاى عرب هم با ما موافق باشند و دولتهاى عرب اگر به مسائل ايران توجه كنند كه چه بوده و ما چه مىخواهيم، ما آزادى از همه قيد و بندهائى كه تا حالا گرفتارش بوديم مى خواهيم، ما مىخواهيم مستقل باشيم و منافع ممالك اسلامى به جيب ديگران نرود، اين چيزى نيست كه با ما مخالفت كنند. ممكن است بعضى از رؤساى مسلمين هم روى اشتباهات و تبليغاتى كه بر ايشان شده، يك اشتباهاتى كنند لكن من اميدوارم كه آنها از اشتباه بيرون بيايند و همه ممالك اسلامى با هم متحد بشوند و حساب خودشان را از حساب ابرقدرتهائى كه مىخواهند آنها را بچاپند، جدا كنند.
سوال: شما موضع دانشجويان ايرانى را تأييد كرديد، آيا نگهدارى گروگانها با قوانين اسلامى مطابقت دارد، حتى در موقع جنگ؟
جواب: آنچه من به شما گفتم مثل اينكه اشتباه به شما رسيده و شايد باز اين اشتباه را دستگاههاى تبليغات صهيونيستى كرده باشند. آنچه من گفتم اين بود كه ما نمىتوانيم ملتى را كه اينقدر از آمريكا ضربه ديده، اگر چنانچه آمريكا شاه را نگه دارد و اين امر طولانى شود يا بخواهد مملكت ما را بمباران كند، ما نمىتوانيم جوانان را كنترل كنيم. مردم ما پنجاه سال است كه از آمريكا ضربه خودهاند. ممكن است كه جوانهاى ما اينجاها را خودشان به هم بزنند. من اينطور گفتم، نه اينكه ما ابتدائاً اين كار را مىكنيم. الان هم آنها در كمال خوشى و آسايش هستند و تبليغات آقاى كارتر برخلاف اين است لكن واقع اين است. من فرستادم تحقيق كردم، به گروگانها هيچ صدمهاى نرسيده است و اسلام با همه مردم دنيا مىخواهد با خوبى رفتار كند. بله، اسلام با كسانى كه توطئهگر هستند و بخواهند برخلاف مصالح مسلمين و مصالح بشر عملى بكنند با آنها هم سختگيرى مىكند.
سوال: درباره بحران كنونى ايران چه فكر مىكنيد؟
جواب: بحران كنونى ايران يك بحرانى نيست كه ما از آن خوفى داشته باشيم. اما راجع به اينكه يك وقتى جنگى پيش مىآيد، ولو اينكه يك مطلبى است از شيخ الرئيس بوعلى سينا نقل مىكنند كه گفته است من از گاو مىترسم براى اينكه اسلحه دارد، عقل ندارد، حال اين ابرقدرتها
صحيفه نور ج 10 صفحه 255
اسلحه دارند، معالاسف عقل ندارند و آقاى كارتر هم ثابت كرد اين مطلب را، معذلك نخواهند گذاشت چنين كارى بكنند. ملتها و دولتهاى بزرگ نمىگذارند كه چنين جنگى پيش بيايد. جنگ پيش آمده معنايش جنگ جهانى سوم است و همين ابرقدرتها از اين جنگ مىترسند. ما ابداً از اين مسائل ترسى نداريم براى اينكه وضعمان اين است كه مىبينيد، وضع ملتمان اين است كه مىبينيد. ما قائليم كه اگر از اين عالم رفتيم، به جاى بهترى منتقل مىشويم، اگر كسى از يك عالم بدى به يك جاى خوبى برود، از چه مىترسد؟ ما هيچ ترسى نداريم، آنها بايد بترسند كه خيال مىكنند عالم ديگرى نيست، يا ظالم هستند و از رفتن به آن عالم ترس دارند. ما نه از آن بحران اقتصادى مىترسيم، نه از جهات ديگر و ما بنا گذاشتيم كه خودمان بكاريم و خودمان هم زراعت را برداريم و محصولش را هم خودمان بخوريم و به كسى راه ندهيم تا بيايد منافعمان را ببرد، بنابراين بحرانى براى ما نيست. اروپا از اين مسائل و بحرانها مىترسد و او هم حق دارد كه بترسد و جلوگيرى كند از اين مسائل دولت فرانسه جلوگيرى كند و ساير دولتها جلوگيرى كنند و كارتر را سر عقل بياورند كه مجرم ما را به دست ما بدهد، همه مسائل حل مىشود
سوال: روحانيت شيعه هميشه در رأس مبارزات بوده است ولى آيا اين هم صحيح است كه روحانيت كه در جهان به اين پيچيدگى قادر به اداره مملكت نبوده، در كارهاى تكنيكى از غير روحانى استفاده نكنيم؟
جواب: اين هم جزء تبليغات سوئى است كه برضد روحانيت مىشود. آيا آقاى كارتر كه رئيس جمهور است همه كارها را خودش در آمريكا انجام مىدهد؟ نه، افرادى را وا مىدارد كه كارها را انجام دهند. روحانيت نمىخواهد خودش كارخانه راه بيندازد يا طياره ببرد. اينهائى كه مىگويند روحانيت بايد دخالت نداشته باشد، نمىفهمند يا مىفهمند و مردم را اغفال مىكنند، اين اشتباه است، روحانيت نظارت بر اوضاع دارد، كارها دست كارشناسهاى غير روحانى است. روحانيون نظارتى بر امور دارند كه غلطكارى نشود، يك وقت كودتا نشود، يك وقت ظلم به مردم نشود، روحانيت مىخواهد جلو غارتگرى و ستم و دزدى را بگيرد.
سوال: سوال آخرم اين است، اين مشكل به نظر مىرسد كه آمريكا بتواند شاه را پس بدهد و اگر اين راه حل نباشد، چه راه حلى به نظر شما مىرسد؟
جواب: ما سؤال مىكنيم كه چرا نمىتواند؟ چيزى كه موافق همه قوانين بينالمللى است، در همه قوانين است كه اگر كسى به ملتى ظلم كرده، مال ملت را خورده است، مجرم است، بايد بيايد
صحيفه نور ج 10 صفحه 256
در همان محل محاكمه شود. آقاى كارتر در اين مورد لج كرده، معلوم مىشود ايشان يك آدم لجوجى هست يا اينكه نمىخواهد واقعيت مسائل را ادراك كند. مملكت خودش و مملكت ديگران و مملكتهاى عالم را به آتش مىكشد كه يك نفر آدم را آنجا چون رفيق و دوست سابقش بوده و جيبش را پر كرده، حالا دلش نمىخواهد او بيايد اينجا و محاكمه شود و مبادا معلوم شود كه جيب آقاى كارتر هم پر شده است و ما از او مطالبه كنيم، اين يك مسألهاى نيست كه نتواند اگر بخواهد روى قواعد عمل كند، مىتواند و كسى جلوى او را نمىگيرد، حتى همه مملكت خودش هم از او تشكر مىكنند كه آن بساط را به هم زده و اگر چنانچه شاه را پس ندهند، هر چه مىخواهد پيش آيد ما پافشارى مىكنيم و از هيچ چيز نمىترسيم. شيخ الرئيس ولو اين كلمه را گفته لكن ما نمىترسيم از اين اسلحهاى كه دست بى عقل است، ما نمىترسيم براى اينكه ما نمىخواهيم به اين عالم خيلى عشق داشته باشيم براى اينكه اين عالم چيزى ندارد. اينجا جز گرسنگى خوردن، ظلم كشيدن، تو سرى خوردن از قدرتهاى بزرگ چيزى براى ملت ما نمانده است كه بترسيم يا ملت ما بترسند، ما تا همه جا حاضريم براى اين امر.
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 257
تاريخ: 10/9/58
پيام امام خمينى به ملت ايران در رابطه با زلزله
بسم الله الرحمن الرحيم
ملت شريف و خيرخواه ايران! خواهران وبرادران ارجمند! با آنكه مىدانم با احساس مسؤوليت و حس تعاونى كه در همه قشرهاى محترم است، براى نجات برادران و خواهران خود در اين فصل سرما به مناطق زلزله زده خواهيد رفت و با توان خود به مسلمانان و اطفال ناتوان كمك خواهيد كرد لكن اينجانب نيز با احساس تكليف از شما عزيزان مىخواهم كه فرصت را از دست نداده و به اين عبادت اسلامى و انسانى بشتابيد. راضى نشويد كه شما و اطفال عزيزتان در آسايش باشيد و خواهران و برادران و عزيزان آنان در رنج.
بدانيد كه اين حوادث دردناك جنبه آزمايش و امتحان نيز دارد. همانطور كه در زلزله قبل با آن همت بزرگ انسانى آنچنان به كمك شتافتيد كه در مدت كوتاهى زائد بر احتياجات اوليه اسباب رفاه آنان را فراهم كرديد، اميدوارم كه در اين ايام هم كه سرما بيشتر است همانطور عمل كنيد. اينجانب اجازه مىدهم كه از سهم امام(ع) و سادات محسوب نمائيد. از خداوند متعال توفيق و سعادت و سلامت همگان را خواستار و نجات برادران و خواهران را خواهانم.
والسلام عليكم و رحمة الله وبركاته
روحالله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 258
تاريخ: 15/9/58
پيام امام خمينى در رابطه با پرهيز مردم از اختلاف
استقبال ملت از قانون اساسى، موجب يأس دشمنان اسلام
بسم الله الرحمن الرحيم
ملت شريف و مبارز ايران ايدهم الله تعالى
در اين موقع حساس كه كشور عزيز و اسلام بزرگ روبرو با آمريكاى خونخوار است و لازم است همه قشرها با هم هماهنگ و همصدا در مقابل دشمن بزرگ بايستند و فرصت به دست عمال اجانب و ريشههاى گنديده طرفداران رژيم سابق ندهند، مع الاسف گاهى شنيده شود كه اشخاصى بى خبر از عمق مسائل، تحت تأثير بدخواهان غائله بپا مىكنند و خداى نخواسته موجب اختلاف و شكاف مىشوند. من اكيدأ از همه ملت شريف مىخواهم كه از مطالبى كه باعث اختلاف و بهرهبردارى دشمن است احتراز كنيد و به مراجع عظيمالشان و علماى اعلام احترام گذاريد. برادران بدانيد فاجعهاى كه در منزل حضرت آيت الله شريعتمدارى پيش آمد، به دست توطئهگران است كه بايد محكوم شود و توجه داشته باشند كه اين نحو امور را توطئهگران تكرار نكنند. من از همه قشرهاى جوان دانشگاهى و مدارس علوم دينيه و روشنفكران و دانشمندان و نويسندگان عاجزانه استدعا مىكنم در اين وقت حساس از هر گونه اختلاف دست برداشته و دشمن بزرگ را هدف قرار دهند. من امروز اين امر را تكليف شرعى الهى و وظيفه ملى مىدانم. از خداوند تعالى وحدت كلمه ملت و عظمت اسلام و مراجع عاليقدر و پيروزى ملت مسلمان را خواستارم
روح الله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 259
تاريخ: 15/9/58
بيانات امام خمينى در جمع نمايندگان مجلس خبرگان
بسم الله الرحمن الرحيم
من از آقايان كه در اين مدت براى قانون اساسى و براى مجلس خبرگان زحمت كشيديد، تشكر مىكنم و اميدوارم كه خدمت شما به اسلام مورد نظر صاحبان اسلام باشد و موفق باشيد كه از اين به بعد هم همه با هم خدمت كنيم براى اسلام.
اين قانون اساسى كه تحت نظر علما و كارشناسان اسلام تهيه شده، موجب نگرانى بعضى اشخاص هست و من هيچ نگران نيستم. قانون اساسى صحيح است و اگر بعض طوائف خيال مىكنند كه آن چيزى كه آنها مىخواهند در قانون اساسى نيست، اين يك اشتباهى است و اين را بايد بدانند كه اسلام براى همه است و قانون اساسى همه دردها را انشاءالله دوا مىكند. و اميدواريم كه اگر فرض كنيد كه يك نقيصهاى در كار باشد، بعدها در مجلس شورا اين نقيصه رفع بشود. نگران نباشند هيچ يك از طوائف لكن توجه به يك مسأله داشته باشند و آن اين است كه قدم به قدم، از اول اين نهضت تا حالا مواجه با مخالفت دستهها بوديم و الان كه از اين جهت هم مأيوس شدند، گمان مىكردند كه قانون اساسى مورد توجه مردم نيست. خيلى خوشحال شده بودند از اينكه در اين، راجع به شوراهاى شهر، مردم خيلى اقبال نكردند و آرزويشان اين بود كه در قانون اساسى هم مردم اقبال نداشته باشند، لكن ديدند كه اين قانون اساسى بهتر اقبال شد برايش، از اصل جمهورى اسلامى. حالا البته من درست به تحقيق نمىدانم نسبت چى است لكن تا حالا به ما گفتند نسبت از آن بالاتر است. حالا مأيوس شدند بعض طوائف، مىبينند خوب اين قدم هم برداشته شد.
امروز غائله به پا كردن، به نفع آمريكا و به ضرر اسلام است
ديگر چه بكنند؟ حالا افتادند به اينكه تظاهر كنند ما قانون اساسى را نمىخواهيم. با قلدرى يك حرف داشتند كه بگويند قانون فلان جا يك اشكالى دارد، بيائيد اين اشكال را مثلاً رفع كنيد. يك وقت اين است كه افتادند به قلدرى و يك دسته از اشخاص مغرض، از بستگان رژيم منحوس پهلوى، از بستگان امريكا افتادند ميان مردم، يك دسته اشخاص ساده لوح هم تحت تأثير واقع مىشوند و خيال مىكنند كه اينها يك نظر صحيحى دارند. در صورتى كه مسأله اينطور نيست، آنها نظر صحيح ندارند و
صحيفه نور ج 10 صفحه 260
اينها اول تا حالا قدم به قدم كه مخالفت كردند، حالا اين قدم هم برداشته شد و ديدند همه ملت تقريبأ موافق با قانون اساسى هستند، حالا مىخواهند با قلدرى كار را به پيش ببرند. يعنى خيال مىكنند كه در مقابل يك ملتى كه همه اين ريشههاى فساد را دارد مىكند و كنده است، باز مىشود كه يك عدهاى قلدرى كنند و بگويند كه ما نمىخواهيم اين را. چطور مىشود در مقابل يك ملت چند نفر بگويند ما نمىخواهيم؟ اختيار دست شما نيست كه بخواهيد يا نخواهيد. بخواهيد يا نخواهيد، اين قانون اساسى تصويب شد و مردم به آن رأى دادند، قريب به اتفاق به آن رأى دادند و ديگر دست و پا كردن صحيح نيست.
و من امروز به همه ملت، به همه طوائف، به همه ديگر گروهها عرض مىكنم كه امروز شما مخالفتان امريكاست، مخالفتان دولتهاى بزرگ است. امروز مملكت شما مقابل با يك همچو قدرتهائى است.
شما اگر اسلام را قبول داريد، خوب مملكت اسلامى را هم بايد قبول داشته باشيد، و اسلام در خطر است. و اگر چنانچه ملى هستيد، خوب ملت شما در خطر است، كشور شما در خطر است. امروز بيائيد باز تظاهر كنيد و اين او را بزند و اينطور مسائل واقع بشود، نه امرى است كه عقل او را قبول بكند، برخلاف موازين عقلى است و برخلاف شرع است بلا اشكال و از گناهان كبيره است كه معلوم نيست كه اگر كسى الان اسلام را صدمه بزند اصلاً قابل اين باشد كه توبهاش هم حتى قبول بشود. بايد اشخاص روشن، اشخاص صحيح، اين ريشههائى كه مىخواهند اين كارها را بكنند، اين فسادها را ايجاد كنند، غائله مىخواهند درست بكنند، اينها را نصيحت كنند، به اينها بگويند كه آخر شما مسلمان هستيد، چرا مسلمان بايد با اسلام مخالفت كند. شما نمىدانيد كه داريد با اسلام مخالفت مىكنيد، شما نمىدانيد كه اگر اختلاف بين خود ما واقع بشود نتيجهاش را امريكا مىبرد و دولتهاى بزرگ. شما نمىفهميد اين را، يا مىفهميد و تعمد داريد. ملت حالا بايد موازين دستش باشد، كسانى كه امروز غائله ايجاد مىكنند، اختلاف ايجاد مىكنند اين كسان را بشناسند كه اينها عملشان صحيح نيست و به اسم فلان آقا يك غائله ايجاد مىكنند، به اسم فلان شخص يك غائله ايجاد مىكنند. اينها نه مورد نظر فلان آقا و فلان انسان است، اينها يك اشخاصى هستند مىخواهند غائله ايجاد كنند و اين غائله هم به نفع آمريكا تمام مىشود، به ضرر اسلام تمام مىشود، مخالف شرع اسلام است، از گناهان بسيار بزرگ است. امروز اين اختلافات را از آن دست بردارند.
لزوم حفظ آرامش، جهت رفع گرفتارىها
من اين را اعلام مىكنم كه اگر كسى به من سب بكند، فحش بدهد، عكس مرا پاره كند، احدى حق ندارد كه به او تعرض كند. حرام است تعرض كردن به كسى كه به من سب كند، به من فحش بدهد، عكس مرا پاره كند، مرا بزند، هر كارى بكند، احدى حق ندارد در اين وقتى كه ما گرفتار هستيم در اين
صحيفه نور ج 10 صفحه 261
مصيبت بزرگ، با او مقابله بكند تا اينكه به زد و خورد برسد و غائله ايجاد بشود. امروز آرامش ما مىخواهيم. غائله نگذاريد ايجاد بشود. بايد همه با هم دست به هم بدهيم و ايجاد غائله نشود و همه دست به هم بدهيد، آرامش خودتان را حفظ كنيد و همه توجه به اين داشته باشيد كه اين چيز، گرفتارىهائى كه براى ملت ما پيش آمده اين گرفتارىها رفع بشود. اين را به همه مىگويم، به كردها عرض مىكنم، به بلوچها عرض مىكنم، به تركها عرض مىكنم، به فارسها عرض مىكنم، به سيستانىها عرض مىكنم، به بلوچستانها عرض مىكنم، به عربها عرض مىكنم، به همه ملتها عرض مىكنم كه امروز اسلام در مقابل كفر واقع شده قضيه ايران نيست قضيه اسلام است، اسلام امروز در مقابل كفر واقع شده. همه ملتها بايد با ما موافقت كنند، همه اختلافاتشان را كنار بگذارند و با ما موافقت بكنند. سر يك امور جزئى چرا بايد با هم اختلاف بكنند؟ من ديشب شنيدم كه يك اختلافى اينجا واقع شد. خدا مىداند كه چقدر متاسفم از اين معنا كه يك عده جاهل، يك عده اشخاص كه بىاطلاع از مسائل و از ريشههاى مسائل هستند، اين يك چيزى، يك كسى يك كارى مىكند يك كس ديگر مىزند او را. اشخاصى هستند مىخواهند غائله ايجاد كنند. در همان سابق هم اينطور بود كه يكى از خود سازمانىها يكى را مىكشت مردم خيال مىكردند آن كشته شده است مىريختند به هم، بعد غائله ايجاد مىشد. حالا ممكن است كه يكى كسى از همان ريشههائى كه سابق بوده حالا باشد يك غائله ايجاد كند، يك كسى را بكشد، يك كسى را بزند، بعد اسباب اين بشود كه يك مملكتى به هم بريزد. اين كار برخلاف شرع است، برخلاف انسانيت است، برخلاف مليت است. دست از اين كارها بردارند، برخلاف انسانيت است. چرا اين كارها را مى كنند؟ چه شده است كه حالا شما به جان هم افتاديد؟ چرا بايد به جان هم بيفتيد؟
خداوند انشاءالله همه شما را حفظ كند و اين مملكت را از شر دشمنان انشاءالله حفظ كند و ما را بيدار كند از اين خواب.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 262
تاريخ: 16/9/58
بيانات امام خمينى در ديدار با نماينده كيم ايل سونگ رئيس جمهور كره شمالى
عمال آمريكا با چماق مىخواهند قانون اساسى را نقض كنند
بسم الله الرحمن الرحيم
من از آقاى رئيس جمهور و همچنين از ملت كره تشكر مىكنم كه در يك همچو موضع حساسى كه كشور ما هست، آنها هم بر حسب خلق انسانيت طرفدارى از ما مىكردند. ما در طول پنجاه و چند سال گرفتار آمريكا و دولتهاى بزرگ بوديم و آلت فعلشان هم رضاخان و محمدرضا پهلوى بودند كه آنقدر به اين ملت فشار آوردند و آنقدر قتل و غارت كردند كه بالاخره ملت به جان آمد و با تمام قوا با نداشتن هيچ اسلحه در مقابل اسلحههاى مدرن ايستادند و با قدرت ايمان پيش بردند. آمريكا از آن قدم اول با وضع ما مخالف بود، تا توانست براى حفظ شاه فعاليت كرد، دست و پا كرد، براى من پيام فرستاد و بعد از اينكه شاه بيرون رفت و بختيار آمد، باز كوشش مىكرد و تعقيب كردند كه بختيار باقى باشد. بعد از اينكه بختيار رفت، اينها مشغول فعاليت شدند براى اينكه نهضت ما به ثمر نرسد و قدم به قدم دنبال كردند. آنهائى كه دنبال او بودند، از عمال آمريكا بودند، از ريشههاى فاسد رژيم سابق بودند، غائلهها بپا كردند كه از اول رفراندم براى جمهورى اسلام نشود و بعد كه در اين قدم شكست خوردند، قدم دوم پيش آمد و براى انتخابات مجلس خبرگان باز كارشكنى كردند عمال خبيث آمريكا و بعد كه در آن قضيه هم شكست خوردند، راجع به رفراندم قانون اساسى مشغول شدند به كارشكنى، صندوقها را شكستند، مردم را بازداشتند از رأى دادن، ولى مردم ايران بحمدالله در اين قدم فاتح شدند و راى قريب صددرصد به اين قانون اساسى دادند. در عين حال كه بعد از اينكه مردم هم نمايندگانشان رفت و نمايندگانشان را تعيين كردند براى بررسى قانون اساسى و همان نمايندگان مردم بودند كه قانون اساسى را بررسى كردند و تصديق كردند و بعد هم به رفراندم گذاشته شد، مردم قريب به اتفاق راى دادند بر قانون اساسى معذلك آمريكا از پا ننشسته است و غائلهها بپا مىكند و عجيب اين است كه اشخاصى كه مدعى اين هستند كه روى اساس آزادى، روى اساس دموكراسى عمل مىكنند (و هيچ دموكراسى بالاتر از اين عملى كه ما انجام داديم كه دو مرتبه به آراء عمومى قرار داده شده است، نيست) معذلك حالا متوسل به چماق شدهاند و با چماق مىخواهند قانون اساسى را نقض كنند و قانون اساسى را تغيير بدهند غافل از اينكه ملت همان ملتند و مردم همان مردمند و ايمان مردم همان ايمان مردم است. اگر صد دفعه اين قانون اساسى را بخواهند اصلاح بكنند، نمايندگان ملت باز
صحيفه نور ج 10 صفحه 263
نمايندگانى هستند كه علاقه به اسلام دارند، علاقه به كشور خودشان دارند و همين طورى كه اين قانون را اينها تصويب كردند آنها تصويب مىكنند و اگر چنانچه صد دفعه به رفراندم بگذارند، مردم همان مردم هستند، مسلمانها همان مسلمانها هستند، علاقه مردم به كشور، به اسلام همان علاقه است و باز همان راى را خواهند داد و اينها بيخود دست و پا مىكنند و شلوغكارى مىكنند. و اين آشوبى كه الان در آذربايجان بپا كردند اين هم با دست عمال آمريكا دارد انجام مىگيرد و مردم شريف آذربايجان بدانند كه عمال آمريكا هستند كه الان دست به كار هستند و وادار مىكنند مردم را به اين آشوبها و به اينكه يك وقت منجر به برادركشى بشود.
آشوبى هم كه در قم انجام شد باز به دست همانها بود و آنها بودند كه مىخواستند نگذارند قانون اساسى تصويب شود. حالا هم با قانون اساسى مخالفند. مخالفت با قانون اساسى مخالفت با اسلام است و شما بيدار باشيد، برادران آذربايجانى بيدار باشند كه امروز كه مواجه هستيم با يك همچو قدرتى و اسلام مواجه با كفر است و اسلام در خطر است، اينهائى كه آشوب دارند بپا مىكنند، در هر جاى از مملكت كه آشوب بپا بكنند، اينها اشخاصى هستند كه مخالف با اسلام هستند و مىخواهند كه اسلام متحقق نشود، جمهورى اسلامى متحقق نشود و بايد درست متوجه باشند. البته اگر چنانچه قانون اساسى يك اشتباهاتى فرض كنيد در آن بشود (با اينكه نشده است، لكن اگر هم باشد) بعدها كه مستقر شد حكومت اسلامى، جمهورى اسلامى مستقر شد، رئيس جمهورى تعيين شد، مجلس تحقق پيدا كرد، باز ممكن است كه رسيدگى بشود، اگر نقصى داشته باشد، باز نمايندگان مردم اين كار را بكنند. چماقكشى نمىتواند كارى را انجام بدهد، اشخاصى كه چماق دارند مىكشند و آشوب در آذربايجان بپا كردهاند، بعضى از آنها پروندهشان موجود است كه روابط با آمريكا دارند، مردم بازى نخورند از اينها.
ما مجلسى را قبول داريم كه ظلمهاى آمريكا را بررسى كند، نه اين مجالس فرمايشى
خداوند انشاءالله ملت ما را نجات بدهد از شر آمريكا. من اميدوارم كه اگر صداى ما به مردم عالم برسد، ملتها همه موافقند، اگر ملت آمريكا هم بفهمند ما چه مىگوئيم و كارتر و امثال كارتر در مملكت ما چه كردند در عرض اين چندين سال، در عرض اين پنجاه سال چه كردند با اين مملكت ما، آنها هم با ما موافق مىشوند و ما اميدواريم كه در همين نزديكى كه پروندههاى اينها تمام شود و پروندههاى رؤساى جمهورى آمريكا درست تشكيل شود ما دولت آمريكا را با يك مجلسى از همه اشخاص حقوقدان مملكتها، از همه فرستادههاى دولتها دعوت كنيم اينجا و بررسى كنند راجع به ظلمهائى كه آمريكا راجع به اين مملكت كرده است و ظلمهائى كه وسيله آمريكائىها به اين مملكت شده است بررسى كنند تا معلوم بشود كه آمريكا چكاره است در دنيا و چه مىكند با ضعفا و چه مىكند با مردم و ما اميدواريم در آن قدم هم پيروز بشويم و ما آمريكا را محكوم كنيم. اين مجالسى كه اينها درست كردهاند و ما را محكوم كردند، اين از اول معلوم بود كه ما محكوم هستيم، براى اينكه مجلسى
صحيفه نور ج 10 صفحه 264
است به فرمايش خود كارتر تحقق پيدا مىكند و آنها تخلف از قول ابرقدرتها نمىكنند، بنابراين آن مجالس پيش ما ابدا ارزش ندارد و هر چه محكوم كنند ما را، غلط مىكنند، محكوم كردند، غلط كردند، اشتباه كردند و ما اينهائى كه در اينجا هستند، اينها را ما از اجزاء سفارتخانه بودند، يك مطلبى بود كه ممكن بود حق با آنها باشد اما ما اينجا را نه سفارتخانه مىدانيم، اينجا مركز جاسوسى است و نه آن افرادى كه در آنجا هستند از سفرا و از اجزاء سفارتخانه مىدانيم و ديپلمات مىدانيم، هيچ اين حرفها نيست، اينها همه جاسوس هستند و مجرم هستند و مجرمين بايد در خود اين مملكت رسيدگى به حالشان بشود و ما انشاءالله اين مجلس را تهيه مىكنيم براى رسيدگى به تمام اين اوضاع و از ملتها دعوت مىكنيم كه نمايندگانشان را در اين مجلس بزرگ بفرستند و ما آمريكا را به او برسيم كه بايد چه بكنيم با او.
و من باز از همه ملتهائى كه با اين ملت ضعيف، با اين ملت مظلوم موافقت كردند، پشتيبانى كردند، تشكر مىكنم و از خداى تبارك توفيق همه انسانها را، همه مستضعفين را مىخواهم.
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 265
تاريخ: 19/9/58
بيانات امام خمينى در جمع دانشجويان كرمانشاه (باختران)
پشتيبانى تمام قشرهاى ملت از اشغال سفارت
بسم الله الرحمن الرحيم
من چهرههاى شما جوانها را، چهرههاى ايمانى و نورانى شما دوستان عزيز را كه مىبينم كه شما از فرسخها دور آمديد براى اسلام، پشتيبانى از احكام قرآن، پياده آمديد، دانشجويان معظمى هستيد كه راههاى دور را طى كرديد و پياده آمديد براى اظهار پشتيبانى از جمهورى اسلامى و از آنهائى كه در آن لانه جاسوسى براى افشاگرى خائنين هستند، بسيار تشكر مىكنم و دعا به شما مىكنم و از خداى تبارك و تعالى مىخواهم كه همه شما را موفق كند، همه سالم باشيد و همه اين راهى را كه تاكنون رفتهايد، باز دسته جمعى به آخر برسانيد و به پيروزى نهائى كه آرزوى همه ماست و به قطع كردن دست اجانب از كشورتان و قطع كردن دست دنبالههاى اجانب موفق بشويد. شما آقايان از راههاى دور آمديد و پيام روستائيان، شهرستانىها و دوستانى كه در بين راه بودند رسانديد كه آنها همه از اين راهى كه راه اسلام است پشتيبانى مىكنند.
اشخاصى كه مفسده مىكنند از آمريكا الهام مىگيرند
ساير قشرهاى ملت هم همينطور هستند، لكن معالاسف در بين قشرهايى از مردم اشخاص مفسدى (اشخاصى كه الهام مىگيرند از آمريكا، از اجانب) هستند و مشغول مفسده هستند. لابد آقايان غائلهاى كه بوجود آوردند در تبريز شنيدهايد، اينها تبريزى نيستند، اهل تبريز فكرشان اين فكر نيست كه با اسلام مبارزه كنند، تبريزى هميشه مثل ساير مسلمينى كه در ايران هستند، مىباشند. اينها كه اين غائله را به راه انداختهاند از خدمتگزارهاى اجانب هستند و پرونده بعضى از آنها هم در همين لانه جاسوسى پيدا شد از سران همينها كه رفتند و راديو و تلويزيون تبريز را گرفتند و بعد هم بيرونشان كردند، پرونده بعضى از اينها پيدا شد كه مستقيما با آمريكا در رابطه بودند و از جاسوسان آنها بودند. امروز هم من شنيدم كه اينها رفتهاند در دهات، دهات تبريز (بعد از آنكه اهالى محترم شهر تبريز ريختند و اينها را بيرون كردند) رفتهاند در دهات و دهاتىها را دارند بازى مىدهند و مىخواهند باز غائله ايجاد كنند و من به اهالى آذربايجان و به اهالى شهر تبريز، به مؤمنان متعهدى كه در ايران هستند، هر جا هستند و در آذربايجان، در هر نقطه هستند و به برادرانى كه در روستاها هستند، هشدار
صحيفه نور ج 10 صفحه 266
مىدهم، تذكر مىدهم كه اينهائى كه مىآيند بين شما و مىگويند كه فلانى حكم جهاد داده، اينها همه دروغ مىگويند. جهاد بر عليه اسلام؟ جهاد براى خاطر كارتر؟ شما بيائيد جهاد كنيد كه كارتر توفيق پيدا بكند و مملكتتان را بگيرد؟ اينهائى كه مىآيند اينها را مىگويند، اينها نوكرهاى سفارت هستند، بستگان سفارت هستند و اينها به محاكمه كشيده خواهند شد، اينها را دستگير خواهند كرد، خود آذربايجانىها اينها را دستگير كنند تا محاكمه كنيم اينها را و اين دشمنهاى اسلام را، دشمنهاى ايران را به جزاى خودشان برسانيم. متوجه باشند روستائيان محترم، آنهائى كه در بلاد متفرق هستند و از تبريز بودند، از علماء تبريز سؤال كنند، وقتى كه مىآيند در تبريز، بروند از علماء سؤال كنند، دست به كارى نزنند كه اسباب اين بشود كه اسلام از دستتان برود يا اينكه كشتارى بشود. ما اگر بخواهيم اينها را با اسلحه از بين ببريم، همان خود تبريز اينها را از بين مىبرد، اگر ما بگوئيم، لكن ما نمىخواهيم اينطور بشود، ما مىخواهيم آرامش باشد، ما مىخواهيم مملكتمان آرام باشد تا بتوانيم اصلاح كنيم همه را.
ما الان مواجه هستيم با يك دشمن بزرگى، در اين حالى كه ما متوجه و مواجه با يك دشمنى هستيم كه اساس اسلام را مىخواهد از بين ببرد، كشورمان را مىخواهد مثل سابق باز به دست بگيرد، يك مشتى از اراذل، يك مشتى از اشخاص از خدا بىخبر، يك مشت اشخاصى كه از خانههايشان چيزهاى ننگآور بيرون آمده است، ديگرانشان هم همينطور هستند، اينها آمدند در مقابل همه مسلمين به كمك كارتر و امثال كارتر فعاليت مىكنند. اهالى آذربايجان متوجه باشند، اهالى روستاهاى آذربايجان متوجه باشند، علماء آذربايجان توجه كنند، هدايت كنند، آنهايى كه در روستاها هستند، بفرستند اينها را هدايت كنند كه به دام اين اشخاصى كه مفسده هستند نيفتند. اينها اشخاصى هستند، آنها را بازى مىدهند، خيال مىكنند كه با يك كلمهاى كه گفتند و بازى دادند كارها درست مىشود. بايد اهالى محترم تبريز مجهز باشند براى جلوگيرى از اين مفسدهها و بايد خودشان جلوگيرى كنند، البته نبايد به غير آرامش باشد، بايد با آرامش باشد و خداى نخواسته يكوقت خونريزى نشود. در هر صورت شما از راههاى دور مىآييد براى پشتيبانى، آذربايجانىها قيام مىكنند براى پشتيبانى از اسلام، آنوقت يك گروهى بيخبر از خدا، بيخبر از اسلام، خائن به كشور ما، غائله مىخواهند بپا كنند، جمع شده بودند و حرفهاى نامربوط زده بودند تا غائله ايجاد كنند و جلوگيرى شد. رفتند آذربايجان غائله بپا كردند و حالا جلوگيرى شده است، حالا رفتهاند در دهات مىخواهند غائله بپا كنند. خود دهاتىها اينها را راه ندهند، اينها مفسد هستند، اينها فاسد هستند، اينها محاكمه بايد بشوند، گول نخورند از اينها.
با وحدت كلمه و اسلام امور را به پيش ببريم
الان بين راه هستيم، ما الان مواجه هستيم به يك قدرتى كه بايد
با وحدت كلمه، با اسلام پيش ببريم. اينها آمدند مىخواهند نگذارند و مىخواهند مانع بشوند از اينكه اسلام پيشرفت كند، اينها از اول مخالف اسلام بودند. اينها روزنامههائى كه نوشتند، قاچاقى نوشتند و اعلاميههائى كه قاچاقى
صحيفه نور ج 10 صفحه 267
دادند، همهاش برخلاف اسلام است. بايد اهالى محترم آذربايجان خصوصاً و اهالى همه ايران بيدار باشند و دسته جمعى با هم برخلاف اين دشمن بزرگ و مخالف اين دشمن بزرگ بپا خيزيم و انشاءالله پيروز بشويم و پيروز خواهيم شد.
ما از اين به بعد ديگر اجازه نخواهيم داد كه اجانب در مملكت ما بيايند و آقائى كنند به ما، ما خودمان هستيم، هر چه هم مىخواهند آنها فشار بياورند و نقشه بچينند براى اين كه محاصره اقتصادى بكنند، ما از محاصره اقتصادى باكى نداريم. علاوه، مگر دنيا تابع آقاى كارتر است كه وقتى كه بگويد بايد محاصره اقتصادى بشود، همه دنيا بگويند كه چشم، ما محاصره اقتصادى مىكنيم. اين از اشتباهاتى است كه اين ابرقدرتهاى خالى از عقل مىكنند كه خيال مىكنند كه حالائى كه من يك قدرتى دارم تمام مردم، تمام عالم تابع من هستند، حتى در مملكت خودشان هم در همان پستهاى وزارتشان هم با ايشان موافقت ندارند و ايشان را تقبيح مىكنند و ايشان را بايد از صحنه سياست خارج كنند.
آمريكا بايد كارتر را از صحنه سياست خارج كند
آمريكا بايد كارتر را از صحنه سياست خارج كند. كارتر بد سياستمدارى بود براى آمريكا، بد رئيس جمهورى بود براى آمريكا، آمريكا را بدنام كرد در دنيا، مسلمين را بر ضد امريكا مجهز كرد كارتر و اين كارتر لايق اين نيست كه رئيس جمهور آمريكا باشد. ملت آمريكا بايد بدانند كه كارتر را نبايد راى به او بدهند براى اينكه كارتر خيانت كرده است به آمريكا و الان مشغول خيانت به آمريكاست، مشغول دسيسه است و برخلاف مصالح آمريكا دارد عمل مىكند، چنانچه دانشمندان خود آمريكا اين مطلب را دارند مىگويند و بعدها هم خواهند گفت.
من از خداى تبارك و تعالى سلامت شما جوانها را، سلامت تمام اهالى ايران و مؤمنين را خواستارم و دعا مىكنم به شما، خدمتگزار شما هستم. خداوند همه شما را مؤفق كند. خداوند دشمنان شما را از بين ببرد و شما را پيروز كند.
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 268
تاريخ: 20/9/58
فرمان امام خمينى به مسؤولين امر، كميتهها و سپاه پاسداران
بسم الله الرحمن الرحيم
شكايات زيادى از اطراف كشور شده است كه به اسم بعضى از كميتهها و دادگاهها و به اسم بعضى از سپاهيان پاسدار، اشخاص شرور بدون جهت به منظور هرج و مرج به خانههاى مردم مىريزند و خانه و اموال مردم را مصادره مىكنند، زمينهاى مردم را مىگيرند و درختها و باغات سر سبز را قطع مىكنند و به كشاورزى صدمه وارد مىسازند. من به تمام مسؤولين امر، تمام كميتهها و دادگاهها و سپاهيان پاسدار ابلاغ مىكنم كه با كمال قدرت و جديت از اين امور غيرمشروع جلوگيرى كنند. كشور اسلامى است و بايد به موازين اسلامى عمل شود. من در اين چند روز، هيأتى براى رسيدگى به امور به اطراف ايران اعزام خواهم كرد و كسانى كه برخلاف دستور اسلام تجاوز به مال و زمينهاى مردم مىكنند به مجازات خواهند رسيد. اهالى محترم كشور لازم است با مأمورين دولت و هيات ويژه كه خواهم فرستاد همراهى كنند، با تشريك مساعى دست اشرار را از اينگونه تجاوزات كوتاه نمايند.
روح الله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 269
تاريخ: 20/9/58
فرمان امام خمينى به دكتر ابراهيم يزدى
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب آقاى دكتر ابراهيم يزدى
شكايات بسيارى از استانهاى مختلف كشور رسيده است. جنابعالى كه مورد اعتماد اينجانب هستيد مأمور مىباشيد با هياتى كه به اينجانب معرفى خواهيد نمود به استانهاى كشور سركشى نموده و پس از رسيدگى به شكايات مردم از موارد اختلاف و اشخاص متخلف گزارشى تهيه نمائيد تا درباره آنان تصميم مقتضى گرفته شود تا در محاكم صالحه رسيدگى و متخلفين مجازات شوند. لازم است در هر نقطه با علماى اعلام و معتمدين محل تماس گرفته و با همكارى آنان مأموريت را انجام دهيد.
بديهى است تمام قشرهاى مختلف كشور در اين امر مهم از هيأت ويژه پشتيبانى مىنمايند و موضوعات مورد اختلاف را با اين هيات مطرح مىنمايند.
روح الله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 10 صفحه 270
تاريخ: 21/9/58
بيانات امام خمينى در جمع خواهران و برادران كفن پوش از بابلسر
مقصود عمال آمريكا اين است كه ملت را از آن راهى كه مىرفت منحرف كنند
بسم الله الرحمن الرحيم
من نمىدانم از شما خواهران و برادران كه با اين حال، با كفنپوشى، براى پشتيبانى از اسلام و جمهورى اسلام تا اينجا آمديد چطور تشكر كنم. من دعاگوى همه شما هستم و همانطور خدمتگزار همه شما. مىدانيد كه در اين موقعى كه ما هستيم، حساسترين موقعى است كه در كشور ما مىگذرد، از آن طرف مواجهه ملت ما با قدرت بزرگ امريكا با همه وسائل تبليغاتى و وسائل جنگى كه دارد و از آن طرف ريشههاى رژيم سابق و منحرفين از ديانت اسلام كه در گوشه و كنار مشغول فعاليت هستند و مىخواهند نگذارند اين جمهورى اسلامى به ثمر برسد.
اينكه گفتيد در آنجا، در بابلسر، براى رد قانون اساسى و اينها اعلاميهها دادند، اينها همينها هستند كه نمىخواهند اسلام در ايران تحقق پيدا بكند. اينها از اول دست و پا مىكردند كه اين شخص فاسد را نگه دارند و بعد هم دست و پا مىكردند كه رژيم سلطنتى را نگه دارند و بعد هم دست و پا مىكردند كه بختيار را نگه دارند و بعد هم دست و پا مىكردند كه قانون اساسى سابق را كه لازمهاش حفظ رژيم شاهنشاهى و رژيم سابق بود نگه دارند، در اين مراحل شكست خورد. به مجردى كه شكست خوردند صورتهاى خودشان را عوض كردند، در حال شكست شدند يك اشخاص ملى، يك اشخاص دينى و اسمها را تغيير دادند. يك وقتى شاهنشاه و آن بساط را مىخواستند، بعد حرفها تغيير كرد و اسم شد طاغوت. همينهائى كه، بعضى از همينهايى كه حالا مىگويند به رژيم سابق، طاغوت، طرفدار همين رژيم بودند و الان هم طرفدار رژيم و طرفدار آمريكا بعضىشان هستند، ملت ما در يك همچو موقع خطيرى كه مواجه است با امريكا و قاعده اين بود كه همه افراد ملت دست از همه مسائل بردارند و متوجه همين يك نقطه بشوند، اينها نمىدانند كه اگر چنانچه اين نهضت شكست بخورد و اين ملت در مقابل امريكا شكست بخورد، ديگر نه آذربايجانى مىماند و نه ايرانى.
اين اشخاص كه در آذربايجان براى خدمت به آذربايجان دارند اين فعاليتها را مىكنند و آن فسادها را مىكنند، آنها نمىدانند كه اگر مملكت ما به دست آنها بيفتد با اينها چه خواهند كرد، با اين ملت شريف ايران چه خواهند كرد، با آذربايجان چه خواهند كرد، با خوزستان چه خواهند كرد، با كردستان چه خواهند كرد، با سيستان چه خواهند كرد، با بلوچستان چه خواهند كرد، با تركمن صحرا
صحيفه نور ج 10 صفحه 271
چه خواهند كرد، اينها غافلند از اين معنا. ملتهاى شريف و تودههاى ملت شريف ما و ملت شريف ما و اين قشرهاى مختلف همه با جمهورى اسلامى موافقند و با امريكا مخالف، لكن با صورتهاى ديگرى، با ماسكهاى ديگرى اشخاص در بين آنها نفوذ مىكنند و آنها را اغفال مىكنند و در يك موقعى كه بايد ما همه با آرامش خاطر روبروى اين ديو بزرگ بايستيم و اين شيطان بزرگ، منحرف مىكنند ملت ما را از آن راهى كه دارد مىرود، راه ضلالت پيششان مىگذارند، همين قدر مقصود اين است كه ملت را از آن راهى كه مىرفت منحرف كنند تا امريكا بتواند كارهايش را انجام بدهد. امريكا از اين وحدت كلمه ملت و از اينكه ملت ما به اينجا رسيده است كه جوانهاى غيور كفن پوش شدند، شهادت مىخواهند، از اين وحشت دارد و از شكست سياسى هم وحشت دارد و آن تابع اين است كه مهلت پيدا كنيم كه جرائم امريكا را و رؤساى جمهورى امريكا را، بخصوص اين رئيس جمهورى فعلى را، بر ملا كنيم، اينها از اين مطلب وحشت دارند، وحشت زده شدند اينها، لكن مىخواهند يك كارى بكنند كه ما را مشغول بكنند به يك امور ديگرى در داخل، مىخواهند اين نهضت را از داخل بپوسانند، مىخواهند اين نهضت را در داخل خودش اختلاف ايجاد كنند.
اين اشخاص كه فرياد مىزنند ما طرفدار خلق هستيم، مىخواهند شما را از مقصد اصلى (دشمنى با امريكا) منحرف كنند
غائله آذربايجان براى اين مقصد است و شواهد برايش هست كه براى همين مقصد است كه ملت ايران را مشغول به خودش بكنند و از امريكا و از دشمنهاى اصلى منحرف كنند، اذهان را متوجه كنند به آذربايجان، با اينكه آذربايجان قضيه مهمى نيست، آذربايجان يك دسته مفسدند و يك كارهائى كردند و ملت آذربايجان همچو چيزهائى را محكوم مىكنند، لكن اينها اشخاصى كه درست مطالب دستشان نيست، قشرهائى كه درست توجه به مطالب ندارند، اينها با تبليغات سوء خودشان، با طرفدارى از بعض اشخاصى كه خود آن آقا هم با آن مسائل موافق نيست، با اين مردم ساده را اغفال مىكنند و غائله درست مىكنند. هر روز در يك جائى غائله درست مىكنند و تمام مقصد اين است كه ملت ايران را از اين راهى كه دارد مىرود، از اين مواجههاى كه الان پيدا شده است ما بين ملت ايران و آمريكا، از اين باز دارند. تمام كوششهاى اين جمعيتها اين است كه ما از اين توجهى كه الان پيدا كرديم و داريم، ساير مملكتها را، حتى بعضى ممالك غربى را، متوجه به اين مقصد بكنيم و امريكا از اين باب وحشت زده شده است. مىخواهند ما را به خودمان مشغول كنند و غائله درست كنند، در همين جاها جار و جنجال پيدا بشود، حتى در قم جار و جنجال پيدا بشود، در آذربايجان جار و جنجال پيدا بشود، در كردستان بشود، در هر جا، و ما مشغول بشويم به خودمان و از دشمن غافل بشويم. بايد همه قشرهاى ملت بيدار بشوند، متوجه باشند كه گول اين اشخاصى كه فرياد مىزنند كه ما طرفدار خلق هستيم، ما فدائى خلق هستيم، آن اشخاصى كه رفتند و تلويزيون تبريز را گرفتند و ادارات دولتى را گرفتند، اينها اشخاص هستند كه مىخواهند شما را، ملت را از آن مقصد اصلى باز دارند، از آن
صحيفه نور ج 10 صفحه 272
مطلبى كه ما الان مىخواهيم امريكا را در تمام دنيا، رؤساى جمهورى، جمهورى امريكا را در تمام دنيا، آن چيزهائى، كارهائى را كه كردند، فاش بكنيم. اين يك مطلبى است كه براى آنها بسيار ناگوار است و ناچارند كه هى قشرها را وادارند در مقابل هم و بريزند به جان هم و بازى درست كنند، غائله درست كنند تا اينكه مجال ندهند به اينكه آن كار انجام بگيرد.
و ما بايد هوشيار باشيم. ملت ما بايد هوشيار باشند، توجه داشته باشند كه امروز كار مشكلتر است از آن روزى كه ما مواجه بوديم با محمدرضا. آن روز كه ما مواجه بوديم با محمدرضا، همه ملت دشمن خودشان را فرياد مىزدند كه نه، آنهائى هم كه دوست بودند با او آن وقت نمىتوانستند اظهار كنند اما امروز ما مواجهيم با يك اشخاصى كه اينها داخل هستند، از خود ملت مىگويند هستيم و برخلاف مسير ملت دارند حركت مىكنند و تحريكات مىكنند، ما از تحريكاتشان مطلعيم.
ما امروز كارمان مشكل است از اين باب كه ما از يك طرف مواجهيم با امريكا و مىخواهيم حساب او را بكشيم كه ملت ما را چه كرده است. تا حالا يك طرف امريكا ايجاد كرده است يك دستجاتى را براى اينكه نگذارد اين كار بشود، همه مقصد اين است كه نگذارند اين دادگاهى كه ما از تمام ملتها مىخواهيم در اينجا تشكيل بدهيم و امريكا را ببينيم، بررسى كنيم كه در اين چندين سال چه كرده است با اين ملت و اين ملت چه ديده است از او و خزائن اين ملت كجا رفته است، در جيب چه كسى رفته است. تمام اين حرفها براى اين است كه نگذارند اين عمل بشود.
الان آنطورى كه به من اطلاع دادند، در خود تبريز و در اطراف تبريز هم پول دارند خرج مىكنند و هم دارند اسلحه توزيع مىكنند و اين ملت بيچاره غافل است از اين معنا كه دارند چه با او مىكنند. نمىدانيد كه اين اسلحهها را مىدهند كه شما برخلاف اسلام قيام كنيد، اين پولها را مىدهند كه شما برخلاف اسلام حرف بزنيد، مبادى پولش هم به حسب احتمال معلوم است از كجاست. بيدار بشوند مردم، همه جا، شما كه از بابلسر، از شمال آمديد بيدار باشيد كه مبادا در آنجا يك همچو غائلهاى پيدا كنند، حاصل بشود، مبادا مردم و جوانهاى ما تحت تأثير اين اوراقى كه اين خواهر گفتند كه در آنجا منتشر مىشود تحت تأثير آن واقع بشوند، مبادا خيال بكنند كه قانون اساسى، يك قانون اساسى، يك قانونى است كه ملى نيست، يك قانونى است كه اسلامى نيست. اين قانون را اشخاصى كه ملى بودند و اسلامى بودند، آنها اين قانون را تصويب كردهاند. آنهائى كه مىگويند اين قانون نيست، اينها برخلاف ملت دارند صحبت مىكنند، اينها مىخواهند اين ملت به مقصد خودش نرسد والا ملت اين را تصويب كرده است، بيدار بشويد، توجه داشته باشيد كه امروز روز اين نيست كه به اين صداهاى فاسد كه دائما مشغول بوق زدن هستند گوش بدهيد، امروز، روزى است كه با مشتهاى گره كرده در مقابل همه بايستيد و در مقابل امريكا بايستيد. و ما انشاءالله اميدواريم كه در همه اين سنگرها پيروز بشويم و در همه اين سنگرها اسلام پيروز بشود. خداوند ما را از شر كسانى كه برخلاف مسير اسلام دارند سير مىكنند نجات بدهد. خداوند ملت ما را از اشخاصى كه برخلاف مسير ملت دارند حركت مىكنند نجات بدهد.
والسلام عليكم و رحمة الله