-
previos page menu page next page
صحيفه نور ج 20 صفحه 10
تاريخ: 26/4/65
اجازه مصرف سهم مبارك امام (ع) براى احداث مدارس آموزش و پرورش
بسمه تعالى
چنانچه قبلاً هم تذكر دادهام، مقصود اين جانب اين است كه كسانى كه مجازند مقدارى از سهم مبارك امام (ع) را شخصاً در موارد مقرره شرعيه صرف كنند، از اين مقدار مجاز مىتوانند به وزارت آموزش و پرورش كمك كنند تا وسايل آموزش و پرورش فرزندانشان بهتر فراهم شود. اميد است جناب آقاى وزير محترم آموزش و پرورش و ساير دست اندركاران در اين خدمت ارزنده موفق باشند.
روحالله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 94
تاريخ: 13/3/66
بيانات امام در جمع نمايندگان مجلس شوراى اسلامى
كوشش كنيد خدشهاى پيدا نشود در مجلس
بسم الله الرحمن الرحيم
من بنا ندارم كه امروز صحبت كنم، لكن دعا منافات ندارد با بنا. من هميشه دعاگوى همه اقشار ملت بودهام خصوصاً آن جمعى كه ارزشمندند در اين نظام. من اميدوارم كه خداى تبارك و تعالى به شما آقايانى كه عمرتان را داريد صرف مىكنيد براى اسلام و پيشبرد اسلام، توفيق بيشتر عنايت كند و اميدوارم كه در اين مجلس و در مجلسهاى آتيه مسائل، مسائل اسلامى باشد و روش، روش اخلاقى و اسلامى.
البته من نبايد نصيحت كنم شما را، شما بحمدالله خودتان همه چيز را مىدانيد، لكن در اين زمان بايد فكر كنيد كه مجلس اگر يك خدشه پيدا بكند چه خواهد شد. كوشش كنيد خدشهاى پيدا نشود در مجلس، كوشش كنيد كه همان طورى كه اسلام اين مسائل را پيش آورده و ما در سايه اسلام توانستيم اين مسائل را حل كنيم، اين مسأله محفوظ بماند و همه چيز در سايه اسلام محفوظ بماند. البته من مشكلات مجلس را، مشكلات دولت را مى دانم، از اين جهت توقع ندارم كه همه امور همين طورى حل بشود لكن در عين حال چون اتكاء شما آقايان به خداى تبارك و تعالى است، اميدوارم كه خداوند هدايت كند شما را و راه حقيقىاى كه اسلام مىخواهد، شما در آن راه باشيد و خواهيد بود و اميدوارم كه هميشه كوشا باشيد در اين كه اين ملتى كه زير بار ظلم بوده است، از اين به بعد اين ملت سرفراز باشد و نمايندگان اينها كه خلاصه ملت و عصاره ملتند، سرفراز باشند و قويدل مشغول خدمت باشند.
ما مىخواهيم تكليفمان ادا بشود، دنبال اين نيستيم كه يك منصبى به دست بياوريم
اين هياهوها كه در عالم هست، اينها هميشه بوده است و هميشه هم خواهد بود لكن اين كه باقى است خداست و اعتماد به خدا، شما اين اعتماد را حفظ كنيد و مشكلات را با تدبيرهايى كه داريد حل كنيد و اميدوارم كه خداوند همه را تأييد كند - وقتى براى خدا باشد، تأييد مىكند. وقتى كار براى خدا باشد، ما چه پيروز بشويم و چه نشويم، (كارمان خداست براى) ما تكليف ادا كرديم، ما مىخواهيم
صحيفه نور ج 20 صفحه 95
تكليفمان ادا بشود، دنبال اين نيستيم كه يك منصبى به دست بياوريم، شماها نيستيد. و ما مىدانيم كه از عهده شكر خدا نمىتوانيم به در بياييم. من خودم را عرض مىكنم، من شهادت مىدهم كه خودم تاكنون دو ركعت نماز براى خدا نخواندهام، هر چه بوده براى نفس بوده. دليلش هم اين است كه اگر چنانچه جنت و نارى نباشد، آيا ما باز همان طور مشغول مىشويم به دعا يا خير؟ دعاى ما آنى كه هست براى اين است كه خداى تبارك و تعالى به ما عنايت كند و به ما روزى كند بهشت را و محترز كند از جهنم. آنى كه عنايت آمال ماست همين است والا براى خدا آن وقت معلوم مىشود كه اگر كليد بهشت و جهنم را به شما بدهند و بگويند كه شما مختاريد و هيچ كس از شما به جهنم نمىرود، هيچ كس از شما هم از بهشت محروم نيست، آن وقت آيا ما باز قيام مىكرديم به دفع شهوات؟ قيام مىكرديم به خواندن نماز؟ اينها پيش خود ماست. من خودم مىدانم كه نيست اين جور، نيستم اين طور. اميدوارم كه خداوند به شما توفيق بدهد، اتكال به خدايتان زياد بشود و هر چى داريد از خداست و از خدا بخواهيد و من دعاگوى شما هستم، در مواقعى كه وقت دعاست به شما دعا مىكنم و اميدوارم خداوند مستجاب كند.
والسلام عليكم و رحمةالله
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 96
تاريخ: 25/3/66
انتصاب حجت الاسلام على فلاحيان به سمت دادستانى دادسراى ويژه روحانيت
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب حجتالاسلام آقاى على فلاحيان دامت افاضاته
نظر به اهميت و لزوم حفظ شوون روحانيت و حوزههاى علميه، جناب عالى را با حفظ سمت، به عنوان دادستان دادسراى ويژه روحانيت منصوب مىنمايم تا بر طبق موازين شرع مقدس، بر جرايم روحانى نمايان و دين به دنيا فروشان رسيدگى نماييد. ضمناً كليه دادگاه و دادسراها موظفند تا با ارسال پروندههاى درخواستى كه در حدود اختيارات اين دادگاه و دادسراست به شما كمك نمايند.
از آن جا كه جناب عالى با فعاليتهاى ضدانقلاب در هر صورت و لباس آشنايى داريد، بجاست تا بدون در نظر گرفتن فشارهاى جانبى از طرف هر شخص و شخصيت به وظيفه خطير خود با كمال دقت و قاطعيت عمل نماييد و نيز خدا را حاضر و ناظر بدانيد و عدل و انصاف اسلامى را در تمام زمينهها رعايت نماييد. خداوند به شما توفيق خدمت به اسلام و مسلمين و روحانيت را عطا فرمايد.
والسلام
روحالله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 97
تاريخ: 25/3/66
انتصاب حجت الاسلام على رازينى به سمت حاكم شرع دادگاه ويژه روحانيت
بسم الله الرحمن الرحيم
جناب حجتالاسلام آقاى على رازينى دامت افاضاته نظر به اهميت و لزوم حفظ شوون روحانيت و حوزههاى علميه، جناب عالى را با حفظ سمت، به عنوان حاكم شرع دادگاه ويژه روحانيت منصوب مىنمايم تا بر طبق موازين شرع مقدس به جرايم روحانى نمايان رسيدگى نماييد. بديهى است كه شوراى عالى قضايى در زمينه صدور ابلاغ قضات دادگاه و دادسرا و تأمين نيرو و امكانات لازم كمال مساعدت را خواهد نمود. ضمناً كليه دادگاهها و دادسراها موظفند تا پروندههاى درخواستى كه در حدود اختيارات اين دادگاه و دادسراست را ارسال دارند. جناب عالى با كمال دقت و ظرافت و قاطعيت به وظيفه شرعىتان عمل نماييد و خداوند متعال را حاضر و ناظر دانسته و تحت تأثير هيچ كس و هيچ چيز قرار نگيريد.
از خداوند متعال موفقيت شما و ساير افرادى كه در اين مأموريت با شما همكارى مىنمايند را خواستارم.
والسلام
روحالله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 98
تاريخ: 2/4/66
تأييد اساسنامه كمتيه امداد
بسم الله الرحمن الرحيم
اعضاى محترم شوراى مركزى كميته امداد شما آقايان از انقلابيون اول نهضت اسلامى بودهايد، زندانها كشيدهايد و زجرها ديدهايد. اميدوارم براى هدف مقدسى كه داريد كه آن خدمت به محرومين جامعه است، توفيق بيشترى داشته باشيد. من به شما دعا مىكنم كه در مقابل زحماتى كه مىكشيد خداوند پاداش نيكويى به شما دهد. اساسنامهاى كه تنظيم كردهايد، انشاءالله موجب رضاى خداوند است.
روحالله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 99
تاريخ: 8/4/66
بيانات امام خمينى در ديدار با رئيس شوراى عالى قضايى
اگر فرض كنيم ما كارهايى را نتوانستيم انجام بدهيم، ما به وظيفهمان عمل مىكنيم
بسم الله الرحمن الرحيم
من هميشه دعاگوى همه اقشار ملت خصوصاً اينهايى كه خدمتگزار هستند و مشغول به خدمت هستند، هستم. البته آقاى رئيس ديوان عالى كشور مبالغه كردهاند، هر چه هست از اسلام است و از بركات وجود مبارك حضرت بقيهالله. ما، همه ما چيزى نيستيم. اميدوارم كه خداوند شما را توفيق بدهد و من دعا مىكنم به شما و مىدانم كه مشكل قضا يك مشكل بسيار دست بالايى است و به اين زودىها هم قابل حل نيست ولى با همت آقايان، با وقت صرف كردن آقايان انشاءالله كه مشكلات قضا هم رفع مىشود. و اگر فرض كنيم كه نتوانستيم حل كنيم يا ما كارهايى را نتوانستيم انجام بدهيم، ما به وظيفهمان عمل مىكنيم. و خداى تبارك و تعالى از ما بيشتر از آنچه قدرت داريم، نمىخواهد. ما انشاءالله كه قدرت خودمان را صرف مىكنيم و شما آقايان هم وقت خودتان را صرف مىكنيد و قضا چون يك مسأله بسيار بسيار مشكل و مهمى است، بايد در ناملايمات تامل كنيد و تحمل كنيد و از خداى تبارك و تعالى بخواهيد كه شما را قدرت بدهد در اين كه حل كنيد قضايا را.
من از همه شما و از شوراى عالى قضايى ملتمس دعا هستم و تشكر به خدمتشان عرض مىكنم و اميدوارم خداوند تبارك و تعالى به شماها اجر بدهد و در يك همچو مقامى، زمانى كه ما گرفتار اين همه بليات هستيم، خودمان با هم مجتمع باشيم و همه اقشار ملت با هم باشند تا انشاءالله مسائل حل بشود.
انشاءالله خداوند به همه شما توفيق بدهد، به همه ملت ما توفيق بدهد كه خدمتگزار اسلام باشند و خدا دشمنان اسلام را، دشمنان اين جمهورى اسلامى را اگر هدايت نمىشوند، خودش به مقام خودش به آنها برسد.
والسلام عليكم و رحمةالله
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 100
تاريخ: 9/4/66
پاسخ به استجازه دبيرخانه مركزى ائمه جمعه براى عدم دخالت ائمه جمعه در انتخابات
بسمه تعالى
با تشكر از زحمات ارزنده دبيرخانه ائمه جمعه و ائمه جمعه محترم بلاد و درخواست از محضر مقدس خداوند متعال براى توفيق هر چه بيشتر به همه نهادها و ملت شريف، موافقت مىشود.
روحالله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 101
تاريخ: 10/4/66
پاسخ امام به نامه چهارتن از نمايندگان مجلس شوراى در مورد انتخابات
بسمه تعالى
با اين كه اين گونه سؤالها اكنون زود است، معذلك بايد مردم را براى انتخابات آزاد گذاريم و نبايد كارى بكنيم كه فردى بر مردم تحميل شود. بحمدالله مردم ما داراى رشد دينى سياسى مطلوب مىباشند و خود، افراد متدين و درد مستضعفان چشيده و آگاه به مسائل دينى سياسى و همگام با محرومين را انتخاب خواهند كرد و در چنين اوضاعى هيچ فرد و گروهى و هيچ نهاد و سازمان و حزب و دفتر و تجمعى نمىتواند در حوزه انتخابات ديگران دخالت نمايد و براى غير حوزه خود، فرد يا افرادى را كانديدا نموده و از آنان تبليغ نمايد. در شرايط كنونى، اين جانب به هيچ وجه و به هيچ كس اجازه نمىدهم تا از سهم مبارك امام عليهالسلام و يا از اموال دولت و اموال دفاتر و سازمان ها و مجامع و اموال عمومى خرج انتخابات كند. بايد مردم را براى شركت در انتخابات تشويق كرد. انشاءالله نظرم را در اين مورد بعداً اعلام خواهم كرد.
روحانيون محترم حوزههاى انتخاباتى سعى كنند در حوزه خود از افراد و گروههاى مسلمان كه در انتخابات كانديد شده و يا از كانديداهاى مورد علاقه خود طرفدارى مىكنند، چون پدرى مهربان باشند و آنان را با ديده محبت بنگرند.
از خداوند توفيق شما را خواستارم .
روحالله الموسوى الخمينى
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 102
تاريخ /11/4/66
بيانات امام در جمع اعضاى مجلس خبرگان
دنبال اين برويد كه معارف اسلامى را در بين مردم تقويت كنيد
بسم الله الرحمن الرحيم
من تشكر مىكنم از حضرات آقايان كه عنايت كردند و اين جا تشريف آوردند تا از نزديك خدمتشان برسيم و من دعاگوى همه هستم، خصوصاً اين نخبگانى كه از سراسر كشور بسيار مورد اهميت هستند. من نبايد به آقايان تذكر بدهم لكن براى اين كه صحبتى شده باشد، دو سه كلمه عرض مىكنم.
عرض من اين است كه تمام تشكيلاتى كه در اسلام از صدر اسلام تا حالا بوده است و تمام چيزهايى كه انبيا از صدر خلقت تا حالا داشتند و اولياء اسلام تا آخر دارند، معنويات اسلام است، عرفان اسلام است، معرفت اسلام است، در رأس همه امور اين معنويات واقع است. تشكيل حكومت براى همين است. البته اقامه عدل است لكن غايت نهايى معرفى خداست و عرفان اسلام، در هيچ كتابى از كتب الهى و فلسفى مثل قرآن نيست كه حقايق معارف را به طور صريح در بعضى جاها و به طور كنايه بسيارى جاها فرموده است و آقايان بايد توجه به اين معنا داشته باشند كه مردم را آشنا به معارف الهى كنند. اسلام بسيار غنى است هم از حيث جهات معنوى كه در رتبه عالى است، از جهت عرفانى كه بالاتر از آن است و هم غنى است از حيث تشكيلات ادارى. و البته آقايان مىدانند اين را، در عين حالى كه عنايت به طبيعت نبوده است و عمده هدايت به غيب بوده، معذلك مىبينيد كه قرآن در /بسيار از/ بعضى جاها برخلاف آن چيزى كه در بين مثلا هيأت دانهاى سابق بوده است، بر خلاف آنها مىگويد. قرآن اول كتابى است كه حركت زمين را بيان كرده با صراحت. جبال را فرمودند مثل ابرها حركت مىكنند، خيال نكنيد كه اينها جامدند، منتها چون سابق هيأت بطلميوس غلبه داشته است، بعضى از آقايان اين را تعبير كردهاند به حركت جوهرى و حال آن كه حركت جوهرى حركتى است مثل حركت سحاب نيست، هيچ ربطى به او ندارد. و همين طور در بسيارى از جاها قرآن شريف مسائلى فرمودهاند كه در سابق نبوده است نظيرش، اصلش نبوده است. از اين جهت ما بايد عمده توجهمان به عرفان اسلامى باشد. اگر ملاحظه فرموده باشيد در آيات شريفهاى كه مربوط به معنويات و عرفان و عرض مىكنم كه سلوك و اين طور چيزها هست، در هيچ كتابى نظير قرآن نيست و هيچ كتابى سابقه ندارد كه اين طور عرفان داشته باشد، اين طور فلسفه داشته باشد منتها از باب اين كه ما
صحيفه نور ج 20 صفحه 103
عقب بوديم و عقب هم هستيم، نمىتوانيم اين طورى كه قرآن شريف فرموده است، ما هم بتوانيم آن طور بگوييم. همين قدر مىدانيم كه بايد ما هممان را صرف كنيم و آن قدرى كه استعداد داريم، قدرت داريم تا آن اندازه ما معارف اسلامى را به مردم بفهمانيم. معارف اسلامى بسيار غنى است، بسيار بزرگ است و بايد اين را فهماند. مثلا /همين/ در عين حالى كه توجه به ماديات نبوده است و عمده نظر روى معنويات است معذلك بر خلاف هيأت بطلميوس، قرآن مىگويد كه تمام ستارهها /در زمين/ در آسمان پايين واقع شدند، در صورتى كه هيأت سابق اين طور نمىگفتند /آسمان پايين/ هر چه ستاره هست در آسمان پايين است و سبع سموات از اين جا معلوم مىشود كه غير آن سبع سمواتى است كه بطلميوسىها گفتهاند، آنها مىگويند كه هفت آسمان يكىاش كره كذا دارد، يكى كره كذا، يكى كره كذا و آن آخريش عبارت از آنى است كه ستارهها را دارند. قرآن مىگويد كه نجوم در دنياى آسمانها واقع شده است، تمام نجوم اين طور است. بنابراين آن چيزى كه ماوراى اينهاست مثلاً سماء دوم ما نمىدانيم چى است قصهاش، بالاترش هم ما نمىدانيم چى است. زينا السماء الدنيا بزينهالكواكب، اين آسمان پايين را تزيين به زينت كواكب كرده. در هر صورت آن چيزى كه من توصيه مىكنم به همه اهل علم و به همه آقايان، به همه دانشمندان اين كه دنبال اين برويد كه معارف اسلامى را در بين مردم تقويت كنيد كه رأس امور اين معارف اسلامى است و اگر او درست بشود همه كارها درست مىشود.
اگر انسان حقيقتاً مومن به معارف اسلامى باشد ديگر اختلاف پيدا نخواهد شد
اگر انسان معارف اسلامى را داشته باشد و حقيقتاً مومن به معارف اسلامى باشد، ديگر اختلاف پيدا نخواهد شد بين دستجات، اختلاف اساسى. البته رايى هست اما اختلاف اساسى كه بخواهد اين دسته، دسته ديگر را محكوم كند يا فرض كنيد كه توهين كند آن دسته، دسته ديگر را، اين براى اين است كه ما ضعيفيم در ايمان. اگر ما قوى در ايمان بوديم، شما ملاحظه مىكنيد اگر همه انبيا در يك روز جمع بودند هيچ همچو اختلافاتى نداشتند. خوب! البته ما اين طور نيست كه بتوانيم اختلافات آرا را رفع كنيم، اختلافات آرا هست و بايد هم باشد اما آن چيزى كه لازم است اين است كه به مردم، به دستجات مختلف، به همه ائمه جمعه، ائمه جماعات، روحانيون سراسر كشور و ساير قشرها اين معنا توصيه بشود كه در سر يك چيزهايى كه مربوط به نفسانيت است نزاع نكنند و اين طور نيست كه بعضى نزاعها مربوط /به نفسانى/ به اسلام باشد، به خدا باشد. براى خدا انسان نمىشود اهانت كند به مومن، براى خدا انسان نمىشود كه كشف ستر مومن بكند، اينها همه براى اين است كه نفسيت انسان اين جورى است.
و /من/ اميدواريم كه ما همه موفق بشويم كه اين پرده را، اين حجاب را برداريم. خداوند انشاءالله همه آقايان را حفظ كند، سالم نگه دارد و در خدمتشان مستدام نگه دارد و همه الحمدلله خدمتگزار اسلام هستند و همه متوجه به مسائل.
والسلام عليكم و رحمةالله
-
صحيفه نور ج 20 صفحه 104
تاريخ: 16/4/66
موافقت با شرايط پيشنهادى وزير اطلاعات
بسم الله الرحمن الرحيم
با تشكر از زحمات اعضاء محترم وزارت اطلاعات، اين سربازان گمنام امام زمان - عجل الله تعالى فرجه كه در جنگ با ايادى استكبار در داخل كشور صدمات بسيار ديدهاند و از طعن و لعن ضد انقلاب و اغفال شدهها نرنجيده و وظيفه اسلامى ميهنى خود را انجام مىدهند، با شرايط وزير محترم اطلاعات آقاى رى شهرى موافقت مىنمايم و انشاءالله خداوند به همه شما توفيق بيشتر عنايت فرمايد.
روحالله الموسوى الخمينى