توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : طرز تهیه غذاهای محلی
mehraboOon
05-21-2011, 12:59 AM
آش گوشواره (آذربايجان – قفقاز)
http://img.tebyan.net/big/1388/11/20820262142541264637107236836169177252124.jpg (http://www.tebyan.net/bigimage.aspx?img=http://img.tebyan.net/big/1388/11/179118154228212159924215016126371798842231.jpg)
مواد لازم براي خمير
تخم مرغ 1 عدد
نمک نصف قاشق چايخوري
آب يک دوم پيمانه
آرد 3 پيمانه
مواد لازم براي مواد مياني (کوفته سرگنجشکي)
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پياز رنده شده 1 عدد
زرد چوبه مقداري
نمک و فلفل به ميزان لازم
مواد لازم براي آش
رب گوجهفرنگي 2 قاشقغذاخوري
کره 50 گرم
آب 4 ليوان
نخود 1 پيمانه
جعفري و گشنيز براي تزيين
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوري
سرکه يک چهارم پيمانه
پياز نگيني 1 عدد
http://img.tebyan.net/big/1388/11/1820818920919422012616921955245208181131205186.jpg (http://www.tebyan.net/bigimage.aspx?img=http://img.tebyan.net/big/1388/11/9212064183124719613424222616223243179157.jpg)
طرز تهيه:
طرزتهيه خمير:
تخممرغ، نمک و آب را مخلوط کرده و آرد را کمکم به آن بيفزاييد. آرد را تا حدي اضافه کنيد که خمير به دست نچسبد. خمير را به مدت نيم ساعت داخل کيسه به آن استراحت دهيد.
طرز تهيه مواد مياني:
گوشت را با پياز رنده شده، نمک و فلفل مخلوط کنيد و کمي ورز دهيد. از گوشت کوفته ريزههايي به اندازه يک فندق درست کرده و تفت دهيد. در صورت تمايل مي توان به گوشت زردچوبه نيز اضافه کرد.
طرز تهيه گوشواره:
خمير را به چهار قسمت تقسيم کنيد با کمک وردنه آنرا به قطر 2 ميليمتر باز کنيد. با چاقو مربعهاي 2 در 2 سانتي ببريد روي هر مربع گوشت به اندازه يک نخود قرار دهيد. و هر مربع را جدا جدا ببنديد.
طرز تهيه آش گوشواره:
رب گوجهفرنگي، پياز،کره و نعنا خشک را تفت مي دهيم و آب اضافه مي کنيم تا جوش بيايد بعد گوشوارهها را ريخته، هم زده و بعد نخود پخته را اضافه مي کنيم بعد از چند جوش سرکه را نيز اضافه نموده و آش را در ظرف مي کشيم روي آنرا با جعفري تزيين مي کنيم. (مدت پخت نيم ساعت)
انرژي کل: 2500 کيلو کالري
ماهنامه دنياي تغذيه
mehraboOon
05-21-2011, 01:02 AM
آش کلم برگ (تبریز)
http://img.tebyan.net/big/1389/02/10228132421320939199147202620811898131220.jpg
مواد لازم:
نخود یک دوم پیمانه
لوبیا چیتی یک دوم پیمانه
نمک، فلفل و ادویه مقداری
عدس دو سوم پیمانه
کلم برگ خرد شده 200 گرم
پیاز داغ 2 قاشق سوپ خوری
سیر داغ 1 قاشق سوپ خوری
هویج نگینی خرد شده 3 عدد
برگ کرفس 50 گرم
رشته آش 200 گرم
کشک یک دوم پیمانه
روش تهیه:
نخود و لوبیا را از شب قبل با مقداری آب بخیسانید. سپس آب آن را عوض کنید و با مقدار کمی نمک روی حرارت قرار دهید تا نیم پز شود.
آن گاه عدس را بیفزایید و پس از ده دقیقه، کلم برگ را ریز خرد کنید و به همراه پیاز داغ، سیر داغ وادویه درآش بریزید.
حالا هویج نگینی را به همراه برگ های کرفس خرد شده اضافه نمایید و اجازه دهید تمام مواد پخته شوند.
اکنون رشته آش را در آش بریزید تا نرم شود.
در پایان، کشک را در آش بریزید و نمک آن را نیز اندازه نمایید.
انرژی کل 1700 کیلوکالری
ماهنامه ی دنیای تغذیه
mehraboOon
05-21-2011, 01:15 AM
آش آلو (ساوه)
http://img.tebyan.net/big/1389/02/305194265521620423520040532439917495177.jpg (http://www.tebyan.net/bigimage.aspx?img=http://img.tebyan.net/big/1389/02/2413430136121167183168170118387191146246250.jpg)
مواد لازم:
پیاز داغ 2 قاشق سوپ خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری
نخود 100 گرم
لوبیا چیتی 150 گرم
آلوی بخارا 300 گرم
رشته آش 200 گرم
روش تهیه:
پیاز داغ را با مقداری روغن (http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/fats/2010/1/3/111912.html) روی حرارت قرار دهید و ادویه ها را به همراه رب گوجه فرنگی کمی تفت دهید.
سپس نخود و لوبیا را که از 12 ساعت قبل خیسانده اید، به ظرف اضافه نمایید و حدود 2 لیتر آب (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/drinks/2009/3/21/86893.html) روی آن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا حبوبات پخته شود.
حالا آلوها را که یک ربع خیسانده اید، به آن بیفزایید و پس از گذشت 15 دقیقه، رشته آش را اضافه کنید.
پس از آن که رشته ها نرم و آش لعاب دار شد، شعله را خاموش نمایید.
انرژی کل 2000 کیلو کالری
ماهنامه دنیای تغذیه
mehraboOon
05-21-2011, 01:20 AM
آش سبزی (شیراز)
http://img.tebyan.net/big/1389/02/107614722118514721521002501141989214211457.jpg (http://www.tebyan.net/bigimage.aspx?img=http://img.tebyan.net/big/1389/02/481001152065521123372121611482502241753665.jpg)
این آش از دسته آش های نذری در شیراز می باشد که در ماه رمضان و تاسوعا، عاشورا به عنوان نذر پخته می شود.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
گوشت سردست گوسفندی با استخوان 500 گرم
سبزی (تره، ترخون، شوید) 400 گرم
نخود 100 گرم
عدس 100 گرم
لوبیا قرمز 100 گرم
برنج 100 گرم
پیاز 1 عدد
پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه به میزان لازم
ترخون خشک 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
* حبوبات را از 12 ساعت قبل با مقداری آب سرد خیس کنید و آب ظرف را خالی کرده و مجدداً به حبوبات آب اضافه کنید و با مقداری نمک روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
* گوشت را به همراه پیاز قاچ شده، مقداری فلفل قرمز، زردچوبه و یک لیتر آب روی حرارت قرار می دهیم تا کاملاً پخته شود.
* برنج و سبزی را نیز جداگانه بپزید و بعد از پخت کامل حبوبات پخته شده را به برنج اضافه کنید.
* گوشت را از ظرف خارج نموده و استخوان های آن را جدا کرده و گوشت را بکوبید سپس به همراه آب گوشت به آش بیفزایید.
* نیمی از پیاز داغ را به همراه مقداری روغن زردچوبه و فلفل سیاه تفت داده و به صورت داغ به آش در حال جوش اضافه کنید.
* سبزی ترخون خیس خورده و شسته شده را نیز اضافه نموده و یک سوم از آش را در ظرفی جداگانه بکوبید و سپس به آش بیفزایید.
انرژی کل: 2300 کیلو کالری
ماهنامه ی دنیای تغذیه
mehraboOon
05-21-2011, 01:22 AM
آش ماستی (سبزوار)
http://img.tebyan.net/big/1389/02/16318973455463968316247209177718321333.jpg
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
ماست پُرچرب 500 گرم
رشته 200 گرم
اسفناج یا برگ چغندر 500 گرم
تره 150 گرم
نعنا 50 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
اسفناج خرد کرده را با مقداری آب جوش نیم پز کنید.
سپس رشته را به آن اضافه کنید.
بعد از آن که رشته نرم شد، تره و نعنا تازه را داخل مخلوط کن بریزید و برای آن که بهتر مخلوط شود چند قاشق ماست اضافه کنید.
سپس مخلوط سبزی و ماست را به آش اضافه نموده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید و در همین لحظه شعله را خاموش کنید تا آش سرد شود.
این آش به صورت سرد سرو می شود و معمولا کنار آن، سر سفره، کوکوسبزی هم گذاشته می شود.
انرژی کل: 1250 کیلو کالری
ماهنامه ی دنیای تغذیه
mehraboOon
05-21-2011, 01:34 AM
آش قليه (گيلان)
http://img.tebyan.net/big/1389/02/2471162108324712771611728366158220177175110.jpg (http://www.tebyan.net/bigimage.aspx?img=http://img.tebyan.net/big/1389/02/1011117317535225582411251741952421893220.jpg)مو د لازم براي 4 تا 6 نفر:
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پياز رنده شده 1 عدد
لوبيا سفيد 130 گرم
نخود 100 گرم
هويج نگيني 3 عدد
کشمش پلويي 150 گرم
قيصي 8 عدد
چغندر 1 عدد
سبزي* 500 گرم
آرد برنج 100 گرم
شکر 3 قاشق غذاخوري
سرکه 3 قاشق غذاخوري
آبغوره يک دوم ليوان
نمک، فلفل به ميزان لازم
نعنا داغ به ميزان لازم
*خالولش، نعنا، تره، جعفري، گشنيز
طرز تهيه:
* نخود و لوبيا را که از شب قبل خيس کرده ايد با 1 ليتر آب و کمي نمک روي حرارت قرار دهيد تا پخته شود.
* سپس آرد برنج را با 1 پيمانه آب مخلوط نموده و به لوبيا اضافه کنيد.
* هويج و چغندر را شسته، پوست گرفته، نگيني خرد کنيد و به آش اضافه نماييد.
* گوشت چرخ کرده را با 1 عدد پياز رنده شده ورز دهيد و کمي فلفل و نمک افزوده با آن سر گنجشکي آماده کنيد و به همراه سبزي به آش بيفزاييد.
* قيصي و کشمش را نيم ساعت خيس کنيد. قيصي را خرد نموده با کشمش در روغن تفت دهيد و در آش بريزيد.
* سپس شکر، آبغوره و سرکه را مخلوط کنيد و به آش اضافه کنيد.
* در آخر نمک و فلفل را نيز اندازه نموده، آش را در ظرف بکشيد و مطابق تصوير روي آن را تزيين نماييد.
انرژي کل: 2900 کيلو کالري
ماهنامه ي دنياي تغذيه
mehraboOon
05-21-2011, 01:41 AM
آش بادمجان (ملاير)
http://img.tebyan.net/big/1389/01/4916421934207240181181562592215191764164.jpg (http://www.tebyan.net/bigimage.aspx?img=http://img.tebyan.net/big/1389/01/6510016151202878514199104155133164205210.jpg)
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
[/URL] کشک 200 گرم
بادمجان 1 کيلو گرم
لوبيا سفيد 100 گرم
لوبيا چيتي 100 گرم
لوبيا قرمز 100 گرم
(http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/dairy_products/2009/7/27/97877.html)نخود 80 گرم
بلغور گندم 250 گرم
گوشت گوسفندی 300 گرم
(http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/meats/2009/8/24/100494.html) نمک ، فلفل سياه، زرد چوبه به ميزان لازم
آب 2 ليتر
روغن 100 گرم
(http://www.tebyan.net/nutrition_health/nutrients/fats/2008/10/29/77595.html) نعناداغ 1 قاشق سوپ خوري
سیرداغ 1 قاشق غذاخوري
[URL="http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/vegetables/2006/11/28/29804.html"] (http://www.tebyan.net/nutrition_health/%28foods%29/vegetables/2009/11/11/107288.html) پیازداغ 4 قاشق غذاخوري(3عدد)
طرز تهيه:
گوشت را با يک عدد پياز خام و يک ليتر آب وفلفل روي حرارت مي گذاريم تا کاملاً پخته شود.
سپس گوشت را خارج نموده و ريش ريش مي کنيم.
حبوبات (نخود و لوبيا) را که از شب قبل خيس کرده ايم با مقداري نمک به آب گوشت اضافه مي کنيم تا مغز پخت شوند، بعد بلغور گندم را اضافه مي کنيم تا لعاب بدهد.
بادمجان ها را پوست گرفته و خرد مي کنيم و با مقداري روغن، سرخ کرده، کمي زردچوبه به آن افزوده و بعد به حبوبات اضافه مي کنيم.
بعد از چند جوش نيمي از پياز داغ و سير داغ و نعنا داغ را به همراه گوشت ريش شده به آش مي افزائيم.
وقتي آش جا افتاده و لعاب دار شد، کشک را اضافه نموده هم زده و شعله را خاموش مي کنيم.
آش را داخل ظرف کشيده و روي آن را با پياز داغ، نعنا داغ، سير داغ و کشک تزيين مي کنيم.
انرژي کل: 4300 کيلو کالري
ماهنامه ي دنياي تغذيه
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.