PDA

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : انواع سوپ ها



afsanah82
03-18-2010, 06:52 PM
طرز تهيه حليم
مواد لازم براي پنج نفر:

گوشت سردست بدون استخوان نيم كيلو
بلغور گندم نيم كيلو
پياز يك عدد بزرگ
نمك كمي
دارچين و كره به مقدار لازم براي تزيين



طرز تهيه:

بلغور گندم را با مقداري آب ميگذاريم بپزد. آب بهحدي باشد كه روي بلغور را بگيرد و بعداز اينكه آب آن خشك شد، بلغور را مانند كته دم ميكنيم. يعني دم كني رويش ميگذاريم تا بلغور كاملا پخته و له شود. پياز را خرد كرده با گوشت و مقدار كمي آب در ظرف ديگر ميپزيم كمي هم نمك به آن ميزنيم. بعد از پختن گوشت، بلغور را به آن اضافه ميكنيم سپس آنها را با ميكسر خوب مخلوط كرده طوري كه گوشت و بلغور له شده و كشدارشود. دوباره آنرا روي حرارت ميگذاريم تا كاملن جابيفتد و در اين مرحله بايد مرتب حليم را هم زد تا ته نگيرد.
حليم را توي ظرف كشيده با كره داغ شده و دارچين و قيمه تزيين ميكنيم.

afsanah82
03-18-2010, 06:53 PM
ن هم گاهي براي پختن غذا درميمانم و نميدانم بايد براي شام شب چه غذايي آماده كنم كه تكراري نباشد و طعم جديدي داشته باشد .
اما آنقدر غذاهاي مختلف در دنيا وجود دارند كه اگر در تمام عمرمان هم يكي از آنها را بخواهيم تهيه كنيم، هيچوقت غذاي تكراري نخواهيم خورد اما حالا كه سرما از راه رسيده، بهتر است طعم سوپهاي مختلف را به غذاي روزانه خود اضافه كنيم تا سرماي پاييز و زمستاني دلچسبتر باشد.

با آمدن فصل پاييز ترهفرنگي نيز به انواع سبزيها اضافه شده و در هر سبزي فروشي ميتوانيم با قيمت ارزان آن را خريداري كنيم و با آن سوپ تره فرنگي تهيه كنيم؛ سوپي با طعم تازه و بسيار مقوي. براي تهيه اين سوپ به 2 تا 3 عدد ترهفرنگي، دو قاشق سوپخوري آرد سفيد، آبگوشت دو ليوان، دو عدد زرده تخممرغ خامه 50 گرم كره 50 گرم آب ليمو نمك به مقدار كافي براي مصرف دو نفر نياز داريم.

تره فرنگي را حلقهحلقه ميكنيم و با دو ليوان آب و كمي نمك ميپزيم بعد از پختن تره فرنگي را از صافي رد ميكنيم و آرد را با كمي كره سرخ ميكنيم و آب گوشت را به تدريج داخل آرد سرخ شده ميريزيم و مرتب بههم ميزنيم تا آرد در آب گوشت حل شود آنگاه تره فرنگي آماده شده را داخل اين مايه ميريزيم و ميگذاريم چند جوش بزند و سوپ كمي غليظ شود. به اندازه كافي هم نمك و فلفل بهآن اضافه ميكنيم. سپس زردههاي تخم مرغ را خوب مي زنيم و با آبليمو و كمي نمك مخلوط ميكنيم و داخل سوپخوري ميريزيم حالا سوپ را داغ داغ به تدريج روي تخممرغ ميريزيم و بههم ميزنيم و خامه را روي سوپ ميدهيم.

ممكن است تره فرنگي را كه حلقهحلقه كرديم با آب و كمي نمك بپزيم سپس مطابق دستور بالا آرد را با كره سرخ ميكنيم و داخل ترهفرنگي ميريزيم. آب گوشت را اضافه ميكنيم بگذاريم سوپ آهسته آهسته بجوشد و كمي غليظ شود و بعد مطابق دستور بالا عمل كنيم.
در ضمن براي داشتن آب گوشت و يا مرغ نياز نيست حتما گوشت يا مرغ را بپزيد و از آب آن براي طبخ سوپ استفاده كنيد قرصهاي آماده سوپ را ميتوانيد از سوپر ماركتها تهيه و هر يك را با دو ليوان آب سرد مخلوط كرده و داخل سوپ خود بريزيد. مطمئن باشيد اين سوپ را بيشتر از يك بار ميل خواهيد كرد.

afsanah82
03-18-2010, 06:53 PM
اين سوپ آلبالويي يكي از رايجترين سوپهاي فصل تابستان در كشور مجارستان است.

مجارستانيها اين سوپ را به صورت سرد سرو ميكنند؛ شما هم آن را امتحان كنيد:

مواد لازم براي 4 نفر:
ـ 15 ميليليتر يا يك قاشق سوپخوري آرد سفيد
ـ 120 ميليليتر يا نصف فنجان خامه
ـ يك سوم فنجان شكر
ـ 225 گرم يا يك و يك دوم فنجان آلبالو
ـ 900 ميليليتر يا سه و سه چهارم فنجان آب
ـ نوك قاشق چايخوري نمك

طرز تهيه:
1 ـ ابتدا هسته آلبالوها را به دقت جدا كنيد. براي اين منظور بهتر است از دستگاه هستهگير استفاده كنيد تا شكل و فرم آلبالوها تا حد امكان حفظ شود زيرا به اين ترتيب، سوپ ظاهري زيباتر پيدا ميكند. حالا به وسيله همزن آرد و خامه را خوب با هم مخلوط كنيد؛ سپس نمك و يك قاشق مرباخوري شكر را نيز به آن اضافه كنيد و هم بزنيد.

2 ـ قابلمهاي آماده كرده و آلبالوها را داخل آن بريزيد؛ سپس آب و باقيمانده شكر را به آلبالوها اضافه كنيد و به مدت 10 دقيقه روي حرارت شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آلبالوها بپزند.

3 ـ پس از گذشت اين مدت، قابلمه را از روي اجاق گاز برداريد و 2 قاشق سوپخوري از شربت آب را در كاسهاي كوچك، براي تزئين روي غذا كنار بگذاريد. 2 قاشق سوپخوري ديگر از شربت را برداشته و در داخل مايه مخلوط آرد و خامه بريزيد و با هم مخلوط كنيد تا مايه، رنگي شود؛ سپس مايه را به آلبالوهاي داخل قابلمه اضافه كنيد و مربا را به مدت 5 الي 6 دقيقه روي حرارت شعله بجوشانيد تا ضمن جوش آمدن مايه سوپ يكنواخت شود.

4 ـ قابلمه را از روي حرارت برداريد و بگذاريد سرد شود. در صورت نياز به آن كمي نمك اضافه كنيد. پس از سرد شدن، اين سوپ را در كاسه بريزيد و روي آن را با شربتي كه از پيش برداشته بوديد تزئين كرده، سپس سرو كنيد.

afsanah82
03-18-2010, 06:54 PM
مدت زمان آمادهسازي مواد براي تهيه اين سوپ 10 دقيقه و زمان لازم براي پخت آن هم 20 دقيقه است.

مواد لازم براي 4 نفر:

- 2 قاشق سوپخوري روغن زيتون
- 2 ساقه تره فرنگي (باريك حلقه حلقه و خرد شود)
- 2 عدد كدو سبز (ريز خرد شود)
- 2 حبه سير (ريز خرد شود)
- يك كيلوگرم گوجهفرنگي (خرد شود)
- يك عدد برگبو
- يك قاشق سوپخوري رب گوجهفرنگي
- سه چهارم پيمانه آب مرغ
- 400 گرم نخود آشي (پخته يا كنسروي)
- 225 گرم اسفناج (خرد شود)
- 25 گرم پنير پارمسان (نازك ورقه ورقه شود)
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم

طرز تهيه:

1. قابلمه نچسبي آماده كنيد و روغن زيتون را در آن داغ كنيد؛ سپس تره فرنگي و كدوي خردشده را به روغن اضافه كنيد و روي شعله متوسط اجاق گاز به مدت 5 دقيقه حرارت دهيد. در طول اين مدت، مرتب مواد را هم بزنيد تا تفت داده شود.
2. سير، گوجهفرنگي خردشده، ربگوجهفرنگي، برگ بو، آب مرغ و نخود پخته را اضافه كرده
و شعله اجاقگاز را زيادتر كنيد تا آب مرغ به جوش آيد؛ سپس دوباره شعله را كم كنيد و 5 دقيقه ديگر حرارت دهيد. در طول اين مدت همزدن را از ياد نبريد.
3. اسفناج خردشده را به مواد بيفزاييد و دوباره شعله اجاقگاز را زياد كنيد تا در آب مرغ به مدت 2 دقيقه بجوشد.
سپس با اضافهكردن نمك و فلفل سياه، سوپ را مزهدار كنيد.
4. در پايان، برگ بو را از داخل سوپ خارج كرده و پس از ريختن پنير پارمسان روي سوپ، آن را سرو كنيد. پنير در اثر حرارت حاصل از سوپ داغ، آب شده و در سوپ ناپديد ميشود.

afsanah82
03-18-2010, 06:56 PM
اين سوپ خوشمزه به دليل داشتن گوجهفرنگي، سرشار از ويتامين c است و خوردن آن به صورت داغ به آن دسته از افرادي كه در همين اوايل پاييز دچار سرماخوردگي شدهاند، توصيه ميشود.

مواد لازم براي 4 نفر:
ـ 675 گرم گوجهفرنگي تازه
ـ 2 قاشق سوپخوري روغن مايع گياهي
ـ يك عدد برگ بو
ـ 4 ساقه پيازچه (حلقهحلقه و درشت خرد شود)
ـ يك قاشق چايخوري سرخالي نمك
ـ 2 حبه سير (ريز خرد شود)
ـ نصف قاشق چايخوري پودر فلفل سياه
ـ 2 قاشق سوپخوري گشنيز تازه خرد شده
ـ 3 پيمانه يا 750 ميليليتر آب (در صورت تمايل از آب مرغ يا آب گوشت استفاده كنيد)
ـ يك قاشق سوپخوري آرد ذرت
ـ 4 قاشق سوپخوري خامه براي تزئين

طزر تهيه:
1ـ ابتدا پوست گوجهفرنگيها را بكنيد. براي اين منظور گوجه فرنگيها را به مدت 30ثانيه در قابلمهاي حاوي آب جوش بريزيد. بعد از طي اين مدت، بلافاصله آنها را به كاسهاي حاوي آب سرد منتقل كنيد. به اين ترتيب، پوست گوجه فرنگيها به سرعت از گوشت آنها جدا ميشود. پس از مرحله پوست كندن، گوشت آنها را
به صورت درشت خرد كنيد.
2 ـ قابلمهاي آماده كنيد. روغن را داخل آن بريزيد و روي حرارت اجاق گاز قرار دهيد تا داغ شود. سپس برگ بو و پيازچه خردشده را در آن تفت دهيد. پس از آن گوجهفرنگيهاي خردشده را نيز اضافه كنيد. حرارت دادن را تا زماني ادامه دهيد كه گوجهفرنگيها پخته و تقريبا له شوند.
3 ـ نمك، فلفل، سير، گشنيز و آب را در قابلمه بريزيد و حرارت را زيادتر كنيد تا جوش بيايد. سپس به مدت 15دقيقه حرارت دهيد.
4 ـ پس از طي اين مدت، مواد سوپ را از داخل صافي عبور دهيد تا مايهاي صاف و يكدست حاصل شود. البته به جاي اين روش ميتوانيد از دستگاه مخلوطكن نيز استفاده كنيد.
5 ـ سوپ صافشده يا مخلوطشده را به قابلمه برگردانيد و روي اجاق گاز قرار دهيد. آرد ذرت را در مقدار كمي آبجوش حل كرده و به سوپ اضافه كنيد و چند دقيقه ديگر حرارت دهيد تا سوپ، جوشيده و كمي غليظ شود

afsanah82
03-18-2010, 06:57 PM
وقتي گل كلم بهعنوان ماده اصلي يك سوپ انتخاب ميشود، ديگر نيازي به خامه و آرد براي غليظتر كردن آن نداريد.

گلكلم پخته و له شده، بافتي نرم و خامهاي را به سوپ ميدهد كه بسيار هم لذيذ است.

مواد لازم براي 4 نفر:
- يك عدد گلكلم متوسط
- يك عدد پياز متوسط (درشت خرد شود)
- 475ميليليتر يا 2 پيمانه آب مرغ
- 475 ميليليتر يا 2 پيمانه شير كمچرب
- 3 قاشق سوپخوري گردو خرد شده
- نمك و فلفل به مقدار كافي
- پودر فلفل قرمز و مقداري گردو خرد شده براي تزئين

طرز تهيه:
1 – برگهاي سبز گل كلم را بكنيد و گلهاي آن را از هم جدا كنيد و بشوييد. سپس قابلمهاي آماده كنيد و گلكلم را به همراه پياز خرد شده و آب مرغ در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد.
2 – بعد از اينكه آب مرغ به جوش آمد، در ظرف را بگذاريد تا گلكلمها بپزند؛ براي اين منظور، معمولا حدود نيم ساعت زمان كافي است. پس از اطمينان از پخت گلكلم، شير و گردو را اضافه كنيد و بگذاريد روي حرارت. سپس اين مخلوط را از روي شعله اجاق گاز برداريد و كمي كه از حرارت افتاد، داخل دستگاه غذاساز يا خردكن بريزيد تا مخلوط به مايهاي نرم و پورهمانند تبديل شود.
3 – حالا دوباره مايه را به قابلمه برگردانيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد. در پايان سوپ را به ظرف مورد نظر منتقل كنيد و پس از تزئين آن با مقداري گردوي خرد شده و فلفل قرمز، سرو كنيد.

afsanah82
03-18-2010, 06:58 PM
به عقيده اكثر ما، درستكردن سوپي خوشمزه در يك فرصت كم، تنها با استفاده از سوپهاي آماده موجود در فروشگاهها امكانپذير است

درحالي كه كاربرد مايكروفر را در پخت سريع دستكم گرفتهايم.
به عنوان مثال، براي آمادهسازي و پخت سوپ لذيذ و جاافتادهاي مانند سوپ ترهفرنگي و كدو حلوايي – كه به نحوه پخت آن ميپردازيم – تنها اينبار 40 دقيقه زمان نياز است.

مواد لازم:
- 40 گرم كره
- يك عدد يا 500 گرم ترهفرنگي
- يك كيلوگرم كدو حلوايي (به تكههاي متوسط خرد شود)
- 2 عدد يا 400 گرم سيبزميني متوسط (خرد شود)
- 4 پيمانه يا يك ليتر آب مرغ
- نصف پيمانه يا 125 ميليليتر شير
- نصف پيمانه يا 125 ميليليتر خامه

طرز تهيه:
ابتدا يك ظرف توگود مخصوص مايكروفر را آماده كنيد و كره و تره فرنگي خردشده را در آن بريزيد. در ظرف را بگذاريد و در مايكروفر قرار دهيد. مايكروفر را روي قدرت 100 درصد يا حداكثر به مدت 5 دقيقه روشن كنيد. در طول اين مدت يكبار مواد را هم بزنيد تا ترهفرنگي در كره تفت داده شود.
پس از گذشت اين مدت، كدو حلوايي، سيبزميني و نصف پيمانه آب مرغ را به تره فرنگي اضافه كرده و ظرف را داخل مايكروفر بگذاريد. تنظيمات مايكروفر را روي قدرت حداكثر و مدت زمان 20 دقيقه انجام دهيد تا اين مخلوط سبزيجات بپزد. در طول پخت، مواد را 2بار هم بزنيد.
نكته: درصورتي كه در اين مدت زمان، سيبزميني و كدو حلوايي پخته نشد، زمان پخت آن را با همان قدرت بيشتر كنيد.
ظرف حاوي مواد را از مايكروفر خارج كرده و باقيمانده آب مرغ را به همراه شير به مواد بيفزاييد. حالا اين مخلوط را داخل دستگاه خردكن يا غذاساز بريزيد تا به مايهاي نرم و يكدست تبديل شود. سپس مايه را به ظرف توگود مخصوص مايكروفر برگردانده و پس از گذاشتن در روي ظرف، دوباره با حداكثر قدرت و به مدت 5 دقيقه داخل مايكروفر حرارت دهيد. در اين فاصله زماني، همزدن مواد را نيز فراموش نكنيد.
در پايان، سوپ را به ظرف موردنظر براي سرو منتقل كنيد و خامه را روي آن بريزيد.

afsanah82
03-18-2010, 06:59 PM
يكي از خوشمزهترين سوپهاي زمستاني در كشور مجارستان، سوپ خامهاي اسفناج است و همانطور كه از نام آن پيداست، مواد اوليه آن را اسفناج و خامه تشكيل ميدهد.
البته گاهي اوقات زرده تخممرغ را نيز به مواد داخل آن اضافه ميكنند.

مواد لازم براي 4 نفر:

- 500 گرم برگ اسفناج
- 5 پيمانه آب
- 2 عدد پياز (ريز خرد شود)
- 25 گرم يا 2 قاشق سوپخوري كره
- 3 قاشق سوپخوري آرد سفيد
- يك پيمانه خامه
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
- 2 عدد تخممرغ پخته براي تزئين

طرز تهيه:

1 – آب را در قابلمهاي بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد. سپس اسفناج را به همان حالت درسته به آن اضافه كنيد و مدت 5 تا 6 دقيقه حرارت دهيد تا بپزد.
2 – برگ اسفناج پخته شده را از داخل آب بيرون آوريد و در دستگاه خردكن يا غذاساز آن را به پوره تبديل كنيد. قابلمه حاوي آب را نيز كنار بگذاريد.
3 – كره را داخل تابهاي بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود. سپس پياز خردشده را در آن تفت دهيد تا طلايي رنگ شود.
حالا پيازداغ را از روي اجاق برداريد و پس از اضافه كردن آرد، دوباره روي شعله اجاق گاز به مدت يك الي دو دقيقه حرارت دهيد تا آرد نيز سرخ شود.
4 – مخلوط پيازداغ و آرد سرخشده را به آبي كه اسفناج در آن پخته شده است، افزوده و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا دوباره به جوش آمده و كمي غليظ شود.
پس پوره اسفناج و خامه را به آن اضافه كرده و مدتي حرارت دهيد تا سوپ جا افتاده و غلظت مناسبي پيدا كند.
در اين فاصله، نمك و فلفل موردنياز را به سوپ اضافه كنيد. در ضمن، تخممرغها را هم در قابلمه كوچكي آبپز كنيد. در پايان، سوپ را در ظرف مورد نظر براي سرو بريزيد و تخممرغهاي پخته را هم با چاقو به دو نيم كرده و روي سوپ قرار دهيد.

afsanah82
03-18-2010, 07:01 PM
اضافه كردن هويج رندهشده و جعفري خردشده به سوپي خامهاي با عطر و طعم پياز، يك وعده غذايي سالم و پرانرژي ميسازد
سوپ پياز براي تسهيل در درمان سرما خوردگي نيز توصيه ميشود.

مواد لازم براي 6 نفر:

ـ 75 گرم يا 5 قاشق سوپخوري كره
ـ 500 گرم پياز (نگيني خرد شده)
ـ يك حبه سير
ـ 40 گرم يا 6 قاشق سوپخوري آرد سفيد ساده
ـ 5/2 پيمانه آب مرغ
ـ 5/2 پيمانه شير
ـ 3 قاشق چايخوري آب ليموترش
ـ نوك قاشق چايخوري ادويه
ـ يك عدد برگ بو
ـ يك عدد هويج
ـ 4 تا 6 قاشق سوپخوري خامه
ـ 2 قاشق سوپخوري جعفري خردشده
ـ نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه:

1 ـ قابلمهاي آماده كرده و كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود؛ سپس پياز و سير را به آن اضافه كرده و روي شعله كم اجاق گاز تفت دهيد. براي اين منظور 10 الي 15 دقيقه زمان لازم است. در طول اين مدت مرتب مواد را هم بزنيد تا نرم شود ولي مراقب باشيد رنگ آن تغيير نكند. سپس آرد را به آن مواد اضافه كرده و به مدت يك دقيقه تفت دهيد. حالا كمكم آب مرغ را اضافه كنيد و بگذاريد تا به جوش آيد. در اين مدت، مرتب مواد را هم بزنيد.
پس از آن شير را اضافه كرده و دوباره شعله را كمي زيادتر كنيد تا شير نيز به جوش آيد.
2 ـ نمك و فلفل را به 2 قاشق چايخوري آبليموترش و ادويه و برگ بو اضافه كنيد، در قابلمه را بگذاريد و به مدت 25 دقيقه حرارت دهيد.
3 ـ حالا هويج رندهشده را به سوپ اضافه كنيد و 2الي3 دقيقه حرارت دهيد. سپس باقيمانده آب ليموترش را در سوپ بريزيد. پس از آن خامه را به سوپ افزوده و دوباره كمي حرارت دهيد. در پايان سوپ را با جعفري خردشده تزئين كرده و ميل كنيد.

ارزش غذايي سوپ:

انرژي 277 كالري
پروتئين 6 گرم
كربوهيدرات 19 گرم
قند 12 گرم
چربي20 گرم
چربي اشباع شده 8 گرم

afsanah82
03-18-2010, 07:01 PM
براي درستكردن سوپي خوشمزه و مقوي، استفاده از ريشههاي سبزيجات مختلف فصل – به شرط آنكه به لحاظ طعم و مزه با هم همخواني داشته باشند – كافي است.
در اينجا، دستور يكي از اين تركيبها كه منجر به تهيه سوپي لذيذ و خوشمزه شده است، ارائه ميشود.

مواد لازم براي 6 نفر:

- 50 ميليليتر يا يكچهارم پيمانه روغن زيتون
- يك عدد كدو حلوايي كوچك (پوستكنده و خرد شود)
- 3 عدد هويج (حلقه حلقه شود)
- 2 عدد تره فرنگي (حلقه حلقه شود)
- يك عدد پياز (به 4 قسمت بريده شود)
- 3 عدد برگ بو
- نصف قاشق چايخوري پودر آويشن
- 3 شاخه رزماري
- 5 پيمانه آب مرغ
- نمك و فلفل به ميزان لازم
- خامه، براي تزئين
توضيح: شاخههاي رزماري را از بوتههاي رزماري حياط خانه يا يكي از پاركها بكنيد.

طرز تهيه:

1 - فر اجاقگاز را روي 200 درجه سانتيگراد يا 400درجه فارنهايت يا شماره 6 گرم كنيد.
حالا كاسه بزرگي آماده كرده و روغن زيتون را در آن بريزيد. سپس همه سبزيجات خردشده را به روغن اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد تا كاملا به روغن آغشته شود. پودر آويشن را نيز روي مواد بپاشيد.
2 – سبزيجات را روي سيني فر بريزيد و به طور كامل پهن كنيد. برگ بو و رزماري را هم روي سبزيجات قرار دهيد.
3 – سيني را براي مدت 50 دقيقه يا تا زماني كه سبزيجات پخته شوند، داخل فر قرار دهيد. هرچند دقيقه يكبار در فر را باز كرده و با قاشق مواد روي سيني را با هم مخلوط كنيد. وقتي همه سبزيجات به خوبي سرخ شدند، آنها را از داخل فر بيرون آورده و به قابلمه بزرگي منتقل كنيد.
4 – حالا آب مرغ را به اين مخلوط سبزيجات اضافه كرده و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا به جوش آيد؛ سپس شعله را كم كنيد و آن را با نمك و فلفل مزهدار كنيد. 10دقيقه ديگر صبر كنيد تا سوپ بازهم حرارت ببيند.
5 – قابلمه را از روي شعله برداريد و كناري بگذاريد تا كمي از حرارت بيفتد؛ سپس مواد را داخل دستگاه خردكن يا غذاساز بريزيد و آن را به مايهاي صاف و غليظ و يكدست تبديل كنيد.
6 – سوپ را به قابلمه برگردانيد و دوباره روي حرارت اجاقگاز بگذاريد تا داغ شود، سپس آن را به ظرف موردنظر منتقل كرده و با خامه تزئين كنيد.

afsanah82
03-18-2010, 07:02 PM
همانطور كه ميدانيد يكي از سريعترين روشهاي پخت، استفاده از مايكروفر است ولي گاهي مايكروفر نيز براي پخت بعضي مواد، سرعتعمل ندارد.
به عنوان مثال، اگر هوس خوردن سوپ لبو كردهايد اما زمان زيادي براي پخت لبو ـ حتي در مايكروفر ـ نداريد، ميتوانيد لبو را به صورت پخته خريداري كرده و بقيه مراحل پخت را به مايكروفر بسپاريد.

مواد لازم براي 6 نفر:

* يك عدد پياز (خرد شود)
* 350 گرم سيبزميني (نگيني خرد شود)
* يك عدد سيب خوراكي كوچك
* 3 قاشق سوپخوري آب
* يك قاشق چايخوري زيره
* 500 گرم لبوي پخته
* يك عدد برگ بو
* نوك قاشق چايخوري پودر آويشن
* يك قاشق چايخوري آبليمو ترش
* دو و نيم پيمانه آب مرغ يا مخلوط آب و قرصهاي عصاره مرغ يا سبزيجات
* 4 قاشق سوپخوري خامه
* چند برگ شويد براي تزئين
* نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه:

1. يك ظرف گود مخصوص مايكروفر را آماده كنيد و پياز، سيبزميني، سيب و آب را در آن بريزيد و پس از گذاشتن در ظرف، مواد را با قدرت 100 درصد و به مدت 10 دقيقه در مايكروفر بپزيد.
2. پس از اين مدت، زيره سبز را روي مواد بپاشيد و يك دقيقه ديگر با همان قدرت حرارت دهيد.
3. لبوي پخته و خردشده را به همراه برگ لبو، آويشن، آب ليموترش و آب مرغ گرم شده به مواد اضافه كنيد، در ظرف را بگذاريد و دوباره آن را به مدت 12 دقيقه روي حداكثر قدرت در مايكروفر حرارت دهيد؛ فقط توجه داشته باشيد در نيمههاي اين مدت يك بار در مايكروفر را باز كرده و مواد را هم بزنيد.
نكته: آب مرغ را پيش از اضافه كردن به مواد، روي اجاق گاز يا در مايكروفر گرم كنيد.
4. ظرف را از مايكروفر خارج كنيد و بدون در بهمدت 5 دقيقه كناري بگذاريد تا حرارت آن كمي از دست برود. سپس برگ بو را از داخل مواد بيرون آورده و بقيه سبزيجات را صاف كنيد. در ضمن، آب آن را نيز در كاسه ديگري نگه داريد. حالا سبزيجات پخته صاف شده را داخل دستگاه غذاساز يا خردكن بريزيد تا به صورت پوره درآيد و كرم مانند شود.
5. ظرف ديگري آماده كرده و پوره را به همراه آب مرغ در آن بريزيد و خوب با هم مخلوط كنيد. پس از آن، مخلوط را با نمك و فلفل، طعمدار كنيد. سپس در ظرف را گذاشته و به مدت 4 تا 5 دقيقه با حداكثر قدرت در مايكروفر حرارت دهيد تا سوپ داغ و آماده شود. حالا تنها كافي است آن را به كاسه بزرگي منتقل كرده و روي سوپ را با خامه و چند برگ شويد تزئين كنيد.

afsanah82
03-18-2010, 07:02 PM
از مخلوط 3 نوع سبزيجات طعمدار فصل به همراه ديگر مواد پرخاصيت ذكرشده در فهرست زير، بهطور قطع سوپي خوشمزه و از همه مهمتر سالم حاصل ميشود. آن را امتحان كنيد.

مواد لازم براي 6 نفر:

* يك عدد پياز متوسط (خرد شود)
* يك عدد هويج بزرگ (خرد شود)
* 6 عدد لبوي كوچك
* 400 گرم گوجه فرنگي (خرد شود)
* 6 عدد سيبزميني متوسط (به تكههاي متوسط خرد شود)
* يك عدد كلم سفيد كوچك (خلالي خرد شود)
* 2/5 پيمانه آب مرغ
* 3 قاشق چايخوري شكر
* 2 تا 3 قاشق سوپخوري سركه
* 3 قاشق سوپخوري شويد خردشده
* نمك و فلفل به مقدار لازم
* كمي خامه براي تزئين

طرز تهيه:

1 - ابتدا 4 عدد از لبوها را به صورت نگيني خرد كرده و دوتاي ديگر را در ظرفي مجزا رنده كنيد.
2 - پياز، هويج، لبو، گوجه فرنگي و كلم خردشده را داخل قابلمهاي ريخته و آب مرغ را به آن اضافه كنيد. سپس در ظرف را گذاشته و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا سبزيجات بهطور كامل بپزند؛ براي اين منظور حداقل 3 ساعت زمان لازم است.
3 - بعد از پخت مواد، لبوي رندهشده را به همراه شكر و سركه به مخلوط سبزيجات پخته اضافه كنيد و مدتي حرارت دهيد تا لبو نيز بپزد.
4 - حالا سوپ را بچشيد؛ اگر ترشي يا شيريني آن براي ذائقه شما مناسب نيست، شكر يا سركه بيشتري را اضافه كنيد و سپس سوپ را به ظرف موردنظر منتقل كرده و روي آن را با شويد خردشده و خامه تزئين كنيد.

afsanah82
03-18-2010, 07:03 PM
اسفناج يكي از سبزيجات پرخاصيت پاييزي و زمستاني است كه از آن در انواع و اقسام غذاها استفاده ميشود.
سوپ اسفناج هم يكي از اين غذاهاست كه به دليل وجود اسفناج در آن، رنگي سبز دارد و مهمترين مزيتاش نيز اين است كه به سرعت آماده ميشود.

مواد لازم براي 4 نفر:

ـ 60 گرم كره
ـ 6 عدد پيازچه (پوستكنده و خرد شود)
ـ 2 ساقه كرفس (خرد شود)
ـ 350 گرم برگ اسفناج
ـ 850 ميليليتر يا سه و نيم پيمانه آب مرغ
ـ 225 گرم پنير ماسكارپونه يا خامه
ـ يك قاشق سوپخوري روغن زيتون
ـ 2 تكه نان تست
ـ نصف قاشق چايخوري زيره سياه
ـ نمك و فلفل به ميزان لازم
توضيح: پنير ماسكارپونه را از تمام سوپرماركتها ميتوان تهيه كرد.

طرز تهيه:

1 ـ برگهاي اسفناج را خوب شسته، سپس به قطعات بزرگ خرد كنيد و كناري بگذاريد.
2 ـ قابلمه بزرگي آماده كرده و نيمي از كره را در آن بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب شود.
سپس پيازچههاي خردشده را به همراه كرفس اضافه كرده و شعله اجاق گاز را كم كنيد؛ در ضمن به طور مرتب مواد را هم بزنيد تا نسوزد. براي تفت دادن مواد 5 دقيقه زمان لازم است.
3 ـ وقتي كه مواد تفت داده شد، اسفناج خردشده را به آنها اضافه كرده و كمي تفت دهيد. حالا آب مرغ را افزوده و حرارت را زياد كنيد تا به جوش آيد.
پس از به جوش آمدن آب مرغ، شعله اجاق گاز را كم كرده و پس از گذاشتن در ظرف، حرارت دادن را به مدت 15 تا 20 دقيقه ادامه دهيد.
4 ـ حالا سوپ را به دستگاه خردكن يا غذاساز انتقال دهيد تا كاملا نرم شود، سپس آن را صاف كرده و دوباره داخل قابلمه برگردانيد.
5 ـ پنير ماسكارپونه يا خامه را به سوپ اضافه كرده و حرارت را ملايم كنيد؛ در ضمن به طور مرتب مواد را هم بزنيد. در اين زمان، نمك و فلفل را نيز اضافه كنيد.
6 ـ تكههاي نان را با استفاده از چاقو به مكعبهاي كوچك تبديل كنيد. اين كار را روي تخته كار آشپزخانه انجام دهيد تا تكههاي نان هماندازه و سالم درآيند.
7 ـ بقيه كره را به همراه روغن زيتون داخل تابه كوچكي ريخته و نانهاي تكهشده را در آن سرخ كنيد، سپس زيره سياه را به نان اضافه كرده و آن را نيز كمي تفت دهيد. در پايان، سوپ را در ظرف موردنظر ريخته و تكههاي سرخشده نان را روي آن بريزيد و سرو كنيد.

ـ مدت زمان لازم براي آمادهسازي مواد: 15دقيقه
ـ مدت زمان لازم براي پخت سوپ: 30دقيقه

afsanah82
03-18-2010, 07:04 PM
يكي از معروفترين سوپهاي زمستاني، سوپ برش است كه اگرچه در اصل به آذربايجان شوروي سابق تعلق دارد ولي در منطقه آذربايجان ايران نيز طبخ شده و بسيار پرطرفدار است.
در اين مناطق، مصرف اين سوپ به همراه نان جو رواج داشته و يك وعده غذايي كامل به حساب ميآيد.

مواد لازم:

ـ استخوان قلم گوساله، يك كيلوگرم
ـ كلم برگ، يك كيلوگرم (خلالي خرد شود)
ـ چغندر قرمز، نيم كيلوگرم
ـ هويج، نيم كيلوگرم
ـ كرفس، نيم كيلوگرم
ـ فلفل دلمهاي، 250 گرم
ـ پياز بزرگ، 2 عدد
ـ سيبزميني، يك كيلوگرم
ـ گوجهفرنگي، نيم كيلوگرم
- رب گوجهفرنگي، 4 قاشق سوپخوري
ـ روغن مايع مخصوص سرخكردن به مقدار لازم
ـ برگ بو، 4 عدد
ـ دانه فلفل سياه، 10 عدد
ـ پودر فلفل قرمز، يك قاشق چايخوري
ـ جعفري خرد شده، 2 قاشق سوپخوري
ـ نمك، به ميزان لازم

طرز تهيه:

1 ـ ابتدا استخوانهاي قلم گوساله را به قطعات كوچكتر خرد كرده و در قابلمه بزرگي حاوي مقداري آب بريزيد و كمي نمك، برگ بو و دانههاي فلفل سياه را به آن اضافه كنيد و بگذاريد بپزد.
2 ـ در فاصله پخت قلمها، چغندر و هويج را پوست كنده و پس از خردكردن، داخل ظرفي بريزيد. سپس پيازها و 2 عدد از سيبزمينيها را نيز پوست كنده و در كاسهاي رنده كنيد. دو عدد از فلفلهاي دلمهاي را نيز رنده كرده و به مخلوط پياز و سيبزميني اضافه كنيد.
3 ـ بعد از اينكه قلمها پخته شدند، زير شعله اجاق گاز را خاموش كنيد و قابلمه را كنار بگذاريد تا سرد شود. با سرد شدن قلم پخته و آب آن، لايهاي سفيدرنگ از چربي روي مواد ايجاد ميشود. اين لايه چربي را با قاشق برداريد و به ظرف ديگري منتقل كنيد؛ در ضمن استخوانهاي قلم را نيز بيرون آوريد.
4 ـ در يك تابه مقداري روغن بريزيد و هويج و چغندر خردشده را در آن تفت دهيد. پس از اينكه مواد تفت داده و كمي پخته شد، به آن قلم اضافه كنيد. حالا كمي صبر كنيد تا سبزيجات در آب قلم بپزند.
وقتي مرحله پخت هويج و چغندر به نيمه رسيد، سبزيجات رندهشده را به اين مخلوط بيفزاييد تا پخته شده و سوپ غليظ شود.
5 ـ در اين فاصله زماني، باقيمانده فلفل دلمهاي و سيب زمينيها را همراه كرفس به صورت درشت خرد كرده و پس از آنكه سوپ كمي غليظ شد، به آن اضافه كنيد و حرارت دادن را ادامه دهيد تا مواد افزوده بپزند.
6 ـ حالا نوبت كلم است. در اين مرحله، كلم خردشده را به غذا اضافه كنيد و مدتي حرارت دهيد تا نيمپز شود. سپس نيمي از گوجهفرنگيها را در مخلوط رنده كرده و نيمي ديگر را به صورت خرد كرده اضافه كنيد.
7 ـ پس از آن، رب گوجهفرنگي را در چند قاشق آب سوپ حل كرده و به آن بيفزاييد.
8 ـ در مراحل پاياني، فلفل قرمز را اضافه كرده و درجه حرارت اجاق گاز را كم كنيد و بگذاريد سوپ حسابي جا بيفتد. براي اين منظور، يك ساعت زمان لازم است. سپس سوپ را در ظرف موردنظر بريزيد و روي آن را با جعفري خرد شده تزئين كنيد.
نكته: اگر ميخواهيد غذاي كاملي داشته باشيد ـ با توجه به تعداد نفرات ـ مقداري گوشت ماهيچه گوسفند نيز تهيه كرده و پس از خردكردن، از همان ابتدا به آب قلم اضافه كنيد. به اين ترتيب، گوشت به همراه سبزيجات خواهد پخت.

afsanah82
03-18-2010, 07:04 PM
آيا تابهحال سوپ دريايي خوردهايد؟! بله با استفاده از ماهي و ميگو نيز ميتوان سوپ درست كرد. اين سوپ غذايي مغذي و سرشار از امگا3 است.
درضمن باتوجه به اينكه زنجبيل هم دارد، ديگر لازم نيست نگران سردي حاصل از ميگو و ماهي باشيد؛ زنجبيل بهعنوان يكي از سبزيجات گرم و پرخاصيت، سردي ماهي و ميگو را خنثي ميكند.

مواد لازم براي 4 نفر:

- 2 قاشق سوپخوري كره
- 175 گرم پياز (خرد شود)
- 4 قاشق چايخوري آرد سفيد
- يك عدد ترهفرنگي كوچك (حلقه حلقه خرد شود)
- دوسوم پيمانه سركه سفيد
- يك تكه زنجبيل تازه 5/2 سانتيمتري (پوستكنده و خرد شود)
- 450 گرم سيبزميني ريز (شسته و پوستكنده شود)
- 450 گرم فيله ماهي (از هر نوع ماهي دلخواه)
- 175گرم ميگوي ريز (پاك شود)
- 275 گرم كلم بروكلي بدون ساقه
- دوسوم پيمانه خامه
- 6 قاشق سوپخوري پيازچه خردشده
- نمك و فلفل
- 2 پيمانه آب جوشيده
- يك عدد قرص عصاره سبزيجات

طرز تهيه:

1 - قابلمه متوسطي را روي شعله اجاقگاز قرار داده و كره را در آن آب كنيد؛ سپس پياز خردشده را به مدت 3 تا 4 دقيقه در آن تفت دهيد. پس از آن، آرد را به پيازداغ اضافه كرده و به مدت يك الي 2 دقيقه ديگر نيز حرارت دهيد.
2 - آب، عصاره سبزيجات، سركه، زنجبيل، تره فرنگي و سيبزمينيها را بهصورت درسته به مواد اضافه كنيد و اجازه دهيد كه جوش آيد. سپس در ظرف را بگذاريد و مدت 20 دقيقه يا تا زماني كه سيبزمينيها بهطور كامل بپزند، حرارتدادن را ادامه دهيد.
3 - پوست فيله ماهيها را كنده و آنها را به قطعات متوسط خرد كنيد؛ سپس آنها را به همراه ميگو، بروكلي و خامه به سوپ اضافه كرده و با نمك و فلفل سياه طعمدار كنيد.
در طول اين مدت، مرتب مواد را هم بزنيد ولي هنگام همزدن، مراقب باشيد كه تكه ماهيها له نشوند. براي پخت ماهي، مدت زماني حدود 10 دقيقه كافي است.
4 - در پايان، پيازچه خردشده را به مواد اضافه كرده و پس از 3 دقيقه حرارتدادن، سوپ را به همراه نان سرو كنيد.

afsanah82
03-18-2010, 07:05 PM
سوپ اين هفته به يكي از كشورهاي مسلمان آفريقاي شمالي يعني مراكش تعلق دارد. در اين سوپ پروپيمان، انواع و اقسام مواد مغذي و مقوي را ميتوان يافت.
با نيمنگاهي به مواد لازم زير به ادعاي ما پي ميبريد. مواد را آماده كرده و سوپي پرخاصيت درست كنيد.

مواد لازم براي 6 نفر:

- 75 گرم يا يكدوم پيمانه نخود (شب تا صبح خيسانده شود)
- 15 گرم يا يك قاشق سوپخوري كره
- 225 گرم گوشت لخم گوسفند (خورشي خرد شود)
- يك عدد پياز (خرد شود)
- 450 گرم گوجهفرنگي (پوستكنده و خرد شود)
- 20 گرم يا 2 ساقه برگ كرفس (خرد شود)
- 2 قاشق سوپخوري جعفري (خردشود)
- يك قاشق سوپخوري گشنيز تازه (خردشود)
- نصف قاشق چايخوري پودر زنجبيل
- نصف قاشق چايخوري زردچوبه
- يك قاشق چايخوري دارچين آسيابشده
- 5/ 7 پيمانه آب
- 75 گرم يا يك دوم پيمانه عدس
- 75 گرم ماكاروني رشتهاي سوپي (ورميشل)
- 2 عدد زرده تخممرغ [آشنايي با خواص تخممرغ]
- آب يك عدد ليموترش
- نمك و فلفل سياه به ميزان كافي
- چند برگ گشنيز براي تزئين

طرز تهيه:

1 - كره را در قابلمه بزرگي ريخته و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد تا آب شود، سپس تكههاي گوشت را در كره به مدت 3 تا 4 دقيقه يا تا زماني كه گوشت قهوهايرنگ شود، تفت دهيد.
2 – گوجه فرنگي، برگ كرفس، جعفري، گشنيز و پياز را به همراه ادويهجات شامل زنجبيل، دارچين و زردچوبه اضافه كرده و با نمك و فلفل سياه مزهدار كنيد، سپس آب، عدس و نخود خيسخورده را نيز بيفزاييد.
3 –شعله اجاقگاز را براي مدت 10 دقيقه بالا ببريد تا كف مواد در سطح سوپ جمع شود؛ سپس آن را با قاشق برداريد و بيرون بريزيد. پس از آن شعله را كم كرده و اجازه دهيد سوپ روي شعله كم اجاقگاز به مدت 2ساعت يا تا زماني كه نخود و گوشت بپزد، حرارت ببيند.
4 – حالا زمان اضافهكردن ورميشل يا همان رشته سوپي است. پس از آن حدود 10 دقيقه ديگر سوپ را حرارت دهيد تا ورميشل نرم شود.
5 – در ظرف ديگري زردههاي تخممرغ را در كمي آبليموترش هم بزنيد و به سوپ اضافه كنيد ولي توجه داشته باشيد كه پس از يكي دو جوش خوردن، سوپ بايد از روي اجاق برداشته شود؛ سپس همينطور هم بزنيد تا غليظ شود.
حالا سوپ را در ظرف موردنظر ريخته و پس از تزئين با برگهاي گشنيز همراه ليموترش سرو كنيد.

afsanah82
03-18-2010, 07:06 PM
در سالهاي اخير، ديگر گوجهفرنگي سبزياي تابستاني نيست و آن را ميتوان در تمام فصول سال با كمي تغييررنگ و طعم پيدا كرد.
براي درستكردن اين سوپ مقداري گوجه فرنگي و يك بسته ماكاروني از نوع پيچ لازم داريد.
با استفاده از اين 2 ماده و چند ماده ديگر كه ذكر خواهد شد، در 35 دقيقه ميتوانيد يك كاسه سوپ خوشمزه و داغ درست كنيد.
البته نقش دستگاه مايكروفر را در اين ميان نميتوان ناديده گرفت. درضمن، در كتابهاي آشپزي اين سوپ را به كشور ايتاليا و بهخصوص شهر رم نسبت ميدهند.

مواد لازم:

- يك قاشق سوپخوري، روغن زيتون
- 2 حبه سير (له شود)
- يك عدد پياز (ريز خرد شود)
- يك كيلو و100 گرم، گوجه فرنگي ( ريز خرد شود)
- 3 پيمانه آب جوشيده
- 2 پيمانه يا 210 گرم ماكاروني پيچ
- يك قاشق سوپخوري برگ ريحان خردشده
- 3 برگ كالباس مرغ يا گوشت

نكته: به جاي ريحان از جعفري هم ميتوانيد استفاده كنيد.

طرز تهيه:

1 – كالباسها را جدا جدا روي بشقاب چيده و به مدت 2 دقيقه با قدرت 100درصد داخل مايكروفر قرار دهيد تا كالباسها بر اثر حرارت، حالت خشكشده پيدا كنند.
2 – روغن، سير و پياز را در ظرف توگود مخصوص مايكروفر ريخته و بيآنكه در آن را بگذاريد، به مدت 4 دقيقه با قدرت 100 درصد در مايكروفر قرار دهيد و آن را روشن كنيد.
در طول اين مدت، يكبار در مايكروفر را باز كنيد و مواد را هم بزنيد تا پياز و سير در روغن تفت داده شوند.
3 – گوجه فرنگيهاي خرد و لهشده را همراه آب جوشيده و ماكاروني پيچ به مخلوط سير و پياز سرخشده اضافه كنيد و بدون در، با حداكثر قدرت يا قدرت 100 درصد، به مدت 15 دقيقه حرارت دهيد تا ماكاروني، خوب بپزد. در طول اين مدت 2 بار مواد را هم بزنيد.
نكته: درصورتي كه پخت سوپ و بهخصوص ماكاروني با اين مدت كامل نشد، 5 تا 10 دقيقه ديگر آن را اضافه كنيد.
4 – حالا ريحان يا جعفري خردشده را به سوپ اضافه كرده و مدت يك دقيقه ديگر حرارت دهيد. در پايان سوپ را داخل ظرف موردنظر بريزيد و با چند برگ ريحان و كالباس خردشده تزئين كنيد.
نكته: براي اينكه پوست گوجهفرنگيها راحتتر از گوشت آنها جدا شود، قابلمهاي را تا نيمه از آب پر كنيد و روي شعله اجاقگاز قرار دهيد و بگذاريد بجوشد، سپس گوجهفرنگيها را به مدت يك دقيقه در آب درحال جوش بيندازيد و سپس در سبدي در زير آب سرد آبكشي كنيد. با اين كار به راحتي ميتوانيد پوست گوجهفرنگيها را بكنيد.

afsanah82
03-18-2010, 07:07 PM
آقايان معمولا رابطهشان با خامه و پنير و خوراكيهاي چرب و چيلي خوب است؛ مگر آنكه به فكر اضافه وزن بوده يا از بالا رفتن فاكتورهاي چربي خونيشان بترسند.
اگر شما هم از جمله آقايان دسته اول هستيد و هوس خوردن سوپي چرب و خوشمزه را كردهايد ولي خانم خانه امروز فرصت پخت آن را ندارد، خودتان دست بهكار شويد.

مواد لازم براي 4 نفر:

- 25 گرم يا 2 قاشق سوپخوري كره
- 2 عدد پياز (خرد شود)
- 5 /3 پيمانه آب مرغ
- 20 گرم سبزي معطر تازه شامل جعفري، پيازچه و ريحان خردشده
- نصف قاشق چايخوري پودر آويشن
- 200 گرم يا يك پيمانه پنير خامهاي
- يك قاشق سوپخوري آرد ذرت
- يك قاشق سوپخوري شير
- ساقه خرد شده پيازچه (مقداري براي تزئين)

طرز تهيه:

1 - كره را در قابلمه بزرگي آب كرده و به آن پياز خردشده را اضافه كنيد و به مدت 2 دقيقه حرارت دهيد. سپس شعله اجاق گاز را كم كرده و پس از گذاشتن در قابلمه، حرارت دادن را 5دقيقه ديگر ادامه دهيد. [خواص پياز]
2 - آب مرغ و سبزيجات تازه معطر و آويشن را به پياز داغ اضافه كرده و اجازه دهيد روي حرارت متوسط به جوش آيد، سپس شعله را كم كرده و با گذاشتن در قابلمه، 20دقيقه ديگر صبر كنيد؛ البته در اين مدت مرتب مواد را هم بزنيد. [خواص آويشن]
3 - قابلمه را از روي اجاق گاز برداريد تا كمي سرد شود. سپس مواد را به دستگاه غذاساز يا خردكن منتقل كرده و 15ثانيه روشن كنيد تا سوپ به مايهاي يكنواخت تبديل شود. بعد از آن، دوباره مواد را به قابلمه برگردانيد.
نكته: در صورت تمايل، ميتوانيد مايه به دست آمده را با كمك فشار پشت قاشق از صافي عبور داده و سپس به قابلمه انتقال دهيد؛ به اين ترتيب، مايه نرمتر خواهد شد.
4 - كمي از پنير خامهاي را براي تزئين روي غذا كنار گذاشته و بقيه را به سوپ اضافه كنيد و روي اجاق گاز آنقدر هم بزنيد تا پنير خامهاي كاملا حل شود. [خواص پنير]
5 - آرد ذرت را در ظرف ديگري با شير مخلوط كرده و به سوپ بيفزاييد. مواد سوپ را روي حرارت، آنقدر هم بزنيد تا غليظ شود.
6 - در پايان، سوپ را در ظرف موردنظر ريخته و با باقيمانده پنير و پيازچه تزئين كنيد.

afsanah82
03-18-2010, 07:08 PM
زمان آماده سازی : 20 دقیقه
زمان پخت : 15 دقیقه

مواد لازم :

750 گرم گوجه فرنگی خرد شده
1 قاشق چایخوری شكر
250 گرم هویج خرد شده
1 قاشق چایخوری سس فلفل
3 عدد پیازچه كاملا خرد شده
1 قاشق غذاخوری روغن
1 عدد فلفل دلمه ای ( خلال شده )
0/5 قاشق چایخوری سس تند
1 عدد پیاز خرد شده
3/4 پیمانه رنده شده ( پنیر پیتزا )
1 عدد كنسرو نخود
نمك به مقدار كافی

طرز تهیه :

1 پیمانه شیر كه با یك قاشق غذاخوری آرد ذرت مخلوط شود
5 پیمانه آب به گوجه فرنگی و هویج افزوده و آنها را تحت فشار بپزید ( زود پز) و بعد آن را سرد و صاف نمایید .
كره را روی شعله ملایم ذوب كرده، فلفل و پیاز را در آن تفت دهید سپس نخود پخته شده را به آن افزوده و داخل سوپ صاف شده بریزید و بهم بزنید . بعد شیر ، آرد ذرت ، نمك ، شكر ، پیازچه ها و سسهای تند را نیز به آن افزوده و روی شعله ملایم بجوشانید اگر خیلی غلیظ شده بود می توانید به آن كمی آب اضافه كنید .
با پنیر رنده شده آنرا تزئین كرده و به صورت داغ سرو نمایید .

نکات تغذیه ای :
فلفل سبز یکی از سبزیجاتی است که دارای میزان بالایی از vit C است . پس این سوپ خوشمزه را درزمستان بخورید که به تخفیف عوارض سرماخوردگی کمک می کند . ضمنا این سوپ یک غذای مناسب برای گیاه خوارن ونیز سالمندان است .

afsanah82
03-18-2010, 07:09 PM
مواد لازم برای 8 نفر

100 گرم عدس
2 عدد متوسط پیاز
8 عدد متوسط ساقه کرفس
1 عدد متوسط گوجه فرنگی
1لیوان شیر
1 قاشق غذاخوری آرد ذرت
1 قاشق غذاخوری کره
به میزان کافی نمک و فلفل

طرز تهیه:
ابتدا عدس را به مدت 4 ساعت درآب خیس کنید. پیاز، گوجه فرنگی و ساقه کرفس را کاملاً خرد کنید. کره را روی شعله ملایم ذوب کنید. پیازها را در آن تفت داده و به آن آب، عدس، کرفس وگوجه فرنگی را اضافه کرده و درزودپزبه مدت 12 دقیقه بپزید.
زمانیکه محتویات سرد شد، آن را صاف کنید و یا با مخلوط کن برقی کاملاً همگن نمائید.
ابتدا شیر و سپس نمک و فلفل را به آن افزوده و حرارت دهید. مدت زمان پخت 30 دقیقه می باشد.
می توانید زمان سرو کردن، به آن آبلیمو یا اگر دوست داشته باشید نصف پیمانه پیاز اضافه کنید.

نکات تغذیه ای
این سوپ بسیار اقتصادی وسرشار از پروتئین می باشد و در آن می توانید از هر نوع عدسی استفاده کنید. عدس از دسته حبوبات و دارای فیبر، پروتئین ، ویتامین های گروهb,cو فسفر و منیزیم است. منیزیم برای رشد استخوان وعمل اعصاب و ماهیچه مفید می باشد. سبزی دیگر سوپ، کرفس می باشد که سرشار از سدیم، کلسیم، پتاسیم، فسفر و ویتامین هایa,b,cاست. کرفس تقویت معده و اعصاب و دفع کننده سموم کلیه، ریه ها و کبد می باشد. کرفس و عدس هر دو به علت دارا بودن فسفر در ازدیاد هوش موثر هستند.
این غذا دارای 560 کالری می باشد که اگر بطور متوسط 8 نفر آن را میل کنند بطور متوسط سهم هر فرد از انرژی 70 کالری می باشد.

afsanah82
03-18-2010, 07:09 PM
مواد لازم ( برای 4 نفر) :

1لیوان شیر
1لیوان آب مرغ
یك دوم لیوان جعفری خرد شده
یك دوم لیوان جوی ریز
به مقدار كافی روغن مایع
1عدد پیاز متوسط خرد شده
2 عدد یا یك دوم قاشق غذا خوری گوجه فرنگی رنده شده یا رب گوجه فرنگی
2 عدد هویج رنده شده
به میزان كافی نمك

طرز تهیه:

پیاز را مقداری در روغن تفت دهید، جو را با مقداری آب بپزید، سپس پیاز داغ، آب مرغ، شیر، هویج، نمك و جعفری را به
آن اضافه كنید. 5 دقیقه قبل از طبخ كامل، گوجه فرنگی را به آن اضافه كنید و در ظرف را بگذارید تا بپزد.

نكات تغذیه ای:
سوپ شیرمملو ازمواد پروتئینی، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است و برای بیمارانی كه دوره نقاهت را می گذرانند و زنان باردار وشیرده، كودكان، نوجوانان و سالمندان غذای مناسبی است.

كل انرژی غذا 325 كالری است و اگر توسط 4 نفر میل شود ، سهم هر فرد 81 كالری است.

afsanah82
03-18-2010, 07:10 PM
مواد لازم برای6-5 نفر:

نیم كیلو گوشت بی استخوان
12-10 عدد بادنجان قلمی
250 گرم عدس
3 قاشق غذا خوری پیاز سرخ شده
2یا 3 فنجان كشك ساییده غلیظ
2/1 فنجان گردوی چرخ شده
2/1 فنجان زعفران ساییده
3 قاشق غذاخوری سیر داغ
3 قاشق غذا خوری نعناع داغ
به مقدار كافی نمك وفلفل

طرز تهیه :
گوشت را چند تكه كرده ، می شوییم وبا كمی روغن تفت می دهیم . سپس همراه سه لیوان آب و پیاز سرخ شده، روی شعله ملایم می گذاریم تا بپزد. بعد از نیم پز شدن گوشت ، عدس خیس خورده را به آن اضافه می كنیم . بعد بادنجان های سرخ شده را به گوشت وعدس پخته اضافه می كنیم تا بادنجان ها هم بپزد و آب آن كشیده شود. سپس با گوشت كوب ، آن را می كوبیم تا كاملا" له شود. حلیم را روی حرارت فر قرار می دهیم وكمی آن را هم می زنیم تا مایع حلیم كشدار شود.
به تدریج كشك را به آن اضافه كرده ومرتبا" آن را هم می زنیم تاحلیم بجوشد وته نگیرد . روی حلیم را با كمی كشك، نعناع داغ وسیرداغ تزئین می كنیم .

نكات تغذیه ای :
حلیم بادنجان ، غذایی محلی ولذیذ است.
بادنجان ملین است ؛ یعنی معده و روده ها را نرم می كند . پخته آن برای طحال و اخلاطی كه درآن جمع می شود سودمند است.

afsanah82
03-18-2010, 07:11 PM
مواد لازم:

125 گرم تره فرنگی
1 عدد متوسط پیاز
یک قاشق سوپ خوری کره
175 گرم سیب زمینی
یک لیوان آب مرغ
نصف لیوان خامه پاستوریزه
به اندازه دل خواه پیازچه
نصف لیوان شیرپاستوریزه
کمی نمک و فلفل

طرز تهیه:

تره فرنگی ها را تمیز کرده ، خرد می کنیم. سپس در آب سرد ریخته و در صافی می ریزیم. پیاز را پوست کنده، شسته و بصورت باریک برش می دهیم.
سیب زمینی ها را پوست کنده ، نازک برش می دهیم و در آب سرد می اندازیم تا تغییر رنگ ندهد.
کره را ذوب کرده، پیاز و تره فرنگی را داخل آن می ریزیم. سپس نمک و فلفل را افزوده، به مدت 8-7 دقیقه حرارت می دهیم تا بپزد، ولی رنگ سبزیجات تغییر نکند.
سیب زمینی ها را در صافی ریخته، سپس همراه با آب مرغ روی حرارت ملایم می پزیم.
همه مواد را با هم مخلوط کرده و می گذاریم مقداری خنک شود. سپس در غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم تا بصورت پوره درآید. مواد را از صافی عبور می دهیم تا یکدست شود. در نهایت شیر و خامه را اضافه می کنیم.
توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن خامه، سوپ نجوشد.

نکات تغذیه ای:
این سوپ را می توان یک روز قبل تهیه کرد و در یخچال نگهداری کرد، ولی باید در ظرف سوپ را ببندید.
ارزش تغذیه ای یک لیوان تره فرنگی خام ( 130 گرم ) مطابق جدول زیر است :

54 کالری
33/1 گرم پروتئین
6/12 گرم کربوهیدرات
27/0 گرم چربی کل
9/1 میلی گرم آهن
7/10 میلی گرم ویتامینc
57 میکروگرم فولات
6/1 گرم فیبر

تره فرنگی منبع خوبی از آهن ، ویتامینc و فولات است.

این سوپ به علت داشتن لبنیات ، تره فرنگی و سایر سبزیجات، برای کودکان و خانم های باردار و حتی افراد مسن غذایی مناسب است.

afsanah82
03-18-2010, 07:11 PM
مواد لازم برای 12-10 نفر:

یك كیلو مغز ران بی استخوان
یك كیلو گندم
4 عدد پیاز متوسط
100 گرم كره
5 لیوان آب
یك قاشق مرباخوری نمك
به مقدار دلخواه شكر و دارچین

طرز تهیه:

گندم را پاك كرده و از یك روز قبل خیس كنید. گوشت را چند قطعه كرده و با پیاز درسته ، گندم خیس خرده و آب با شعله ملایم بپزید تا آب آن تقریبا به خُردش رود. گوشت ، گندم و پیاز را یك بار چرخ كنید و دوباره به قابلمه ریخته و كره را به آن اضافه كنید. در حین پختن حلیم بایستی مرتب و پیوسته آن را هم بزنید. در حدود 6-5 دقیقه آن را روی حرارت ملایم تفت دهید . روی آن را با شكر و دارچین تزیین كنید.
با گوشت بوقلمون و مرغ هم می توان حلیم پخت.

نكات تغذیه ای:
گندم از گروه غلات است.غلات به ویژه غلات سبوس دار دارای خواص زیادی هستند.
فیبر موجود در غلات سبوس دار باعث سلامت بهتر قلب و كاهش بیماری های قلبی می شود كه به دلایل زیر است:
- كاهش كلسترول خون - كاهش فشار خون – كنترل قند خون و كاهش احتمال لخته شدن خون.
همچنین فیبر موجود در سبوس غلات برای پیشگیری از یبوست ، سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست.
غلات سبوس دار درای خاصیت ضد انگلی هستند و نیز از بروز حساسیت ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریك پذیر، التهاب مفاصل و بیماری های عصبی جلوگیری می كنند.

afsanah82
03-18-2010, 07:12 PM
مواد لازم :

سینه مرغ 120 گرم
کنسرو ذرت شیرین 225 گرم
شیر دو قاشق غذا خوری
آب مرغ 600 میلی لیتر
سفیده تخم مرغ 2 عدد
زنجبیل یک قاشق چایخوری
آرد ذرت یک قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
پیازچه خرد شده یک قاشق سوپخوری
سس سویا یک قاشق سوپخوری

طرز تهیه :

ابتدا مرغ را می پزیم . سپس زنجبیل را به آن اضافه می کنیم . نمک ، فلفل ، سفیده تخم مرغ ، شیر ، آرد ذرت و سس سویا را در غذاساز ریخته و خوب با هم مخلوط می کنیم .
آب مرغ را درون یک قابلمه ریخته و روی حرارت می جوشانیم . سپس مواد مخلوط شده فوق را به آن می افزاییم . پس از پخت کامل مواد ، کنسرو ذرت را به مابقی مواد افزوده و صبر می کنیم تا سوپ کاملا جا بیفتد.
سوپ را در ظرف می ریزیم و روی آن را با پیازچه ی خرد شده تزئین می کنیم.

نکات تغذیه ای :

سوپ مرغ و ذرت یک غذای مناسب بری افرادی است که دارای چربی خون بالا هستند.
ذرت مقدار زیادی اسید فرولیک دارد که یک ترکیب با خاصیت آنتی اکسیدانی است. پختن ذرت باعث افزایش مقدار اسید فرولیک و خاصیت آنتی اکسیدانی آن می شود، زیرا در ذرت خام اسید فرولیک به فیبرهای غیر محلول متصل شده است و عمل پختن باعث شکستن این اتصال و آزادسازی اسیدفرولیک می شود.
بنابراین بر خلاف سایر مواد غذایی که فرایند پخت باعث کاهش مواد مغذی در آنها می شود، ولی در ذرت باعث افزایش خاصیت آنتی اکسیدانی آن می شود و هر چه مدت زمان پخت بیشتر باشد، این خاصیت بیشتر می شود.

afsanah82
03-18-2010, 07:12 PM
مواد لازم برای 4 نفر :

نخود خیس کرده 30 گرم
برنج 60 گرم
پیاز ساطوری شده 1 عدد
کره پاستوریزه 1 قاشق غذاخوری
آرد 2 قاشق غذاخوری
آب قلم 5/1 لیتر
ماست غلیظ پاستوریزه 450 میلی لیتر
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زعفران برای تزیین به مقدار لازم

طرز تهیه :

- نخود را در آب قلم می پزیم تا نرم شود. سپس برنج را اضافه می کنیم تا بپزد.
- کره را در ماهی تابه می ریزیم و پیاز را در آن تفت می دهیم. پس از آن آرد را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس آن را به مخلوط نخود و برنج می افزاییم و صبر می کنیم تا سوپ جا بیافتد. نمک و فلفل را نیز به اندازه کافی به آن اضافه می کنیم.
- ماست را در کاسه ای هم زده و در آخر کار، در حال هم زدن به سوپ اضافه می کنیم. پس از آن حرارت را کم می کنیم . همین که ماست داغ شد، سوپ را در ظرف مورد نظر می ریزیم و نمی گذاریم ماست بجوشد. سپس با زعفران و ماست روی آن را تزیین می کنیم.

afsanah82
03-18-2010, 07:14 PM
مواد لازم:

گوشت چرخ کرده نیم کیلو
پیاز رنده شده نصف فنجان
گردوی خرد شده نصف فنجان
کشک سائیده 2 فنجان
پیاز سرخ شده 2 قاشق سوپخوری
نعنا خشک یک قاشق سوپخوری
زرد چوبه یک قاشق چای خوری
نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه :

گوشت ، پیاز ، کمی فلفل ، نمک و یک قاشق چای خوری زرد چوبه را به خوبی مخلوط کرده و کوفته های ریزی درست می کنیم . کوفته ها آن را با 2 قاشق سوپ خوری روغن کمی سرخ می کنیم و نعناع را کمی با آنها تفت می دهیم . سپس دو فنجان آب به آن اضافه می کنیم و با پیاز داغ می گذاریم چند جوش بزند تا آب آن نصف شود. سپس کشک را به آن اضافه کرده و بعد از چند بار جوشیدن، گردو را هم در آن می ریزیم . سپس آن را در ظرف کشیده و در صورت تمایل کمی هم گردو روی آن می پاشیم .

afsanah82
03-18-2010, 07:15 PM
مواد لازم :

قارچ 500 گرم
سیب زمینی 200 گرم
پیاز 2 عدد
آب مرغ یک فنجان
خامه 100 گرم
جعفری خرد شده یک قاشق سوپ خوری
ریحان خرد شده یک قاشق سوپ خوری
کره 25 گرم
لیمو ترش یک عدد
نمک و فلفل به مقدار کافی

طرز تهیه :

سیب زمینی را پوست بکنید و به صورت ریز خرد نمایید. سیب زمینی را به همراه آب مرغ داخل یک قابلمه ریخته و به مدت 20 دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید. قارچ ها را با آب سرد بشویید. سپس به قارچ ها، آب لیمو ترش بزنید و خرد کنید. پیاز را نیز خرد کنید. کره را در تابه ریخته و به مدت 5 دقیقه تفت دهید. سپس قارچ را اضافه نمایید و خوب هم بزنید. زمانی که آب قارچ تمام شد ، آن را از روی حرارات بردارید. بعد از پخته شدن سیب زمینی ، آن را در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا نرم شود. مخلوط نرم شده را به پیاز و قارچ بیافزایید و ظرف را روی حرارات قرار دهید تا به جوش آید. نمک و فلفل و خامه را نیز به مواد اضافه کنید. بعد از چند جوش، سوپ را در ظرف دلخواه ریخته و روی آن را با ریحان و جعفری خرد شده تزئین نمایید.

afsanah82
03-18-2010, 07:16 PM
مواد لازم :

قارچ 1 کیلو
تخم مرغ 3 عدد
خامه 100گرم
فلفل دلمه ای سبز 1 عدد
آرد 2 قاشق سوپخوری
آب گوشت یا آب مرغ 5 لیوان
آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان دلخواه

طرز تهیه :

قارچ و فلفل دلمه ای سبز را خرد کنید و در روغن تفت دهید . همانطور که روی حرارت است، آب گوشت یا آب مرغ را روی آن بریزید و آرد را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا گلوله نشود. تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و هم بزنید. سپس به سوپ اضافه کنید. کمی نمک و فلفل و آب لیمو را خوب بزنید و داخل سوپ بریزید. کمی سوپ را هم بزنید و از روی حرارت بردارید. سوپ را داخل ظرفی بریزید و آن را با خامه و مقداری جعفری تازه خرد شده تزئین کنید.

afsanah82
03-18-2010, 07:16 PM
مواد لازم :

كدو حلوایی 5/1 كیلو
سیر 2 حبه
پیاز متوسط 2 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
هویج 2 عدد
روغن 4 قاشق غذاخوری
آب مرغ 2 لیتر
خامه 4 قاشق غذاخوری
پودر جوز هندی كمی
نمك و فلفل سیاه به میزان لازم
اسفناج 200 گرم
كدو حلوای برای سرو سوپ 1 عدد

طرز تهیه :
كدو حلوایی را بشویید و پوست و تخمه ی آن را جدا کنید.
کدو حلوایی، سیر، پیاز، گوجه فرنگی و هویج را ریز خرد كنید.
پیاز و سیر را در كمی روغن تفت دهید.
سپس كدو حلوایی و هویج را به آن اضافه كنید و کمی تفت دهید.
بعد از تفت دادن هویج و كدو حلوایی، گوجه فرنگی را به آن افزوده و نمك و فلفل و جوز هندی را نیز به مواد اضافه كنید.
دقت كنید كه آب گوجه ها نباید خشك شود.
سپس آب مرغ را به مواد افزوده و روی حرارت زیاد، مدت 15 دقیقه مواد سوپ را بپزید.
سپس سوپ را با مخلوط كن یا غذاساز به پوره تبدیل كنید تا یکدست شود.
یک عدد كدو حلوایی را كه برای سرو سوپ انتخاب كرده اید، به شكل دلخواه برش بزنید و داخل آن را كمی گود كنید. دقت كنید كه این كدو به منزله ی ظرف سرو سوپ شما هست. پس موقع خرید، به شكل ظاهری آن دقت کنید.
سوپ را داخل كدو حلوایی بریزید و خامه را به آن افزوده و آهسته هم بزنید.
اسفناج ها را نیز به صورت نوارهای باریكی برش بزنید و كمی تفت دهید و در انتها روی سوپ بریزید.
می توانید برای تزیین سوپ از گوجه فرنگی سرخ شده نیز استفاده كنید.

afsanah82
03-18-2010, 07:16 PM
مواد لازم برای 6 نفر:

کره 80 گرم
پیاز 3 عدد
آب 2 لیتر
آرد سفید نصف پیمانه
بروکلی 1 کیلو
گوجهفرنگی متوسط خرد شده 1عدد
آویشن 1قاشق چایخوری
جوزهندی پودر شده یک چهارم قاشق چایخوری
آب لیمو یک قاشق غذاخوری
شیر یک پیمانه
ماست سه چهارم پیمانه

روش تهیه:

کره را در قابلمه بزرگی ذوب کنید. پیاز را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا نرم شود.
سپس آرد را اضافه کرده و هم بزنید تا خامی آرد گرفته شود.
کم کم آب، بروکلی، گوجهفرنگی، آویشن، جوزهندی و آبلیمو را اضافه کرده و بگذارید 15دقیقه بجوشد.
سپس در مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شود.
شیر و ماست را اضافه کنید و سوپ را دوباره روی حرارت قرار دهید تا گرم شود (بدون اینکه به جوش آید).
روی سوپ را نیز می توانید با تکه های کلم بروکلی تزئین کنید.

afsanah82
03-18-2010, 07:17 PM
مواد لازم برای 6 نفر:

یك عدد پیاز متوسط (خرد شود)
یك عدد هویج بزرگ (خرد شود)
6 عدد لبوی كوچك
400 گرم گوجه فرنگی (خرد شود)
6 عدد سیبزمینی متوسط (به تكههای متوسط خرد شود)
یك عدد كلم سفید كوچك (خلالی خرد شود)
2/5 پیمانه آب مرغ
3 قاشق چای خوری شكر
2 تا 3 قاشق سوپخوری سركه
3 قاشق سوپخوری شوید خردشده
نمك و فلفل به مقدار لازم
كمی خامه برای تزئین

طرز تهیه:
1- ابتدا 4 عدد از لبوها را به صورت نگینی خرد كرده و دو تای دیگر را در ظرفی مجزا رنده كنید.
2- پیاز، هویج، لبو، گوجه فرنگی و كلم خردشده را داخل قابلمه ای ریخته و آب مرغ را به آن اضافه كنید.
سپس در ظرف را گذاشته و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا سبزیجات به طور كامل بپزند. برای این منظور حداقل 3 ساعت زمان لازم است.
3- بعد از پخت مواد، لبوی رندهشده را به همراه شكر و سركه به مخلوط سبزیجات پخته اضافه كنید و مدتی حرارت دهید تا لبو نیز بپزد.
4- حالا سوپ را بچشید. اگر ترشی یا شیرینی آن برای ذائقه شما مناسب نیست، شكر یا سركه بیشتری را اضافه كنید و سپس سوپ را به ظرف مورد نظر منتقل كرده و روی آن را با شوید خردشده و خامه تزئین كنید.