گیاهان آپارتمانی و گلدانی همیشه در معرض [آفات]، باکتری‌‌ها و قارچ‌های بیماری‌زا هستند. برای سالم ماندن گیاهان مورد اشاره باید تمام حساسیت‌های ویژه هر گیاه و لازمه‌های عمومی آن‌ را مطلع باشیم و به آن عمل کنیم. بعد از سمپاشی، مخلوط سم و آب باقیمانده را برای استفاده مجدد ذخیره نکرده و آنرا دور بریزید.سمپاشی یکی از اساسی‌ترین راه‌های مقابله با [آفات]،باکتری‌ها و قارچ‌های بیماری‌زا می‌باشد که باید با رعایت موارد زیر انجام شود.
۱. نوع [آفت]، بیماری یا باکتری که گیاه را دچار عوارض کرده به‌صورت کامل بررسی کرده و از میزان مقاومت گیاه در برابر سم اطلاع حاصل کنید.
۲. سم مرتبط با عامل عارضه را از فروشنده مطلع خواهید و غفلت آن را سئوال کنید (راهنمائی: ۵/۲ در هزار = یک قاشق مرباخوری سم در یک لیتر آب).
۳. میزان سم مورد استفاده را به آب اضافه کرده و به ‌شدت آن را تکان دهید تا محلول شیری رنگ نهائی حاصل شود.
۴. حساسیت گل‌های گیاهان را به سم فراموش نکنید، آن‌ها را باید با نایلون یا روزنامه بپوشانید.
۵. هرگز برای مبارزه با دو آفت یا بیماری همزمان، از مخلوط دو یا چند سم استفاده نکنید.
۶. گیاهان را به خارج از فضای سرپوشیده منتقل کرده و بدون جریان شدید هوا هنگام صبح یا عصر سمپاشی نمائید.
۷. در هنگام سمپاشی، مجاری تنفسی خود را با ماسک کاغذی یا پارچه‌ای بپوشانید و مواد خوراکی را از مجاورت محیط سمپاشی دور کنید.
۸. تمام قسمت‌های گیاه (سطح زیر برگ‌ها و ساقه) را سمپاشی کنید.
۹. در صورت لزوم می‌توانید لکه‌ها و برگ‌ها یا ساقه را با پنبه مرطوب از محلول سم آغشته کنید.
۱۰. گرده‌پاشی یا گرد گوگرد را بر علیه سفیدک‌ها می‌توانید بکار برید. مقداری گوگرد را با اسفنج یا برس ظریف بر روی سفیدک‌ها بپاشید.
۱۱. سمپاشی را باید طبق دستور هر هفته یا هر دو هفته انجام دهید تا گیاه سلامتی خود را باز یابد.
۱۲. مخلوط سم و آب باقیمانده را برای استفاده مجدد ذخیره نکنید و دور بریزید.
۱۳. بعد از پایان کار وسایل سمپاشی و دست‌ها را کاملاً با مواد شوینده شسته و تمیز کنید.
۱۴. باقیمانده پودر سم را برای استفاده بعدی، در محلی دور از دسترس اعضای خانواده و در ظرف و شیشه‌هائی نگهدارید که ضمن عدم تماس با هوا، شباهتی با شیشه‌ها و ظروف موادغذائی و آشامیدنی نداشته باشد.
۱۵. در دفعات غبارپاشی به‌منظور تأمین رطوبت گیاهان برابر دستورالعمل نگهداری گیاه عمل کنید.