زمستان سرد براي بازار مسكن دنياي اقتصاد- اطلاعات ثبت‌شده در سامانه رهگيري معاملات مسكن نشان مي‌دهد در يك ماه گذشته حجم معاملات و حتي ارزش قراردادهاي خريد و فروش مسكن نسبت به نيمه اول سال تا حدي افزايش پيدا كرده است، اما اين وضعيت كه مشاوران املاك آن را تاييد و در عين حال «رونق نيمه‌جان» توصيف مي‌كنند، از ديد آنها موقتي است و ادامه پيدا نخواهد كرد.رييس اتحاديه مشاوران املاك تهران با اشاره به تلاقي ماه‌هاي محرم و صفر با دوره ركود فعلي، به دنياي اقتصاد گفت: سه ماه آينده سردترين زمستان براي بازار مسكن خواهد بود.



واسطه‌هاي خريد و فروش مسكن پيش‌بيني كردند
سردترين زمستان در انتظار بازار مسكن

تلاقي ماه‌هاي محرم و صفر با زمستان بازار مسكن را از امروز با ركود شديدتري روبه‌رو مي‌كند
فريد قديري
اطلاعات ثبت‌شده در سامانه رهگيري معاملات مسكن نشان مي‌دهد در يك ماه گذشته حجم معاملات و حتي ارزش قراردادهاي خريد و فروش مسكن نسبت به نيمه اول سال تا حدي افزايش پيدا كرده است، اما اين وضعيت كه مشاوران املاك آن را تاييد و در عين حال «رونق نيمه‌جان» توصيف مي‌كنند، از ديد آنها موقتي است و ادامه پيدا نخواهد كرد. آنطور كه مشاوران املاك مي‌گويند بازار مسكن در هفته‌هاي پيش‌رو، شرايطي پيدا مي‌كند كه جلب خريدار و فروشنده براي نشاندن آنها پاي ميز قرارداد به مراتب سخت‌تر از قبل مي‌شود. رييس اتحاديه مشاوران املاك تهران با اشاره به تلاقي ماه‌هاي محرم و صفر با دوره ركود فعلي، به دنياي اقتصاد گفت: سه ماه آينده سردترين زمستان براي بازار مسكن خواهد بود.
مصطفي قلي خسروي افزود: در آذرماه بازار مسكن به دو دليل رونق گرفت اول اينكه سازنده‌ها براي خريد املاك سن‌بالا (كلنگي) وارد شدند و همين باعث تحرك در معاملات زمين و مسكن به‌خصوص آپارتمان‌هاي با عمر بالاي 10 سال شد همچنين افزايش حجم ازدواج‌ها در ماه منتهي به محرم باعث شد مراجعه زوج‌هاي جوان به بنگاه‌هاي مسكن به عنوان عامل دوم رونق، زياد شود كه اطلاعات ما در اين خصوص نشان مي‌دهد در 45 روز گذشته عمده خريداران مسكن گروه‌هاي سني جوان بوده‌اند و اغلب واحد‌هايي كه فروخته شده ميانگين زير 100 متر مربع را داشته است.
رييس اتحاديه مشاوران املاك در عين حال تصريح كرد: از امروز با ورود به ماه‌ محرم در حالي كه زمستان را نيز تا چند روز ديگر در پيش خواهيم داشت، شرايط جديدي در بازار مسكن ايجاد مي‌شود كه اندازه ركود در آن به مراتب بيشتر از نيمه اول سال‌جاري خواهد بود.
خسروي پيش‌بيني كرد: در زمستان امسال متفاوت از سال‌هاي قبل، معاملات مسكن به پايين‌ترين حد خود خواهد رسيد.
نتايج تحقيقات اتحاديه املاك
خسروي در عين حال نسبت به برخي پيش‌بيني‌ها درباره بعد از ماه‌ محرم هشدار داد و گفت: برخي از بنگاه‌هاي مسكن كه بدون مجوز فعاليت مي‌كنند و خيالشان از بابت رهگيري فعلا راحت است، مدام از گراني و افزايش قيمت مسكن در ابتداي سال آينده سخن مي‌گويند، اما اتحاديه مشاوران املاك تهران با سند و مدرك ثابت مي‌كند هنوز قيمت‌ها براي كاهش بيشتر ظرفيت دارد.
وي افزود: تحقيقات اتحاديه از متوسط قيمت مسكن در 22 منطقه تهران نشان مي‌دهد سقف قيمت‌ها به‌خصوص در مناطق شمال و شمال غرب تهران بايد به يك ميليون و 700 هزار تومان برسد تا رشد 80 درصدي قيمت مسكن در سال 86 خنثي شود بنابراين هنوز بايد انتظار كاهش را داشت.
خسروي در عين حال به عاملان تحريك قيمت مسكن كه برخي از آنها بنگاه‌ها هستند هشدار داد و گفت: خلاف جهت بازار مسكن رفتار كردن پيگرد دارد.رييس اتحاديه املاك تهران با اشاره به اينكه در ابتداي دهه 60، قيمت يك ملك مسكوني در تهران حدود 3 ميليون تومان بوده است، گفت: هم‌اكنون در برخي مناطق تهران قيمت هر متر مربع از يك ملك مسكوني چنين رقمي است كه اينطور قيمت‌گذاري بايد به پايان برسد.
از بازار انبوه‌سازان چه خبر؟
پيش‌بيني مشاوران املاك از بازار زمستاني با رفتار تازه برخي سازنده‌ها همخواني پيدا كرده است.
انبوه‌سازاني كه در ماه‌هاي اخير برخي از پروژ‌ه‌ها را براي پيش‌فروش عرضه كرده بودند اكنون سرعت عرضه را كاهش داده‌اند. از سوي ديگر فروش واحد‌هاي نوساز نيز تقريبا متوقف شده است. اين درحالي است كه پيش‌تر سازنده‌ها نگران فروش واحدهايشان بودند. بنگاه‌هاي مسكن اين روزها به دنبال فايل‌هاي نوساز هستند، اما در مقابل از سازنده‌ها پاسخ مي‌شنوند كه عرضه اين واحدها به سال آينده موكول خواهد شد.شايد تصور اين است كه سال آينده قيمت‌ها دستخوش تغيير مي‌شود. شايد هم كاهش مشتري و خريدار در دو ماه آينده تحت‌تاثير ايام سوگواري باعث شده فروشنده‌ها بي‌دليل وارد بازار مسكن نشوند.بازار مسكن بعد از تقريبا 14 ماه ركود معاملاتي، آذرماه امسال رونق نيمه‌جان گرفت به‌طوري‌كه مراجعه به بنگاه‌هاي مسكن زياد شد و برخلاف ماه‌هاي قبل، تعداد قابل‌توجهي از اين مراجعه‌ها به عقد قرارداد بين «خريدار واقعي» و «فروشنده منتظر» ختم شد، اما مشاوران املاك اكنون اميدي به ماه‌هاي آينده ندارند.

اوضاع قيمت‌ها در 55 روز گذشته
ليلا درخشان: متوسط قيمت هر مترمربع واحد مسكوني در شهر تهران طي حدود دو ماه گذشته با نوسان روبه‌رو بوده است؛ به‌طوري‌كه سطح قيمت‌ها دامنه افت و خيز 200 هزار توماني را تجربه كرد.به گزارش دنياي اقتصاد، ارزش معاملات قطعي مسكن در تهران طي ماه‌هاي آبان و آذر كه در سامانه كدرهگيري به ثبت رسيده است، نشان مي‌دهد قيمت هر مترمربع واحد مسكوني از يك ميليون و 400 هزار تومان در ابتداي آبان به سطح يك ميليون و 600 هزار تومان در نيمه همين ماه رسيد و با افت 100 هزار توماني در ابتداي آذرماه، هر مترمربع واحد مسكوني در تهران قيمت يك ميليون و 500 هزار تومان را تجربه كرد.در ماه گذشته نيز قيمت مسكن مجددا افزايشي در حد متري 100 هزار تومان را داشت؛ به‌طوري‌كه در اوايل آذرماه سطح قيمت‌ها به يك‌ميليون‌ و 600هزارتومان رسيد؛ اما در حال حاضر سامانه رهگيري معاملات مسكن، از برگشت قيمت‌ها به سطح يك‌ميليون‌ و 400هزارتومان حكايت دارد.در دو ماه گذشته ميانگين قيمت هر مترمربع واحد مسكوني در تهران يك‌ميليون‌ و 560هزارتومان بوده است كه اين نشان مي‌دهد رونق نيمه‌جان آذرماه توانسته سطح قيمت‌ها را افزايش دهد.قيمت مسكن در تهران در بهار، تابستان و نيمه اول امسال به ترتيب يك‌ميليون‌ و 500هزارتومان، يك‌ميليون‌ و 600هزارتومان و يك‌ميليون‌ و 400هزارتومان بود.

07 01
07 02