فایل DISM.exe موارد استعمال خیلی متعددی دارد
از طرف دیگر موارد استعمال در ویندوز های 7 و ببعد هم تا حدودی با هم فرق دارند.
لذا داشتم فکر میکردم که از کجا شروع کنم و چگونه ادامه بدهم و مقداری گیج شده بودم که چکار کنم تا اینکه پیامی از
دوست ارجمند و عضو محترم انجمن (سهند) دریافت کردم که راه را برایم آسان کرد.
و در نهایت تصمیم گرفتم که منتظر سوالات عزیزان نشسته و بر اساس پرسش هائی که میشود ، مطلب را توضیح دهم.
و امروز سوال دوست ارجمندمان را جواب میدهم که پرسیده:
سوال:
------
... میخواهم وقتی که سی دی را داخل CD ROM قرار دادم ، با اجرای یک فایل Batch، تمام محتویات موجود در CD ROM
به داخل پوشه ای بنام win در کنار فایل Batch کپی شود....
جواب:
-------
داخل یک کامپیوتر درایو های متعددی وجود دارند. تعدادی از درایو ها پارتیشن های موجود در هارد بوده و یک یا چند درایو هم
مخصوص CD ROM یا DVD ROM ها هست و در صورتیکه فرضا" یک یا چند فلاش را هم به کامپیوتر وصل کنیم، درایو های
دیگری هم ایجاد خواهد شد.
حالا اگر ما بخواهیم توسط یک فایل Batch محتویات یک درایو را بجائی کپی کنیم دو حالت پیش می آید:
1. میدانیم که از کدام درایو باید کپی کنیم. در این حالت کار بسیار ساده هست و کار بسادگی قابل انجام می باشد.
2. نمیدانیم که از کدام درایو باید کپی کنیم و میخواهیم یک فایل Batch بطور اتوماتیک درایو مورد نظر را شناسائی کرده
و سپس محتویات آن را جائی که مشخص می کنیم کپی کند.
در این حالت باید بصورت زیر عمل کرد:
ما اول باید یک نشانی ای از محتویات درایو مورد بحث داشته باشیم که این نشانی در درایو های دیگر موجود نباشد.
وقتی این نشانی را پیدا کردیم بقیه کار راحت است. به مثال زیر توجه کنید:
_ فرض میکنیم که میخواهیم سی دی XXX را داخل سی دی رام بگذاریم و میخواهیم با اجرای یک فایل Batch محتویات
این سی دی به داخل پوشه ای بنام Mount در کنار فایل Batch کپی شود.
_ و باز فرض می کنیم که در روت سی دی XXX فایلی بنام xxx.txt وجود دارد (این فایل xxx.txt همان نشانی است که
لازم داریم).
حالا یک فایل Batch با محتوای زیر درست کرده و آن را با هر نامی مثلا" CD.cmd ذخیره کنید:
کد:
@echo off
Set WorkDir=%~dp0
set tagfile=\xxx.txt
for %%i in (c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z) do if exist "%%i:%tagfile%" set CDROM=%%i:
xcopy %CDROM% Mount\ /s /e /h /y
حالا اگر سی دی XXX را به کامپیوتر وارد کرده و سپس فایل Batch را اجرا کنید ،فایل Batch بطور اتوماتیک درایو
سی دی XXX را پیدا کرده و سپس در کنار خود پوشه ای بنام Mount درست کرده و محتویات سی دی XXX را
داخل پوشه Mount کپی خواهد کرد.
اگر نکته مبهمی بود ، یادداشت بگذارید تا توضیح دهم.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)