وقتی نگاهش میکنی یاد فیلمهای جنگ ستارهگان و یا خودروهای بت من میافتی، اما این موتورسیکلت شخصیت این فیلمها نیست. بلکه ساخته دست یک جوان سیرجانی است جوانی که صبح و شبش را گذاشته تا یک موتور زرهپوش خلق کند، هر چه پول تو جیبی هم داشته سر این کار گذاشته و بالاخره این محصول را اختراع كرد.«عبدالرسول آژ»، جوان سیرجانی، که از کودکی آرزوی ساخت چیزی نو را در سر داشته و وقتی بچه بوده اسباب بازی میساخته، حالا بعد از گذشت سالها از آن روزها، در جوانی دست به ساخت یک موتورسیکلت دوزیست زده است. موتورسیکلتی که هم در خشکی حرکت میکند و هم در دریا. موتوری که قابلیت حرکت در مناطق صعبالعبور و نقاطی را دارد که خودروهای معمولی به سادگی نمیتوانند در آنها حرکت کنند. اين موتورسيكلت کاربردهای نظامی هم ميتواند داشته باشد و حتی میتواند سلاحهای سبک جنگی را جابه جا کند. او که دیپلم فنی دارد و چند سالی را خارج از ایران زندگی میکرده و آن جا فروشنده پوشاک بوده، در مورد علت ساخت این خودرو میگوید: «آن جا با چشم تحقیر به من نگاه میکردند و احترامی برای من قائل نبودند تصمیم گرفتم به ایران برگردم و چیزی اختراع کنم تا به همه مردم دنیا بگویم من ایرانی هستم و این دستگاه را من ساختم.»
* در مورد ساخت موتور بگویید؟
موتور را با کمک دو تا از دوستانم طراحی کردم اما ساخت آن و بقیه کارها را خودم به تنهایی انجام دادم. در کل فکر این کار، فکر خودم بود.
* ویژگیهای این موتور چیست؟
وزن تقریبی این دستگاه ۴۸۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم است که از فلزاتی چون آهن و آلومینیوم ساخته شده است. شاسی آن از سه بخش اتصال سیلندرهای بادی، موتور و مکانیزم سوخت و دو گیربکس انتقال نیرو تشکیل شده. موتور محرکه آن ۱۰ اسببخار قدرت دارد و سرعت آن هم ۱۲۰ کیلومتر در ساعت و قابلیت حمل بار آن ۲۳۵ کیلوگرم به طور ثابت است.
ضمن این که این دستگاه جدای از ۶ دنده معمولی، دارای ۳ دنده اتوماتیک برای تقسیم نیروی گیربکس و ۵ دنده انتقال نیروهای پتوماتیکی است. همچنین دید اطراف زره پوش توسط دوربینهای مدار بسته به داخل نمایش داده میشود.
بالشتک، سپر موتورسیکلت در جلو و عقب این موتور نصب میشود و یک سرنشین بیشتر نمیتواند داشته باشد و دو آهن لولهای شکل هم در دو طرف این موتور است که مهمات را برای حمل در آن جا میگذارند.
* چقدر زمان و هزینه برای ساخت این موتور صرف کردهاید؟
به لحاظ زمانی حدود یک سال وقت صرف طراحی و اجرای آن شده که در این یک سال به طور متوسط روزی ۴ ساعت روی آن کار کردهام. از نظر بودجه نیز تاکنون قریب هشت میلیون تومان هزینه برده است.
* آنچه در ظاهر موتور مشاهده میکنیم، این دستگاه تنها قابل حرکت در خشکی است، برای حرکت در آب باید چه قطعاتی روی آن مونتاژ شود؟
بالشتکهای مخصوص ساختهام که دستگاه را روی آب شناور میسازد. تعداد بالشتکها ۵ عدد است که موقع تست در آب آنها را نصب میکنم.
* آیا دستگاه آزمایش شده است؟
برای تست آن در آب نیاز به انتقال آن به دریا یا محیطهای آبی است که هزینه زیادی را نیاز دارم و خودم این هزینه را ندارم باید مورد حمایت واقع شوم تا عملی شود.
* این موتورسیکلت چه کاربردهایی دارد؟
در واقع یکی از کاربردهای آن امدادی است و کاربرد دیگر آن نظامی است. بدین معنا که مثلاً قابلیت حمل برخی سلاحهای سبک نظامی را دارا است.
علاقه مندی ها (بوک مارک ها)